Město Bohumín

18.2.
2022

Videoreportáže Chceme domů

Strana 1 / 3
Chceme domů – psí útulek (119) - zobrazit video9.3.2024

Chceme domů – psí útulek (119)

Skoro 8 tisíc lidí sleduje bohumínský psí útulek na sociální síti Facebook, dalších více než 300 fandí opuštěným němým tvářím na Instagramu. Pozvánku přidává v novém dílu rubriky Chceme domů Radka Matonogová, a stejně tak nabídku psů k adopci, včetně fenky, která na nové páníčky čeká v areálu v Šunychlu už několik let.

Chceme domů (118) – psí útulek - zobrazit video13.1.2024

Chceme domů (118) – psí útulek

Kvalitní granule, kloubní výživy, interaktivní hračky a další dárky našli opuštění psi pod vánočním stromkem v útulku. Sváteční setkání přátel němých tváří proběhlo v areálu v Šunychlu pojedenácté. Zmiňuje se o něm v novém dílu rubriky Chceme domů Radka Matonogová, připojuje nabídku psů a fen k adopci.

Chceme domů (117) – psí útulek - zobrazit video28.10.2023

Chceme domů (117) – psí útulek

Do psího útulku se dostala vysoce březí fenka. Kříženka Kety má devět štěňat, o která teď ošetřovatelé pečují a až nadejte ta správná chvíle, budou pro ně hledat chovatele. Mezitím si domov možná právě u vás může najít některý z jiných útuláčků. Nabídku opuštěných psů k adopci připravila Radka Matonogová.

Chceme domů (116) – psí útulek - zobrazit video2.9.2023

Chceme domů (116) – psí útulek

Šmudla a Mudy z bohumínského psího útulku se v srpnu vypravili na Vegetění, příjemnou akci ve frýdecko-místeckém Faunaparku plném zeleně, na které se představila řada zvířecích organizací. Další zajímavosti z letního dění v psím azylu v Šunychlu plus nabídku útuláčků má v pravidelné rubrice Radka Matonogová.

Chceme domů (115) – psí útulek - zobrazit video15.7.2023

Chceme domů (115) – psí útulek

Spousta lidí se domnívá, že pes z útulku si s sebou vleče minulost, která ho negativně poznamenala, a je proto nevyzpytatelný. Na předsudky se v novém dílu rubriky Chceme domů zaměřila Radka Matonogová. Nechybí nabídka psů k adopci a navrch přidáme prázdninový tip, jak útuláčkům dopřát. Můžete je vzít na procházku.

Chceme domů (114) – psí útulek - zobrazit video20.5.2023

Chceme domů (114) – psí útulek

Po jarní brigádě dobrovolníků následuje červnový den otevřených dveří. Mezitím se bohumínský útulek účastní celostátního projektu Psí přání. Dobročinnou on-line sbírkou mohou dárci přispět na krmivo nebo pomůcky, aktuálně fenkám se jmény Sára a Ajka. Za pejsky, kteří hledají domov, zve do Šunychlu Radka Matonogová.

Chceme domů (113) – psí útulek - zobrazit video18.3.2023

Chceme domů (113) – psí útulek

Psí bull plemena jsou dnes populární, ale ne každý ví, jak je vést a věnovat se jim. Místo parťáka si tak časem vytvoří potíž, a řeší ji mnohdy tím, že se psa či feny zkrátka zbaví. Své o tom vědí v bohumínském městském útulku. Právě na bull plemena proto zaměřila další díl rubriky Chceme domů Radka Matonogová.

Chceme domů (112) – psí útulek - zobrazit video21.1.2023

Chceme domů (112) – psí útulek

Čmuchací kobereček, hračky i krmivo v závěru loňského roku věnovali žáci místních škol, členové speleologického klubu Orcus a další dárci. Čas vánoční inspiroval k dobrým skutkům, opuštění psi v útulku v Bohumíně-Šunychlu z nich mají radost. Na návštěvu za nimi zve v rubrice Chceme domů Radka Matonogová.

Chceme domů (111) – psí útulek - zobrazit video19.11.2022

Chceme domů (111) – psí útulek

Útulek je připravený na zimu. Tamním psům a fenkám pomohli dobrovolníci, kteří zavítali na podzimní brigádu. Azyl pro opuštěná zvířata letos chystá ještě jednu akci, a to setkání u vánočního stromku, pod který je možné němým tvářím nadělit přilepšení. Nabídku psů k adopci má v rubrice Chceme domů Radka Matonogová.

Chceme domů (110) – psí útulek - zobrazit video24.9.2022

Chceme domů (110) – psí útulek

Opuštěným psům v útulku udělejte radost osobní návštěvou, areál v Šunychlu pořádá v neděli 2. října den otevřených dveří. Těšte se na čtyřnohé kamarády a taky na workshop vzdušné akrobacie pro děti, malování na obličej nebo ukázky dogdancingu. Pozvánku přidává Radka Matonogová v rubrice Chceme domů.

Chceme domů (109) – psí útulek - zobrazit video6.8.2022

Chceme domů (109) – psí útulek

Bohumínský psí útulek má box na dary pro opuštěné psy, najdete ho v obchodě Tropic v Novém Bohumíně. Vzájemně se na tom dohodli a díky nápadité grafice ho v prodejně nepřehlédnete. Do útulku vás v rubrice Chceme domů zve Radka Matonogová. Dnes představí Breda, Gastona, Valdu a Woodyho, kteří hledají nový domov.

Chceme domů (108) – psí útulek - zobrazit video4.6.2022

Chceme domů (108) – psí útulek

Prostřednictvím projektů Psí přání, Nakrm nás a taky osobními dary pomáhají lidé, kterým není lhostejný osud opuštěných němých tváří. Krmivo pro psy v útulku naposledy lidé nechali přímo v jednom z místních zverimexů. Do dočasného azylu v Šunychlu zve Radka Matonogová a přidá nabídku těch, kteří hledají nový domov.

Chceme domů (107) – psí útulek - zobrazit video23.4.2022

Chceme domů (107) – psí útulek

Psí útulek od dubna přešel na jarně-letní provozní dobu. V pondělí, čtvrtek a pátek má otevřeno od 15 do 17, v úterý od 10 do 12 a v neděli od 14 do 18 hodin. Oblíbené venčení psů se koná za příznivého počasí v neděli, nejdříve od půl třetí odpoledne. Nabídku psů k adopci přidává v rubrice Chceme domů Radka Matonogová.

Chceme domů (106) – psí útulek - zobrazit video12.3.2022

Chceme domů (106) – psí útulek

Psi k adopci, jak pomoci opouštěným zvířatům, aktuality, ale taky rady, jak postupovat, když vám pes uteče nebo se ztratí. Psí útulek představil na webu www.bohumin.cz upravenou a rozšířenější prezentaci. Do areálu v Šunychlu zve Radka Matonogová, v rubrice Chceme domů představí čtyři adepty na nový domov.

Chceme domů (105) – psí útulek - zobrazit video29.1.2022

Chceme domů (105) – psí útulek

Rušný Silvestr, spojený s petardami a světlicemi, byl z pohledu psích útěků v Bohumíně oproti jiným letům klidný. V městském útulku v Šunychlu nemusela, byť dočasně, skončit ani jedna němá tvář. Nicméně opouštění psi v tamních kotcích čekají na nový domov a možná právě vám některý z nich padne do oka.

Chceme domů (104) – psí útulek - zobrazit video6.11.2021

Chceme domů (104) – psí útulek

Skoro 5,5 tisíce lidí sleduje na Facebooku profil bohumínského psího útulku. Jeho sociální profil slaví desáté výročí, v roce 2011 ho založila, tehdy jako dobrovolnice, Radka Matonogová. Ta taky zve k návštěvě do areálu v Šunychlu, kde v listopadu můžete vlastníma rukama pomoci rovněž vy. Útulek pořádá veřejnou brigádu.

Chceme domů (103) – psí útulek - zobrazit video18.9.2021

Chceme domů (103) – psí útulek

Také v době babího léta a na podzim pokračuje psí útulek ve venčení tamních svěřenců. Na procházku je můžete vzít každou neděli od půl třetí do půl šesté odpoledne. Ošetřovatelé ale doporučují domluvit se telefonicky předem, ať máte jistotu, že na vás psí kamarád zbyde. Do Šunychlu zve Radka Matonogová.

Chceme domů (102) – psí útulek - zobrazit video31.7.2021

Chceme domů (102) – psí útulek

Máte program na víkend? Pokud ne, a psi patří mezi vaše oblíbené kamarády, můžete věnovat svůj čas opuštěným čtyřnohým přátelům. V bohumínském útulku probíhá venčení každou neděli od půl třetí do půl šesté odpoledne, s výjimkou dnů, kdy je extrémně horko nebo prší. Do Šunychlu zve a nabídku psů k adopci má Radka Matonogová.

Chceme domů (101) – psí útulek - zobrazit video22.5.2021

Chceme domů (101) – psí útulek

Opuštěným psům, kteří našli dočasný azyl v městském útulku v Šunychlu, můžete udělat radost. Třeba tím, že je vezmete na procházku. Venčení probíhá každou neděli od půl třetí do půl šesté odpoledne, s výjimkou dnů, kdy je horko nebo prší. Nabídku psů a fen k adopci připravila v rubrice Chceme domů Radka Matonogová.

Chceme domů (100) – psí útulek - zobrazit video10.4.2021

Chceme domů (100) – psí útulek

Když v roce 2012 přišla do redakce s nápadem na pravidelnou rubriku ze světa opuštěných psů, možná sama netušila, jak dlouholetou tradici zakládá. K psům se později přidaly také kočky z místního depozitu. Do psího útulku v Šunychlu vás v jubilejním 100. dílu měsíčníku Chceme domů zve Radka Matonogová.

Chceme domů (98) – psí útulek - zobrazit video23.1.2021

Chceme domů (98) – psí útulek

Déle jak tři roky čekal na nový domov v psím útulku Kostík. Na křížence bull plemene se nakonec usmálo štěstí a 10. ledna se přestěhoval k lidem, kteří už mají s péčí o útuláčka zkušenosti. Snad se podobného okamžiku dočkají i další nalezenci, nabídku připravila a do Šunychlu zve Radka Matonogová.

Chceme domů (96) – psí útulek - zobrazit video31.10.2020

Chceme domů (96) – psí útulek

Teprve dvouměsíčního štěněte se kdosi zbavil tak, že kříženku vypustil do přírody a nechal napospas osudu. Případ se odehrál před měsícem v Dolní Lutyni a bleskově měl šťastný konec. O malé klubíčko se strhla lavina zájmu, v rozmezí pár dnů fenka opustila útulek a zabydlela se v novém. Do psího světa zve v rubrice „Chceme domů“ Radka Matonogová.

Chceme domů (95) – psí útulek - zobrazit video22.8.2020

Chceme domů (95) – psí útulek

Plné bříško. Tak se jmenuje nový dobročinný projekt, jehož účastníkem je bohumínský psí útulek. Po internetu můžete zvířatům zakoupit například kvalitní krmivo, léky nebo dezinfekci kotců. Podrobnosti útulek zveřejnil na své facebookové stránce. Další novinky přidává přímo z místa Radka Matonogová.

Chceme domů (94) – psí útulek - zobrazit video11.7.2020

Chceme domů (94) – psí útulek

Fraktura přední tlapky, kterou původní chovatel neřešil. Štěně se trápilo, zlomenina špatně srostla a pes by potřeboval operaci. Honey, jak se jmenuje, dnes čeká v útulku na nový domov. Lepší zacházení a druhou šanci si přejí také další obyvatelé psího azylu v bývalých kasárnách v Šunychlu. Pozvánku k návštěvě areálu připravila Radka Matonogová.

Chceme domů (92) – psí útulek - zobrazit video18.4.2020

Chceme domů (92) – psí útulek

Až do odvolání je zrušeno oblíbené nedělní venčení psů z městského útulku. Krok navazuje na platná mimořádná opatření. V okamžiku, kdy bude venčení opět možné, o tom útulek přinese informaci na svém sociálním profilu. Adopce nicméně pokračují dál, z nabídky psích útuláčků vybírá Radka Matonogová.

Chceme domů (90) – psí útulek - zobrazit video28.3.2020

Chceme domů (90) – psí útulek

Městský psí útulek je v době opatření kvůli koronaviru pro běžné návštěvy uzavřený. Vážným zájemcům o adopci psa ale po individuální domluvě vychází vstříc. Tamní psi a feny zkrátka i v těchto dnech touží po novém páníčkovi a lepším životě. Několik adeptů na nový domov vybrala za útulek Radka Matonogová.

Chceme domů (89) – psí útulek - zobrazit video29.2.2020

Chceme domů (89) – psí útulek

Mít psa znamená taky mít zodpovědnost. A nejde jen o čipování, které je povinné. Dobrovolníci a zkušení ošetřovatelé nabádají, abychom nepodceňovali očkování psa proti vzteklině a důrazně doporučují i kombinované očkování proti dalším nemocem. Můžete předejít řadě problémů. Do psího světa zve Radka Matonogová.

Chceme domů (88) – psí útulek - zobrazit video25.1.2020

Chceme domů (88) – psí útulek

Osud opuštěných psů není Bohumíňákům a lidem v okolí lhostejný. Dokázali to na přelomu loňského a letošního roku, kdy podpořili dobročinnou akci v útulku. Lidé přispěli na krmivo, veterinární péči i na kastraci psů. Tématu se věnuje v dalším dílu rubriky Chceme domů Radka Matonogová a přidá nabídku psů k adopci.

Chceme domů (86) – psí útulek - zobrazit video30.11.2019

Chceme domů (86) – psí útulek

Reno, Samík, Don, Kostík a Blek. Těmto pěti psům z bohumínského útulku můžete věnovat pod stromeček kvalitní krmivo i výživu, a to on-line. Stačí kliknout na web www.psiprani.cz. Anebo se do útulku vydejte v době adventu osobně, chystají tam velké vánoční setkání. Podrobnosti má Radka Matonogová v rubrice Chceme domů.

Chceme domů (85) – psí útulek - zobrazit video2.11.2019

Chceme domů (85) – psí útulek

Kamarádská fenka bull plemene Adélka nebo kříženec ovčáka Sir už našli nový domov. Další opuštěné němé tváře na něj v psím útulku trpělivě čekají. Třeba vám některý padne do oka v dalším dílu rubriky Chceme domů. Anebo můžete pomoci jinak, účastí na podzimní brigádě, kterou útulek pořádá v sobotu 16. listopadu.

Chceme domů (83) – psí útulek - zobrazit video14.9.2019

Chceme domů (83) – psí útulek

Od 1. ledna příštího roku bude povinné očkování psa proti vzteklině platné pouze v případě, že je zvíře označeno mikročipem. Od tohoto data by měl být na území Česka označený každý pes. Zavádí to novela veterinárního zákona, jak zmiňuje v novém dílu rubriky Chceme domů Radka Matonogová.

Chceme domů (82) – psí útulek - zobrazit video3.8.2019

Chceme domů (82) – psí útulek

Kvůli parvoviróze se ocitl bohumínský psí útulek zkraje prázdnin v karanténě. Zákeřné virové onemocnění tam zavlekl pes, kterého kdosi uvázal v Rafinérském lesíku a skončil v dočasném azylu. Vymýtit nákazu není snadné. Nicméně zdravá zvířata mohou do nových domovů. Taky o tom dnešní díl rubriky Chceme domů.

Chceme domů (80) – psí útulek - zobrazit video25.5.2019

Chceme domů (80) – psí útulek

V říjnu 2012 jsme poprvé vysílali rubriku Chceme domů věnovanou opuštěným zvířatům, dnes uvádíme 80. díl. Příznačně v době, kdy bohumínský psí útulek po delší době pořádal den otevřených dveří. Do areálu bývalých kasáren v Šunychlu, kde sídlí, zavítaly desítky lidí.

Chceme domů (79) – psí útulek - zobrazit video27.4.2019

Chceme domů (79) – psí útulek

Nekrmte psy ve volných výbězích, mají své krmivo, jsou zvyklí na určitý typ, a směs všeho možného vůbec neprospívá jejich trávicímu traktu. S touto výzvou se ošetřovatelé obrátili na návštěvníky psího útulku v Šunychlu. Pokud chcete pomoci, zavítejte například na den otevřených dveří, jak zazní v novém dílu rubriky Chceme domů.

Chceme domů (77) – psí útulek - zobrazit video23.2.2019

Chceme domů (77) – psí útulek

Psí útulek se letos dočká další modernizace. Do likvidace části starých kotců, výstavby nových a jejich vybavení Bohumín plánuje investovat přibližně 400 tisíc korun. Zařízení se ročně postará o 120 zvířat. Na nový domov v Šunychlu čekají taky Ebi, Ábel, Blek, Šaryk a Árni, které dnes představujeme v rubrice Chceme domů.

Chceme domů (76) – psí útulek - zobrazit video26.1.2019

Chceme domů (76) – psí útulek

Na přelomu starého a nového roku měly psí útulky napilno, důvodem byly hlasité petardy a o Silvestru ohňostroje. Zvířata se polekala a utekla. Například v Bohumíně v prvních lednových dnech denně poskytli azyl několika zaběhnutým psům. Pro většinu z nich si majitelé brzy přijeli. Do útulku jsme zavítali s rubrikou Chceme domů.

Strana: 1 2 3 
Počet nalezených záznamů: 86

Zpět

    Městský úřad