Město Bohumín

9.9.
2013

Neurologická ambulance v nemocnici je dočasně uzavřena

DOTAZ OBČANA:

Plánuje se v centru Bohumína zřízení, přemístění nebo stavební úpravy dosavadní neurologické ambulance MUDr. Borise Milbergera ve Studentské ulici čp. 641? Tato ambulance je velmi nevhodně umístěná. Takovou ambulanci navštěvují a potřebují pacienti s pohybovým omezením nebo bolestmi pohybového aparátu. Ambulance se nachází v prvním poschodí, což čítá asi 24 až 26 schodů. Tato dostupnost je zcela v rozporu s potřebami pacientů. Neurologická ambulance by měla mít bezbariérový přístup, případně výtah a možnost dostupnosti i s pomocí invalidního vozíku a další potřebnou stavební vybavenost. To současná, výše jmenovaná ambulance, zcela postrádá. Na stránkách Bohumína jsem se dočetla, že je zřízená neurologická ambulance v nemocnici ve Starém Bohumíně. Dovolím si vyjádřit názor, že je to řešení pouze částečné. V dostupnosti jakékoliv veřejné instituce, je mimo jiné zakomponována podmínka pro soběstačnost jak nemocných občanů, tak seniorů.


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Neurologická ambulance ve Studentské ulici je soukromým zdravotnickým zařízením, je tedy čistě na jeho provozovateli, jakou lokalitu a místo si pro svou ordinaci vybere. Není v kompetenci města řešit provoz a přístup k této ordinaci. Rovněž dům, v němž ordinace funguje, nevlastní město, jedná se o soukromý objekt, takže jakékoliv stavební úpravy řeší jeho majitel. Pokud nejste spokojena s přístupem do ambulance, měla byste se obrátit na jeho provozovatele či vyhledat jiné lékařské zařízení, které je bezbariérové.

V naší městské nemocnici, která se nachází ve Starém Bohumíně, jsme před dvěma lety na žádost pacientů zprostředkovali zřízení soukromé neurologické ambulanci, a to ve spolupráci s Vítkovickou nemocnici. Najdete ji v pavilonu B ve 3. nadzemním podlaží a otevřena je pouze jeden den v týdnu pro objednané pacienty. Bezbariérový přístup je pro pacienty zařízen ve všech pavilonech, stejně tak je bezbariérová městská poliklinika v centru Bohumína. Momentálně je však provoz této ambulance dočasně přerušen, a to až do prosince. Vítkovická nemocnice v tuto chvíli nemá dostatek personálu na to, aby provoz ambulance zabezpečila. Naše nemocnice bude proto s Vítkovickou o jejím znovuobnovení jednat, abychom mohli našim občanům v roce 2014 vyjít maximálně vstříc a nabídnout jim službu neurologické ambulance v areálu nemocnice.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: Pavel Čempěl



Související články

V bohumínské nemocnici už zase funguje neurologická ambulance 10.1.2014

V bohumínské nemocnici už zase funguje neurologická ambulance

Po několikaměsíční odmlce se v Bohumínské městské nemocnici opět otevřela neurologická ambulance. Nemocnice se na jejím provozování dohodla s Vítkovickou nemocnicí. Pacienti ji mohou navštívit vždy ve čtvrtky.
V bohumínské nemocnici funguje nově neurologická ambulance 7.12.2011

V bohumínské nemocnici funguje nově neurologická ambulance

S novinkou pro pacienty přichází od prosince Bohumínská městská nemocnice. Lidé v ní nově najdou neurologickou ambulanci. Nemocnice se na jejím provozování dohodla ve spolupráci s Vítkovickou nemocnicí.
Počet zhlédnutí: 3 246

Zpět

    Městský úřad