Město Bohumín

22.4.2014 - Klukovi je lépe v pasťáku než doma

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 16
Strana: 6

Havířov – Na poměry v rodině osmiletého chlapce by se zřejmě měla více zaměřit sociálka.
Klučina často utíká z domova. Naposledy po něm matka pátrala před několika dny. Strážníci ho už znají a vědí, že se pohybuje v centru a rád cestuje autobusy MHD.
Dispečerka si ho tentokrát všimla pomocí bezpečnostní kamery před KD Radost. Společně s kamarádem tam testovali bankomat. "Já ne, to on, "sváděli jeden na druhého", kdo do bankomatu vložil kartu."On nám ji sežral," vysvětlil potom hledaný klučina. Strážníkům pak při čekání na příjezd hlídky vyprávěl některé zajímavosti ze svého života. "Chodím do druhé třídy. Dneska jsem šel domů a byla tam mamka a strejda. Tak jsem tam raději nešel. Šel jsem s kamarádem do města a vy jste mě zase našli. Ani jsem si to neužil," posteskl si.
Ve svém věku už poznal i ústavní výchovu a může ji porovnávat s tou ve své rodině. Bohužel pro matku, chlapci se zřejmě více líbí v pasťáku. "Už jsem byl taky v bohumínském diagnostickém ústavu. Tam je to možná lepší než doma. S vychovateli jsme byli na výletě na kolech a jeli jsme do Polska," chválil si chlapec.




    Městský úřad