Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Vánoce s koledou, hornickým skřítkem, rodinou i za první republiky


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Vánoce s koledou, hornickým skřítkem, rodinou i za první republiky (TIK - Televizní inf. kanál)
So 21.12.2019 - Pá 27.12.2019


Příběhy hornického skřítka Perňuchy, koledy v podání školních pěveckých sborů, rodinná vánoční dílna v mateřince Rafík a Vánoce za první republiky. Hlavní témata svátečního speciálu, který uvede Televizní informační kanál Bohumín od soboty 21. do pátku 27. prosince v časech Zpravodajství.

Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Jak jsi krásné neviňátko a Pásli ovce valaši. Pět koled zazpívaly čtyři školní pěvecké sbory na náměstí uprostřed Bohumína v rámci akce Česko zpívá koledy s Deníkem. „Mám ráda tradice a spojit sbory dohromady bylo pro nás velkou výzvou,“ říká ve sváteční reportáži učitelka Marcela Suchánková s tím, že na jednom pódiu se představili školáci z Bohumína a Dolní Lutyně.

Kamera bohumínské televize zavítala v čase adventním taky do prvorepublikového bunkru MO-S5 Na Trati. Klub vojenské historie Bohumín tam letos ukázal, jak českoslovenští vojáci v roce 1937 prožívali v pohraničích bunkrech Vánoce. „Velmi ceněným dárkem tehdy byly například citrony. Skoro vůbec nebyly k sehnání a když už ano, byly drahé,“ připomněl Martin Cieslar z Klubu vojenské historie Bohumín.

Bohumínská autorka Helena Červenková nabídne ve svátečním speciálu tři dobrodružství hornického skřítka Perňuchy, které sama napsala. Uslyšíme povídky: O tom, jak se narodí skřítci, O pokladu ve studni, O zachráněných havířích.

Sváteční přání přidají zpěvačka Ilona Csáková, fitness trenérka z Bosporky Kateřina Sittková, a přímo z boulder stěny Bosporky fotograf a lezec Petr Pepe Piechowicz. O desítky let zpátky nás v čase vrátí dobové zimní fotky z Bohumína, Dolní Lutyně a Ostravy.

Vánoční speciální bohumínská televize vysílá od 21. do 27. prosince, v časech Zpravodajství (start každou sudou hodinu v síti kabelové televize + od 4, 10, 16 a 22 hodin na stanici LTV Plus 31. kanál DVB-T2).

Redakce zpravodajství
Televizní informační kanál Bohumín


Pořadatel:Televizní informační kanál Bohumín

Web:www.tik.tvmarko.cz
E-mail:tik@mubo.cz
Telefon:553 810 105, 553 810 106

 

Počet zhlédnutí: 737

Zpět

    Městský úřad