Město Bohumín

26.9.
2006

Kradli autobotu v přímém přenosu

Na Pata a Mata z oblíbeného večerníčku A je to! si v Bohumíně včera odpoledne (25. 9.) zahráli dva mladíci z Orlové (20, 24 let). Originálním způsobem se totiž vypořádali s autobotou za parkování v zákazu stání a botičku si z vozidla sami odstranili. Netušili však, že jejich desetiminutové počínání sleduje v přímém přenosu kamera městské policie.

Nad vykutálenými ptáčky sklapla klec ve chvíli, kdy botičku ukrývali do kufru svého automobilu. Do několika sekund přijela na místo hlídka městské policie a mladíci jí měli co vysvětlovat. Namísto několika set korunové pokuty za špatné parkování je teď čeká i pokuta až 5 tisíc korun za krádež.

„Mladíci zaparkovali své auto v zákazu stání před Domem služeb v Bezručově ulici. Na obrazovce jsem viděl, jak přicházejí k vozidlu, zjišťují že mají botičku a pak už drží v ruce telefon. Už jsem si myslel, že nám volají, abychom ji přijeli odstranit, ale telefon nezazvonil. A pak už jsem jen na obrazovce sledoval, jak se sami pokoušejí botičku z kola sundat. Spojil jsem se proto s automobilovou hlídkou, aby se co nejdříve stáhli na toto místo. Kolegové pak vyčkávali opodál a čekali na můj pokyn,“ uvedl strážník Petr Vachtarčík. Zároveň dodal, že přistižení mladíci hlídce tvrdili, že botičku chtěli přivést na služebnu strážníků. Celý případ předali městští policisté k dořešení svým republikovým kolegům.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí


Počet zhlédnutí: 3 103

Zpět

    Městský úřad