Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 470
Strona 5 / 14
Fotbalový příměstský tábor - przedstawić wideoSport27.8.2016

Fotbalový příměstský tábor

Závěr prázdnin s kopačkami na nohou a ve fotbalovém dresu. Desítky kluků si v Bohumíně užily týdenní příměstský tábor zaměřený na kopanou. V letní nabídce domu dětí patřil k nejvyhledávanějším, a poprvé se do něj aktivně zapojil i klub FK Bospor. Dětem se věnovali profesionální trenéři a prostor dostal nejen fotbal.

Hasiči závodili O pohár rady města - przedstawić wideoSport6.8.2016

Hasiči závodili O pohár rady města

Požární útok i za pouhých 14 vteřin. Ve Vrbici se předvedla nejen regionální špička hasičského sportu. Za 9. kolem moravskoslezské ligy a závodem „O putovní pohár rady města“ se sjelo 45 družstev z Moravy, Slezska a Slovenska. Akci pořádal Sbor dobrovolných hasičů Vrbice. Rekord místní tratě znovu odolal.

Bohumínský silák II - przedstawić wideoSport30.7.2016

Bohumínský silák II

Svaly dostaly zabrat, závodníci se u nás podruhé utkali o titul Bohumínského siláka. Na muže a ženy čekalo pět disciplín, všichni si sáhli na dno sil. Převraceli obří pneumatiky, zvedali těžkou kládu a poradili si i s osobním autem. Ti nejlepší ho nadzvedli skoro 30 krát. Veřejný závod pořádal oddíl silového trojboje TJ Viktorie.

ME masters v silovém trojboji - przedstawić wideoSport23.7.2016

ME masters v silovém trojboji

Bohumínští promluvili do mistrovství Evropy masters v silovém trojboji. Za šampionátem se sjelo do Plzně 120 mužů a žen starších 40 let. Za starobohumínský oddíl TJ Viktorie nastoupil Martin Turek a za klub Powerlifting Raspberry Bohumín Pavel Malina a Karol Brečka. Martin Turek si přivezl bronz, Pavel Malina zlato.

FK Slovan Záblatí má 55 let - przedstawić wideoSport9.7.2016

FK Slovan Záblatí má 55 let

Tradice organizované kopané trvá v Záblatí 55 let. Výročí oslavili hráči a fanoušci tamního fotbalu rovnou několika akcemi a zápasy, včetně turnaje Starých pánů a atraktivního duelu žáků proti maminkám. V sobotu se do bohumínské části Záblatí sjely kluby z jižních Čech, Slovenska a Polska nesoucí stejné pojmenování.

MČR juniorů ve vzpírání - przedstawić wideoSport25.6.2016

MČR juniorů ve vzpírání

Nejsilnější udrželi svými pažemi skoro 200 kilogramů, a přitom mnozí z nich chodí teprve na základní školu. Skvělé výkony tuzemských juniorů a juniorek byly k vidění v Bohumíně. Místní klub vzpírání hostil šampionát závodníků do 17 a do 20 let. Někteří, včetně Bohumíňáka Tomáše Mirgy, atakovali české rekordy. Ty ale nakonec odolaly.

Bohumínští na Dragon cupu - przedstawić wideoSport11.6.2016

Bohumínští na Dragon cupu

Na 150 závodníků z Česka, Polska a Spojených států amerických se předvedlo na karvinském Dragon Cupu v režii tamního Survival & Kung-Fu Clubu. Jedna z největších akcí bojových umění v regionu přilákala i závodníky z Bohumína. Patrik Kroščen a Michal Ivanuszek z klubu Apollo Gym mají 4 zlaté a 1 bronzovou medaili.

Čokoládová tretra 2016 - przedstawić wideoSport21.5.2016

Čokoládová tretra 2016

Atletický ovál patřil malým sportovcům. Do Bohumína počtvrté zavítala Čokoládová tretra, mladší sestra slavné Zlaté tretry Ostrava. Závod pro děti přilákal skoro rekordní počet běžců, na trati se jich představilo bezmála 250. Lákadlem bylo zázemí a hlavně ambasador - olympionik a bývalý vícebojař Roman Šebrle.

Běh ulicemi města (20. ročník) - przedstawić wideoSport14.5.2016

Běh ulicemi města (20. ročník)

419 závodníků, ideální počasí, tratě přímo v samotném centru Bohumína a perfektní zázemí. Jubilejnímu 20. ročníku Běhu ulicemi města byly nejen sportovní hvězdy nakloněny. Na start se postavili domácí závodníci a spolu s nimi běžci třeba z Brna, Jičína, Únětic u Prahy nebo polské Ratiboře. Závod pořádal místní atletický klub.

Liga ČR v rybolovné technice - przedstawić wideoSport7.5.2016

Liga ČR v rybolovné technice

Nejlepší mladí závodníci v rybolovné technice se sjeli do Bohumína. Vůbec poprvé se tady konalo celostátní jarní kolo prestižní ligy družstev. Nejen v práci s prutem se předvedlo 52 účastníků z třinácti týmů tuzemských klubů. Nevšední sportovní odvětví hostil místní dům dětí ve spolupráci s bohumínským rybářským svazem.

Mladý železný hasič 2016 - przedstawić wideoSport30.4.2016

Mladý železný hasič 2016

Převracení pneumatiky, zdolání žebříku, zapojování techniky. Úkoly, které musel zvládnout Mladý železný hasič TFA. Novou originální soutěž uspořádali v sousední Dolní Lutyni a přilákala také mladé závodníky z Bohumína. Absolvovali trať plnou nevšedních úkolů a atypický požární útok. O vítězi rozhodovaly setiny vteřiny.

Třetí Bohumínský canicross - przedstawić wideoSport23.4.2016

Třetí Bohumínský canicross

Patří k mladým sportům, jeho první mistrovství světa proběhlo teprve před čtrnácti roky v Itálii. Canicross neboli terénní běh se psem, si získal popularitu nejširší veřejnosti. Bohumín není výjimkou, a o víkendu se sem za tímto sportem sjeli závodníci z celého regionu. Třetí ročník přepsal tabulky, padl účastnický rekord.

Silová trojbojařka Kateřina Skudříková na ME - przedstawić wideoSport19.3.2016

Silová trojbojařka Kateřina Skudříková na ME

Náročné týdny mají za sebou siloví trojbojaři TJ Viktorie, jarní sezóna vrcholí. Klub startoval na řadě soutěží, včetně mistrovství republiky a starého kontinentu. Až do Pobaltí, do Estonska, jela 18letá Kateřina Skudříková. Na evropském šampionátu v klasickém trojboji dorostenek a juniorů vytvořila hned tři nové národní rekordy.

Běh do schodů (11. ročník) - przedstawić wideoSport12.3.2016

Běh do schodů (11. ročník)

Jednou ročně se bývalá vodárenská věž, dnes moderní penzion, stává sportovištěm. Na její vrchol vede 187 schodů a právě ty se na několik hodin mění v závodní dráhu. Vloni ji nejrychlejší závodník zdolal za 37,99 setin vteřiny a pokořil tak i čas tamního výtahu. 11. ročník nevšedního klání přilákal 58 mužů a 35 žen.

Hokej 4. tříd HC Bospor Bohumín - przedstawić wideoSport13.2.2016

Hokej 4. tříd HC Bospor Bohumín

Vypadá to, jako by byli neporazitelní. Tým žáků čtvrtých tříd patří momentálně k nejlepšímu celku místního hokejového klubu HC Bospor Bohumín. V aktuální sezóně družstvo ani jednou neprohrálo, a to už má za sebou i zápasy s velkými favority krajské ligy. Další zkouškou bylo pro naše hráče utkání s hokejisty Orlové.

Powerlifting Raspberry na MČR masters - przedstawić wideoSport13.2.2016

Powerlifting Raspberry na MČR masters

Dvaadvacet klubů se zapojilo do letošního otevřeného mistrovství České republiky v silovém trojboji masters. Do Prahy se vydaly také dva oddíly z Bohumína. TJ Viktorie obsadila v hodnocení družstev šesté a Powerlifting Raspberry rovnou druhé místo. Jeho člen, 72letý Alexandr Kolář, byl nejstarším účastníkem soutěže.

Šachy A TJ Viktorie Bohumín - przedstawić wideoSport6.2.2016

Šachy A TJ Viktorie Bohumín

Po dvaceti letech vloni postoupili šachisté Bohumína do krajského přeboru, nejvyšší regionální soutěže. Radost byla o to větší, že jim stěhování zajistilo rovnou první místo. Jako nováček to náš tým ale nemá jednoduché, balancuje na hranici udržení a sestupu. Dosud není nic ztraceno, hráče Bohumína čekají ještě čtyři utkání.

Soustředění vzpěračské reprezentace - przedstawić wideoSport30.1.2016

Soustředění vzpěračské reprezentace

Špička české juniorské reprezentace ve vzpírání trénovala v Bohumíně. Podnikla tady letošní první celotýdenní soustředění, které hostil místní oddíl. Přestože je sezóna teprve na počátku, už teď lze vysledovat, kdo se za Česko v září podívá do Polska na mistrovství Evropy. Jedno želízko v ohni má Bohumín a naděje je velká.

MČR v silovém trojboji RAW - przedstawić wideoSport23.1.2016

MČR v silovém trojboji RAW

Siloví trojbojaři začali nový rok intenzivně, rovnou na mistrovstvích v klasickém, takzvaném RAW trojboji bez vybavení. Závodníci z oddílu TJ Viktorie v lednu promluvili do kategorií juniorů, dospělých i masters. Ze Sedlčan a Lukova, kde soutěže probíhaly, přivezli dvě první, jedno druhé a dvě třetí místa.

Silvestrovský běh 2015 - przedstawić wideoSport2.1.2016

Silvestrovský běh 2015

Bohumínští se rozloučili se starým rokem v pohybu. Ještě předtím, než vypukla silvestrovská zábava a stoly zaplnilo tomu odpovídající dobré jídlo, přišly si desítky lidí včetně malých dětí zasportovat. Silvestrovský běh ve městě nabídl už sedmnácté pokračování. V okolí je vyhlášeným a na start se sjíždějí lidé z daleka.

Turnaj v minihokeji - przedstawić wideoSport2.1.2016

Turnaj v minihokeji

Jejich spolužáci si užívali volno a lenošení u televize nebo u počítače, oni však obuli brusle a vyjeli na led. Mladí hokejisté z HC Bospor Bohumín v pondělí 28. prosince nastoupili v dalším ročníku Vánočního turnaje v minihokeji, pořádal ho místní klub. V hale zimního stadionu se utkala o pohár čtyři družstva, akce byla mezinárodní.

Turnaj mistrů v kulečníku (2015) - przedstawić wideoSport12.12.2015

Turnaj mistrů v kulečníku (2015)

Do města se sjela kulečníková elita, aby se zde už potřinácté utkala o pohár Turnaje mistrů. Do finále dvoudenního klání se probojoval loňský vítěz - Milan Ráček z domácího BC Bohumín. V souboji o trofej narazil na mimořádně silného soupeře, brněnského rodáka Marka Fause. Ten se popáté v historii turnaje stal jeho vítězem.

Halová soutěž mladých hasičů - przedstawić wideoSport7.11.2015

Halová soutěž mladých hasičů

Mladí hasiči z Karvinska zasahovali v Bohumíně, přesněji řečeno soutěžili v požárních technikách. Místní sbory pro ně uspořádaly vůbec první halovou soutěž v novodobé historii města. Hned napoprvé byl o ni velký zájem, na start se postavilo 6 týmů mladších a 10 družstev starších žáků. Akce proběhla pod záštitou radních.

Patrik Kroščen má medaile z MS - przedstawić wideoSport7.11.2015

Patrik Kroščen má medaile z MS

Z mistrovství světa v bojových sportech federace Kong Sao si Patrik Kroščen z Bohumína přivezl rovnou tři medaile. Dvanáctiletý zápasník si s přehledem poradil i s mnohem urostlejšími soupeři. Žák základní školy ČSA na šampionátu v Polsku bodoval v sestavách kata a vyšel mu i premiérový start v disciplíně mixkumite.

Hala Bospor po roce provozu - przedstawić wideoSport24.10.2015

Hala Bospor po roce provozu

Je to přibližně rok, co začala v Česku fungovat největší sportovní hala. Díky rozměrům hřišť je zapsaná v České knize rekordů. Nachází se v Bohumíně, ve volnočasovém areálu za parkem Petra Bezruče. Ročně do ní zavítá několik desítek tisíc lidí, včetně vrcholových sportovců a mistrů republiky. Halu postavilo město.

Aerobic show (10. ročník) - przedstawić wideoSport17.10.2015

Aerobic show (10. ročník)

Multifunkční halu o víkendu ovládly ženy. Přilákal je jubilejní 10. ročník Aerobic show, sportovně-relaxační akce, která přináší klasické pohybové prvky a stejně tak poslední novinky. Kroky, sestavy, pot, únava, a zároveň dobrý pocit z toho, že maraton vydrží. Ženy se do toho opravdu opřely, a ještě zvládly charitativně pomoci.

Vzpěrači obhájili ligový titul - przedstawić wideoSport10.10.2015

Vzpěrači obhájili ligový titul

Vzpěrači z Bohumína jsou znovu nejlepšími v celé republice. O titul mistra se ve finále ligy utkali s pěti dalšími předními českými týmy. Vzpěrači místního oddílu Bonatrans obhájili loňské vítězství, na které čekali dlouhých 32 roků. Část našeho týmu si výkony dokonce řekla o start na mezinárodních soutěžích.

Badmintonová liga 2015 - przedstawić wideoSport3.10.2015

Badmintonová liga 2015

Rekreačnímu badmintonu se ve městě daří. Vloni se sem z Orlové přemístila liga amatérských hráčů a dostalo se jí takového ohlasu, že tu už rovnou zůstala. Sportovci se scházejí jednou měsíčně a na kurtech v hale Bospor stráví prakticky celý den. Liga odstartovala letos koncem září a probíhá do jara příštího roku.

TJ Viktorie mistrem Moravy - przedstawić wideoSport26.9.2015

TJ Viktorie mistrem Moravy

Velkým překvapením skončila účast bohumínských závodníků na Mistrovství Moravy družstev v silovém trojboji. Oddíl TJ Viktorie skvěle zabojoval a obsadil první místo, i přesto, že pro polovinu družstva to byla vůbec první velká soutěž v dresu. Bohumínští mají nakročeno k účasti na republikovém šampionátu.

Hasiči soutěžili ve Vrbici - przedstawić wideoSport8.8.2015

Hasiči soutěžili ve Vrbici

Travnaté hřiště ve Vrbici patřilo hasičům a požárnímu útoku, hostilo prestižní Moravskoslezskou ligu a zároveň 13. ročník Turnaj o pohár rady města. Pouhá jedna desetina vteřiny chyběla k tomu, aby padl tamní traťový rekord, ale nakonec odolal. Soutěž se konala ve třech kategoriích - pro muže, ženy a veterány nad 35 let.

Meander Orient Express II - przedstawić wideoSport11.7.2015

Meander Orient Express II

Vodáci zápasili s řekou, nevšedními úkoly a hlavně s počasím. V doprovodu tropických teplot se na Odře u Bohumína konal druhý ročník Meander Orient Expressu. Závod pořádal vodácký klub ze sousedních Chalupek. Spolu s Poláky a Čechy se přidali závodníci z několika dalších evropských zemí.

Bohumínský silák - przedstawić wideoSport4.7.2015

Bohumínský silák

Překlápění těžké pneumatiky, zvedání klády nebo transport pytle plného štěrku. Ve městě měl premiéru nový extrémní závod – Bohumínský silák. Svaly soutěžících dostaly zabrat, protože musely zvládnout stovky kilogramů. Pohár pro vítěze nakonec zamířil na Slovensko. Akci pořádal oddíl silového trojboje TJ Viktorie, který letos slaví 30 let.

Bohumínský gigant - przedstawić wideoSport27.6.2015

Bohumínský gigant

Silové disciplíny jsou v Bohumíně populární. Vzpírání, kulturistika a silový trojboj mají ve městě desítky fanoušků, včetně aktivních závodníků a držitelů republikových titulů. Pro širokou veřejnost u nás vznikla nová soutěž nazvaná Bohumínský gigant. V disciplíně mrtvý tah závodili muži, ženy i veteráni.

Fotbalový Turnaj vítězů - przedstawić wideoSport27.6.2015

Fotbalový Turnaj vítězů

Nejlepší fotbalisté žákovských soutěží se v Bohumíně utkali o titul mistr kraje. Zavítal sem druhý ročník Turnaje vítězů – Bavíme se fotbalem. Vloni dal příležitost starším žákům a letos i těm mladším. Domácí hráči z klubu FK Bohumín, vítězové jedné z krajských fotbalových soutěží, pomýšleli ve starší kategorii na pohár.

Sportovní dny 2015 - przedstawić wideoSport20.6.2015

Sportovní dny 2015

Čtyři základní školy a víceletý obor místního gymnázia. Takové bylo letošní obsazení žákovských Sportovních dnů. Největší školní akci tohoto typu v Bohumíně pořádal dům dětí spolu se základní školou na třídě Edvarda Beneše, kterou určil los. Chlapci a dívky bojovali v pěti disciplínách, nejlepší kolektiv se těší z poháru.

MČR juniorů ve vzpírání - przedstawić wideoSport23.5.2015

MČR juniorů ve vzpírání

K posilovně na Faji se znovu upnula pozornost vzpěračů ze všech tuzemských krajů. O víkendu se sem sjeli junioři, kteří se utkali o tituly mistrů České republiky ve věkové skupině do 20 a do 23 let. Nechyběli mezi nimi závodníci klubu Bonatrans Bohumín. Jaromír Gasior a Eduard Sedláček mají bronz, Petr Sedláček zlato.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Liczba znalezionych zapisów: 470

    Městský úřad