Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Novoroční proslov starosty Bohumína v televizi


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Novoroční proslov starosty Bohumína v televizi (TIK - Televizní inf. kanál)
So 4.1.2020 - Pá 10.1.2020


Na jaře 2020 Bohumín naplno odstartuje výstavbu nového obřího lesoparku a pokud půjde vše podle plánu, začne taky měnit prostranství před vlakovým nádražím v moderní dopravní terminál. Tato a další témata zmiňuje v novoročním proslovu starosta Bohumína Petr Vícha. Diváci Televizního informačního kanálu (TIK Bohumín) ho uvidí od soboty 4. ledna 2020. Bohumínská televize projev odvysílá v síti kabelových operátorů i na 31. kanálu v pásmu DVB-T2 pozemních vysílačů. 

Město v roce 2019 hospodařilo s rekordním rozpočtem 950 milionů korun, který skončil přebytkem. To nám umožní realizovat další užitečné akce. V republice se sice očekává ochlazení ekonomiky a musíme být opatrní, ale umíme tyto prostředky rozumně využít. Byli jsme úspěšní v získávání dotací, a i na letošní připravené investice bychom měli obdržet další desítky milionů korun,“ říká v proslovu starosta Bohumína Petr Vícha. 

Bohumín v roce 2020 připraví skoro 40 parcel v ulici Petra Cingra k zástavbě novými rodinnými domy, pokračuje v zateplování bytových domů, spustí přípravy k regeneraci zóny bytové kolonie v ulici Okružní. Město podpoří taky turistiku, bezpečnost, sociální služby, nemocnici, činorodé spolky a další oblasti. 

„Každý den se bohužel najde „hrdina“, který dokáže přeprat nějakou dopravní značku či tabuli, povalit kontejner s odpadem a náležitě jej vysypat, odložit nepotřebné věci k popelnicím či dokonce do přírody, poškodit mladý strom. Opravy a odstraňování následků vandalismu nejsou zadarmo, platíme za ně všichni,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha, když zmínil vzrůstající agresivitu a vandalství, jednu z odvrácených tváří aktuálního dění.

Novoroční projev je součástí pořadu Zpravodajství, který bohumínská televize vysílá v síti kabelových operátorů JaryNET, Nej.cz (RIO Media) a PODA každou sudou hodinu s premiérou vždy v sobotu. Pořad mohou sledovat také diváci, kteří nemají kabelovou televizi. Se Zpravodajstvím vstupuje TIK Bohumín do vysílání stanice LTV Plus (DVB-T2, kanál 31), kde  je premiéra rovněž v sobotu. Zprávy z Bohumína zde začínají vždy od 4, 10, 16 a 22 hodin. V rozšířeném bloku pak od 1:30, 7:30, 13:30, 19:30 hodin. 

Pořad Bohumínské zpravodajství diváci najdou také ve videoarchivu televize na adrese www.mesto-bohumin.cz/videoarchiv a www.bohumin.cz/videoarchiv.


Pořadatel:Televizní informační kanál Bohumín

Web:www.tik.tvmarko.cz
E-mail:tik@mubo.cz
Telefon:553 810 105, 553 810 106

 

Počet zhlédnutí: 823

Zpět

    Městský úřad