Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 848
Strona 21 / 24
Problémy s vytápěním - przedstawić wideoRatusz11.9.2010

Problémy s vytápěním

Chlad a teploty jen pár stupňů od nuly. Takové počasí nabídlo září ve svých prvních dnech. Lidé proto letos začali s vytápěním o mnoho dříve než je obvyklé. Zatímco z komínů rodinných domků se začalo kouřit prakticky okamžitě, v bytových domech v centru města si lidé museli a místy ještě musí počkat. Počasí udělalo napojování na teplovod z Dětmarovic čáru přes rozpočet.

Vítání nových občánků (4. září 2010) - przedstawić wideoRatusz11.9.2010

Vítání nových občánků (4. září 2010)

Obřadní síň na radnici je místem plným emocí. Novomanželé tady činí velký životní krok a říkají si své ano, jejich rodiče si pak tamtéž připomínají třeba výročí sňatku. Tím ale výčet slavnostních příležitostí nekončí. Patří k nim také vítání nových občánků, třeba to ze soboty 4. září.

Zlatá svatba manželů Průškových - przedstawić wideoRatusz11.9.2010

Zlatá svatba manželů Průškových

Spisovatel Honoré De Balzac řekl, že manželství je věda. A jak známo, vědě se musí porozumět. Určitě se to povedlo i Leonu a Marii Průškovým z Bohumína. Své ano si řekli 20. srpna roku 1960. Znamená to, že společnou cestou životem kráčejí už rovných 50 let. Výročí zlaté svatby si připomněli slavnostním obřadem na radnici.

Diamantová svatba manželů Chroboczkových - przedstawić wideoRatusz4.9.2010

Diamantová svatba manželů Chroboczkových

Kdo z nás může říct, že má doma diamant? Pravda, takových v Bohumíně asi moc nebude. I když není diamant, jako diamant. Ten, který vlastní Antonín a Jarmila Chroboczkovi z Nového Bohumína je snad ze všech nejcennějších. Je totiž o lidském citu, o lásce. V případě manželů Chroboczkových trvá už rovných 60 let a připomněla ji diamantová svatba.

Výstavba nových chodníků naráží - przedstawić wideoRatusz28.8.2010

Výstavba nových chodníků naráží

Doprava několikanásobně narostla a ulice nejsou bezpečné. Tento názor sdílí obyvatelé městských částí. Při setkáních s občany se proto opakovaně dotazovali na výstavbu nových chodníků v místech, kde žijí. Přestože město každoročně do budování nových úseků vloží miliony korun, kritických míst je stále řada.

Vítání nových občánků Bohumína (14. srpna 2010) - przedstawić wideoRatusz21.8.2010

Vítání nových občánků Bohumína (14. srpna 2010)

Německý filozof Immanuel Kant řekl, že vychovávání je největší a nejtěžší problém, který je možno člověku uložit. Přesto věřme, že rodiče v Bohumíně to přeci jen zvládnou. Příležitost jim dají jejich dcery a synové, kteří se před pár týdny narodili. Město nové občánky uvítalo do svých řad v sobotu 14. srpna.

Informace z jednání rady města č. 57 - przedstawić wideoRatusz14.8.2010

Informace z jednání rady města č. 57

Také na počátku druhé poloviny prázdnin jednali radní Bohumína o věcech, které ovlivňují život ve městě. Rozhodovali například o navýšení kapacity školní družiny základní školy na ulici Čs. armády nebo o bytových záležitostech. Z jednání, které proběhlo v pondělí 9. srpna, popisuje nejzajímavější body místostarosta města Roman Honysz.

Setkání s občany v městských částech - przedstawić wideoRatusz31.7.2010

Setkání s občany v městských částech

Městské části Bohumína se v posledních letech díky výstavbě nových rodinných domků rozrůstají. Jejich význam tak stále stoupá. Za obyvateli, kteří zde žijí, pravidelně míří zástupci radnice. Činí tak od roku 1995. Setkání mají pomoci řešit problémy v konkrétních místech. V okrajových částech Bohumína žije přes 8700 občanů.

Informace z jednání rady města č. 56 - przedstawić wideoRatusz17.7.2010

Informace z jednání rady města č. 56

Život v Bohumíně se nezastavuje ani v době prázdnin. V pondělí 12. července proto zamířili do kanceláře starosty Bohumína radní města. V programu se objevila například zpráva o stavu investic nebo početná řada majetkových záležitostí. Podrobnosti má starosta Bohumína Petr Vícha.

Vítání nových občánků Bohumína (12. července) - przedstawić wideoRatusz17.7.2010

Vítání nových občánků Bohumína (12. července)

Jedno japonské přísloví praví: „Dítě, narozené za dne, se podobá otci. Narozené v noci se podobá matce.“ Co je na tom pravdy mohou posoudit ti, kterým se v minulých týdnech rozrostla rodina. S malou holčičkou nebo klukem se novopečení rodiče vydali na vítání nových občánků. Konalo se o druhé červencové sobotě.

Zlatá svatba manželů Frödových - przedstawić wideoRatusz26.6.2010

Zlatá svatba manželů Frödových

Britský zpěvák a skladatel John Lennon řekl: Miluji život, protože mi dal Tebe, miluji Tebe, protože jsi můj život. S tímto citátem se určitě naplno ztotožní manželé Irena a Jan Frödovi z Bohumína. Ve společenské kronice města jim patří předposlední červnová sobota, kdy oslavili zlatou svatbu.

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 23 - przedstawić wideoRatusz19.6.2010

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 23

Rozhodování o věcech, které ve městě ovlivňují život nás všech. Takový byl úkol zastupitelů Bohumína, kteří zasedli k jednacím stolům v pondělí 14. června. Nejdůležitější body programu přibližuje člen zastupitelstva města Igor Bruzl.

Zlatá svatba manželů Hořínkových - przedstawić wideoRatusz19.6.2010

Zlatá svatba manželů Hořínkových

Po čase otevíráme společenskou kroniku města v kapitole, která patří výročí svateb. Vyslovení samotného „ano“ je otázkou několika málo vteřin. Ovšem aby manželství vydrželo co nejdéle, to už chce notnou dávku harmonie, tolerance a lásky. Když je toho dostatek, můžete oslavit třeba zlatou svatbu. Stejně jako manželé Hořínkovi.

Červnové vítání nových občánků (5. června) - przedstawić wideoRatusz12.6.2010

Červnové vítání nových občánků (5. června)

Ruský filozof a publicista Nikolaj Černyševskij řekl: Láska k rodině je ze všech ušlechtilých lidských citů tím nejčastějším a nejpevnějším a nanejvýš blahodárně působí na život každého z nás. S tím se nedá než souhlasit, zvlášť když máme důkazy. Štěstím teď oplývají rodiče, kterým se narodili noví občánci našeho města.

Informace z jednání rady města č. 55 - przedstawić wideoRatusz12.6.2010

Informace z jednání rady města č. 55

Po pětapadesáté v aktuálním funkčním období se sešli radní Bohumína. Mezi projednávané body se dostaly mimo jiné nedávné povodně. Kromě nich se hovořilo také o mateřinkách, majetkových záležitostech a bytech. Podrobnosti z jednání rady má její člen, místostarosta Josef Plášil.

Za neplacení nájmu vystěhování - przedstawić wideoRatusz5.6.2010

Za neplacení nájmu vystěhování

Město, které vlastní přes 4,5 tisíce bytů, dál bojuje s neplatiči. Jejich dluhy za nájemné a služby přesahují 13 milionů korun. Jen vloni radní projednávali 52 návrhů na výpověď z nájmu. Někdy lidé zaplatí a v bytě zůstanou, jindy jej dobrovolně opustí a ve vybraných případech musí zasáhnout soud. K nuceným vystěhováním dochází i v bytech první kategorie.

Informace z jednání rady města č. 54 - przedstawić wideoRatusz15.5.2010

Informace z jednání rady města č. 54

Do kanceláře starosty zamířili na počátku týdne bohumínští radní. Na svém dalším pravidelném zasedání rozhodovali o věcech, které ovlivňují život ve městě. Poměrně obsáhlá byla například pasáž věnovaná majetkovým záležitostem. Co dalšího se na program rady dostalo, o tom již více její členka, místostarostka Věra Palková.

Parkování s tolerancí - przedstawić wideoRatusz8.5.2010

Parkování s tolerancí

Aut přibývá a parkovacích míst tak není nikdy dostatek. O ty, která jsou, navíc v Bohumíně dočasně přicházíme. Je to daň za velké stavební akce a investice do budoucna. Odstavné plochy zabírají například výkopy pro teplovod. A nejen ony. K parkování v takových oblastech teď budou strážníci proto tolerantnější.

Velké stavby a doprava - przedstawić wideoRatusz8.5.2010

Velké stavby a doprava

Bohumín je v současnosti městem velkých staveb. Prakticky každá z nich zasahuje do dopravy, ať již jde o řidiče, cyklisty nebo chodce. Je před námi spousta změn a ty se blíží mílovými kroky. Už za necelý měsíc vypuknou první z nich. Jak se doprava změní a kudy povede? Na to odpoví veřejná diskuze na radnici 19. května.

Vítání nových občánků 1. května 2010 - przedstawić wideoRatusz8.5.2010

Vítání nových občánků 1. května 2010

V prostorách radnice existuje místo, kde se odehrávají jen samé šťastné okamžiky. Je jím obřadní síň a potkávají se zde nejrůznější generace. O první májové sobotě patřila konkrétně našim nejmenším. Komise pro občanské záležitosti a bohumínské matrikářky sem pozvali ty, kteří se na svět dívají teprve několik málo týdnů.

Část trhovců ušetří na poplatcích - przedstawić wideoRatusz1.5.2010

Část trhovců ušetří na poplatcích

Část prodejců, kteří v Bohumíně prodávají zboží na tržnici, ušetří. Rozhodli o tom zastupitelé města. Snížení však nebude plošné. Poplatek za užívání prostranství se sníží jen u prodeje ovoce a zeleniny ze skladů, potravin, hraček a průmyslového zboží. Skupina stánkařů s tímto zbožím je v Bohumíně nejpočetnější.

Diamantová svatba Hanauskových - przedstawić wideoRatusz1.5.2010

Diamantová svatba Hanauskových

Johann Wolfgang von Goethe řekl: Milovati a milován býti je největší štěstí na světě. Pořádný kus ho mají manželé Erich a Ema Hanauskovi z Bohumína. I přes různé nástrahy osudu spolu vydrželi neuvěřitelných 60 let. O poslední dubnové sobotě se vydali na radnici, aby si své ano z roku 1950 připomněli a nevšedně zopakovali.

Česko-polská výměna informací - przedstawić wideoRatusz24.4.2010

Česko-polská výměna informací

„Kam v Bohumíně“ si můžete vyložit jako otázku a stejně jako označení informačního zdroje, který ve městě funguje řadu let. Původní letáček se přeměnil v elektronickou databázi. Díky ní víte, kde se co v Bohumíně děje a kam můžete vyrazit. Nově by měla být obohacena o akce konané v příhraničí. Společně s Bohumínem o to usilují polské Krzyźanowice a Gorzyce.

Informace ze zasedání zastupitelstva č. 22 - przedstawić wideoRatusz24.4.2010

Informace ze zasedání zastupitelstva č. 22

Velká zasedací síň radnice byla v pondělí 19. dubna vyhrazená zasedání zastupitelstva města. Program se v několika bodech dotkl hospodaření Bohumína, a to jak v roce loňském, tak letošním. S nejdůležitějšími body jednání vás seznámí člen zastupitelstva, Arnošt Suchý.

Informace z jednání rady města č. 35 - przedstawić wideoRatusz17.4.2010

Informace z jednání rady města č. 35

Výběrová řízení například na výměny oken, seznam lokalit pro opravu komunikací nebo žádosti o příspěvky. To je pouze část témat, kterými se v pondělí 12. dubna zabývali bohumínští radní. Jejich jednání bylo 53. v aktuálním volebním období. O tom nejpodstatnějším z něj informuje místostarosta Josef Plášil.

Vyúčtování služeb v bytech - przedstawić wideoRatusz17.4.2010

Vyúčtování služeb v bytech

Většina domácností v městských bytech se může radovat. Také letos převládají přeplatky za služby nad nedoplatky. V nejbližších dnech nájemníci obdrží vyúčtování za rok 2009. Z něj bude patrné, kolik peněz dostane nazpět anebo doplatí. Služby spojené s užíváním městských bytů vloni přišly na 110 milionů korun.

Pudlov v pořadu European Journal - przedstawić wideoRatusz10.4.2010

Pudlov v pořadu European Journal

O Bohumínu se ví v celé Evropě, nejde však o nic lichotivého. Město se objevilo v magazínu Deutsche Welle – European Journal. Reportáž se odvíjela od loňské kauzy v Pudlově, kam pošta dočasně přestala po napadení doručovatelek roznášet zásilky. O městské části se v reportáži mluvilo jako o jednom z nejvíce nebezpečných míst v Evropě.

Seznamy nájemníků jitří emoce - przedstawić wideoRatusz3.4.2010

Seznamy nájemníků jitří emoce

Město je v Bohumíně největším majitelem bytového fondu. Dluhy na nájemném eviduje v řádu několika milionů korun. Před čtyřmi lety proto zavedlo seznamy lidí, kteří náklady spojené s bydlením platí řádně a včas. V domech se seznamy po roce znovu objevily před několika dny. Ne všichni jsou z nich ale nadšení a někteří je označili za zkreslené.

Vítání nových občánků (27. března) - przedstawić wideoRatusz3.4.2010

Vítání nových občánků (27. března)

Představíme vám naše nejmenší, kteří budou mít v rodném listě číslovku 2010. Bohumínským maminkám a tatínkům se narodili v lednu a v únoru právě letos. Jakmile se na tom světě trochu rozkoukali, čekala je první cesta na městský úřad. Společně s rodiči se malé holčičky a malí kluci stali hrdiny vítání nových občánků.

Nedělní svoz odpadů - przedstawić wideoRatusz27.3.2010

Nedělní svoz odpadů

Odpadky válející se kolem popelnic a v horším případě rozházené a rozfoukané široko daleko. I tak vypadají ve vybraných dnech některá bohumínská sídliště. Situace se dlouhodobě nelepší a město proto přistoupilo k radikálnímu kroku. Na vytipovaných místech zavedlo nedělní svoz odpadů. Zatím zkušebně do června.

Začala výstavba cyklostezky - przedstawić wideoRatusz27.3.2010

Začala výstavba cyklostezky

Ještě letos dostanou cyklisté v Bohumíně šanci jezdit centrem města bezpečněji a uleví se tak i řidičům. Začaly práce na vzniku cyklostezky, zcela nového úseku pro jízdní kola. Povede podél jedné z nejrušnějších komunikací v Novém Bohumíně. Cyklostezku město staví s pomocí dotace Regionální rady Regionu soudržnosti Moravskoslezsko.

Budeme mít rozkvetlé město - przedstawić wideoRatusz20.3.2010

Budeme mít rozkvetlé město

Bohumín bude barevnější a pestřejší. Rozhodli o tom radní, kteří dali zelenou projektu nazvanému „Rozkvetlé město“. V Bohumíně se po vzoru okolních obcí objeví více květin. Pestrobarevná záplava zkrášlí hned několik lokalit jak v centru města, tak v okrajových částech. Zahradníci už nakupují rostliny.

Strážníci poprvé zabavili auto - przedstawić wideoRatusz20.3.2010

Strážníci poprvé zabavili auto

Strážcům zákona došla trpělivost s řidiči, kteří usedají za volant, aniž by vlastnili řidičské oprávnění. Městští policisté v Bohumíně prvnímu z takových hříšníků zabavili vozidlo. Učinili tak poté, co se od ledna stala jízda bez řidičáku pouhým přestupkem a hrozí za ní mírnější tresty. Někteří rádoby řidiči si to vysvětlili tak, že teď mohou cokoli.

Výpovědi z nájmu bytu - przedstawić wideoRatusz20.3.2010

Výpovědi z nájmu bytu

Přijít o střechu nad hlavou je nemilá věc. Na ulici se přitom můžete ocitnout rychle. Stačí, když nad nezaplaceným nájmem mávnete rukou s tím, že se to potom nějak vyřeší. Jenže opak je pravdou. Ignorací platby se vystavujete riziku výpovědi z nájmu bytů. U těch městských stačí, abyste třikrát nezaplatili a o bydlení přijdete.

Informace z jednání rady města č. 52 - przedstawić wideoRatusz13.3.2010

Informace z jednání rady města č. 52

Poměrně velký balík výběrových řízení, náměty k řešení od občanů městských částí stejně jako obsáhlá agenda majetkových záležitostí spojených s bydlením. To je pouze část bodů, které se dostaly na program 52. jednání rady města. S některými z nich nás podrobněji seznámí místostarostka Bohumína, Věra Palková.

Prvňáčci v solné jeskyni - przedstawić wideoRatusz13.3.2010

Prvňáčci v solné jeskyni

Bohumín se nachází v oblasti s nejvíce znečištěným ovzduším v Česku. Zastupitelé proto pro letošní rok vyhradili z rezervy městského rozpočtu navíc 600 tisíc korun na podporu zdravé výuky dětí. Tato dotace zahrnuje mimo jiné podporu programu ozdravných pobytů v solné jeskyni.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 
Liczba znalezionych zapisów: 848

    Městský úřad