Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 1939
Strona 49 / 54
Tisíce podpisů v petici pro ministra - przedstawić wideoŻycie w mieście28.8.2010

Tisíce podpisů v petici pro ministra

Ministr dopravy Vít Bárta zastavil výstavbu nového mostu ve Skřečoni. Této zprávě původně nechtěla řada Bohumíňáků zpočátku uvěřit. Jenže rezort dopravy to myslel vážně s odkazem na nedostatek finančních prostředků v jeho rozpočtu. Proti rozhodnutí se zvedla nevídaná vlna nevole. Vznikla petice, kterou podepsaly tisíce lidí.

Ministr zastavil výstavbu mostu ve Skřečoni - przedstawić wideoŻycie w mieście21.8.2010

Ministr zastavil výstavbu mostu ve Skřečoni

Kdyby se dalo naštvání měřit, v posledních dnech by v Bohumíně dosáhlo velkých hodnot. Ministr dopravy Vít Bárta v pátek 13. srpna zastavil výstavbu nového mostu ve Skřečoni. Jde o jednu ze tří velmi rozestavěných staveb na severní Moravě, které od ministra dostaly červenou. Rezort tvrdí, že na pokračování prací teď nemá peníze.

Otazníky kolem kanalizace v ul. Na Výsluní - przedstawić wideoŻycie w mieście21.8.2010

Otazníky kolem kanalizace v ul. Na Výsluní

Kanalizace v ulici Na Výsluní v Pudlově je v havarijním stavu. Město proto pro letošní rok připravilo její nákladnou rekonstrukci. Výkopy se však neobejdou bez odstranění stávající panelové komunikace. Kvůli tomu měl být příjezd k rodinným domům na déle než 2 měsíce zablokován. Nespokojení občané proto sepsali petici.

Změny v dopravě v Nové Vsi a v Šunychlu - przedstawić wideoŻycie w mieście21.8.2010

Změny v dopravě v Nové Vsi a v Šunychlu

Nová Ves a Šunychl. To jsou dvě části Bohumína, kde v nejbližších dnech dojde k zásadním změnám v dopravě. Novoveští se loučí se současnou podobu Opletalovy ulice. Její část natrvalo změní trasu, kudy povede. V Šunychlu si řidiči budou muset naopak zvyknout na změnu v přednosti v jízdě na tamní největší křižovatce.

Chráněné bydlení v Domově Jistoty - przedstawić wideoŻycie w mieście14.8.2010

Chráněné bydlení v Domově Jistoty

Domov Jistoty na Koperníkově ulici modernizuje péči, kterou poskytuje lidem s duševním onemocněním. Klientům chce umožnit větší prostor pro integraci do běžného života. Ve stávajících podmínkách domova to ale nejde. S pomocí evropských peněz proto staví zázemí pro takzvané chráněné bydlení.

Nová plocha pro domky a podpora památek - przedstawić wideoŻycie w mieście14.8.2010

Nová plocha pro domky a podpora památek

Výstavba nových domků rozproudila život v městských částech. Bydlet tam chce čím dál tím více zejména mladých rodin. Oproti tomu kulturní památky chátrají a na jejich opravu není dost peněz. Co mají tyto dvě zcela odlišné věci společné? Navzájem si pomohou. Umožní to dohoda mezi římskokatolickou církví a městem.

Regenerace sídliště ul. Mírová a Nerudova se zpozdí - przedstawić wideoŻycie w mieście14.8.2010

Regenerace sídliště ul. Mírová a Nerudova se zpozdí

Jde o jednu z nejrozsáhlejších regenerací sídlišť za poslední léta. S pomocí evropských peněz se od května obléká do nového kabátu oblast bytových domů v ulicích Mírová a Nerudova. Ukončení prací se však oproti původním plánům posouvá o 2 měsíce. Prodlouží se tak už dnes komplikovaná situace s parkováním.

Dětské dopravní hřiště - przedstawić wideoŻycie w mieście7.8.2010

Dětské dopravní hřiště

Ve městě začíná nová etapa dopravní výuky dětí. Kromě teoretických znalostí, které získají v lavicích, si odteď vše vyzkouší v reálném, a přitom bezpečném prostředí. Dopravní značky i základní znalosti pravidel silničního provozu budou od září poznávat na vůbec prvním dopravním hřišti v Bohumíně. Město jej otevřelo 2. srpna.

Opravy bytových domů v rámci IPRM - przedstawić wideoŻycie w mieście31.7.2010

Opravy bytových domů v rámci IPRM

Bytové domy a veřejné plochy v Bohumíně získají nový kabát díky Integrovanému plánu rozvoje města. Jmenuje se tak soubor projektů, který Evropská unie podpořila 2,5 miliony Eur, tedy v přepočtu 130 miliony korun. Peníze bude město čerpat až do roku 2015. Teď se za ně třeba opravují věžové domy na Mírové ulici.

Požár v kanceláři pohřební služby - przedstawić wideoŻycie w mieście31.7.2010

Požár v kanceláři pohřební služby

Požár zachvátil kancelář obřadní síně na Smuteční ulici u hřbitova ve Starém Bohumíně. Pachatel jím chtěl zahladit stopy poté, co se do zázemí pohřební služby vloupal. Žár naštěstí budovu nijak vážně neponičil a ta proto dál slouží svému účelu bez omezení. K vloupání zde došlo po velmi dlouhé době. Naposledy si pachatelé smuteční síň vyhlédli v roce 1992.

Otevřen most na Slezské ulici - przedstawić wideoŻycie w mieście17.7.2010

Otevřen most na Slezské ulici

Na Slezskou ulici mezi Starým a Novým Bohumínem se vrátil život. Automobily a cyklisté se ve čtvrtek 15. července poprvé projely a chodci prošli přes nový most, který silnici vyvádí nad rozestavěnou dálnici. Slezská ulice se pro dopravu zcela uzavřela 1. srpna 2008. Bez čtrnácti dnů se tak stala slepou komunikací na plné dva roky.

Teplo vylákalo lidi k vodě - przedstawić wideoŻycie w mieście17.7.2010

Teplo vylákalo lidi k vodě

Teploměry dostaly v uplynulých dnech pořádně zabrat. Léto se projevilo ve své plné síle a ukázalo nám, co je to tropické počasí. Také v Bohumíně několik dnů po sobě teplota stoupala nad 30 stupňů Celsia a kraj vydal upozornění na nebezpečí požárů. Lidé zejména hledali osvěžení. Doslova v obležení se proto ocitla místní jezera a aquacentrum.

Stavba mostu ve Skřečoni - przedstawić wideoŻycie w mieście10.7.2010

Stavba mostu ve Skřečoni

Nad financováním velkých staveb v roce 2011 visí otazníky. Stát chce snížit dotaci fondu dopravní infrastruktury, který je proplácí. Do rozhodnutí ministerstva financí a vlády tak nejsou zcela jasné ani vyhlídky rozestavěné dálnice, přivaděče a mostu ve Skřečoni. Kdy verdikt, který ovlivní desítky staveb po celé zemi, padne, teď nedokáže nikdo říct. Ve hře je několik scénářů řešení. V Bohumíně se zatím staví dál.

Děti obdržely vysvědčení - przedstawić wideoŻycie w mieście3.7.2010

Děti obdržely vysvědčení

Žádná aktovka, sešity ani učebnice. Nic z toho už školáci ve středu 30. června nepotřebovali. Do svých tříd zamířili pro jednu jedninou věc, pro vysvědčení. Přehled známek a hodnocení si žáci a studenti v Bohumíně převzali ve středu 30. června. Základní a střední školy rozdaly přes 3 tisíce vysvědčení.

Policisté a strážníci na přechodech - przedstawić wideoŻycie w mieście3.7.2010

Policisté a strážníci na přechodech

Doprava v Bohumíně vzrostla a kvůli velkým stavbám se zkoncentrovala do několika hlavních tahů. Přejít bezpečně přes přechod proto není vůbec snadné. Největší nebezpečí číhá u škol, zvláště ke konci školního roku. Děti se těší na prázdniny a nevěnují přecházení dostatečnou pozornost. Policisté proto byli v pohotovosti.

Poplatky za videoterminály půjdou městu - przedstawić wideoŻycie w mieście26.6.2010

Poplatky za videoterminály půjdou městu

Bohumín je v České republice známý svým bojem proti hernám, automatům a hlavně videoterminálům. Je zakládajícím členem Sdružení měst a obcí proti hazardu a jen připomenu, že pod petici proti videoterminálům se v roce 2007 u nás podepsaly 3 tisíce lidí. Zatím i poslední pokus v bitvě proti těmto přístrojům ztroskotal. Města přesto částečně slaví malé vítězství.

Nové byty v domě na Partyzánské ulici - przedstawić wideoŻycie w mieście19.6.2010

Nové byty v domě na Partyzánské ulici

V atraktivní adresu k bydlení se ještě do konce roku promění městský dům číslo 289 a 290 na Partyzánské ulici v Pudlově. Zanedbané byty původně 4. kategorie se rekonstrukcí změní na moderní bydlení. Práce potrvají prakticky až do zimy. Zmizí tak další místo, kde žili kromě jiných také nepřizpůsobiví občané.

90 let mateřinky ve Starém Bohumíně - przedstawić wideoŻycie w mieście12.6.2010

90 let mateřinky ve Starém Bohumíně

České školství má ve Starém Bohumíně dlouholetou tradici. Jeho historie sahá do roku 1920. Tehdy vznikla na tamní Sokolovské ulici česká obecná škola a s ní rovněž mateřinka. Dlouhá léta to byla pouze jednotřídka, a to i v době, kdy už měla vlastní zázemí. Dnes, kdy má starobohumínská školka 90 let, je stále v plné kondici.

Dětský koutek v centru města - przedstawić wideoŻycie w mieście12.6.2010

Dětský koutek v centru města

Vypadalo to, že jsou jeho dny sečteny. Staré atrakce zmizely a nové se kvůli dešti jaksi nekonaly. Počasí se ale nakonec umoudřilo a dětský koutek na hlavní třídě Edvarda Beneše se přeci jen mohl představit opět v plné síle. Nově se stal místem pro děti malé, stejně jako ty odrostlejší. Jeho otevření proběhlo 6. června.

Praktické zkoušky číšníků a kuchařů - przedstawić wideoŻycie w mieście12.6.2010

Praktické zkoušky číšníků a kuchařů

Řemesla žijí dál, v Bohumíně máme od tohoto týdne dvacítku nových kuchařů a číšníků. Ti složili praktickou závěrečnou zkoušku na místní střední škole. Učni museli zvládnout jak přípravu tabule, tak vaření. Sloučený obor se u studentů těší velkému zájmu. Dlouhodobě škola nemá problém s jeho naplněním.

10. června se uzavírá Ostravská ulice - przedstawić wideoŻycie w mieście5.6.2010

10. června se uzavírá Ostravská ulice

Doprava v Bohumíně ještě více zhoustne. Příčnou jsou uzavírky a objízdné trasy, které souvisejí s velkými stavbami. Od 1. června už neprojedete takzvaným starým úsekem Ostravské ulice. Teď se to samé stane i její nové části, mezi ulicemi Petra Cingra a Slezská. Silnici protne dálnice.

Do mateřinek míří rekordní počet dětí - przedstawić wideoŻycie w mieście5.6.2010

Do mateřinek míří rekordní počet dětí

Mateřinky v Bohumíně budou v září doslova praskat ve švech. Do školek míří největší počet dětí za posledních 10 let. Město po dlouhé době přistoupí k otevření dalších tříd navíc. Důvody rekordního počtu dětí jsou dva. Do školek míří potomci populačně silného ročníku a teprve dvouleté dětí těch maminek, kterým končí takzvaná zrychlená mateřská.

Volby do Poslanecké sněmovny PČR - przedstawić wideoŻycie w mieście5.6.2010

Volby do Poslanecké sněmovny PČR

Přes 1 milion lidí se v závěru května mohl v Moravskoslezském kraji vydat k volebním urnám a ovlivnit další směřování České republiky. Ve volbách do poslanecké sněmovny kandidovalo v našem regionu 17 politických stran, uskupení a hnutí. V Bohumíně hlasování neovlivnily ani dva týdny předtím řádící povodně.

Středoškoláci skládali maturitu - przedstawić wideoŻycie w mieście29.5.2010

Středoškoláci skládali maturitu

Říká se jí zkouška dospělosti. Ti pilnější se na ni připravují i několik měsíců či týdnů dopředu. Jejich protipólem jsou pak v uvozovkách kaskadéři, kteří vše nechávají na poslední chvíli. Ať tak či tak, jedno mají společné. Před zkoušejícími jsou si rovni a rozhodují znalosti. Maturitu letos skládalo na gymnáziu 79 a na střední škole 154 studentů.

Škola ve Skřečoni má 100 let - przedstawić wideoŻycie w mieście29.5.2010

Škola ve Skřečoni má 100 let

Ve Skřečoni slaví. Jejich základní škola, kterou prošly generace dětí a učitelů, se dožívá kulatých 100. narozenin. Tamní české organizované školství zároveň slaví 90 let. Skřečoň má největší školu ze všech městských částí Bohumína. Soustřeďují se kolem ní nejen aktivity vzdělávací, ale také kulturní i sportovní a veřejné dění.

Velké stavby v Bohumíně a jejich dopad na silniční spojení - przedstawić wideoŻycie w mieście26.5.2010

Velké stavby v Bohumíně a jejich dopad na silniční spojení

Velké dopravní stavby i další projekty ve městě. Jak ovlivní život a hlavně dopravu v Bohumíně? Takové bylo téma veřejného setkání s občany, které proběhlo v hlavní budově radnice v Novém Bohumíně, ve velké zasedací místnosti v prvním patře dne 26.5.2010 od 15:30.

Pietní akt k 65. výročí konce války - przedstawić wideoŻycie w mieście15.5.2010

Pietní akt k 65. výročí konce války

Druhá světová válka se stala největší tragédií v dějinách lidstva. Má na svém kontě několik desítek milionů obětí a jak dokládají historické prameny, vyžádala si také životy lidí v Bohumíně. Válka skončila 8. května 1945, kdy slavíme Den vítězství. Ukončení konfliktu před 65 lety připomněl pietní akt u pamětní desky věnované osvobození Bohumína 1. května 1945. Zúčastnili se ho zástupci radnice, spolků, sdružení i politických stran.

Přednost zprava nedodržují - przedstawić wideoŻycie w mieście15.5.2010

Přednost zprava nedodržují

Naučí vás to už v autoškole, když usilujete o získání řidičského průkazu. Lidově řečeno pravidlo pravé ruky neboli přednost zprava patří mezi základní znalosti. Přesto jakoby se na něj zapomínalo. Nastává tak kuriózní situace. Ti, kteří mají mít přednost, se jí raději vzdají, než aby ohrozili sebe a své vozidlo.

Zázemí Přátel bohumínské historie - przedstawić wideoŻycie w mieście15.5.2010

Zázemí Přátel bohumínské historie

Přátelé bohumínské historie slaví malé jubileum. Letos je to už 5 let, co vzniklo jejich občanské sdružení, které se hlásí k dobovému odkazu města a našich předků. Přestože spolek za uplynulá léta uspořádal řadu akcí a zrealizoval spoustu nápadů, nikde doposud neměl stálé zázemí. Od května to ale už neplatí.

Vrba před kostelem pokácena - przedstawić wideoŻycie w mieście8.5.2010

Vrba před kostelem pokácena

Období pro kácení stromů skončilo v březnu. Ve městě se ale letos našla poměrně velká výjimka. Jde o smuteční vrbu, která stála před římskokatolickým kostelem v Novém Bohumíně. Kmen vrby vyhníval a strom se stal nebezpečným. Odborníci jeho stav prozkoumali a po zvážení všech variant se rozhodli pro krajní řešení. Strom musel být pokácen.

Prázdninový kolotoč pro děti - przedstawić wideoŻycie w mieście1.5.2010

Prázdninový kolotoč pro děti

V červenci a srpnu se v Bohumíně roztočí Prázdninový kolotoč. Nepůjde však o žádnou zábavní atrakci v tom pravém slova smyslu. Jmenuje se tak nový projekt, který vznikl v rámci městského komunitního plánování. Díky němu budou moci prožít nevšední okamžiky i ty děti, které o prázdninách zůstanou ve městě.

Loučení s prezidentem Kaczyńským - przedstawić wideoŻycie w mieście24.4.2010

Loučení s prezidentem Kaczyńským

Polsko se rozloučilo s oběťmi letecké tragédie. U západoruského Smolensku při ní zahynulo 96 Poláků včetně prezidenta a jeho manželky. Lecha a Marii Kaczyńské vyprovázely na jejich poslední cestě desítky tisíc lidí. Mysleli na ně také obyvatelé Bohumína. Český prezident Václav Klaus jel přímo na smuteční obřad do Krakova. Shoda náhod chtěla tomu, že při své cestě do Polska projížděl našim městem.

Obnova hřiště Masarykovy ZŠ - przedstawić wideoŻycie w mieście24.4.2010

Obnova hřiště Masarykovy ZŠ

Letošní rok nabídne další pokračování seriálu rekonstrukcí školních dvorů. Město do něj vloží 6 milionů 800 tisíc korun. Přesně tolik stojí modernizace hřiště Masarykovy základní školy. Jeho areál se změní od základu k nepoznání. Děti zde už po prázdninách najdou místo pro sportování, učení pod širou oblohou i zábavu.

Prodejci služeb kabelové TV RIO Media - przedstawić wideoŻycie w mieście24.4.2010

Prodejci služeb kabelové TV RIO Media

Televizi můžeme sledovat minimálně dvěma formami. Té starší, kterou známe léta, se říká analogová. Druhá, novější, je digitální. Programy v digitální kvalitě poskytuje také kabelová televize, v Bohumíně mimo jiné operátor RIO Media. Jeho obchodní zástupci teď navštěvují domácnosti. Zaznívají však i kritické ohlasy.

Výsadba nových stromů - przedstawić wideoŻycie w mieście24.4.2010

Výsadba nových stromů

Zvuk motorových pil utichl. V závěru března skončilo období, kdy je možné kácet stromy. Teď zahradníci přistoupili k té podstatně příjemnější fázi. V uplynulém týdnu začali s rozsáhlou výsadbou nových dřevin. Objeví se jak v regenerovaném parku Petra Bezruče, tak podél cest, chodníků a na sídlištích.

Krzyźanowice truchlí, Polsko ztratilo prezidenta - przedstawić wideoŻycie w mieście17.4.2010

Krzyźanowice truchlí, Polsko ztratilo prezidenta

Polsko se ocitlo v slzách. Po nezdařeném přistání se v ruském Smolensku v sobotu 10. dubna zřítilo prezidentské letadlo. Na jeho palubě byl Lech Kaczyński, hlava státu, jeho manželka a další vrcholní představitelé Polska. Zemřelo 96 lidí. Země vyhlásila týdenní smutek. Truchlí také obyvatelé Gorzyc a Krzyźanowic, obcí, se kterými Bohumín úzce spolupracuje.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 
Liczba znalezionych zapisów: 1939

    Městský úřad