close google translator menu
Dnes je Středa 19.6., svátek má Leoš.
Dnes má svátek Leoš. Gratulujeme :)

Osobnosti narozené dnes:


  • Paula Abdul (*1962) - Americká zpěvačka
  • Anna Lindh (*1957, +11.9.2003) - Švédská politička a ministryně zahraničních věcí
  • Vít Olmer (*1942) - Filmový režisér a herec
  • Václav Klaus (*1941) - Český prezident, ekonom a politik
  • Jan Vodňanský (*1941) - Textař a scénárista
  • Josef Nesvadba (*1926, +26.4.2005) - Český spisovatel
  • Niels Aage Bohr (*1922, +8.9.2009) - Dánský fyzik, nositel Nobelovy ceny z roku 1975
  • Robert Pinget (*1919, +25.8.1997) - Francouzský avantgardní spisovatel
  • Jiří Voskovec (*1905, +4.7.1981) - Herec
  • František Gellner (*1881, +13.9.1914) - Básník
  • Jan Václav Stamic (*1717, +27.3.1757) - Český skladatel a houslista
  • Blaise Pascal (*1623, +19.8.1662) - Francouzský matematik a fyzik
Změnit velikost textu: A- |  A |  A+

Vyzkoušejte kapra s krustou s řapíkatým celerem, glazovanou kořenovou zeleninou, slaninovou omáčkou

Vyzkoušejte kapra s krustou s řapíkatým celerem, glazovanou kořenovou zeleninou, slaninovou omáčkou

BOHUMÍN - Kapr na štědrovečerní tabuli nemusí být jen smažený. Inspiraci moderní gastronomie vymysleli a připravili Karel Drápal, učitel odborného výcviku oboru Kuchař-číšník Střední školy Bohumín, mistr Evropy v úpravě pokrmů z kapra, a Adam Koškovský, student 3. ročníku oboru kuchař-číšník Střední školy Bohumín.

Ve svátečním vysílání bohumínské televize připravují filet z kapra s krustou s řapíkatým celerem, glazovanou kořenovou zeleninou, slaninovou omáčkou, bulgur. Video k receptu najdete od soboty 22. prosince v televizním videoarchivu.

Surovinová kalkulace na 5 porcí: 

  • filety z kapra (5 ks à 200 g)
  • 80 g toustového chleba
  • sůl a pepř
  • 150 g uzené slaniny
  • 100 g másla
  • 190 ml smetany (15%)
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 200 g mrkve
  • 150 g petržele
  • 150 g bulguru
  • 750 ml rybího vývaru 

Technologický postup:

  • Filet z kapra

Vyfiletované porce kapra osolíme mořskou solí a okořeníme mletým pepřem. Toustový chléb pokrájíme na malé kostičky, přidáme máslo a řapíkatý celer a vytvoříme krustu. Filety z kapra opečeme na pánvi na másle, na ně položíme krustu a zapečeme v troubě.

  • Glazovaná kořenová zelenina

Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) nakrájíme na plátky a na malé komínky. Lehce povaříme v rybím vývaru. Vyjmeme a na pánvi na másle glazujeme.

  • Slaninovou omáčka

Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme, přidáme rybí vývar a smetanu. Necháme zredukovat a tyčovým mixérem rozmixujeme.

  • Bulgur

Bulgur zalijeme rybím vývarem a vaříme do měkka.



  Vytisknout Vytisknout
  Zpět Zpět
  Nahoru Nahoru

Publikováno / aktualizováno: 22.12.2018
Počet zhlédnutí: 393

 

Naposledy aktualizované

Vygenerováno za 0.26 sekund