Město Bohumín

English EN

What, when, where ... - Snow Film Fest 2019 (promítání v knihovně)


Snow Film Fest 2019 (promítání v knihovně)




Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Snow Film Fest 2019 (promítání v knihovně) (Přednášky, besedy)
Pá 15.11.2019, 19:00


Zveme vás na další ročník mini festivalu Snow Film Fest, kde vám nábídneme celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, skialpinismu a dalších zimních radovánkách.

Orientační časový harmonogram večera:

19:00 Přivítání, úvod

19:10 Queen Maud land (USA, 2018, hlavní film)

19:40 Onekotan (Rakousko, 2015, hlavní film)

20:35 Přestávka, občerstvení

20:55 Surfer Dan (USA, 2018, hlavní film)

21:05 Ice and Palms (Německo, 2018, hlavní film)

21:40 Můj svět (Česko, 2019, bonusový film)

21:55 Střípky ze života horolezce (Česko, 2018, bonusová film)

22:25 Ukončení projekce, výběr nejlepšího filmu

Hlavní filmy:
Queen Maud Land (Země královny Maud): Skalnatá část Antarktidy, úchvatně krásné, ale také chladné, nepřátelské a vzdálené oblasti světa, která je i přes to nebo právě proto vyhledávaným místem pro extrémní expedice. Skupina elitních horolezců ve složení Alex Honnold, Conrad Anker, Jimmy Chin, Cedar Wrigt, Savannah Cummins a Anna Pfaff se vydává zdolat monumentální skalní věže vystupující z této nehostinné zmrzlé pustiny. Lezení za polárním kruhem přináší mrazení v kostech, chlad, ale především nové zážitky a výzvy i pro zkušenou skupinu lezců. Ve finále však také vědomí nezapomenutelného času na konci světa.
USA, 2018, 28 min.

Onekotan: The Lost Island: V Tichém oceánu je ostrov. Na tom ostrově je jezero a uprostřed něj ční k nebi vrchol. Ostrov se jmenuje Onekotan a vrchol jméno nemá. Jedná se o zbytky rozpadlé sopky. Onekotan je jedno z nejizolovanějších míst na zemi, počasí je zde nepředvídatelné a podmínky jsou absolutně nevhodné k trvalému obývání. Kdo ví, proč Matthiase Haunholdera pohání touha sjet vrchol této sopky na lyžích. Vydává se tedy se skupinou dobrodruhů za tímto cílem a statečně čelí nástrahám nevlídného a nedostupného ostrova. Jenže co člověk potřebuje ještě víc, než splnit si sen? Vrátit se domů?
Rakousko, Německo, 2015, 52 min.

Surfer Dan: Ve chvíli, kdy cítíte, že potřebujete letět na opačnou stranu světa, abyste našli dobrodružství a výzvu, surfař Dan dokazuje, že se zápalem, odvahou a jistou dávkou kreativity můžete mít všechno, co potřebujete a najdete to přímo na prahu vašeho domova. Film rovněž vybízí k zamyšlení nad tím že to, co je pro jednoho nesmyslné a bláznivé, může být pro jiného smyslem a naplněním života.
USA, 2018, 8 min.

Ice & Palms: Dva přátelé zcestovali svět za mnoha horskými dobrodružstvími a během lyžování ve vzdálených oblastech se v jejich myslích zrodil nápad. Lyžařská expedice, která začíná přímo na prahu jejich domu. Pět týdnů, 1800 km a sen se stane skutečností! Jochen Mesle a Max Kroneck se chystají na svou doposud největší a nejpozoruhodnější lyžařskou výpravu. Mise zní: na kole napříč Alpami a sjet ty nejvíce ikonické horské svahy jaké po cestě uvidí. Motor není povolen.
Německo, 2018, 32 min.

Bonusové filmy:
Můj svět
: Nahlédněte do světa extrémního sportovce Jana Venci Franckeho.
Česko, 2019, 14 min.

Střípky že řivota horolezce: Vzpomeňte s námi na Míru Šmída, zakladatele Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují a výborného horolezce, který před pětadvaceti lety tragicky zahynul při sólo výstupu na Lost Arrow v Yosemitech. 
Česko, 2018, 27 min.

https://snowfilmfest.cz/


Venue place:přednášková místnost knihovny (1. patro)
Price:80 Kč
Recenze:




  Print Print
Viewed : 1 497

Back

    Městský úřad