Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Koumáci se odvážně pouštějí do boje se zločinem


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Koumáci se odvážně pouštějí do boje se zločinem (TIK - Televizní inf. kanál)
So 17.3.2018 - Pá 23.3.2018


Klienti sociálně-terapeutických dílen Klíček a denního stacionáře Centra sociálních služeb Bohumín se v novém filmu odvážně pouštějí do boje se zločinem. Snímek „Koumáci“ se natáčel v Bohumíně a v nedalekých Šilheřovicích. Třicetiminutový příběh vznikl v produkci videostudia TV Marko podle námětu autorů Marka Spáčila a Nikoly Liberdové.

Klíček a denní stacionář navštěvují klienti s mentálním a kombinovaným handicapem, který jim ovšem nebrání v tom, aby zažili dobrodružství. Jako při návštěvě zámku v Šilheřovicích, kde náhodou vyslechnou plán zlodějů ke krádeži tamní vzácné vázy. Neváhají a vymyslí originální plán na její záchranu. Děj nepostrádá napětí, emoce a nadšení pro společnou věc.

Zejména dva hlavní hrdiny příběhu, Vaška a Honzu, filmování bavilo, i když bylo náročné, protože natáčeli spolu s kamarády také v noci. „Mnozí z (ne)herců mě velmi překvapili neutuchajícím nadšením při natáčení. Filmování není snadná disciplína, protože scény se zpravidla několikrát opakují a vyžaduje to čas. Nicméně někteří už s natáčením měli zkušenosti a dokonce sami přicházeli s nápady, jak bychom mohli to či ono ještě vylepšit,“ uvedl režisér snímku Marek Spáčil.

Kromě prostor zámku se část filmu natáčela v budově sociálně-terapeutických dílen v Bohumíně, kde klienti Klíčku ukazují svou zručnost. „Film „Koumáci“ je už čtvrtým, který naši klienti natočili a znovu jim to šlo bezvadně. Uvědomují si, že filmování je pro ně mimořádným okamžikem a o to více si jej užívají. Také s tímto snímkem se představíme na mezinárodním festivalu (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením Mental Power, který proběhne v červnu v Praze. V minulosti jsme na něm už několikrát bodovali,“ říká Anna Oršulíková, ředitelka Centra sociálních služeb Bohumín.

Film „Koumáci“ diváci uvidí od 17. do 23. března ve vysílání bohumínské televize v síti kabelových operátorů (po pořadu Zpravodajství), ve vysílání stanice LTV Plus (od 7:50, 13:50, 19:50, 1:50 hod.) a také na portálu reportáží bohumínské televize www.mesto-bohumin.cz/videoarchiv.


Pořadatel:Televizní informační kanál Bohumín

Web:www.tik.tvmarko.cz
E-mail:tik@mubo.cz
Telefon:553 810 105, 553 810 106

   

Počet zhlédnutí: 689

Zpět

    Městský úřad