Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 470
Strona 7.6666666666667 / 14
Dunajský pohár v kulečníku - przedstawić wideoSport6.7.2013

Dunajský pohár v kulečníku

Sportovní kulečník měl v Bohumíně svátek, doslova. Ještě nikdy se místní klub netěšil takovému zájmu a účasti mezinárodních špiček. Díky Dunajskému poháru se zde utkali úřadující mistři tága České republiky, Německa a Rakouska. Radost místních je o to větší, že prestižní trofej zůstala doma. Partnerem akce bylo město.

Fotbalový turnaj týmů Staří páni - przedstawić wideoSport29.6.2013

Fotbalový turnaj týmů Staří páni

Fotbal se jim dostal pod kůži a proto mu zůstali věrní i když už mají na zádech nějaký ten křížek. Fotbaloví veteráni si říkají Staří páni. V Záblatí šli ještě dál a zorganizovali pro ně speciální turnaj. Fotbalisté, kterým je 45 let a více, se o víkendu utkali o Pohár starosty Bohumína. První ročník turnaje pořádal tamní FK Slovan.

Sportovní hry 2013 - przedstawić wideoSport29.6.2013

Sportovní hry 2013

Týdnem plným pohybu vyvrcholil další ročník městských sportovních kol. Hned v několika disciplínách se utkali žáci šestých až devátých tříd základních škol a víceletého gymnázia. Sportovní hry 2013 uspořádal dům dětí a mládeže Fontána. Pro starší žáky se konají jednou za dva roky, letos si pohár odneslo gymnázium.

MČR mužů a žen ve vzpírání - przedstawić wideoSport1.6.2013

MČR mužů a žen ve vzpírání

Nejprestižnější česká soutěž ve vzpírání zavítala do našeho města. Mistrovství republiky mužů, žen a juniorek hostil klub Bonatrans Bohumín. Dvoudenního maratónu se zúčastnila asi stovka nejlepších závodníků. Soutěž byla o to zajímavější, že už počtvrté proběhla jako mezinárodní s účastí zahraničních borců.

Policejní branný závod pro děti - przedstawić wideoSport25.5.2013

Policejní branný závod pro děti

Bohumínští městští strážníci si došlápli na mládež a otestovali její výdrž. V úterý pro žáky základních škol uspořádali ve Skřečoni branný závod. Zatímco vloni ho překazilo počasí, letos liják posečkal a spustil se až po jeho skončení. Na trať vyběhlo 52 dětí. První místo vybojovala v obou věkových kategoriích škola ČSA.

Čokoládová tretra v Bohumíně - przedstawić wideoSport18.5.2013

Čokoládová tretra v Bohumíně

Bohumín se dostal do prestižní skupiny měst. Spolu s Frýdkem-Místkem rozšířil zázemí Čokoládové tretry. Běžecký závod navazuje na slavný mezinárodní mítink Zlatá tretra Ostrava. Premiéra Atletickému klubu Bohumín a místnímu domu dětí vyšla. Na start se postavilo 144 závodníků ve věku od tří do jedenácti let.

17. ročník Běhu ulicemi města - przedstawić wideoSport11.5.2013

17. ročník Běhu ulicemi města

Největší květnová sportovní akce v Bohumíně ve středu doslova ovládla náměstí T. G. Masaryka. Už po sedmnácté se změnilo v pomyslný atletický ovál pro tradiční Běh ulicemi města. Sjeli se na něj závodníci domácí i přespolní. Mimochodem, v předchozích šestnácti ročnících absolvovalo připravené trasy 7 187 běžců.

Hráči kulečníku mistry ČR - przedstawić wideoSport11.5.2013

Hráči kulečníku mistry ČR

Kulečníkáři Bohumína znovu prokázali svou výbornou kondici. V Praze obhájili titul mistra České republiky, když po tuhém boji vyhráli finále 1. ligy nad Sokolem Žižkov. Hráči Billiard clubu Bohumín patří ke stálicím nejvyšší české kulečníkové soutěže. V její historii doposud brali čtyřikrát zlato a sedmkrát stříbro.

Okrsková soutěž v požárním sportu - przedstawić wideoSport11.5.2013

Okrsková soutěž v požárním sportu

Dobrovolní hasiči ve všech sborech v Bohumíně jsou po zimě doslova nabití energií. Prokázali to na okrskové požární soutěži. Do postupového celostátního klání se v základní části po mnoha letech zapojily všechny místní sbory. Premiéru si odbyl tým Starého Bohumína. První místo v hlavní soutěži mužů patří Vrbici.

Domácí zápasy florbalistů - przedstawić wideoSport4.5.2013

Domácí zápasy florbalistů

Sezóna florbalu vrcholí a bohumínští hráči se s ní loučí doma. Zatím v hale zimního stadionu, kde začala letní sezóna. Atraktivní zápasy zde sehrály týmy mužů a také mladší žáci. Příští ročník bude pro naše hráče posledním, kdy své ligy hrají venku. Od podzimu 2014 jim poskytne stabilní základnu nová sportovní hala za parkem.

Mistři ČR v silovém čtyřboji - przedstawić wideoSport4.5.2013

Mistři ČR v silovém čtyřboji

Školní sportovní klub Gymnázia Františka Živného slaví. Jeho závodníci v silovém čtyřboji obhájili loňský titul a jsou znovu mistry republiky. V Holešově obstáli v silné konkurenci patnácti nejlepších týmů z celého Česka. Bohumínská čtveřice nasbírala 731,5 bodu. Druhý Lipník nad Bečvou porazila s velkým náskokem, o 28 bodů.

Cyklistická MTB Euroregionu Silesia - przedstawić wideoSport27.4.2013

Cyklistická MTB Euroregionu Silesia

Velkou premiéru má za sebou oddíl cyklistiky KOLÍK & HOBBY TJ Bohumín. Zatímco doposud se více orientoval spíše na silniční cyklistiku, o víkendu zjistil, že mu sluší i terénní kola. To když se Bohumín stal narychlo záskokem v místě konání úvodního kola seriálu česko-polského GP MTB Euroregionu Silesia.

Hasiči pojedou na Bahňáka - przedstawić wideoSport27.4.2013

Hasiči pojedou na Bahňáka

Až na dno svých sil si už za pár dnů sáhnou dva dobrovolní hasiči ze sboru v Záblatí. Přihlásili se do extrémního překážkového závodu Bahňák 2013. Tomáš Ferfecki a Tomáš Laubr jsou podle všeho jedinými odvážlivci z celého Karvinska, a dost možná i z kraje. Za soutěží zamíří do Čech v půli května, přípravu nepodceňují.

Kuželkářská sezóna skončila - przedstawić wideoSport20.4.2013

Kuželkářská sezóna skončila

Je rozhodnuto. A družstvo bohumínských kuželkářů na pomyslné bedně nestane. V sobotu odehrálo poslední domácí zápas a tím prakticky uzavřelo vrcholící ročník 3. kuželkářské ligy. Na rozloučenou si to hráči rozdali s SKK Ostrava. Dva týmy s dlouhodobě vyrovnanými výkony, to slibovalo zajímavou podívanou. A tak se i stalo.

Kuželkářské družstvo žen - przedstawić wideoSport6.4.2013

Kuželkářské družstvo žen

Vyšly ze stínu mužů a ukázaly, že na to mají. Členky oddílu kuželek TJ Sokol Bohumín se v právě vrcholící sezóně poprvé představily v ryze dámském družstvu. Ve městě takové doposud neexistovalo. I když nejsou z moravské skupiny 3. ligy naše hráčky právě nadšené, doma ukázaly, že si v ní umí prosadit svou.

Sportovní městská kola - przedstawić wideoSport6.4.2013

Sportovní městská kola

Současné děti jsou líné a sportovat se jim nechce. To je podle těch, kteří se jim pohybově věnují, prý do značné míry otřepaná fráze. Pravdou je, že taková městská sportovní kola nouzí o účastníky rozhodně netrpí. Spolu se školami je v Bohumíně organizuje dům dětí. Naposledy si to třeba rozdali žáci 8. a 9. tříd ve volejbalu.

Finále krajské soutěže v šachu - przedstawić wideoSport30.3.2013

Finále krajské soutěže v šachu

O víkendu skončila krajská soutěž v šachu, druhá nejvyšší skupina v regionu. Hráči A družstva bohumínské Viktorie věděli, že na první místo jim to už nevyjde. Přesto nastoupili k zápasu plni odhodlání. Ovšem jak to u šachu bývá, někdy to nestačí. Vlajkovou loď Bohumína soupeři z Frýdku-Místku nakonec porazili.

Silová trojbojařka Kristýna Trexlerová - przedstawić wideoSport23.3.2013

Silová trojbojařka Kristýna Trexlerová

Dívky a mladé ženy se věnují různým zálibám. Ovšem takové hobby, jakému holduje 22letá Kristýna Trexlerová, má jen málokterá. Před několika dny reprezentovala Bohumín na Mistrovství České republiky juniorů v silovém trojboji a vyhrála zlato. Členka TJ Viktorie je ve městě jedinou aktivní ženou v tomto sportu.

Fotbal: příprava na první jarní zápas - przedstawić wideoSport16.3.2013

Fotbal: příprava na první jarní zápas

Fotbalisté se po zimní přestávce vracejí na zelené trávníky. Ve středu letos poprvé trénovali venku hráči vlajkové lodi městského FK Bohumín, A družstva. O víkendu sehráli jedno z posledních přípravných utkání, ve kterém na umělé trávě v Třinci remizovali 3:3. Jarní část krajského přeboru Áčku začíná v neděli 24. března.

Běh do schodů - 8. ročník - przedstawić wideoSport9.3.2013

Běh do schodů - 8. ročník

Moderní atypický hotel, vyhlídka na celý Bohumín a restaurace. Tak známe originální Penzion ve věži. Jednou ročně se však jeho schodiště mění ve sportovní dráhu, to když se koná Běh do schodů. Městský Bospor a školní sportovní klub gymnázia nabídli už jeho osmé pokračování. Ke startu se letos dostavilo 79 běžců.

Pro Bohumín skončilo play-off - przedstawić wideoSport9.3.2013

Pro Bohumín skončilo play-off

Velké zklamání prožili hokejisté A týmu Bohumína. O víkendu se definitivně rozloučili s aktuálním ročníkem krajské ligy mužů, čtvrté nejvyšší soutěže u nás. Nad jejich síly byl Uničov, který v základní části skončil o příčku výš než Bohumín, na 4. místě. Naši vypadli v play-off ve čtvrtfinále, když prohráli dvakrát za sebou.

3 medaile z MČR v benchpressu - przedstawić wideoSport23.2.2013

3 medaile z MČR v benchpressu

Mimořádně zdařilý start nové sezóny se povedl závodníkům oddílu silového trojboje. Reprezentanti starobohumínské Viktorie přivezli z mistrovství republiky v benchpressu kompletní sadu medailí. Navíc mezi 34 přihlášenými oddíly se ten náš umístil v desítce nejlepších, obsadil 7. příčku.

Basketbal Bohumín x Hlučín - przedstawić wideoSport23.2.2013

Basketbal Bohumín x Hlučín

Do zápasu nastupovali jako ti slabší a zpočátku vše nasvědčovalo, že se to podepíše na konečném výsledku. Ještě v poločase jim tak trochu ujížděl vlak. Pak ale jakoby vjela do basketbalistů Bohumína potřebná energie a vše se změnilo. V zápase krajského přeboru naši parádně porazili silného soupeře, TJ Hlučín.

Celostátní soustředění vzpěračů - przedstawić wideoSport16.2.2013

Celostátní soustředění vzpěračů

Do Bohumína se sjeli nejlepší vzpěrači kategorie do 17 let v České republice. Strávili tady celý týden. Místní oddíl vzpírání pro ně uspořádal intenzivní soustředění. Bylo jakousi startovací metou přípravy před dubnovým mistrovstvím světa. Vzpěrači se sjeli z různých koutů Česka, od Sokolova až po Ostravu.

Plavci na závodech v Linci - przedstawić wideoSport26.1.2013

Plavci na závodech v Linci

Závodníci Plaveckého klubu Bohumín o sobě dali vědět celé Evropě. O víkendu promluvili do pořadí na závodech v rakouském Linci. Naše město reprezentovalo 11 plavců, včetně desetiletého Jakuba Gryce. Nezklamal sebe ani své okolí a vybojoval stříbrnou medaili. Město výpravu podpořilo mimořádným finančním příspěvkem.

Silvestrovský běh 2012 - przedstawić wideoSport5.1.2013

Silvestrovský běh 2012

Opožděný dárek dostali v předvečer nového roku sportovní činovníci ve městě. Nevídaný zájem provázel 14. ročník Silvestrovského běhu. Do parku Petra Bezruče v neděli 30. prosince zavítalo 187 běžců, kteří tak vytvořili nový rekord. Ten dosavadní čítal 140 závodníků. Počasí přálo a atmosféra byla výborná.

10. ročník Turnaje mistrů v kulečníku - przedstawić wideoSport22.12.2012

10. ročník Turnaje mistrů v kulečníku

Kde můžete najednou vidět absolutní českou a evropskou špičku sportovního kulečníku? Odpověď zní: v Bohumíně! Devět mistrů tága si to v herně místního Billiard clubu rozdalo o víkendu 15. a 16. prosince. Zatímco vloni pohár zamířil do Ostravy, teď se vydal ještě dál, až do Německa, kde žije Marek Faus, letošní vítěz.

Fotbalový trénink s ligovými hráči - przedstawić wideoSport1.12.2012

Fotbalový trénink s ligovými hráči

Znali je pouze z televize. Změnilo se to v pondělí, kdy se s nimi setkali z očí do očí. Za mladými fotbalisty do Bohumína přijeli hráči z první a druhé ligy, aby je podpořili na tréninku. A nejen to. Kluci ze starší přípravky měli Vánoce prakticky o měsíc dřív, protože si se svými vzory dokonce zahráli v jednom týmu.

Malá cena Bohumína v judu - przedstawić wideoSport17.11.2012

Malá cena Bohumína v judu

V kraji vznikají nové oddíly juda a potvrzují, že o tento bojový sport je zájem, a to i mezi těmi nejmenšími. U nás jste se o tom mohli přesvědčit na vlastní oči. Místní oddíl juda Pionýr pořádal pravidelnou podzimní Malou cenu Bohumína. Někteří z účastníků chodí teprve do školky či první třídy. Jak uvidíte, judo jim jde.

Atletická přípravka praská ve švech - przedstawić wideoSport10.11.2012

Atletická přípravka praská ve švech

Atletika v Bohumíně praská ve švech, alespoň v žákovských kategoriích. Nevídanému zájmu se těší zvláště přípravka pro ty úplně nejmenší, ve věku 5 až 6 let. Pro místní klub je to malá satisfakce za roky, kdy mezi dětmi o královnu sportů nebyl zájem. Teď má v každé skupině těch nejmladších 20 až 30 malých atletů.

Vzpěrači vyhráli Ligu juniorů - przedstawić wideoSport10.11.2012

Vzpěrači vyhráli Ligu juniorů

Popáté za sebou se povedlo vzpěračům v Bohumíně vyhrát Ligu juniorů. Nikdo před nimi nic takového nedokázal. Parta mladých kluků úspěšně prošla třemi základními koly soutěže. V její severomoravské části ani jednou nezaváhali a otevřeli si cestu do finále. Proběhlo v Bohumíně, kde se o pohár ucházelo dalších pět klubů.

Florbaloví veteráni Muži 35+ - przedstawić wideoSport27.10.2012

Florbaloví veteráni Muži 35+

Už se zdálo, že sportovní dres definitivně pověsili na hřebík a odešli do sportovního důchodu. Jenže, vrátili se v plné parádě! Bývalí aktivní hráči místního florbalového klubu sestavili nový tým. Říkají si „Muži 35+“, zapojili se do 1. celostátní ligy a po čtyřech zápasech mají na kontě dvě výhry a dvě prohry. V průběžné tabulce jsou čtvrtí se šesti body.

Basketbal Bohumín x Vítkovice - przedstawić wideoSport20.10.2012

Basketbal Bohumín x Vítkovice

Do 5. kola už dospěl nový ročník krajského přeboru v basketbalu. Bohumínští hrají v jeho 2. skupině. Soutěž prošla změnou - je sice atraktivnější, ale organizačně více náročnější. Nicméně Bohumín hrál toto pondělí doma. Na hřišti v tělocvičně domu dětí, kde mají od loňska nový azyl, naši uvítali Vítkovice. A přesvědčivě vyhráli.

Brankář Martin Prusek v Bohumíně - przedstawić wideoSport20.10.2012

Brankář Martin Prusek v Bohumíně

Místní ledová plocha byla centrem dění. Mužům A týmu HC RT Torax Bohumín se už potřetí za sebou podařilo vyhrát. O víkendu zdolali Frenštát pod Radhoštěm. Pozornost se k zimáku upínala i přes týden. Ti nejmladší už vědí, jak vypadá trénink s mistrem světa. S brankáři v Bohumíně pracoval osobně Martin Prusek.

Hokejisté začali sezónu výhrou - przedstawić wideoSport6.10.2012

Hokejisté začali sezónu výhrou

V Bohumíně je důvod chodit na hokej. Muži o víkendu zahájili na domácím ledě nový ročník krajské ligy a postarali se o pořádné překvapení. Po loňské rozpačité sezóně letos hned z kraje uzemnili škarohlídy. Krnovu, který je před rokem rozstřílel, to oplatili stejnou mincí. Jednoho z favoritů tabulky porazili přesvědčivě 7:3.

Bronz pro Pavla Malinu z ME - przedstawić wideoSport11.8.2012

Bronz pro Pavla Malinu z ME

Kompletní sérii medailí si přivezl z mistrovství Evropy v silovém trojboji Bohumíňák Pavel Malina. Profesí městský strážník se za vrcholem letošní soutěžní sezóny vydal do Plzně. Závodník, který se ke sportování před časem vrátil po 18leté přestávce, si tam v celkovém hodnocení přidal do sbírky další bronz. Oproti loňsku zlepšil svůj výkon v trojboji o 20 kilogramů.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Liczba znalezionych zapisów: 470

    Městský úřad