Město Bohumín

17.9.2018 - Jeden ze čtyř nejkrásnějších mužů republiky je z Opavy

Zdroj: Bruntálský a Krnovský deník
Ročník a číslo: 216
Strana: 3
Autor: Eliška Pavlíková

OPAVA – Devatenáctý ročník soutěže Muž roku o nejkrásnějšího nejČeské nejrepubliky muže České publiky
má své vítěze. Čtvrté místo vybojoval Cao Thanh Tung, Vietnamec, který se narodil v Bohumíně a vyrůstal v Opavě. Bude tak reprezentovat naši zemi na světové soutěži v Thajsku. Cao Thanh Tung svým úspěchem navazuje na Michala Žůrka z Velkých Heraltic, který se v minulém ročníku Muže roku také umístil na čtvrtém místě. Získaný titul mu dává příležitost reprezentovat Českourepubliku na mezinárodní soutěži Mister Global, která se uskuteční příští rok v Thajsku. "Velmi se těším, ale samozřejmě jsem i nervózní. Jedou tam ti nejlepší z nejlepších, takže na sobě ještě musím zapracovat. Jsem ale neskutečně vděčný, že jsem dostal příležitost příležiČesko příležina reprezentovat Česko světové úrovni," řekl Cao Thanh Tung.

Jeho cílem bylo dostat se do první čtyřky, i když věděl, že konkurence je opravdu velká. Největší obavy měl z volné disciplíny, jelikož její přípravu nechal na poslední chvíli. "Hudbu jsem měl vymyšlenou měsíce dopředu, ale choreografii jsem sestavil během pár dní. To už tak u mě bývá zvykem," smál se Cao Thanh Tung.

Během vyhlašování výsledků zaslechli jeho konkurenti, jak jeden z vyhlašujících zašeptal "To nepřečtu." Kývli s úsměvem na Tunga, že to zřejmě bude on. Pár sekund nato se jejich teze potvrdila. "K tomu všemu se i mým dvěma dobrým kamarádům podařilo umístit se na vítězných příčkách. Jsme taková šťastná trojka. Celkově to byl bezkonkurenční zážitek. Ten večer jsem měl takovou radost, že jsem v noci nemohl ani usnout," popisoval Cao Thanh Tung. Oslav si ale moc neužil, protože po skončení finálového večera se hned vydal zpět do Prahy, kde ho druhý den čekaly pracovní povinnosti.

Cao Thanh Tung se narodil v Bohumíně, ale většinu života strávil v Opavě. Momentálně bydlí v Praze a doufá, že mu úspěch v soutěži přinese nové příležitosti a pracovní nabídky.


Jeden ze čtyř nejkrásnějších mužů republiky je z Opavy - Zvětąit
Velikost: 356 x 369 bodů - 111 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad