Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - The Sound Pack (PL)


The Sound Pack (PL)
Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

The Sound Pack (PL) (Kultura)
Ne 20.2.2022, 19:00


ne 20.2. / 19 hod. / kinosál / 150 Kč

KONCERT: Jazzový vokální kvartet z Katovic ve složení Asia Świniarska - zpěv, Gosia Biniek - zpěv, Marcin Wawrzynowicz - zpěv, Boguslaw Kaczmar - klávesy.

The Sound Pack (PL) je jazzové vokální kvarteto, které v roce 2016 založil Marcin Wawrzynowicz. Skupinu tvoří zkušení a uznávaní hudebníci, absolventi a lektoři Jazzových ústavů na hudebních akademiích v Katovicích, Vratislavi a Poznani – Joanna Świniarska, Katarzyna Mirowska, Małgorzata Biniek a Marcin Wawrzynowicz. Vokalisté jsou výherci různých mezinárodních i polských jazzových soutěží. Jejich portfolia zahrnují vlastní alba i účast na mnoha festivalech jazzové hudby, například: Voicingers, Spotkania Wokalistów Jazzowych w Zamościu, Jazz nad Odrą, Lotos Jazz Festiwal, Lady's Jazz Festiwal, Śląski Festiwal Jazzowy. Green Town of Jazz, Hałda Jazz, “Jazz! Open Mind”.

Marcin Wawrzynowicz je zpěvák, skladatel. Vystudoval zpěv na Fakultě jazzu na Hudební akademii v Katovicích. Finalista či vítěz mnoha soutěží a držilel několika individuálních cen. Jeho portfolio zahrnuje dvě vlastní alba CD (Missa Pacis 2009 a Camamey 2012). Stabilně  spolupracuje s předními hudebníky polské jazzové scény, jako jsou: Anna Serafińska, Wojciech Niedziela, Jacek Niedziela-Meira, Henryk Miśkiewicz, Piotr Baron, Grzegorz Nagórski, Henryk Majewski a další. Od roku 2010 je akademickým učitelem. V roce 2017 získal doktorát v oboru hudební umění, v oboru vokální umění. Vede pěveckou třídu na Hudební akademii v Katovicích a na Jazzovém institutu Univerzity v Nysě.

Myšlenka kvarteta odkazuje na tradici amerických pouličních vokálních souborů swingové éry i na modernější a velmi dobře známé skupiny jako jsou Manhattan Transfer nebo New York Voices. Repertoár skupiny zahrnuje americké jazzové standardy i skladby v polštině, ve vlastních úpravách a pro různé kapely, počínaje kvintetem a konče velkou kapelou. V říjnu 2019 vyšlo kapele první studiové album, nazvané: The Sound Pack "On Air". Sound Pack trvale spolupracují s následujícími hudebníky: Bogusław Kaczmar – klavír, Michał Kapczuk – kontrabas, Przemysław Jarosz – bicí.

 

Podle aktuálního nařízení musejí při příchodu všichni diváci prokázat splnění jedné z následujících podmínek vstupu: odkaz zde.


Místo konání:Kinosál K3 Bohumín
Cena:150 Kč




Mapa:


Počet zhlédnutí: 952

Zpět

    Městský úřad