close google translator menu
Dnes je Neděle 24.3., svátek má Gabriel.
Jméno Gabriel znamená Bůh je moje síla.

Osobnosti narozené dnes:


  • Diana Kobzanová (*1982) - Česká modelka, moderátorka a MISS České republiky v roce 2001
  • Sharon Corr (*1970) - Členka irské hudební skupiny The Corrs
  • David Irving (*1938) - Britský historik
  • Jiří Klobouk (*1933) - Český spisovatel
  • Laurence Ferlinghetti (*1919) - Americký básník
  • Ljuba Hermanová (*1913, +21.5.1996) - Česká herečka a zpěvačka
  • Charles Daniels (*1885, +8.8.1973) - Americký plavec, čtyřnásobný olympijský vítěz v letech 1904 - 1908
  • Andrew Mellon (*1855, +26.8.1937) - Americký politik, bankéř a mecenáš umění
  • Johann Adolf Hasse (*1699, +16.12.1783) - Německo-italský hudební skladatel
  • Michel de Ruyter (*1607, +29.4.1676) - Holandský admirál, účastník námořních bojů mezi Angličany a Nizozemci
Změnit velikost textu: A- |  A |  A+

Vyzkoušejte kapra s krustou s řapíkatým celerem, glazovanou kořenovou zeleninou, slaninovou omáčkou

Vyzkoušejte kapra s krustou s řapíkatým celerem, glazovanou kořenovou zeleninou, slaninovou omáčkou

BOHUMÍN - Kapr na štědrovečerní tabuli nemusí být jen smažený. Inspiraci moderní gastronomie vymysleli a připravili Karel Drápal, učitel odborného výcviku oboru Kuchař-číšník Střední školy Bohumín, mistr Evropy v úpravě pokrmů z kapra, a Adam Koškovský, student 3. ročníku oboru kuchař-číšník Střední školy Bohumín.

Ve svátečním vysílání bohumínské televize připravují filet z kapra s krustou s řapíkatým celerem, glazovanou kořenovou zeleninou, slaninovou omáčkou, bulgur. Video k receptu najdete od soboty 22. prosince v televizním videoarchivu.

Surovinová kalkulace na 5 porcí: 

  • filety z kapra (5 ks à 200 g)
  • 80 g toustového chleba
  • sůl a pepř
  • 150 g uzené slaniny
  • 100 g másla
  • 190 ml smetany (15%)
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 200 g mrkve
  • 150 g petržele
  • 150 g bulguru
  • 750 ml rybího vývaru 

Technologický postup:

  • Filet z kapra

Vyfiletované porce kapra osolíme mořskou solí a okořeníme mletým pepřem. Toustový chléb pokrájíme na malé kostičky, přidáme máslo a řapíkatý celer a vytvoříme krustu. Filety z kapra opečeme na pánvi na másle, na ně položíme krustu a zapečeme v troubě.

  • Glazovaná kořenová zelenina

Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) nakrájíme na plátky a na malé komínky. Lehce povaříme v rybím vývaru. Vyjmeme a na pánvi na másle glazujeme.

  • Slaninovou omáčka

Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme, přidáme rybí vývar a smetanu. Necháme zredukovat a tyčovým mixérem rozmixujeme.

  • Bulgur

Bulgur zalijeme rybím vývarem a vaříme do měkka.



  Vytisknout Vytisknout
  Zpět Zpět
  Nahoru Nahoru

Publikováno / aktualizováno: 22.12.2018
Počet zhlédnutí: 310

 

Naposledy aktualizované

Vygenerováno za 0.29 sekund