Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Den země


Den země
Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Den země (Kultura)
Út 23.4.2019, 15:00


Úterý 23.4. od 15 hod., kinosál K3 Bohumín, vstupné - zdarma.

FILMOVÝ FESTIVAL EKOLOGICKÝCH DOKUMENTŮ - promítání ekologických filmů bohumínských spolků. Propagační materiály o ochraně přírody. Prezentace ekologických spolků a společností ve foyer.

15:00 hod. Bílí vlci: Přízraky arktidy - Německo, režie: Oliver Goetzl, 2018, 56 min., titulky.
Dramatický a dojemný příběh věrnosti, pospolitosti a oddanosti jedné rodiny arktických vlků, která žije na nejsevernějším okraji Kanady, kde nemilosrdné arktické větry, prohánějící se tundrou, srážejí teploty na 40 stupňů pod nulou.

16:15 hod. Medvědi z Kamčatky: Život začíná - Rusko, režie: Vladislav Grishin a Irina Zhuravleva, 2018, 53 min., titulky.
Sedm měsíců natáčení mláďat medvědů hnědých dalo vzniknout filmu, který umožňuje ponořit se do krásy divoké přírody a dojít k hranici, kterou člověk nesmí překročit.

17:30 hod. Krajina v tísni - Česká republika, režie: Petr Jančárek, 2017, 52 min., česky.
Dokumentární film vyrobila společnost Člověk v tísni v souvislosti s masivní pomocí, kterou opakovaně poskytuje při povodních v ČR. Dokument poukazuje na nezdravý stav české krajiny v souvislosti s probíhající klimatickou změnou, zabývá se problematikou vodního režimu a hospodaření s vodou v Čechách, akcentuje podceňované nebezpečí sucha.

18:45 hod. Svět podle termitů - Česká republika, režie: Jan Hošek, 2017, 52 min., česky.
Termiti - pro někoho exotický hmyz, pro jiné škůdci, kteří páchají ohromné ekoligické škody. Film se snaží ukázat je v jiném světle: jako sílu, která významně ovlivňuje ekosystém celé naší planety, a také jako předmět intenzivního vědeckého výzkumu, který odhaluje jejich fascinující život a mimořádnou adaptační schopnost.

20:00 hod. Děkujeme za déšť - Ghana, režie: Julia Dahr, 2017, 87 min., české a anglické titulky.
Před pěti lety Kisilu, farmář z Keni, vzal do ruky kameru, aby zachytil život své rodiny, své vesnice a škody způsobené klimatickými změnami. Když jej prudká bouře svede dohromady s norským filmařem, vidíme jeho přeměnu z otce na vůdce komunity a aktivisty na světové scéně.


Místo konání:Kinosál a foyer K3 Bohumín


Mapa:


Počet zhlédnutí: 1 361

Zpět

    Městský úřad