Město Bohumín

23.12.2016 - Jaká jsou jeho oblíbená místa? (Patrik Děrgel)

Zdroj: Pražský deník
Ročník a číslo: 299
Strana: 24
Autor: Andrea Grubnerová

Sedmadvacetiletý herec Patrik Děrgel se narodil v Bohumíně. Vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze. V současné době hraje v pražském Švandově divadle.

V televizi ho pak diváci mohli vidět v seriálu V. I. P. vraždy nebo nekonečném seriálu Ulice.

Karlův most Nenechal jsem se odradit turisty a davem lidí, takže vždy, když jdu přes něj, nedá mi to a musím se na chvíli zastavit. Dokonce jsem tam byl jednou úplně sám. Byli tři ráno a já tam přijel na kole. Zrovna bylo vše čerstvě zasněžené. To bylo nádherné. Navíc jsem na mostě trávil všechny chvíle, když jsem se hlásil na DAMU.

Švandovo divadlo Tam jsem nastoupil po škole a toulal jsem se hodně ulicemi. Připomínalo mi to vždy trochu moje rodné Ostravsko.
I proto, že je celý Smíchov trochu divočejší a není tam tolik turistů.

Kostel svatého Salvátora - To je mé útočiště. Velmi rád tam chodím. Objevil jsem ho v době, kdy jsem tu studoval.

Nyní, když mi to vyjde, chodím v neděli na večerní mše. Je to pro mě taková záležitost, kdy se člověk trošku nadechne před tím novým začínajícím týdnem. Divoká Šárka Je to pro mě taková pražská adresa výletu. Když se chci sebrat a utéct, tak jedu tam, procházím se. Člověk ani nemá pocit, že je ve velkoměstě. Jen na koupališti jsem tam zatím nebyl, protože jsem slyšel, že je tam hodně studená voda.



    Městský úřad