Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Novoroční proslov starosty Bohumína v televizi


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Novoroční proslov starosty Bohumína v televizi (TIK - Televizní inf. kanál)
So 5.1.2019 - Pá 11.1.2019


Bezpečnost, kvalitní bydlení, další regenerace veřejných ploch, plány pro nový dopravní terminál a parkovací stání, a taky soukromé investice, jako například výstavba obchodního centra u Kauflandu. Tato a další témata zmiňuje v novoročním proslovu starosta Petr Vícha. Diváci Televizního informačního kanálu (TIK Bohumín) ho uvidí od soboty 5. ledna 2019. Bohumínská televize projev odvysílá v síti kabelových operátorů i na 59. kanálu v pásmu DVB-T pozemních vysílačů. 

Bohumín bude v roce 2019 hospodařit s rozpočtem 750 milionů korun, skoro 120 milionů poputuje do investic. Zastupitelé města rozpočet schválili mezi prvními v republice. „Rád bych poděkoval všem, kteří se podíleli na tom, co se podařilo a posunulo Bohumín o kus dál,“ říká starosta Bohumína Petr Vícha hned v úvodu proslovu. Dále zmiňuje témata jako bezpečnost, doprava, dostupnost služeb, další regenerace veřejných ploch nebo bydlení a úprava nájemného. 

Mezi priority Bohumína znovu patří rovněž životní prostředí a volnočasové vyžití. „Také v této oblasti se za čtyři roky posuneme dále. Vznikne nový lesopark s mnoha tůněmi v lokalitě Na Panském. Kolem Vrbického jezera povede kvalitní okruh a pozitivní změny chystáme i u Kališova jezera. V okolí těchto vodních ploch nám nepatří všechny pozemky, ale budeme trpělivě jednat s vlastníky. Budeme taky pokračovat ve stavbě dalších cyklostezek a nových chodníků,“ zmiňuje starosta Bohumína, který natáčí novoroční proslov pravidelně od vzniku televize ve městě. Petr Vícha poprvé pozdravil spoluobčany z obrazovky v lednu roku 2000. 

Novoroční projev je součástí pořadu Zpravodajství, který bohumínská televize vysílá v síti kabelových operátorů JaryNET, Nej.cz (RIO Media) a PODA každou sudou hodinu s premiérou vždy v sobotu. Pořad mohou sledovat také diváci, kteří nemají kabelovou televizi. Se Zpravodajstvím vstupuje TIK Bohumín do vysílání stanice LTV Plus (vysílač Klimkovice, 59. kanál DVB-T), kde  je premiéra rovněž v sobotu. Zprávy z Bohumína zde začínají vždy od 4, 10, 16 a 22 hodin. V rozšířeném bloku pak od 1:30, 7:30, 13:30, 19:30 hodin. 

Pořad Zpravodajství diváci najdou také ve videoarchivu televize na adrese www.mesto-bohumin.cz/videoarchiv


Pořadatel:Televizní informační kanál Bohumín

Web:www.tik.tvmarko.cz
E-mail:tik@mubo.cz
Telefon:553 810 105, 553 810 106

 

Počet zhlédnutí: 762

Zpět

    Městský úřad