Město Bohumín

19.10.
2013

Živou stravu od října podává v Maryšce Vlaďka Šubertová

NOVÝ BOHUMÍN - V Salonu Maryška odstartoval nový cyklus. 8. října se zde zdravě ochutnávalo při akci nazvané Živá strava. Pojmem živá neboli syrová strava (také living foods nebo raw food) se označuje potrava neupravovaná tepelně ani chemicky.

Pojmu živá strava se nikdo lekat nemusel, nejedli jsme žádné housenky, brouky či jiné lezoucí potvůrky, ale jednalo se o stravu plnou enzymů, vitamínů a minerálních látek neznehodnocených tepelnou úpravou,“ uvedla Kamila Smigová, předsedkyně občanského sdružení Maryška. Workshop zdravého vaření-nevaření vedla Vlaďka Šubertová - praktikující znalec zdravého stravování, která přinesla naklíčené obiloviny, luštěniny, oříšky, semínka a spoustu ovoce a zeleniny.

Vlaďka Šubertová před zraky účastníků připravovala chutné směsi, pomazánky, dezerty - vše jen pouhým rozmixováním různých ingrediencí. Mnozí se divili, co všechno se dá jíst v syrovém stavu a jak je to dobré, chutné a výživné. O kurz byl nebývalý zájem i z řad studentů bohumínského Gymnázia Františka Živného.

Po příznivém ohlasu jsme se rozhodli v kurzech pokračovat, další workshop "nevaření a nepečení" tentokrát vánočních dobrot je naplánován na 5. listopadu od 17 hodin,“ upozornila Kamila Smigová. Kurzovné je 230 korun.

Lukáš Kania

foto: Josef Mikeš


Počet zhlédnutí: 3 159

Zpět

    Městský úřad