Město Bohumín

11.2.
2016

Hasiči: Příčinu požáru budeme znát v řádu dnů, možná týdnů

NOVÝ BOHUMÍN – Škoda za zhruba 100 milionů korun a totálně ochromená železniční stanice. Takový je výsledek požáru, který ve středu 10. února v noci vypukl rovnou na třech místech železniční stanice v Bohumíně. Na místě dál pracují vyšetřovatelé. Příčina požáru může být zřejmá možná až za několik týdnů.

Už od dnešního rána (11. února) zjišťují vyšetřovatelé HZS Moravskoslezského kraje, jimi pozvaní kolegové z Technického ústavu požární ochrany v Praze, Policie ČR a zástupci drážních subjektů možnou příčinu vzniku požáru na třech místech zabezpečovacích a rozvodných zařízení pro vlakovou dopravu v sousedství železniční stanice v Bohumíně. Pořizují fotodokumentaci, odebírají vzorky z požářišť, za denního světla hodnotí situaci,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Přestože některá média zveřejňují různé spekulace, bavit se o příčinách vzniku požáru je podle vyšetřovatelů předčasné. „Je velmi pravděpodobné, že vzhledem k závažnosti bude příčina vzniku požáru nejdříve známa až v řádu dní či dokonce týdnů,“ upozornil Kůdela.

Lukáš Kania

foto: HZS MSK



Související články

Škoda až 200 milionů, prioritou regionální železniční spoje 11.2.2016

Škoda až 200 milionů, prioritou regionální železniční spoje

Drážní specialisté zpřesnili odhad škod, které napáchal požár v areálu železniční stanice v Bohumíně. Nově se mluví o rozsahu až 200 milionů korun. České dráhy podnikají kroky k uzamčení výhybek tak, aby mohly soupravy jezdit alespoň po dvou kolejích.
Železniční požár odstřihl část lidí od internetu 11.2.2016

Železniční požár odstřihl část lidí od internetu

Následky požáru v areálu bohumínské železniční stanice dopadly i na část klientů jednoho z místních internetových operátorů. Část telekomunikační služby se povedlo firmě JaryNet přesměrovat, výpadek na IPTV je komplikovanější.
Požár vyřadil z provozu zabezpečovací zařízení na přejezdech 11.2.2016

Požár vyřadil z provozu zabezpečovací zařízení na přejezdech

Požár v technologické místnosti ústředního stavědla vedle železniční stanice Bohumín poničil relé skříň. Poškozením došlo k vyřazení provozu vlakové dopravy v železniční stanici a vyřazení několika železničních přejezdů.
Při požáru na nádraží hořelo rovnou na třech místech 11.2.2016

Při požáru na nádraží hořelo rovnou na třech místech

Středeční požár v areálu železniční stanice zasáhl nejen ústřední stavědlo. Hasiči dnes ráno konkretizovali rozsah a potvrdili škodu za 100 milionů korun. Na třech místech hořely rozvaděče, rozvody a zabezpečovací zařízení pro železniční dopravu. Nikdo nebyl zraněn.
Kvůli požáru vlaky neprojedou Bohumínem minimálně do pondělí 11.2.2016

Kvůli požáru vlaky neprojedou Bohumínem minimálně do pondělí

Kvůli požáru v ústředním stavědle se v Bohumíně zastavila veškerá železniční doprava. Náhradní přepravu cestujících zajišťují autobusy. Vlaky Bohumínem neprojedou minimálně do pondělí. Požár vypukl v releové místnosti stavědla ve středu 10. února večer.
Počet zhlédnutí: 4 876

Zpět

    Městský úřad