Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 848
Strona 17 / 24
Jednání rady města č. 21 - przedstawić wideoRatusz21.4.2012

Jednání rady města č. 21

Výběrová řízení, bezpečnostní situace nebo třeba sociální služby. Tato a další témata se dostala do programu 21. jednání radních Bohumína. V pondělí 16. dubna je zavedlo do kanceláře starosty. Ze zasedání pravidelně přinášíme výběr toho nejzajímavějšího. Dnes nahlížíme do programu s radním Josefem Plášilem.

O místa ředitelů škol je zájem - przedstawić wideoRatusz14.4.2012

O místa ředitelů škol je zájem

O místa ředitelů škol v Bohumíně je zájem. Lhůta pro podání přihlášky vypršela v pátek 6. dubna v pravé poledne. Zájemci doručili na radnici celkem 28 obálek. Město vyhlásilo konkurzní řízení na místa 6 ředitelů škol. Nové osobnosti vyberou radní. Poradní hlas mají konkurzní komise, které se poprvé sešly v závěru tohoto týdne.

Odvodnění Kozího rynku v Šunychlu - przedstawić wideoRatusz14.4.2012

Odvodnění Kozího rynku v Šunychlu

Odvodnění takzvaného Kozího rynku v Šunychlu nebude jednoduché. Naznačuje to projektanty pořízená studie. Jde o území, které se v době vydatných dešťů a tání sněhu potýká se zaplavováním zahrad a sklepů. Největší neplechu dělá takzvaný Mlýnský potok, dnes víceméně zanesený příkop.

Strážníci kontrolují přihlašování psů - przedstawić wideoRatusz14.4.2012

Strážníci kontrolují přihlašování psů

Nepoctivým pejskařům v Bohumíně skončily zlaté časy. Radnice spustila jejich nejrozsáhlejší kontrolu za poslední léta. Do terénu vyslala strážníky, aby u stovek domácností prověřili přihlášení psa a zaplacení místního poplatku, tak jak to ukládá městská vyhláška. Kdo ji porušuje, vystavuje se hrozbě finančního postihu.

Vznikne v Bohumíně lesopark? - przedstawić wideoRatusz7.4.2012

Vznikne v Bohumíně lesopark?

Park Petra Bezruče by mohl v těsném sousedství získat mladšího brášku, v poli mezi Novým Bohumínem a Novou Vsí. Počítá s tím aktualizovaný územní plán města, na kterém se intenzivně pracuje. Zamýšlený lesopark se stromy, keři a stezkami má mít odpočinkový ráz. Plány popohání zahájené pozemkové úpravy.

Bohumín šetří na provozních výdajích - przedstawić wideoRatusz31.3.2012

Bohumín šetří na provozních výdajích

Bohumín hledá úspory. Oproti letům, kdy se české ekonomice dařilo, si musí vystačit s rozpočtem až o 50 milionů korun nižším. Příčinou jsou výpadky ve výběru daní. Kvůli nim přitéká do městské pokladny méně peněz. Plánované velké investice přesto nejsou ohroženy a úspory prý do běžného života města citelně nezasáhnou.

Nafukovací sportovní haly za parkem? - przedstawić wideoRatusz31.3.2012

Nafukovací sportovní haly za parkem?

Možná až tři nafukovací haly a v nich sportoviště pro tenis, fotbal a florbal. Takové jsou plány městského Bosporu pro rozvoj sportovního areálu za parkem Petra Bezruče. Halám ustoupí zahrádky v Janáčkově ulici. Ty mají skončit. Město zadalo zpracování studie a upustilo od myšlenky mít nafukovací halu u školy ČSA.

Holobyty Na Loukách skončí - przedstawić wideoRatusz17.3.2012

Holobyty Na Loukách skončí

Jako z jiného světa působí bydlení v domech Na Loukách v Pudlově. Holobyty a byty 4. kategorie jsou tam v žalostném stavu, objekty samotné pak skoro na spadnutí. Jejich vlastníkem je město. Podle něj je oprava nereálná. Domy proto nechá už letos na jaře v rámci nulové tolerance zazdít a časem zdemolovat.

Jednání rady města č. 20 - przedstawić wideoRatusz17.3.2012

Jednání rady města č. 20

Výběrová řízení, Bohumínský Amos 2012, kanalizace ve města a další. Nejen tyto body se dostaly na program 20. jednání radních Bohumína. V kanceláři starosty rozhodovali v pondělí 12. března. Z obsáhlého zasedání tradičně vybíráme to nejdůležitější. Dnes tak činí starosta Bohumína Petr Vícha.

Vítání nových občánků (10. března 2012) - przedstawić wideoRatusz17.3.2012

Vítání nových občánků (10. března 2012)

Jedno moudré čínské přísloví praví - Abyste pochopili lásku svých rodičů, musíte sami vychovávat děti. Příležitost k tomu dostanou maminky a tatínkové, kterým se na počátku letošního roku rozrostla rodina. Miminka jsme před pár dny oficiálně přijali mezi Bohumíňáky. Slavnostní vítání proběhlo v sobotu 10. března.

Letní provoz mateřinek a zápisy - przedstawić wideoRatusz10.3.2012

Letní provoz mateřinek a zápisy

Do 30. března. Takový je termín pro přihlášení dítěte k návštěvě mateřské školy v době letních prázdnin v Bohumíně. Jenže už teď mateřinky hlásí - obsazeno. Zbývá pár posledních volných míst. Díky fungující koordinaci všech školek bude po celé léto v Bohumíně k dispozici vždy minimálně jedna. To ve městech nebývá obvyklé.

Město ustoupilo od kropicího vozu - przedstawić wideoRatusz3.3.2012

Město ustoupilo od kropicího vozu

Nový kropicí vůz v Bohumíně nebude. Město ustoupilo od záměru zakoupit vozidlo, které mělo souběžně sloužit jako kropička ke snížení prašnosti i jako auto hasičů. Původně líbivá dotace od státu se totiž zamotala. Její podmínky se změnily natolik, že pracovní tým pro pořízení kropicího vozu rozhodl o stažení žádosti o příspěvek.

Rok prevence městské policie - przedstawić wideoRatusz3.3.2012

Rok prevence městské policie

Pytláci, sběrači kovů, pejskaři, cyklisté. Nejen na tyto skupiny se více zaměří městská policie v Bohumíně. Spustila celoroční seriál preventivně-bezpečnostních akcí. Jeho cílem je upozornit na povinnosti, které by měly být samozřejmostí. Strážníci začali u cyklistů. Doslova si ně na posvítili. Kontrolovali je pozdě v noci a brzy ráno.

Distribuce dohod o nájemném - przedstawić wideoRatusz25.2.2012

Distribuce dohod o nájemném

V těchto dnech dostali první obyvatelé městských bytů návrh dohody o výši nájemného pro příští tři roky. Ty staré totiž končí. Radnice v Bohumíně doručí asi 4,5 tisíce obálek. Podpisem smlouvy nájemník přistoupí na vyšší nájemné. Pokud tak ale učiní včas, zajistí si bonusy v podobě slevy na nájmu. Termín vyprší 30. září.

Obce a města bojují za obchvat - przedstawić wideoRatusz25.2.2012

Obce a města bojují za obchvat

Bohumín, Dolní Lutyni, Dětmarovice a Karvinou spojuje obchvat. Ten, který dnes není a jeho záměr by možná dál ležel v šuplíku. Jenže lidé se ozvali a bojují za něj. Stávající sinice totiž vede obydlenými částmi obcí a narůstající provoz je neúnosný. Bohumínu by obchvat pomohl ulevit dopravně zatížené Skřečoni a zlepšit ovzduší.

Vítání nových občánků (18. února 2012) - przedstawić wideoRatusz25.2.2012

Vítání nových občánků (18. února 2012)

Srbský novinář, spisovatel a básník Dušan Radovič řekl: Hledejte potěšení v dětech, dopřejte dětem, aby se mohly potěšit s vámi, a bez odkladů užívejte každou radost. Dobrá rada pro novopečené rodiče v Bohumíně. Ti se v sobotu 18. února sešli v obřadní síni radnice, kde proběhlo letošní druhé vítání nových občánků.

Elektronická služba E-info má 10 let - przedstawić wideoRatusz18.2.2012

Elektronická služba E-info má 10 let

Bohumínští si mohli jako jedni z prvních v České republice nechat zasílat zprávy o dění ve městě na svůj e-mail a mobilní telefon. Umožnila jim to elektronická služba E-Info. První zprávu poslala 1. března 2002 a brzy proto oslaví kulaté 10. narozeniny. Na počátku mělo E-Info několik desítek uživatelů, dnes jich jsou skoro 2 tisíce.

Zasedání zastupitelstva města č. 9 - przedstawić wideoRatusz18.2.2012

Zasedání zastupitelstva města č. 9

Poprvé v letošním roce zasedali zastupitelé Bohumína. Jejich jednání vysílal Televizní informační kanál v přímém přenosu. Program se nesl nejen ve znamení dotací. Podrobnosti připojuje člen zastupitelstva Aleš Drobek.

Jednání rady města č. 19 - przedstawić wideoRatusz11.2.2012

Jednání rady města č. 19

Výběrová řízení, dotace, kácení a výsadba stromů ve městě i návrhy k ocenění dárců krve. To jsou jen některá z témat, jimiž se zabývali radní Bohumína. V pořadí 19. jednání svolal starosta města do své pracovny v pondělí 6. února. Zajímavé body z programu vybírá členka rady Věra Palková.

Konkurzy na ředitele škol - przedstawić wideoRatusz11.2.2012

Konkurzy na ředitele škol

Bohumínské školství se chystá na personální zemětřesení. Město se rozhodlo využít novely školského zákona a vyhlásit na místa ředitelů škol, které zřizuje, výběrová řízení. Skončí tak neomezené mandáty stávajících ředitelek s tím, že nové budou trvat šest let. Současná vedení škol krok hodnotí přinejmenším zdrženlivě.

Ministr životního prostředí v Bohumíně - przedstawić wideoRatusz11.2.2012

Ministr životního prostředí v Bohumíně

Ostrava, Havířov, Karviná, Třinec. Tam všude už zasedala Pracovní skupina k řešení špatného ovzduší v Moravskoslezském kraji. Teď přišel na řadu Bohumín. Do města zavítal tým v čele s ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou. V pořadí 5. jednání pracovní skupiny, jejíž je Bohumín členem, proběhlo ve čtvrtek 9. února.

Opravují střechu Národního domu - przedstawić wideoRatusz4.2.2012

Opravují střechu Národního domu

Dělníci se pustili do opravy střechy Národního domu ve Starém Bohumíně. Jak se ukázalo, je v havarijním stavu a rekonstrukci už nebylo možné dál odkládat. Zatékání, houby a dřevomorka osud staré střechy zpečetily. Nová přijde skoro na 5 milionů korun. Generální oprava domu tím ale nezačíná, město na ni nemá peníze.

Nová podoba sociálního odboru - przedstawić wideoRatusz28.1.2012

Nová podoba sociálního odboru

Sociální odbor městského úřadu zeštíhlil. Část úředníků přešla od ledna v rámci vládní reformy pod úřad práce. Neznamená to však, že by odbor jako takový zcela zanikl. Naopak. Změnami se mu uvolnily ruce třeba pro větší práci v terénu, v oblasti bydlení a dluhů. Už teď počítá své případy na desítky.

Veřejná služba dál pokračuje - przedstawić wideoRatusz28.1.2012

Veřejná služba dál pokračuje

Malé obce na Karvinsku zápasí s takzvanou veřejnou službou. Aktivity pro nezaměstnané od nového roku zařizuje úřad práce a vybrané radnice zatím podle starostů nemají potřebné smlouvy. Bohumín zvolil cestu ústupku. Smlouvu i přes výhrady podepsal. Pracovníci v reflexních vestách proto z ulic od ledna nezmizeli.

Vítání nových občánků (21. ledna 2012) - przedstawić wideoRatusz28.1.2012

Vítání nových občánků (21. ledna 2012)

221. Přesně tolik dětí se vloni narodilo rodičům v Bohumíně. V porovnání s rokem předešlým je to o 28 holčiček a kluků méně. Komise pro občanské záležitosti pro ně v roce 2011 uspořádala 22 slavnostních obřadů a v zavedené tradici dál pokračuje. První letošní vítání nových občánků proběhlo v sobotu 21. ledna.

Změní se názvy tří ulic - przedstawić wideoRatusz28.1.2012

Změní se názvy tří ulic

Tři ulice v Bohumíně dostanou nový název, povinně. Příčinou je zavedení nového Registru územní identifikace, adres a nemovitostí. Ten neumožňuje, aby se dvě ulice v jednom městě nazývaly stejně. Podobné přejmenovávání proběhlo v Bohumíně naposledy před více než 20 lety. Tehdy se dotklo stovek lidí, kdy se například z Leninovy ulice stala dnešní Štefánikova.

Nájem nebytů o inflaci nezvýší - przedstawić wideoRatusz21.1.2012

Nájem nebytů o inflaci nezvýší

Nájem v nebytových prostorech města v letošním roce neporoste. Radní se rozhodli nevyužít takzvané inflační doložky, která je součástí nájemních smluv. Je to jeden z nástrojů, jak se vyhnout tomu, aby výlohy zely prázdnotou. Osvobození od inflační doložky se týká jen městských prostorů a nevztahuje se na soukromé objekty.

Zápisy do prvních tříd a seminář - przedstawić wideoRatusz21.1.2012

Zápisy do prvních tříd a seminář

Konec ledna se odehraje ve znamení zápisů do prvních tříd základních škol. Po letech bojů doslova o každého žáčka k nim tentokrát podle odhadů přijde ve městě asi o 30 dětí více. Pro rodiče budoucích prvňáčků město vůbec poprvé připravilo pomocí tématického semináře komplexní balík praktických informací.

Informace z jednání rady města č. 18 - przedstawić wideoRatusz14.1.2012

Informace z jednání rady města č. 18

Grantová činnost v příspěvkových organizacích, příprava generální opravy kuchyně základní školy ČSA nebo třeba bytové záležitosti. Také tato témata se dostala na program 18. jednání radních Bohumína. Bylo prvním v letošním roce, proběhlo v pondělí 9. ledna. Podrobnosti má místostarosta města Lumír Macura.

Miliony z EU do školství - przedstawić wideoRatusz14.1.2012

Miliony z EU do školství

Přibližně 14 milionů korun navíc půjde v příštích třech letech do bohumínských škol. Postarají se o to tři projekty, které uspěly v dotačním řízení. Evropské peníze pomohou zkvalitnit výuku a vybavení ve všech školách ve městě. Rozhodl o tom Moravskoslezský kraj, jež finance přerozděluje. První peníze dorazí už letos.

Nájemné bude nižší - przedstawić wideoRatusz14.1.2012

Nájemné bude nižší

Nájemné v Bohumíně poroste u městských bytů méně, než se čekalo. V pondělí odpoledne to oznámili radní. Z původních 50 korun za metr čtvereční ustoupili na 45 korun a 65 haléřů. Tuto částku chtějí garantovat do roku 2015. Město je v Bohumíně největším vlastníkem bytového fondu, má zhruba 4,5 tisíce bytů.

Vánoční stromy Bohumína vyhrály - przedstawić wideoRatusz7.1.2012

Vánoční stromy Bohumína vyhrály

Nová Ves, osada patřící k městské části Skřečoň, bude mít vlastní vánoční strom. Zasloužili se o to lidé, kteří se zapojili do internetového hlasování v celostátní soutěži. Bohumín do klání o Nejhezčí vánoční strom Česka vyslal svá dvojčata z náměstí T. G. Masaryka. A zvítězil. Výhru věnuje zmíněné Nové Vsi.

Zájem o doklady způsobil kolaps - przedstawić wideoRatusz7.1.2012

Zájem o doklady způsobil kolaps

Nově se od ledna vyřizují také občanské průkazy a cestovní doklady. Konkrétně občanky jsou nyní ještě menší a hlavně - elektronické čili nejmodernější. Jenže to se ukázalo být v letošní první úřední den spíše na obtíž. Zájem o nové doklady byl tak velký, že systém zhavaroval.

Novoroční projev 2012 - przedstawić wideoRatusz1.1.2012

Novoroční projev 2012

Naše televize vznikla v létě roku 1999. Necelého půl roku poté jsme na obrazovce vysílali vůbec první televizní novoroční projev starosty města. Petr Vícha tehdy promluvil k obyvatelům centra Bohumína. Dnes, díky digitálnímu vysílání, se jeho slova dostanou i do městských částí.

Vítání nových občánků (17. prosince 2011) - przedstawić wideoRatusz27.12.2011

Vítání nových občánků (17. prosince 2011)

Na sklonku roku jsme mezi sebe uvítali další nové Bohumíňáčky. Slavnostních obřadů letos komise pro občanské záležitosti uspořádala ve spolupráci s místními matrikářkami celkem 22. Poslední vítání nových občánků proběhlo v sobotu 17. prosince. Malým dětem patřilo na radnici takřka celé dopoledne.

Zasedání zastupitelstva města č. 8 - przedstawić wideoRatusz17.12.2011

Zasedání zastupitelstva města č. 8

Hned dvě obecně závazné vyhlášky stihli ještě před koncem roku projednat zastupitelé Bohumína. Hlavním a nejdůležitějším úkolem však bylo přijetí rozpočtu, se kterým bude město hospodařit v roce příštím. Podrobnosti vybírá zastupitel Jiří Knot.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 
Liczba znalezionych zapisów: 848

    Městský úřad