Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 470
Strona 4 / 14
Turnaj mistrů města Bohumín (15. ročník) - przedstawić wideoSport23.12.2017

Turnaj mistrů města Bohumín (15. ročník)

Dohromady 230 titulů mistra České republiky a Evropy mají na kontech účastníci letošního Turnaje mistrů města Bohumín v kulečníku. V tuzemsku unikátní turnaj, který nabízí rovnou tři disciplíny, se před Vánocemi konal popatnácté. Premiéru si odbyl v mezinárodní obsadě. K českým se přidali hráči z Rakouska a Nizozemska.

Stříbro pro judistku Lucii Kochovou - przedstawić wideoSport16.12.2017

Stříbro pro judistku Lucii Kochovou

Judo si oblíbila už jako pětiletá, dnes pomýšlí na kariéru profesionální trenérky, a oprávněně. Lucie Kochová z Bohumína je čerstvou držitelkou stříbrné medaile z mistrovství České republiky. Vybojovala ji v hlavní ženské kategorii, kde zdolala o mnoho starší soupeřky. Lucie judu věnuje veškerý svůj volný čas, včetně vzdělání.

Halová soutěž mladých hasičů - przedstawić wideoSport18.11.2017

Halová soutěž mladých hasičů

Uzlová štafeta i štafeta na 4 krát 40 metrů s časem kolem pouhé půl minuty. Skvělé výkony předvedli mladí hasiči z Karvinska v hale Bospor, kde se potřetí konala původem bohumínská soutěž v režii místních sborů. Úkoly, které prověřily rychlost i obratnost, zvládlo na 130 dětí. Akci podpořilo město, radní převzali záštitu.

ČM pohár v silovém trojboji - przedstawić wideoSport11.11.2017

ČM pohár v silovém trojboji

Skoro po třiceti letech se na Viktorii do Starého Bohumína vrátila republiková soutěž v klasickém silovém trojboji. V dřepu, benchpressu a mrtvém tahu bylo na co koukat. Na Českomoravském poháru mužů a žen se přepisovaly české rekordy jako na běžícím pásu. Nejsilnější borec udržel ve svých pažích dohromady 845 kilo.

Novodobí gladiátoři v Bohumíně - przedstawić wideoSport7.10.2017

Novodobí gladiátoři v Bohumíně

Klec jako bojiště a v ní novodobí gladiátoři. Do Bohumína zavítal mezinárodně obsazený večer kontaktních sportů asociace MMA. Diváci viděli v hale Bospor deset tvrdých zápasů špičkových sportovců. Victory Fighting Championship League dala příležitost i dvěma Bohumíňákům, Tanas Skevopulos porazil gladiátora z Polska.

Siloví trojbojaři na MS - przedstawić wideoSport7.10.2017

Siloví trojbojaři na MS

Více jak 700 závodníků z 35 zemí se představilo na mistrovství světa v silovém trojboji pod hlavičkou federace GPC, která je druhou největší. Bohumínští byli u toho a úspěšní – získali sedm zlatých medailí. Členové klubu Powerlifting raspberry zároveň překonali nebo ustavili nové světové rekordy pořádající federace.

Bohumínský canicross (4. ročník) - przedstawić wideoSport16.9.2017

Bohumínský canicross (4. ročník)

V novém termínu, za to se starými dobrými tratěmi a zajímavým terénem uprostřed přírodní lokality. Počtvrté se ve Skřečoni konal Bohumínský canicross, závod, který z člověka a psa tvoří běžecký tandem. Soutěžili dospělí i děti. Nejrychlejší závodnice letos hlavní tříkilometrovou trať zvládla za něco málo přes osm minut.

Hasiči závodili O pohár rady města - przedstawić wideoSport5.8.2017

Hasiči závodili O pohár rady města

13,897 tisícin vteřiny. Nejlepší čas, odborně nejrychlejší sestřik terče, se letos v požárním útoku povedl domácím – hasičům SDH Vrbice. Soutěž O pohár rady města pořádali popatnácté a jde o prestižní záležitost. Klání patří do Moravskoslezské ligy, Bohumín hostil její sedmé kolo. O vítězi rozhodlo jen devatenáct tisícin vteřiny.

Bohumínský gigant 2017 - przedstawić wideoSport15.7.2017

Bohumínský gigant 2017

Mrtvý tah je cvikem, při kterém se zapojuje spousta svalů, řadí se mezi nejlepší sportovní prvky na sílu a objem vůbec. Bohumínští v takzvaném deadliftu pořádají soutěž, za kterou se už potřetí do města sjeli silní muži a silné ženy z různých měst Slezska i Moravy. Svaly těch nejlepších pokořily čtvrt tuny těžké závaží.

Bohumínský silák 2017 - przedstawić wideoSport1.7.2017

Bohumínský silák 2017

Až 400 kilogramů udržely silné paže mužů, kteří o víkendu aspirovali na titul Bohumínského siláka 2017. Nevšední závod originálních a náročných disciplín se ve městě konal potřetí, pod taktovkou oddílu silového trojboje TJ Viktorie. Ve váhové kategorii mužů do 90 kilo a v soutěži žen šlo o neoficiální mistrovství republiky.

Fotbalisté postupují do divize - przedstawić wideoSport10.6.2017

Fotbalisté postupují do divize

Fotbalisté Bohumína se po dlouhých devatenácti letech vrací zpátky do divize, tuzemské čtvrté nejvyšší soutěže. O víkendu Bospor uhrál klíčové body, když v utkání krajského přeboru porazil Polanku. Bohumínští mají s devítibodovým náskokem dvě kola před koncem ročníku titul i postup jistý. Zápas s Polankou sledovaly tři stovky diváků.

Mistrovství Moravy v kulturistice - przedstawić wideoSport20.5.2017

Mistrovství Moravy v kulturistice

Jedné z nejvyšších účastí se těšilo Mistrovství Moravy a Slezska v kulturistice a dalších fitness disciplín v Bohumíně. Porota hodnotila 182 startů v podání 169 závodníků, a to ve věkových kategoriích dorost a junioři. Závod byl nominačním na mistrovství republiky, účast si zajistili i reprezentanti místního Fitnesscentra Šembi.

Běh ulicemi města (21. ročník) - przedstawić wideoSport13.5.2017

Běh ulicemi města (21. ročník)

Do třetí dekády vstoupil Běh ulicemi města, populární sportovní podnik pro celou rodinu. Centrum Bohumína se díky němu na několik hodin stává improvizovaným sportovištěm – chodníky a cesty se mění na závodní dráhy. Na start 21. ročníku se postavili přesně 333 běžci. Štafetu a pohár starosty vyhráli žáci Masarykovy základní školy.

Finále badmintonové ligy 2016/2017 - przedstawić wideoSport13.5.2017

Finále badmintonové ligy 2016/2017

Tři kategorie a kolem 120 zapojených hráčů. Další ročník regionální badmintonové ligy zná vítěze. Soutěž, která je jednou z mála svého typu v tuzemsku, má zázemí v bohumínské sportovní hale Bospor. Finálová utkání nabídla napínavé chvíle hlavně ve čtyřhře žen. Vítězové si odnesli věcné ceny, liga znovu pokračuje na podzim.

Mistrovství ČR a SR v silovém trojboji - przedstawić wideoSport29.4.2017

Mistrovství ČR a SR v silovém trojboji

Sportovní oddíl Pavla Maliny v nové organizaci. Powerlifting Raspberry je členem Federace českého silového trojboje, pod jejíž taktovkou proběhlo Mistrovství Česko-Slovenska. V dřepu, benchpressu a mrtvém tahu se představilo na 270 závodníků. Bohumínští vítězili, a navíc hned několikrát přepsali dosavadní rekordy.

Mladý železný hasič 2017 - przedstawić wideoSport29.4.2017

Mladý železný hasič 2017

Po loňském nultém ročníku soutěže „TFA Mladý železný hasič“ se klání v Dolní Lutyni dočkalo regulérního pokračování. Hasičský potěr například zdolával vysoký požární žebřík a přenášel kanystry plné vody. Sbory z různých koutů Karvinska nominovaly 50 závodníků, včetně hasičů ze Skřečoně, Vrbice, Šunychlu a Kopytova.

Olga Šípková jako lektorka jógy - przedstawić wideoSport1.4.2017

Olga Šípková jako lektorka jógy

Mistryně republiky, Evropy a světa ve sportovním aerobicu Olga Šípková v nové roli. Disciplínu, která ji proslavila, v Bohumíně vyměnila za jógu. Ve sportovním centru vedla hodinu deep work, dynamického cvičení, které spojuje prvky jógy, pilates a východního myšlení. V druhé části programu představila neméně zajímavou Fit jógu.

Běh do schodů (12. ročník) - przedstawić wideoSport25.3.2017

Běh do schodů (12. ročník)

187 schodů hotelové věže jako originální trať. Dvanáctý ročník nevšedního závodu přepsal dosavadní rekord, nejlepší čas se dostal pod 38 vteřin. Nikoli výtahem, ale po svých a navíc v poklusu vystoupalo do nejvyššího patra Penzionu ve věži 130 závodníků. Výkony organizátoři měřili ve čtyřech věkových kategoriích mužů a žen.

Hokejové finále Bohumín - Orlová - przedstawić wideoSport18.3.2017

Hokejové finále Bohumín - Orlová

Mezník v novodobé historii ledního hokeje v Bohumíně. Místní HC Bospor, ačkoli patřil k nováčkům soutěže a navrátilcům, překvapil a zaskočil soupeře. V krajské lize mužů podával po celou základní část skvělé výkony. Naši spolu s Orlovou byli nejlepšími, právem proti sobě stanuli ve finále. Série zavítala ve středu 15. března do Bohumína.

Medaile silových trojbojařů - przedstawić wideoSport11.3.2017

Medaile silových trojbojařů

O víkendu se uzavře maraton republikových soutěží v silovém trojboji, mistrovství v benchpressu v dresu mužů a žen hostí Ostrava. Závodníci starobohumínské TJ Viktorie na něm nebudou chybět. Prožívají úspěšnou sezónu, letos získali 9 zlatých medailí a titulů mistrů republiky. Zajistí jim postup nejen do evropských soutěží.

Ragby ve sportovní hale - przedstawić wideoSport11.3.2017

Ragby ve sportovní hale

2,5 roku v Bohumíně funguje multifunkční sportovní hala, která je co do rozměrů českou rekordmankou. Stabilně poskytuje zázemí fotbalu, florbalu nebo badmintonu a tenisu. Tamní hřiště, zejména to s umělou trávou páté generace, je ale vyhledávané i jinými druhy sportů. Počátkem března si v hale dali sraz hráči ragby.

Veslovali do středu Země - przedstawić wideoSport25.2.2017

Veslovali do středu Země

Bohumínští veslovali do středu Země. Zcela nový sportovní maraton uvedla do života místní střední škola a crossfitový klub. Na veslařských trenažérech se desítky žáků základních škol střídaly několik hodin. První akce tohoto druhu ve městě je odrazovým můstkem pro další, včetně květnového mítinku pro širokou veřejnost.

Pojď hrát hokej - przedstawić wideoSport4.2.2017

Pojď hrát hokej

Prvotní dojem a zároveň symbolický klíč ke dveřím na ledovou plochu. Bohumín se poprvé připojil k Týdnu hokeje, projektu, kterým Český svaz ledního hokeje oslovuje nejmladší generaci a jejich rodiče. Do celostátní akce se v lednu zapojilo skoro 140 stadionů. V Bohumíně byl zájem, místní HC Bospor přilákal několik desítek dětí.

Mistrovství silového trojboje - przedstawić wideoSport28.1.2017

Mistrovství silového trojboje

Siloví trojbojaři se teď nezastaví, šňůra závodů odstartovala v závěru ledna a potrvá příští dva měsíce. Do nové sezóny oddíl TJ Viktorie vstoupil s posilami, a úspěšně. Bohumínští závodníci mají za sebou první dva velké starty a domů se vraceli ověnčeni medailemi, z tuzemských mistrovství přivezli šest cenných kovů.

Halový fotbalový turnaj žáků - przedstawić wideoSport21.1.2017

Halový fotbalový turnaj žáků

Skoro měsíční pauza je minulostí, fotbalisté Bohumína jsou opět ve sportovním. Platí to pro všechna družstva, včetně mladších žáků. Jejich tým se vrátil na hřiště rovnou účastí v třetím ročníku místního velkého halového turnaje. Představilo se v něm deset výborných celků mladých fotbalistů, v nejlepší formě byli hráči Karviné.

Silvestrovský běh 2016 - przedstawić wideoSport7.1.2017

Silvestrovský běh 2016

Přesně 141 závodníků se postavilo na start 18. ročníku Silvestrovského běhu, neodradila je ani teplota pod bodem mrazu. Na startu se objevili Bohumíňáci a spolu s nimi běžci například z Ostravy, Jablunkova, Píště, Prahy nebo z Polska. Závod pořádají místní sportovní spolky a dům dětí pod záštitou městských radních.

80 let bohumínského hokeje - przedstawić wideoSport10.12.2016

80 let bohumínského hokeje

Bohumínský hokej je jubilantem, od jeho založení v roce 1936 uplynulo rovných 80 let. Oslavy zabraly celý jeden den. Místní klub pozval školáky i veřejnost na led, představil hokejový potěr a také tým mužů atakující čelo tabulky krajské ligy. Programu vévodilo utkání hvězd, kdy se do brány postavil herec a místní rodák Patrik Děrgel.

Turnaj mistrů v kulečníku (2016) - przedstawić wideoSport10.12.2016

Turnaj mistrů v kulečníku (2016)

Největší zájem diváků za poslední roky provázel Turnaj mistrů města Bohumín. Počtrnácté se v něm utkaly špičky tuzemského sportovního kulečníku. Nejkvalitněji obsazený český turnaj na malém stole nabídl zajímavé zvraty, po dlouhé době musel ve finále rozhodovat rozstřel. O pohár se utkali zástupci klubů z Trmic a Bohumína.

Házenkářský desetiboj - przedstawić wideoSport26.11.2016

Házenkářský desetiboj

Jenom dva nejlepší celky z Moravy mohly postoupit a házenkářky Bohumína jsou mezi nimi. Starší žačky místního klubu se nominovaly do mezinárodní ligy tří států – Česka, Polska, Slovenska. A Bohumínští mají na kontě ještě jednu premiéru, poprvé hostili v domácím prostředí základní část celostátního házenkářského desetiboje.

MČR juniorů ve frisbee - przedstawić wideoSport26.11.2016

MČR juniorů ve frisbee

Třetím rokem ve městě funguje klub frisbee neboli hry s házecím diskem, a úspěšně. Rovnou několik místních hráčů je v české reprezentaci a teď si troufli i na pořádání mistrovství republiky juniorů. Domácí klub Rainbow Banana Bohumín v něm předloni obsadil sedmou a vloni pátou příčku. Letos o titul usilovalo čtrnáct celků.

Halová soutěž mladých hasičů (II. ročník) - przedstawić wideoSport19.11.2016

Halová soutěž mladých hasičů (II. ročník)

Mladí hasiči z Karvinska nezahálejí ani po skončení letní sezóny. Jsou v dobré formě, jak prokázali v halovém klání v Bohumíně, kam se sjelo rovnou 25 družstev. Je to skoro jednou tolik co vloni, kdy měla soutěž v novodobé historii města premiéru. Z domácích se znovu blýskli hasiči ze Skřečoně – obhájili loňské vítězství.

Mistrovství Moravy v silovém trojboji - przedstawić wideoSport5.11.2016

Mistrovství Moravy v silovém trojboji

Tři silové disciplíny korunované kvalifikací na republikové šampionáty. Bohumín hostil mistrovství Moravy v silovém trojboji, naposledy se zde podobný závod konal počátkem 90. let minulého století. V zázemí starobohumínské Viktorie se znovu přepisovala historie. Padla řada osobních a rovnou čtrnáct českých rekordů.

Rekreační běh SportcentRUN - przedstawić wideoSport22.10.2016

Rekreační běh SportcentRUN

Bohumíňáci našli zálibu v rekreačním běhu. Nepotřebují k tomu žádné speciální zázemí, vystačí si s ulicemi nebo městským parkem. Na počátku bylo pár odvážných, dnes na okruh vyráží několikrát týdně i 20 lidí najednou a přibývají další. Naposledy se jich sešlo na 130, při novém závodu místního sportovního centra.

Hokej Bohumína zpět v lize - przedstawić wideoSport1.10.2016

Hokej Bohumína zpět v lize

Bohumínský hokej slaví osmdesátiny. Do jubilejní sezóny vstupuje místní klub s účastí ve čtyřech mládežnických kategoriích a s týmem mužů. Poslední jmenovaný se vrací na led ve velké parádě, protože muži se po roční pauze opět zapojili do atraktivní krajské ligy. Rozhodně nechtějí být outsiderem, což dokázali hned v prvním utkání.

Tělocvična pro crossfit - przedstawić wideoSport24.9.2016

Tělocvična pro crossfit

Gymnastiku, rychlost a silový trénink v sobě spojuje crossfit, nový druh sportu, který si rychle nachází oblibu nejen u mladých. Ti už nemusejí dojíždět do okolních měst, od září mají speciální zázemí přímo v Bohumíně. Crossfitová tělocvična vznikla z bývalé kotelny místní střední školy a chodí sem závodníci i veřejnost.

Fotbal MFK Karviná – Baník Ostrava - przedstawić wideoSport10.9.2016

Fotbal MFK Karviná – Baník Ostrava

Fotbalový svátek. V Bohumíně se střetly dvě velké legendy. MFK Karviná, nováček nejvyšší tuzemské kopané, vyzval v areálu Pavla Srnička dnes druholigový, ale stále velmi populární FC Baník Ostrava. Nejen Bohumínští si tenhle jedinečný zážitek nenechali ujít. Přišlo 1350 fanoušků, což je pro místní fotbal novodobý rekord.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Liczba znalezionych zapisów: 470

    Městský úřad