Město Bohumín

11.10.2012 - Každý život je plný úspěchů, ale musí se vidět

Zdroj: Mladá fronta Dnes
Ročník a číslo: 238
Strana: 7
Autor: Daniel Chýlek

Úspěch. Mnozí lidé by chtěli být úspěšní. Ale jak se dá úspěch definovat a jakým způsobem ho potom dosáhnout? Úspěch se dá hledat jak v těch nejmenších věcech, jako když vás někdo pochválí za dobře odvedenou práci, tak se dá hledat i v životních cílech – stát se podnikatelem a vydělávat velké množství peněz nebo založit rodinu, mít děti. Každý z nás určitě zažil úspěch, i když to mohlo být něco ne příliš významného (samozřejmě, každá akce je svým způsobem významná a má nějaký smysl).

Úspěch? Lidé oceňují, co dělám

Jak jsem již podotkl, každý zasloužený úspěch je úspěch, i kdybych měl pomoct jen jednomu člověku. Důležité je dělat to, co si přejete, mít nějaký svůj cíl nebo i více a snažit se jich dosáhnout. Nenechat se odradit těmi, kteří vám úspěch nepřejí, překonávat překážky, a i každé ono překonání je svým způsobem nějaký úspěch. Já zastávám názor, že každý člověk žije život plný úspěchů a záleží jen na něm, jakou váhu kterým úspěchům přiřadí. Každý má z úspěchů radost, z některých méně, z některých více. Pro mne je v poslední době největší úspěch, když lidé oceňují to, co dělám ve svém volném čase, ať už to jsou pozitivní reakce říkající, že něco dělám správně, nebo negativní, které mi pomáhají mou práci zlepšit. Tak vypadá má představa o úspěchu, ať už je člověk známý po republice nebo i v celém světě, anebo se nijak neproslavil a žije si poklidný život, svým způsobem je úspěšný.

Daniel Chýlek Gymnázium Františka Živného, Bohumín

Texty jsou kráceny a upravovány.
Všechny práce v původní podobě naleznete na www.idnes.cz/studenti, diskutujte na studenti.blog.idnes.cz nebo na Facebooku.



    Městský úřad