Město Bohumín

17.10.
2008

Společná výstava studenta a jeho profesorky

NOVÝ BOHUMÍN - V závěru října nabídne novobohumínský Salón Maryška netradiční spojení. V jeho výstavních prostorách se setkají žák a jeho profesorka, kteří zde vystaví na obdiv své obrazy. Výstava „Jiří a Petra obrazem“ odstartuje v pondělí 27. října vernisáží, která začne v Salónu Maryška na náměstí T. G. Masaryka v 18 hodin.

Obrazy v Maryšce na několik týdnů vystaví známý bohumínský malíř Jiří Greger společně s malířkou Petrou Dvořáčkovou. Poznali se na Lidové konzervatoři v Ostravě, kde Jiří Greger začal v roce 2001 studovat výtvarný obor malba, kresba a grafika. „Od dětství jsem rád kreslil, dokonce jsem si jako malý přál být jednou sochařem. Nakonec jsem ale přece jen zůstal u malování,“ říká Jiří Greger a pokračuje: „Do roku 2001 jsem byl samouk. V té době jsem měl na kontě už několik výstav, ale přesto jsem se přihlásil ke studiu v oboru malba, kresba a grafika. Nejprve jsem studoval u Pavly Andráškové, pak jsem se seznámil s Petrou Dvořáčkovou.“

Na společnou výstavu v Bohumíně se těší také druhá polovička tandemu, ostravská malířka a profesorka lidové konzervatoře Petra Dvořáčková. „Jirky si považuji jako dobrého malíře a proto jsem jeho nabídku, podílet se na výstavě v Bohumíně, ráda přijala. Není ale mým prvním studentem, se kterým vystavuji. Do společných expozic jsem se pustila už v roce 2006, kdy jsem vystavovala v ostravské galerii Mlejn a v zámku Kravaře,“ uvedla Petra Dvořáčková.

Výstava obrazů Jiřího Gregera a Petry Dvořáčkové můžete v Salónu Maryška vidět až do 27. listopadu. K vidění bude vždy v úterý a ve čtvrtek od 15 do 18 hodin a v době konání akcí v Salónu Maryška.

Lukáš Kania

Foto: obraz z dílny Petry Dvořáčkové


Počet zhlédnutí: 4 523

Zpět

    Městský úřad