Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 470
Strona 12 / 14
Šachisté bojují o návrat do kraje - przedstawić wideoSport30.1.2010

Šachisté bojují o návrat do kraje

Loňské předposlední místo v krajské soutěži pro ně bylo pomyslnou jízdenkou do nižší třídy. Hráči A družstva starobohumínských šachistů tehdy sestoupili do okresního přeboru. V něm se ale neztratili, stali se lídrem tabulky a začali pomýšlet na návrat do vyšší soutěže. Víkend měl ukázat, zda na to mají.

Bohumín v kulečníku porazil Prostějov - przedstawić wideoSport23.1.2010

Bohumín v kulečníku porazil Prostějov

Pět zápasů před koncem základní části ligy patří A týmu bohumínských hráčů kulečníku třetí místo. Jde jim proto o každý cenný bod za vítězství nebo remízu. Do play off celostátní soutěže totiž mohou za Moravu postoupit jen dvě nejlepší družstva. V sobotu 16. ledna se Bohumínští utkali s Prostějovem.

Florbalové zápasy starších žáků a mužů - przedstawić wideoSport23.1.2010

Florbalové zápasy starších žáků a mužů

Florbalová sezóna je v plném proudu a hráči 1. SC Bohumín 98 rozhodne nezahálejí. O uplynulém víkendu odehráli hned osm zápasů. Při nich se představili nejmladší elévové, starší žáci i muži. Za posledními dvěma jmenovanými týmy se vydáme do Orlové a do Kopřivnice. Z tamních hal si hráči do Bohumína přivezli jednu výhru a tři prohry.

Utkání HC Bohumín a Jastrzembie - przedstawić wideoSport16.1.2010

Utkání HC Bohumín a Jastrzembie

Sezóna ledního hokeje je v plném proudu. Na zimním stadionu v Bohumíně můžete při zápasech vídávat muže a dorostence, stejně jako žáky druhých a čtvrtých tříd. Poslední jmenovaní nastoupili v úterý 12. ledna k dohrávce odloženého utkání. Na lavičkách tehdy byla slyšet čeština a polština. Proti Bohumínu se totiž postavili hokejisté polského Jastrzembie.

Jógu cvičí na židlích - przedstawić wideoSport9.1.2010

Jógu cvičí na židlích

Nejstarší zmínky o józe pocházejí z doby ještě před naším letopočtem. Moderní pojetí tohoto cvičení a meditace nabízí především dušení i tělesnou pohodu, harmonii a zklidnění. Jóga jako taková má mnoho podob. Jednu z nich vymyslela Anna Balcárková z Nového Bohumína. Cvičební prvky ozvláštnila o obyčejnou židli. A má úspěch.

11. ročník Silvestrovského běhu - przedstawić wideoSport2.1.2010

11. ročník Silvestrovského běhu

Veselá nálada, hudba, dobré jídlo a pití i oslava s přáteli. Nejčastěji takto vypadá u mnoha lidí loučení se starým rokem. V Bohumíně ale vznikla tradice, která v sobě skloubila zábavu i sport. Povedlo se to Silvestrovskému běhu parkem Petra Bezruče. V předvečer posledního dne roku 2009 přilákal závodníky už po jedenácté.

Vánoční hokejový turnaj škol - przedstawić wideoSport24.12.2009

Vánoční hokejový turnaj škol

Nejen koledami, dekoracemi a koncerty žili školáci v době těsně předvánoční. Část z nich si našla chvíli také pro aktivní sportování. Příležitost jim poskytl například Vánoční turnaj v ledním hokeji, který má ve městě mnohaletou tradici. Pro děti z celého Bohumína ho uspořádalo Sdružení rodičů Masarykovy základní školy.

10. ročník Bohumínského bench-pressu - przedstawić wideoSport19.12.2009

10. ročník Bohumínského bench-pressu

Sál sokolovny ve Starém Bohumíně se pravidelně jednou ročně stává kolbištěm, kde se potkávají siláci z celého Bohumína. Přivádí je sem soutěž v tlaku v leže, neboli v bench-pressu. Ta se poprvé uskutečnila v roce 2000 a letos se tak dočkala jubilejního, desátého pokračování. Kvůli řádícím virózám však byla účast oproti minulým ročníkům několikanásobně nižší.

Basketbal Bohumín x Poski Ostrava B - przedstawić wideoSport12.12.2009

Basketbal Bohumín x Poski Ostrava B

Se závěrem roku jde do finále také základní část oblastního přeboru v basketbalu. Náš bohumínský oddíl košíkové na počátku týdne odehrál letošní poslední domácí zápas. Ve své skupině D se na palubovce potkal se svým největším rivalem, B týmem ostravského klubu Poski.

Bohumínští vzpěrači-junioři mistry republiky - przedstawić wideoSport5.12.2009

Bohumínští vzpěrači-junioři mistry republiky

Vzpěračská Liga juniorů letos vyvrcholila v našem městě. A opět se bylo na co dívat. Oddíl Bonatransu Bohumín měl před sebou nelehký úkol – obhájit prvenství z loňska. Po vcelku úspěšné sezóně byly do našich borců vkládány velké naděje. Ti samozřejmě nezklamali.

Úspěšná cyklistka Kateřina Mudříková - przedstawić wideoSport28.11.2009

Úspěšná cyklistka Kateřina Mudříková

Cyklistický oddíl Kolík Bohumín má ve svých řadách zejména dospělé závodníky. Výjimkou je ale třináctiletá Kateřina Mudříková z Nového Bohumína. Ta je v oddíle jedinou zástupkyní mladé generace. Cyklistice se věnuje naplno a slaví úspěchy. Tím posledním je stříbro z krajského přeboru v cyklokrosu starších žaček a kadetek.

Hasiči z Vrbice druzí na neofic. mistrovství Česka a Slovens - przedstawić wideoSport14.11.2009

Hasiči z Vrbice druzí na neofic. mistrovství Česka a Slovens

Soutěžní družstvo Dobrovolných hasičů z Vrbice patří mezi nejlepší v kraji. V letošním ročníku Moravskoslezské ligy v požárním sportu skončilo na 4. místě z šestadvaceti. A to není vše. Před několika dny se Vrbičtí zapojili do neoficiálního mistrovství České a Slovenské republiky v požárním útoku. Z něj si přivezli stříbro.

Zápasy mužů a elévů 1. SC Bohumín 98 - przedstawić wideoSport14.11.2009

Zápasy mužů a elévů 1. SC Bohumín 98

Bohumínský florbal letos jede. Místní klub 1. SC 98 má v ligových soutěžích hned 5 týmů, z toho dva v celostátních kláních. Základna florbalistů je největší od vzniku klubu i díky tomu, že od září přibylo B družstvo mužů. V reportáži se podíváme na zápas jejich, stejně jako elévů, našeho nejmladšího soutěžního týmu.

Fotbaloví Staří páni Slovanu Záblatí - przedstawić wideoSport7.11.2009

Fotbaloví Staří páni Slovanu Záblatí

Nejen dětem a mladým patří v Bohumíně fotbalová hřiště. Kopaná má své zastánce také v řadách mužů, kteří už mají pravda nějaký ten křížek na svých bedrech. Příkladem je Slovan Záblatí. Pod jeho křídly se prohánějí po hřišti takzvaní „Staří páni“. Muži, kteří v mnoha případech už přivedli k fotbalu své potomky, si věk příliš nepřipouštějí a za míčem běhají jako za mlada.

Tři zlaté z olympiády pro vzpěrače-veterány - przedstawić wideoSport7.11.2009

Tři zlaté z olympiády pro vzpěrače-veterány

Vzpěrači, kteří patří do nejstarší věkové kategorie, mají za sebou letošní největší svátek svého sportu. Byly jím Olympijské hry veteránů, na kterých měla v říjnu své zastoupení také česká reprezentace. Mezi šestnácti závodníky byla čtveřice z oddílu Bonatrans Bohumín. Naši se domů vrátili se třemi zlatými medailemi.

TOP plavci soutěže Plave celé město - przedstawić wideoSport31.10.2009

TOP plavci soutěže Plave celé město

Plavání se v Bohumíně stalo zajímavým fenoménem. A to natolik, že každý rok v říjnu se místní plavci ve velkém zapojují do celostátní soutěže Plave celé město. Jak jsme vám již ve zprávách říkali, Bohumín ji letos vyhrál, když získal 8900 bodů. Zaplavat si přišlo 894 lidí. Nejlepší a nejzajímavější z nich teď pořadatelé bohumínské části soutěže ocenili.

Nadějná vzpěračka Hana Gasiorová - przedstawić wideoSport17.10.2009

Nadějná vzpěračka Hana Gasiorová

Jak jsme vás nedávno informovali v rámci Mezinárodní velké ceny Bohumína ve vzpírání, tento sport má v našem městě dlouholetou tradici. Přesněji řečeno šedesátiletou. Za tu dobu od nás vyšla na sportovním nebi nejedna vzpěračská hvězda. A určitě ještě vyjde. Možná byste teď čekali mužské jméno, avšak opak je pravdou. Představíme vám křehkou dívku – vzpěračku Hanu Gasiorovou.

Bohumín vyhrál Plave celé město 2009 - przedstawić wideoSport10.10.2009

Bohumín vyhrál Plave celé město 2009

Sportovní disciplínou, která měla ve středu 7. října v Bohumíně navrch, bylo jednoznačně plavání. Do aquacentra zamířily v tento den stovky lidí, aby Bohumínu opět po roce pomohli v boji o první příčku v celostátní soutěži Plave celé město. Do soutěže se místní plavecký areál zapojil už počtvrté a tentokrát vyhrál na celé čáře.

HC Bohumín prohrál s Českým Těšínem - przedstawić wideoSport10.10.2009

HC Bohumín prohrál s Českým Těšínem

Do haly zimního stadionu se vrátila ledová plocha. Déle než 14 dnů opět slouží nejen veřejnému bruslení, ale také místním hokejistům. Do soutěží se už naplno vrhlo například družstvo žáků 4. třídy. Letošní první zápas s Třincem prohrálo 3:9 a tak si chtělo spravit chuť alespoň s Českým Těšínem. Realita však byla opačná.

Jachting není v Bohumíně zapomenutý - przedstawić wideoSport10.10.2009

Jachting není v Bohumíně zapomenutý

Jachting patřil v minulosti k nejvýraznějším sportům v Bohumíně. Napomáhalo k tomu zázemí na Kališově jezeře v Šunychlu, stejně jako sláva mořeplavce a jachtaře Richarda Konkolského. Jachtingu se ve městě věnovaly desítky lidí, avšak v 90. letech tradice skončila. Mnozí se domnívali, že úplně. Jak jsme ale zjistili, opak je pravdou.

Mladí hráči squashe odstartovali sezónu - przedstawić wideoSport10.10.2009

Mladí hráči squashe odstartovali sezónu

Přestože squash patří v Bohumíně k nejmladším provozovaným sportům, rychle si získal oblibu, a to i u dětí. Místní squashový klub jich aktuálně sdružuje 24. Soutěžní sezóna trvá od září do června a bohumínští se teď nacházejí na prahu jejího nového ročníku. Předcházela mu speciální příprava.

Třicátý ročník štafetových běhů - przedstawić wideoSport26.9.2009

Třicátý ročník štafetových běhů

Fotbal, hokej, basketbal nebo florbal. Tyto sporty jsou u nás poměrně rozšířené. Pak ale existují disciplíny, které patří mezi okrajové, avšak i ony mají tradici. Příkladem je městská část Skřečoň, kde se pravidelně na podzim scházejí mladí závodníci, aby se zúčastnili dlouhých štafetových běhů. Ty se letos dočkaly jubilejního, třicátého pokračování.

43. ročník Velké ceny ve vzpírání - przedstawić wideoSport19.9.2009

43. ročník Velké ceny ve vzpírání

Tradiční avšak letos přece jen trochu jiná. Taková byla Mezinárodní velká cena ve vzpírání. Tělocvična Na Faji ji hostila již po třiačtyřicáté. Tentokrát se zde utkali sportovci z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. Barvy Česka hájili vzpěrači domácího oddílu Bonatrans Bohumín.

3. ročník florbalového City Cafe Open - przedstawić wideoSport5.9.2009

3. ročník florbalového City Cafe Open

Pro florbalový 1. SC Bohumín 98 se stal přelom srpna a září doslova florbalovým svátkem. Přestože klub musí za zápasy jezdit kvůli chybějícímu zázemí do okolních měst, zvládl uspořádat hned tři velké turnaje. Přátelé florbalu si přišli na své. A to jak dospělí, tak děti. Ani na ně se nezapomnělo.

Viktorie remizovala s Domaslavicemi - przedstawić wideoSport5.9.2009

Viktorie remizovala s Domaslavicemi

Po letní přestávce si fandové kopané opět mohou užívat dění na fotbalových trávnících. Na všech hřištích ve městě kluby svádějí souboje o body do průběžné tabulky. V sobotu 29. srpna se tak dělo například ve Starém Bohumíně. V prvním poločasu předvedla tamní Viktorie skvělý výkon, pak jí ale došel dech.

Florbal má v Bohumíně zelenou - przedstawić wideoSport29.8.2009

Florbal má v Bohumíně zelenou

Florbal nemá v České republice dlouhou tradici, přesto si ve velmi krátké době dokázal najít spoustu příznivců. Jen v Bohumíně jsou jich desítky. Hrají buď soutěžně v řadách místního klubu, nebo na přátelské bázi v tělocvičnách. Druhá zmiňovaná skupina se teď dočkala vlastního velkého turnaje.

Slavný brankář Pavel Srníček dnes - przedstawić wideoSport22.8.2009

Slavný brankář Pavel Srníček dnes

Naposledy se o něm mluvilo v souvislosti s reprezentačním družstvem České republiky a možnou spoluprací při trénování brankářů. Pavel Srníček, slavný český brankář a Bohumíňák, tuhle nabídku ale odmítl. Jak sám říká, zejména s časových důvodů. Na Baníku vede brankářskou školu. Do Ostravy dojíždí z našeho města, kde v současné době žije.

Cyklisté závodili v rámci SPAC - przedstawić wideoSport15.8.2009

Cyklisté závodili v rámci SPAC

Na cyklisty ve velkém počtu jste mohli o druhé srpnové sobotě narazit mezi Skřečoní a Dolní Lutyní. Na tamním, bohumínsko-lutyňském okruhu se jela další část ze seriálu Slezského poháru amatérských cyklistů. Pořadatelem domácího závodu byl sportovní klub SK Šafrata. Jeho tým nakonec zamíchal průběžným pořadím soutěže.

Dobrovolní hasiči se sjeli do Vrbice - przedstawić wideoSport8.8.2009

Dobrovolní hasiči se sjeli do Vrbice

Fotbalové hřiště ve Vrbici patřilo o víkendu požárnímu sportu. Sjela se tam zhruba padesátka nejlepších družstev dobrovolných hasičů z celého Moravskoslezského kraje. Přilákal je sem 7. ročník soutěže O putovní pohár rady města, který doprovázelo 10. kolo regionální hasičské ligy.

Fotbalový turnaj žáků v Záblatí - przedstawić wideoSport18.7.2009

Fotbalový turnaj žáků v Záblatí

Fotbalové soutěže mají přestávku. Kolotoč okresních i krajských soutěží se zastavil a mnohé fotbalové trávníky proto na čas osiřely. Najdou se však i výjimky, jako například v Záblatí. O druhé červencové sobotě se tam potkali starší žáci, když se zapojili do 3. ročníku mezinárodního turnaje v kopané.

Finále volejbalové ligy 2009 - przedstawić wideoSport4.7.2009

Finále volejbalové ligy 2009

Bohumínská volejbalová liga zná vítěze letošního ročníku. Skončilo tak období, kdy se přátelé tohoto sportu plné dva měsíce týden co týden setkávali na hřištích v areálu Na Kuželně. Ligu také tentokrát uspořádal oddíl odbíjené Tělocvičné jednoty Sokol Bohumín. Stalo se tak už po jedenácté.

Fotbalový turnaj obcí Záblatí - przedstawić wideoSport4.7.2009

Fotbalový turnaj obcí Záblatí

Fotbalový Slovan Záblatí se může pochlubit zajímavou tradicí. Jednou za čtyři roky se do nejvyššího bodu našeho města sjíždějí týmy, které spojuje stejný název jejich obce. O poslední červnové sobotě jste proto mohli na tamním trávníku vidět týmy Záblatí ze Slezska i z Čech, stejně jako z Polska a ze Slovenska.

Sportovní hry škol 2009 - przedstawić wideoSport27.6.2009

Sportovní hry škol 2009

Jedna z největších sportovních akcí spojená s dětmi a školami. Nejen tak se přezdívá celoměstským Sportovním hrám. V Bohumíně probíhají jednou za dva roky. O začátku jejich letošního ročníku jsme vám říkali už v minulém vysílání. Do nejrůznějších sportovních klání se zapojilo přes 1000 dětí.

Záblatí vyhrálo okresní přebor - przedstawić wideoSport20.6.2009

Záblatí vyhrálo okresní přebor

Bujaré veselí zavládlo v sobotu dopoledne na hřišti Slovanu Záblatí. Tamní tým starších žáků měl před sebou poslední utkání aktuálního ročníku jejich okresního přeboru. Zápas se Stonavou nejen že zvládl, ale navíc definitivně potvrdil své místo v čele tabulky. Starší žáci soutěž vyhráli vůbec poprvé.

Vodácké Plywadlo podesáté - przedstawić wideoSport13.6.2009

Vodácké Plywadlo podesáté

Polsky Plywadlo, česky Plavidlo. Dohromady oblíbená vodácká akce, která se letos dočkala jubilejního, desátého pokračování. Počtvrté se k ní přidali také lidé na české straně Odry. Bohumínská flotila společně s polskými přáteli vyplula z Ostravy. Do lodí nastoupil rekordní počet vodáků.

Mistrovství ČR juniorů ve vzpírání - przedstawić wideoSport6.6.2009

Mistrovství ČR juniorů ve vzpírání

Neuvěřitelná síla, napětí i vrcholové výkony vládly o víkendu areálu Na Faji. Oddíl vzpírání Bonatrans Bohumín tam uspořádal Mistrovství České republiky juniorů a juniorek ve vzpírání. Nejprestižnější klání u nás ve věkové kategorii do 16 a do 18 let přilákalo do města téměř osmdesát závodníků.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Liczba znalezionych zapisów: 470

    Městský úřad