Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 470
Strona 5.4444444444444 / 14
Šachy A TJ Viktorie Bohumín - przedstawić wideoSport6.2.2016

Šachy A TJ Viktorie Bohumín

Po dvaceti letech vloni postoupili šachisté Bohumína do krajského přeboru, nejvyšší regionální soutěže. Radost byla o to větší, že jim stěhování zajistilo rovnou první místo. Jako nováček to náš tým ale nemá jednoduché, balancuje na hranici udržení a sestupu. Dosud není nic ztraceno, hráče Bohumína čekají ještě čtyři utkání.

Soustředění vzpěračské reprezentace - przedstawić wideoSport30.1.2016

Soustředění vzpěračské reprezentace

Špička české juniorské reprezentace ve vzpírání trénovala v Bohumíně. Podnikla tady letošní první celotýdenní soustředění, které hostil místní oddíl. Přestože je sezóna teprve na počátku, už teď lze vysledovat, kdo se za Česko v září podívá do Polska na mistrovství Evropy. Jedno želízko v ohni má Bohumín a naděje je velká.

MČR v silovém trojboji RAW - przedstawić wideoSport23.1.2016

MČR v silovém trojboji RAW

Siloví trojbojaři začali nový rok intenzivně, rovnou na mistrovstvích v klasickém, takzvaném RAW trojboji bez vybavení. Závodníci z oddílu TJ Viktorie v lednu promluvili do kategorií juniorů, dospělých i masters. Ze Sedlčan a Lukova, kde soutěže probíhaly, přivezli dvě první, jedno druhé a dvě třetí místa.

Silvestrovský běh 2015 - przedstawić wideoSport2.1.2016

Silvestrovský běh 2015

Bohumínští se rozloučili se starým rokem v pohybu. Ještě předtím, než vypukla silvestrovská zábava a stoly zaplnilo tomu odpovídající dobré jídlo, přišly si desítky lidí včetně malých dětí zasportovat. Silvestrovský běh ve městě nabídl už sedmnácté pokračování. V okolí je vyhlášeným a na start se sjíždějí lidé z daleka.

Turnaj v minihokeji - przedstawić wideoSport2.1.2016

Turnaj v minihokeji

Jejich spolužáci si užívali volno a lenošení u televize nebo u počítače, oni však obuli brusle a vyjeli na led. Mladí hokejisté z HC Bospor Bohumín v pondělí 28. prosince nastoupili v dalším ročníku Vánočního turnaje v minihokeji, pořádal ho místní klub. V hale zimního stadionu se utkala o pohár čtyři družstva, akce byla mezinárodní.

Turnaj mistrů v kulečníku (2015) - przedstawić wideoSport12.12.2015

Turnaj mistrů v kulečníku (2015)

Do města se sjela kulečníková elita, aby se zde už potřinácté utkala o pohár Turnaje mistrů. Do finále dvoudenního klání se probojoval loňský vítěz - Milan Ráček z domácího BC Bohumín. V souboji o trofej narazil na mimořádně silného soupeře, brněnského rodáka Marka Fause. Ten se popáté v historii turnaje stal jeho vítězem.

Halová soutěž mladých hasičů - przedstawić wideoSport7.11.2015

Halová soutěž mladých hasičů

Mladí hasiči z Karvinska zasahovali v Bohumíně, přesněji řečeno soutěžili v požárních technikách. Místní sbory pro ně uspořádaly vůbec první halovou soutěž v novodobé historii města. Hned napoprvé byl o ni velký zájem, na start se postavilo 6 týmů mladších a 10 družstev starších žáků. Akce proběhla pod záštitou radních.

Patrik Kroščen má medaile z MS - przedstawić wideoSport7.11.2015

Patrik Kroščen má medaile z MS

Z mistrovství světa v bojových sportech federace Kong Sao si Patrik Kroščen z Bohumína přivezl rovnou tři medaile. Dvanáctiletý zápasník si s přehledem poradil i s mnohem urostlejšími soupeři. Žák základní školy ČSA na šampionátu v Polsku bodoval v sestavách kata a vyšel mu i premiérový start v disciplíně mixkumite.

Hala Bospor po roce provozu - przedstawić wideoSport24.10.2015

Hala Bospor po roce provozu

Je to přibližně rok, co začala v Česku fungovat největší sportovní hala. Díky rozměrům hřišť je zapsaná v České knize rekordů. Nachází se v Bohumíně, ve volnočasovém areálu za parkem Petra Bezruče. Ročně do ní zavítá několik desítek tisíc lidí, včetně vrcholových sportovců a mistrů republiky. Halu postavilo město.

Aerobic show (10. ročník) - przedstawić wideoSport17.10.2015

Aerobic show (10. ročník)

Multifunkční halu o víkendu ovládly ženy. Přilákal je jubilejní 10. ročník Aerobic show, sportovně-relaxační akce, která přináší klasické pohybové prvky a stejně tak poslední novinky. Kroky, sestavy, pot, únava, a zároveň dobrý pocit z toho, že maraton vydrží. Ženy se do toho opravdu opřely, a ještě zvládly charitativně pomoci.

Vzpěrači obhájili ligový titul - przedstawić wideoSport10.10.2015

Vzpěrači obhájili ligový titul

Vzpěrači z Bohumína jsou znovu nejlepšími v celé republice. O titul mistra se ve finále ligy utkali s pěti dalšími předními českými týmy. Vzpěrači místního oddílu Bonatrans obhájili loňské vítězství, na které čekali dlouhých 32 roků. Část našeho týmu si výkony dokonce řekla o start na mezinárodních soutěžích.

Badmintonová liga 2015 - przedstawić wideoSport3.10.2015

Badmintonová liga 2015

Rekreačnímu badmintonu se ve městě daří. Vloni se sem z Orlové přemístila liga amatérských hráčů a dostalo se jí takového ohlasu, že tu už rovnou zůstala. Sportovci se scházejí jednou měsíčně a na kurtech v hale Bospor stráví prakticky celý den. Liga odstartovala letos koncem září a probíhá do jara příštího roku.

TJ Viktorie mistrem Moravy - przedstawić wideoSport26.9.2015

TJ Viktorie mistrem Moravy

Velkým překvapením skončila účast bohumínských závodníků na Mistrovství Moravy družstev v silovém trojboji. Oddíl TJ Viktorie skvěle zabojoval a obsadil první místo, i přesto, že pro polovinu družstva to byla vůbec první velká soutěž v dresu. Bohumínští mají nakročeno k účasti na republikovém šampionátu.

Hasiči soutěžili ve Vrbici - przedstawić wideoSport8.8.2015

Hasiči soutěžili ve Vrbici

Travnaté hřiště ve Vrbici patřilo hasičům a požárnímu útoku, hostilo prestižní Moravskoslezskou ligu a zároveň 13. ročník Turnaj o pohár rady města. Pouhá jedna desetina vteřiny chyběla k tomu, aby padl tamní traťový rekord, ale nakonec odolal. Soutěž se konala ve třech kategoriích - pro muže, ženy a veterány nad 35 let.

Meander Orient Express II - przedstawić wideoSport11.7.2015

Meander Orient Express II

Vodáci zápasili s řekou, nevšedními úkoly a hlavně s počasím. V doprovodu tropických teplot se na Odře u Bohumína konal druhý ročník Meander Orient Expressu. Závod pořádal vodácký klub ze sousedních Chalupek. Spolu s Poláky a Čechy se přidali závodníci z několika dalších evropských zemí.

Bohumínský silák - przedstawić wideoSport4.7.2015

Bohumínský silák

Překlápění těžké pneumatiky, zvedání klády nebo transport pytle plného štěrku. Ve městě měl premiéru nový extrémní závod – Bohumínský silák. Svaly soutěžících dostaly zabrat, protože musely zvládnout stovky kilogramů. Pohár pro vítěze nakonec zamířil na Slovensko. Akci pořádal oddíl silového trojboje TJ Viktorie, který letos slaví 30 let.

Bohumínský gigant - przedstawić wideoSport27.6.2015

Bohumínský gigant

Silové disciplíny jsou v Bohumíně populární. Vzpírání, kulturistika a silový trojboj mají ve městě desítky fanoušků, včetně aktivních závodníků a držitelů republikových titulů. Pro širokou veřejnost u nás vznikla nová soutěž nazvaná Bohumínský gigant. V disciplíně mrtvý tah závodili muži, ženy i veteráni.

Fotbalový Turnaj vítězů - przedstawić wideoSport27.6.2015

Fotbalový Turnaj vítězů

Nejlepší fotbalisté žákovských soutěží se v Bohumíně utkali o titul mistr kraje. Zavítal sem druhý ročník Turnaje vítězů – Bavíme se fotbalem. Vloni dal příležitost starším žákům a letos i těm mladším. Domácí hráči z klubu FK Bohumín, vítězové jedné z krajských fotbalových soutěží, pomýšleli ve starší kategorii na pohár.

Sportovní dny 2015 - przedstawić wideoSport20.6.2015

Sportovní dny 2015

Čtyři základní školy a víceletý obor místního gymnázia. Takové bylo letošní obsazení žákovských Sportovních dnů. Největší školní akci tohoto typu v Bohumíně pořádal dům dětí spolu se základní školou na třídě Edvarda Beneše, kterou určil los. Chlapci a dívky bojovali v pěti disciplínách, nejlepší kolektiv se těší z poháru.

MČR juniorů ve vzpírání - przedstawić wideoSport23.5.2015

MČR juniorů ve vzpírání

K posilovně na Faji se znovu upnula pozornost vzpěračů ze všech tuzemských krajů. O víkendu se sem sjeli junioři, kteří se utkali o tituly mistrů České republiky ve věkové skupině do 20 a do 23 let. Nechyběli mezi nimi závodníci klubu Bonatrans Bohumín. Jaromír Gasior a Eduard Sedláček mají bronz, Petr Sedláček zlato.

Okrsková soutěž hasičů - przedstawić wideoSport23.5.2015

Okrsková soutěž hasičů

Největší účasti za posledních deset let se těšila okrsková soutěž dobrovolných hasičů. Místní sbory si změřily síly v závodu na 100 metrů překážek a v požárním útoku. Hasiči patří k oporám dění v městských částech a jsou tam, kde je zapotřebí. Jen městem zřizované výjezdové jednotky mají 80 členů, týmy vloni byly u 184 zásahů.

19. ročník Běhu ulicemi města - przedstawić wideoSport16.5.2015

19. ročník Běhu ulicemi města

Centrum Bohumína se změnilo v improvizované sportoviště. Zvuk startovní pistole, vyznačený okruh, propracovaný harmonogram, několik stovek závodníků. Tuhle podobu na sebe vzalo náměstí T. G. Masaryka při Běhu ulicemi města. S pomocí Bohumína a sponzorů ho pořádal atletický klub, Televizní informační kanál byl mediálním partnerem.

Siloví čtyřbojaři mistry ČR - przedstawić wideoSport2.5.2015

Siloví čtyřbojaři mistry ČR

Jubilejní desátý titul mistra České republiky v silovém čtyřboji středoškoláků putoval do Bohumína. Družstvo závodníků Gymnázia Františka Živného zvítězilo s náskokem 48 bodů a porazilo dalších čtrnáct finalistů. Mladí siláci museli obstát v disciplínách tlak v leže, trojskok snožný, shyby na hrazdě a vznosy. Šli na hranici sil.

Kulečníkáři vicemistry republiky - przedstawić wideoSport11.4.2015

Kulečníkáři vicemistry republiky

Druzí nejlepší čeští hráči kulečníku jsou z Bohumína. Rozhodlo o tom předehrané kolo tuzemské extraligy, které se konalo v místní herně. Střetly se v něm dva nejsilnější celky vůbec, BC Bohumín a Ostrava-Petřkovice. Hosté byli nakonec lepší, vyhráli 12:6. Domácí se tudíž na rok ujímají titulu vicemistr České republiky.

Turnaj v hokeji 2. a 3. tříd - przedstawić wideoSport11.4.2015

Turnaj v hokeji 2. a 3. tříd

Zimní sezóna v hale Bosporu skončila. Uzavřel ji jeden z nejlépe obsazených turnajů pro mládež v okolí. Dvoudenní klání pro hráče ročníku narození 2006 a mladší uspořádal klub HC Bohumín. Přijely týmy z Čech, Moravy, Slezska i Slovenska, včetně extraligových celků mládeže Sparty Praha a ostravských Vítkovic.

Korfbal na Masarykově ZŠ - przedstawić wideoSport21.3.2015

Korfbal na Masarykově ZŠ

K dětem ve městě proniká korfbal, podle mínění českého svazu tohoto sportu dosud neprávem opomíjená disciplína. Nenáročná míčová hra má spoustu předností a proto také v tuzemsku vznikl pilotní program „Korfbal do škol“. V Bohumíně už našel zájemce, jako první se do něj zapojila Masarykova základní škola.

Úspěchy závodníků TJ Viktorie - przedstawić wideoSport14.3.2015

Úspěchy závodníků TJ Viktorie

Skvělou sezónu zažívá oddíl silového trojboje starobohumínské Viktorie. Jeho závodníci stihli za pouhé dva měsíce sáhnout na mistrovstvích republiky po jedné zlaté a třech stříbrných medailích. Další kovy jsou na dohled, protože forma pro nejbližší závody je výborná. Viktorie navíc po chudších letech zažívá boom mezi mladými.

Běh do schodů (10. ročník) - przedstawić wideoSport7.3.2015

Běh do schodů (10. ročník)

Uchopení zábradlí zakázáno, maximální výkony povoleny. V bývalé vodárenské věži za parkem proběhl jubilejní 10. ročník Běhu do schodů. Závodníci jich museli na čas zdolat 187. Soutěž pořádal městský Bospor a školní sportovní klub gymnázia. Na start se postavilo 140 odvážných, 41 žen a 99 mužů. Jeden z nich pokořil dosavadní rekord.

Turnaj v házené - przedstawić wideoSport21.2.2015

Turnaj v házené

Do Bohumína se po letech vrátila házená a místní klub B98 si na nezájem rozhodně nestěžuje. Přestože funguje teprve půl roku, aktuálně má už 4 skupiny dívek. O víkendu pořádal první velký turnaj, pro mladší žákyně. Do Bohumína přilákal týmy z různých koutů republiky, pohár získaly házenkářky ze Zlína. Akci podpořil dům dětí a město.

Domácí turnaj ve frisbee - przedstawić wideoSport14.2.2015

Domácí turnaj ve frisbee

Nové sporty v Bohumíně zaujaly, příkladem je ultimate frisbee. Hra s plastovým diskem si získala sympatie více jak dvaceti lidí, kteří před rokem a půl ve městě založili klub. O víkendu si prošli velkou zkouškou, poprvé pořádali velký turnaj pro deset týmů. Domácí „Áčko“ si vedlo skvěle, zasáhlo do bojů o bronzové medaile.

Fotbalové turnaje žáků - przedstawić wideoSport7.2.2015

Fotbalové turnaje žáků

Zhruba 200 fotbalových mládežníků se o víkendu sjelo do sportovní haly. Místní FK Bohumín tam uspořádal dvoudenní turnaj pro starší a mladší žáky. Šlo o vůbec první takto velký halový turnaj ve městě pro tyhle skupiny. Zvláště sobotní část dopadla na výbornou. Bohumínští potvrdili, že v kraji patří mezi špičku a vyhráli.

Šachy Bohumín - Stonava - przedstawić wideoSport17.1.2015

Šachy Bohumín - Stonava

Šachisté Áčka bohumínské Viktorie vyzvali hráče SK Stonava a zdolali je. Vítězství si připsali v 5. kole krajské soutěže, která je právě v polovině. Domácí sehráli utkání v neděli 11. ledna v klubovně ve Starém Bohumíně. Každý bod je cenný, vloni bylo naše Áčko čtvrté nejlepší v Moravskoslezském kraji ve své skupině. Letos chce minimálně obhájit.

Úspěchy bohumínských plavců - przedstawić wideoSport17.1.2015

Úspěchy bohumínských plavců

Bohumínští plavci dosáhli opakovaně na tituly mistrů republiky, patří dvanáctileté Anežce Malcharové a stejně starému Jakubu Grycovi. Oba jsou oporami místního plaveckého klubu. Ten před 10 lety začínal s několika málo členy, dnes už je jich na 160 a základna patří k nejstabilnějším na Karvinsku.

Siloví trojbojaři Pavla Maliny - przedstawić wideoSport10.1.2015

Siloví trojbojaři Pavla Maliny

Oficiálně fungují teprve půl roku, ale první úspěchy už se dostavily. Závodníci silového trojboje z klubu Powerlifting Raspberry si sáhli na medaile. Vloni na podzim startovali na mistrovství světa a dvou mistrovstvích Moravy. Klub buduje nové zázemí, chystá se na další soutěže a připravuje ryze bohumínské klání.

Silvestrovský běh (16. ročník) - przedstawić wideoSport3.1.2015

Silvestrovský běh (16. ročník)

Rozloučení s letopočtem 2014 se v Bohumíně neslo v pohybu, ostatně jak je tomu ve městě dobrým zvykem už 16 let. Tak dlouhá je tradice Silvestrovského běhu. Nevšední akce, uzavírající sportovní kalendárium daného roku, uvítala 129 běžců. Zval je atletický klub, dům dětí a další partneři.

Turnaj Mistrů v kulečníku - przedstawić wideoSport27.12.2014

Turnaj Mistrů v kulečníku

Největší koncentrace mistrů tuzemského tága byla v Bohumíně. Nejen republikoví šampioni si to rozdali v herně místního klubu o prestižní pohár věnovaný městem. Turnaj nemá v České republice konkurenci, svým pojetím je jediným u nás. Tentokrát nabídl už 12. pokračování. Domácí BC Bohumín měl hned několik aspirantů na titul.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Liczba znalezionych zapisów: 470

    Městský úřad