Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Tobruk (Letní kino)


Tobruk (Letní kino)




Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Tobruk (Letní kino) (Kino)
Pá 7.7.2017, 21:30


Režie:Václav Marhoul
Hrají
: Jan Meduna, Petr Vaněk, Robert Nebřenský, Kryštof Rímský, Martin Nahálka, Michal Novotný, Radim Fiala, Matěj Hádek a další.
Česko, Slovensko, 2008, repríza
ODKAZ NA CELÝ PROGRAM LETNÍHO KINA NALEZNETE ZDE

Druhá světová válka, podzim roku 1941. Do Němci a Italy obleženého města Tobruku v severoafrické Libyi jsou odveleni vojáci 11. východního československého praporu. Mezi nimi i mladý voják Jiří Pospíchal. Jeho naivní a idealistické představy o hrdinství a válce jsou syrově konfrontovány s nesnesitelným peklem africké pouště, dennodenním ohrožením života a všudypřítomnou smrtí. To vše si u něj vybírá svoji krutou daň – postupnou ztrátu vlastní sebeúcty a odvahy. Odvaha je síla vůle, které žádný muž nemá nazbyt. Když se používá, brzy se vyčerpá. Odvaha je kapitál, který postupně utrácíme. Poslední rozkaz pak může být příkazem k výplatě z konta, které se blíží nule.

Tento film je v hluboké úctě věnován všem československým veteránům a hlavně příslušníkům 11. československého pěšího praporu Východního, kteří po boku Angličanů, Australanů, Poláků a Jihoafričanů na podzim roku 1941 bránili před německými a italskými jednotkami poslední spojenci ovládaný strategický přístav na severu Libye – TOBRUK.


Formát:česky
Žánr:válečný
Přístupnost:přístupný od 15 let
Místo konání:letní kino (za každého počasí)
Cena:80 Kč
Recenze:




Počet zhlédnutí: 2 408

Zpět

    Městský úřad