Město Bohumín

27.1.
2021

Krajskou seniorkou roku 2020 je Hana Práglová z Bohumína

MS KRAJ – Seniorkou roku 2020 Moravskoslezského kraje je Hana Práglová z Bohumína. Uspěla v anketě krajské rady seniorů, porota ji vybrala z řady nominovaných. Hana Práglová je dvanáct let vedoucí Seniorklubu Bohumín. 

Po tolika letech bych řekla, že mě jen tak nic nezaskočí. Ale náročné je hlavně zavděčit se lidem. Náročné je třeba vymyslet něco pro ty, kteří by se rádi nějakých aktivit zúčastnili, ale ze zdravotních důvodů nemohou, protože už mají málo síly, na všechno nestačí. Ale i toto se víceméně daří,“ bilancuje Hana Práglová své působení v Seniorklubu Bohumín. 

Aktuálně Seniorklub Bohumín sdružuje zhruba 500 členů, ve věkovém rozmezí od šedesáti do pětadevadesáti let. „Nejaktivnější jádro má několik desítek členů, kteří se s nadšením účastní nejen pravidelných volnočasových aktivit, ale také našich dobročinných projektů, kdy pomáháme například seniorům v domovech důchodců, na dálku i teď v době covidové,“ říká Práglová s tím, že své ocenění bere zároveň jako ohodnocení práce všech aktivních členů klubu.

Vedení seniorklubu je funkce dobrovolná a neplacená. Paní Hana přiznává, že ji práce obírá o soukromí a spoustu času, který by mohla věnovat svým jiným zálibám, manželovi či vnoučatům. „Ale na druhou stranu mě velice nabíjí, mám dobrý pocit z toho, že dělám něco potřebného pro lidi,“ podotkla Krajská seniorka roku 2020 Hana Práglová.

(rzp)


Počet zhlédnutí: 1 678

Zpět

    Městský úřad