Město Bohumín

29.4.
2014

Zloději kovů ukradli únikové dveře na dálnici, škoda je půl milionu korun

DOTAZ OBČANA:

Už skoro dva měsíce schází velké množství dveří na protihlukové stěně u dálnice po obou stranách. Za tuto dobu bylo v tomto místě sraženo již několik kusů zvěře. Posílám snímek z dnešního dne, jak vypadají následky srážky zvěře s vozidlem, kdy srna byla týden před pokládáním svých dvou srnčat. Kdy dojde alespoň k provizornímu zajištění dveří?


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Město už na chybějící dveře upozornilo správce komunikace, kterým je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Tomu vznikla krádežemi škoda za půl milionu korun. Případem se proto zabývá dálniční policie.

ŘSD se chystá chybějící dveře nahradit a současně je zabezpečit proti opětovnému odcizení. Panty dveří zavaří, aby je už nenechavci nemohli vysadit a odtáhnout pryč. Už je dokonce vysoutěžena firma, která dveře dodá a upraví. Celý problém je ovšem v tom, že v současné době jsou veškeré zakázky ŘSD pozastaveny.

V pondělí 5. května bude jednat v Praze ostravská sekce ŘSD s generálním ředitelem ŘSD Janem Kubišem. Kromě jiného bude požadovat schválení výjimky pro ukradené dveře tak, aby je bylo možné co nejrychleji vyrobit a znovu nainstalovat. I město bude naléhat na ŘSD, aby opravu uspíšilo. Váš e-mail i s fotografií jsme proto přeposlali generálnímu řediteli ŘSD Janu Kubišovi.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: tazatel a Pavel Čempěl



Související články

Zloději kovů ukradli únikové dveře podél dálnice, to zabíjí zvěř 2.5.2014

Zloději kovů ukradli únikové dveře podél dálnice, to zabíjí zvěř

Protihlukové stěny na dálnici i dálničním přivaděči v Bohumíně jsou už téměř dva měsíce bez kovových masivních dveří, a to po obou stranách. Z únikových východů totiž pobrali značný počet z nich bezohlední zloději.
Počet zhlédnutí: 1 745

Zpět

    Městský úřad