Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Příměstský tábor "Veselá věda"


Příměstský tábor "Veselá věda"

Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Příměstský tábor "Veselá věda" (Akce pro děti a mládež)
Po 10.7.2017, 8:00


Letos už pátým rokem pořádá nezisková organizace "Veselá věda" kromě kroužků také příměstský tábor. Pokud řešíte otázku Kam s dětmi o prázdninách? Můžeme pro Vás být báječným řešením. Naše tábory jsou určeny pro malé badatele od 5ti do 12ti let, kteří rádi prozkoumávají zákonitosti ze světa přírodních věd. Věnujeme se jednoduchým, věku dětí přizpůsobeným pokusům z oblasti chemie, biologie i fyziky.

S jakými tématy pracovaly děti v minulých letech? Například při zkoumání vody jsme měřili nejen pH a určovali tvrdost, ale také zkoumali, kteří živočichové v okolí vody žijí a stavěli vodní mlýnky, abychom si vyzkoušeli sílu, jakou voda má i způsoby, jak ji využít v náš prospěch. Při práci s rostlinami si děti založily herbář, vyráběly léčivou mast i tinkturu, barvily látky rostlinnými barvivy.

Letos je pro ně nachystán neméně zajímavý program. Kromě pokusů, které provádíme uvnitř i v terénu je čas i na hry, odpočinek, prostě užívání léta a prázdnin. Tábory pořádáme v řadě měst po celé ČR, v Bohumíně jsme 10. - 14. 7. a 7. - 11.8.2017.

Další informace: tábor se koná od pondělí do pátku, od 8:00 do 16:00. Je zajištěn teplý oběd a pitný režim. Součástí programu je celodenní výlet.

Cena tábora je 380,- / den, tj. 1900,- / týden. Je možné hlásit se na jednotlivé dny. Registrace : https://tabory.veselaveda.cz/registrace.php

Více informací na www.veselaveda.cz.


Místo konání:Bohumín
Pořadatel:Veselá věda z.ú.
Informace:Jarmila Postránecká

Web:www.veselaveda.cz
E-mail:koordinace_5@veselaveda.cz
Telefon:732 190 399


Počet zhlédnutí: 2 117

Zpět

    Městský úřad