Město Bohumín

16.2.2023 - Do Bohumína k zubařům chce šestnáct tisíc lidí

Zdroj: Právo
Ročník a číslo: 40
Strana: 11
Autor: Denisa Doležalová

Velké problémy s nalezením zubaře mají obyvatelé Moravskoslezského kraje. Na podzim se nová zubní klinika se třemi ordinacemi otevře v Bohumíně na Karvinsku.
Už teď se zde k zubaři zaregistrovalo 16 tisíc lidí, z toho je 4,5 tisíce zájemců z Bohumína. Podle bohumínské mluvčí Jany Končítkové přicházely vyplněné elektronické formuláře nejen z jejich města a okolí, ale také ze vzdálenějších regionů.
"Během prvních 24 hodin zaznamenala bohumínská nemocnice, která bude zubní kliniku provozovat, až sedm tisíc záznamů," upřesnila Končítková s tím, že registrace probíhala dva týdny.
Podle vedení města Bohumína je to jasný důkaz toho, že stát selhává v zajištění stomatologické péče pro své občany. Bohumínský starosta Petr Vícha (ČSSD) podotkl, že se k nim zaregistrovali lidé nejen z Moravskoslezského kraje, ale i z Olomouckého a Zlínského. Dodal, že předpokládaná kapacita nové ambulance se třemi ordinacemi je tři tisíce klien tů, už nyní je tedy zřejmé, že se nedostane na všechny. Ke vstupním prohlídkám by měli být lidé pozváni na jaře.



    Městský úřad