Město Bohumín

16.12.2014 - Současný tým má i na divizi

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 50
Strana: 22
Autor: David Hekele

Předseda klubu stolního tenisu z bohumínského Záblatí David Jochym v rozhovoru pro Region říká:

Bohumín – K cíli jsou zase blíž. Stolní tenisté TJ Sokol Záblatí zdolali v předminulém týdnu ve šlágru regionálního přeboru a duelu týmů, jež ještě neztratily ani bod, CSVČ Havířov 11:7 a devátým vítězstvím v sezoně zvýšili své šance na postup. Jak potvrzují v rozhovoru pro Region slova předsedy záblatského klubu a jednoho z hráčů Davida Jochyma (na snímku), šlo o tvrdou bitvu, která k takovému souboji vždy patří.

"Důležitým se ukázalo, že jsme zvládli začátek, kdy jsem dokázal vyhrát oba své úvodní zápasy. To nám hodně pomohlo," přiznává Jochym, podle kterého se sezona odvíjí podle předpokladů. "Očekávali jsme, že budeme hrát o špici tabulky. Těší nás, že máme velkou šanci na postup do krajské soutěže," dodává David Jochym, jehož tým po Havířovu o den později zdolal i Orlovou. Tentokrát drtivě 18:0.

  • Domácí souboj s Havířovem byl z pohledu celé sezony velmi důležitý, jelikož právě mezi těmito týmy se zřejmě rozhodne o postupujícím. Můžete zápas zhodnotit?

Přijelo druhé mužstvo tabulky, které stejně jako my mělo v sedmi zápasech sedm vítězství. Podle toho to také vypadalo. Byl to velmi těžký zápas s kvalitním soupeřem. Důležitý byl především začátek zápasu, který jsme zvládli lépe. Je pravda, že jsem mohl uhrát i o zápas více a vyhráli bychom tak 12:6, ale i těsné vítězství bereme.

  • Co rozhodlo ve váš prospěch, kromě toho povedeného úvodu?

(zamýšlí se) Určitě to, že máme Ondru Bolcaroviče, který podal opravdu špičkový výkon. Zahrál tak, jako se mu to daří celou sezonu a jak jsme od něj očekávali. Vyhrál všechny čtyři své dvouhry a navíc zvítězil ve čtyřhře spolu s Pepou Chlapkem. Potvrdil, že je ligovým hráčem.

  • Je důležité mít v týmu hráče, který dokáže vyhrát všechny své zápasy, navíc vždy výsledkem 3:0? Máte se tak o koho opřít...

To ano, ale nejde mít pouze jednoho takového borce. Připojit se musí i další členové týmu. Sám jeden výborný hráč nic neudělá, respektive udělá pouze čtyři body, a abyste vyhrál, tak musíte nasbírat deset. To znamená, že je třeba, aby se zapojili i ostatní. Navíc není dobré spoléhat pouze na jednoho.

  • Vám se to ale evidentně daří...

Přesně tak. Kromě Ondry máme i Pepu Chlapka, což je divizní hráč. Oba mají 95 procent zápasů vítězných, což je skvělé. K tomu tam je i můj táta, zkušený obranář, se kterým to má každý soupeř těžké. Pak jsem tam já a také Petr Koch, který proti Havířovu nehrál. Pohybujeme se na hraně úspěšnosti osmdesát pětasedmdesát procent, což dokazuje vyrovnanost celého týmu. K tomu máme i nadějné kluky v béčku, odkud si je můžeme kdykoliv vytáhnout. Myslím, že mužstvo máme silné, navíc držíme jako tým spolu, podporujeme se, nejsou žádné problémy mezi hráči. To je také hodně důležité.

  • Pro zápas s Havířovem jste poprvé opustili záblatskou sokolovnu a využili možnosti hrát v nové bohumínské sportovní hale – Bospor Aréně. Proč jste sáhli k tomuto kroku?

Bylo to z důvodu propagace nové haly a také zároveň propagace stolního tenisu. Nic jiného bych v tom nehledal. Vyšlo to pěkně, zrovna na zápas se silným Havířovem, boj o první místo, takže jsme rádi, že to tak ideálně zapadlo.

  • Vyhráno však zdaleka ještě nemáte, protože vás čeká ještě jarní odveta na půdě soupeře, je to tak?

To je pravda, jsme teprve v půlce a Havířov bude mít na jaře výhodu domácího prostředí. Přesto budeme chtít vyhrát i tam. Věřím, že aspoň remízu jsme schopni uhrát. To teď ale neřešíme, soustředíme se na další zápasy. Nahoře chce hrát asi pět týmů, všechny jsou pro nás nebezpečné.

  • Jak jste zatím spokojen s vývojem sezony?

Vyvíjí se to víceméně podle očekávání. Všichni ale musí opravdu makat, aby dosáhli na nějaké výsledky. Kdybych měl říct upřímně, zda jsme před sezonou čekali, že budeme hrát na špici, tak musím říct, že ano. Bylo by super, pokud by se povedlo postoupit. Byla by to příjemná změna. Narazili bychom na nové soupeře, poznali nové hráče. Pro každého z nás by to bylo dobré i pro zlepšení vlastní hry.

  • A co dlouhodobé cíle? Jak daleko můžete s tímto týmem dojít?

Nejprve musím říct, že ani do Záblatí by nebyl neřešitelný problém natáhnout hráče, kteří by byli schopni klub dostat třeba do druhé či třetí ligy. My se však vydali cestou výchovy mladých, a to se nám daří. V klubu je několik kluků a holek, kteří se ping­pongu věnují, a je na nich vidět výkonnostní růst. Nicméně v této chvíli si myslím, že A­tým má na to, aby hrál časem i divizi.

Foto:


Současný tým má i na divizi - Zvětąit
Velikost: 300 x 593 bodů - 83 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad