Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 470
Strona 13 / 14
Aqua aerobic se lidem líbí - przedstawić wideoSport6.6.2009

Aqua aerobic se lidem líbí

Nabídka sportovních aktivit je v Bohumíně opět o něco pestřejší. Tentokrát ji rozšířila městská společnost Bospor, když na bazénu uvedla do života aqua aerobic. Novinka tam běží teprve 14 dnů ale už teď má spoustu zájemců. Slovy chvály nešetří zejména ženy.

9. ročník Babského turnaje ve volejbalu - przedstawić wideoSport30.5.2009

9. ročník Babského turnaje ve volejbalu

Pravděpodobně největší sportovní koncentrace žen na metr čtvereční byla o předposlední květnové sobotě k vidění v areálu Na Kuželně. Sraz si tam daly ženy, dívky, slečny, zkrátka „baby“. O žádné posezení u kávy ale nešlo. Na tamních kurtech se už podeváté konal Babský turnaj ve volejbalu.

Áčko FK Bohumín prohrálo s Krnovem - przedstawić wideoSport30.5.2009

Áčko FK Bohumín prohrálo s Krnovem

Slunečné počasí o víkendu vylákalo stovky fanoušků bohumínské kopané. Hrálo se hned na třech hřištích ve městě, i v areálu za parkem Petra Bezruče. K dalšímu zápasu v rámci jarní části krajského přeboru tam nastoupilo A družstvo FK Bohumín. Soupeřem mu byli fotbalisté Krnova.

35. ročník pochodu Z Bohumína do Bohumína - przedstawić wideoSport23.5.2009

35. ročník pochodu Z Bohumína do Bohumína

Turisté mají v Bohumíně početnou základnu. Ta jim před pětatřiceti lety umožnila založit tradici, která vydržela dodnes. Pochod a jízdu na kolech pod názvem Z Bohumína do Bohumína si letos nenechalo ujít 156 účastníků. Ti se s turistickou mapou vydali křížem krážem městem a jeho blízkým okolím.

Viktorie Starý Bohumín prohrála s Těrlickem - przedstawić wideoSport16.5.2009

Viktorie Starý Bohumín prohrála s Těrlickem

Na bohumínský fotbal se ve městě chodí nejen za park Petra Bezruče, do Vrbice nebo Záblatí, ale také do Starého Bohumína. Tamní Viktorii přišlo o víkendu povzbudit několik desítek fanoušků. A měli důvod. Viktorie hrála s jedním z nejsilnějších soupeřů okresního přeboru, s Těrlickem.

13. ročník Běhu ulicemi města - przedstawić wideoSport16.5.2009

13. ročník Běhu ulicemi města

Náměstí v Novém Bohumíně se už potřinácté proměnilo ve sportovní dráhu. Místní atletický klub tam uspořádal Běh ulicemi města. Na startovní čáru se postavili 504 účastníci. Dění na náměstí snímaly kamery naší televize v přímém přenosu. Podívejte se, jak to na místě vypadalo.

16. ročník ligy v malé kopané - przedstawić wideoSport9.5.2009

16. ročník ligy v malé kopané

Umělý povrch v areálu Na Kuželně má od poloviny dubna své pravidelné návštěvníky. Už pošestnácté se tam scházejí přátelé malé kopané a zapojují se do bohumínské ligy. Kolotoč zápasů se nezastaví až do června, kdy bude znám vítěz. Sportovní klání pořádá oddíl malé kopané bohumínského Sokola.

Marek Sala juniorským mistrem ČR - przedstawić wideoSport9.5.2009

Marek Sala juniorským mistrem ČR

Oddíl silového trojboje starobohumínské Viktorie nepatří zrovna mezi největší, přesto se má kým pochlubit. Příkladem je Marek Sala, který se před několika dny stal ve své váhové kategorii nejlepším juniorským závodníkem v České republice. Marek na mistrovství dosáhl svého zatím největšího úspěchu a vytvořil si nové osobní rekordy.

Dorostenci Baníku Ostrava hrají v Bohumíně - przedstawić wideoSport25.4.2009

Dorostenci Baníku Ostrava hrají v Bohumíně

Nevšední podívanou nabízí od jarního kola fotbalových soutěží areál na Faji. Za tréninky a zápasy sem zajíždějí hráči Baníku Ostrava. Nejde sice o členy nejznámějšího A týmu, ale i utkání dorostu nabízejí zajímavé okamžiky. V Bohumíně můžete vidět v akci hráče družstva do 17 a do 19 let.

Bohumínská tenisová liga odstartovala - przedstawić wideoSport25.4.2009

Bohumínská tenisová liga odstartovala

Bílý sport má v našem městě početnou skupinu příznivců. Jejich čekání na okamžik, kdy se po zimě opět s plnou vervou pustí do tenisu skončilo. V uplynulém týdnu odstartoval další ročník bohumínské ligy neregistrovaných hráčů. Za míčkem bude letos po antuce běhat sedmdesátka tenistů.

A tým oddílu kuželek Sokola Bohumín a boj o divizi - przedstawić wideoSport18.4.2009

A tým oddílu kuželek Sokola Bohumín a boj o divizi

A družstvo oddílu kuželek TJ Sokol Bohumín se naposledy v aktuálním ročníku krajského přeboru představilo na domácí půdě. Mohl to být zápas jako každý jiný, ale nebyl. Tým letos předváděl skvělý výkon a živil naději na postup, kterou si ale sám nakonec zkomplikoval. Vypadá to, že na divizi si Áčko bude muset nechat zajít chuť.

FK Bohumín „B“ si poradil s Těrlickem - przedstawić wideoSport18.4.2009

FK Bohumín „B“ si poradil s Těrlickem

Zelené trávníky žijí fotbalem a fanoušci o víkendech míří povzbuzovat své týmy. Bylo tomu tak i v sobotu 11. dubna, kdy se na hřišti ve Vrbici představilo v rámci okresního přeboru B družstvo klubu FK Bohumín. Do utkání s Těrlickem nastupovalo s jarní bilancí dvou vyhraných zápasů.

Malá cena Bohumína 2009 v judu - przedstawić wideoSport4.4.2009

Malá cena Bohumína 2009 v judu

Přípravka, mláďata a mladší žáci i žákyně. Zástupci těchto věkových kategorií se o víkendu sjeli do Bohumína, aby se tady utkali o medaile Malé ceny Bohumína v judu. Posedmé ji pořádal místní oddíl Judo Pionýr. Naše město mělo v soutěži 18 zápasníků. Čtrnácti z nich se podařilo dosáhnout na medaili.

ZŠ ve Skřečoni volila Železného muže - przedstawić wideoSport28.3.2009

ZŠ ve Skřečoni volila Železného muže

Dívčích a ženských soutěží krásy není zrovna málo. Ale co takoví muži nebo kluci? Ti by se mohli cítit dotčeni, řekli si na Základní škole ve Skřečoni. Tamní učitelé proto přišli s nevšedním návrhem. Najít mezi chlapeckou částí školy Železného muže roku 2009.

Cykloturisté zahájili novou sezónu - przedstawić wideoSport28.3.2009

Cykloturisté zahájili novou sezónu

Když bohumínští cykloturisté v listopadu uzavírají sezónu, nemluví o ničem jiném, než že se opět těší, až znovu usednou na jízdní kola. Jejich přání se splnila s příchodem jara, kdy se bicykly opět dostaly ke slovu. Za prvním výletem vyrazili cyklisté z klubu SK Šafrata v sobotu 21. března.

Áčko FK Bohumín jaro otevřelo výhrou - przedstawić wideoSport28.3.2009

Áčko FK Bohumín jaro otevřelo výhrou

O předposledním březnovém víkendu fotbalistům skončilo čekání na jarní část jejich soutěží. Ke svému prvnímu zápasu po zimní přestávce nastoupilo například „A“ družstvo klubu FK Bohumín. V neděli se na domácím trávníku střetlo se Slavojem Bruntál, kterému patří poslední příčka v průběžné tabulce.

V Bohumíně vzniklo dívčí volejbalové družstvo - przedstawić wideoSport21.3.2009

V Bohumíně vzniklo dívčí volejbalové družstvo

Volejbal zažívá v Bohumíně renesanci. Oddíl odbíjené Tělocvičné jednoty Sokol Bohumín má po dlouhé době družstvo dívek. Doposud přitom naše město zastupovaly pouze ženy. Mezi dívkami nebyl o soutěžní formu volejbalu zájem. Změnilo se to až teď. Na první domácí zápas našeho dívčího týmu jsme vyrazili s kamerou.

1. kolo ligy juniorů ve vzpírání - przedstawić wideoSport7.3.2009

1. kolo ligy juniorů ve vzpírání

Vzpěrači si vybrali svou přestávku a teď už se opět naplno vrhají do svých soutěží. Příkladem jsou závodníci v kategorii juniorů. Místní oddíl vzpírání jejich soutěž pořadatelsky otevřel. V sobotu 28. února hostil první kolo juniorské celostátní ligy.

Viktor Říha je úspěšným kickboxerem - przedstawić wideoSport7.3.2009

Viktor Říha je úspěšným kickboxerem

V každém sportovním klubu bychom našli závodníky, kteří poutají pozornost více než ostatní členové. Důvod je jednoduchý - jsou mimořádně úspěšní a talentovaní. Takového závodníka má i Kickbox club Peter ve Starém Bohumíně. Za Viktorem Říhou jsme se vydali na trénink s kamerou.

Karel Ryl patří mezi nejúspěšnější české hasiče - przedstawić wideoSport28.2.2009

Karel Ryl patří mezi nejúspěšnější české hasiče

Bylo mu 15 let, když objevil kouzlo hasičského řemesla. Dnes patří mezi nejlepší české závodníky v požárním sportu. Taková je stručná vizitka rodáka ze Šunychlu, Karla Ryla. Na pomyslných příčkách úspěšnosti neustále stoupá nahoru. Předloni se například ve dvojboji zařadil mezi deset nejlepších závodníků v Evropě.

Muži HC Bohumín zvítězili nad Petřvaldem - przedstawić wideoSport28.2.2009

Muži HC Bohumín zvítězili nad Petřvaldem

Zimní stadion žije bruslením a hokejem. Jeho hala je domácím zázemím například pro tým mužů HC Bohumín. Ti se v rámci Ostravského městského přeboru utkali o uplynulém víkendu s hokejisty Petřvaldu u Mošnova. Přestože hosté byli v úvodu pro domácí oříškem, nakonec z Bohumína odjeli poraženi.

Zápas hráčů TJ Bohumín ve stolním tenisu - przedstawić wideoSport21.2.2009

Zápas hráčů TJ Bohumín ve stolním tenisu

Oddíl stolního tenisu TJ Bohumín nasadil do letošního ročníku soutěží tři týmy. My jsme s kamerou zavítali na zápas družstva A, které hraje nejvyšší soutěž v regionu, Moravskoslezskou divizi. Jeho členové se zatím nacházejí na sedmém místě a o pár stupínků by přece jen ještě rádi povyskočili. Naposledy jim byl soupeřem Nový Jičín.

Plavecká škola se těší velkému zájmu - przedstawić wideoSport14.2.2009

Plavecká škola se těší velkému zájmu

Otevřením aquacentra v roce 2005 odpadlo našim školákům dojíždění za plaveckou výukou do okolních bazénů. Ta teď probíhá pro všechny školy přímo v Bohumíně, a to s podporou města, které ji ročně dotuje zhruba půl milionem korun. Plavecká výuka vychází z učebních osnov samotných škol. My jsme proto jednu z ukázkových hodin navštívili s kamerou.

Fotbalisté a florbalisté cvičili aerobic - przedstawić wideoSport14.2.2009

Fotbalisté a florbalisté cvičili aerobic

Fotbalistům patří zelené trávníky, florbalistům pak umělé povrchy ve sportovních halách. Hráči vědí, co jejich sportovní disciplína obnáší a málokdy je v ní něco překvapí. Totéž platí o trénincích. Avšak na ten, který mladí fotbalisté a florbalisté prožili v úterý 10. února, hned tak brzy nezapomenou.

Ženský hokej na zimním stadionu - przedstawić wideoSport31.1.2009

Ženský hokej na zimním stadionu

Ledová plocha zimního stadionu nabídla o předposlední lednové sobotě nevšední podívanou. Obvykle jsme v Bohumíně zvyklí vídávat ve výstroji zástupce mužského pokolení. Tentokrát ale bylo všechno jinak. Navrch tady měly ženy a lední hokej v jejich podání.

Šesté kolo krajské soutěže v šachu - przedstawić wideoSport17.1.2009

Šesté kolo krajské soutěže v šachu

Jde jim doslova o každý bod. Taková je aktuální situace A družstva šachového oddílu TJ Viktorie Starý Bohumín. Jeho cíl je jasný. Zabránit sestupu z „B“ skupiny krajské šachové soutěže stůj co stůj. Tak tomu bylo i v neděli 11. ledna, kdy v jejich herně proběhlo malé derby. Bohumín nastoupil proti sousednímu Rychvaldu.

Basketbalový zápas Bohumína a Českého Těšína - przedstawić wideoSport17.1.2009

Basketbalový zápas Bohumína a Českého Těšína

Pondělní podvečer patřil v tělocvičně na Faji basketbalu. Oddíl košíkové Tělovýchovné jednoty Bohumín tady nastoupil k 9. kolu aktuálního ročníku sdruženého okresního přeboru. Místním basketbalistům byl tentokrát soupeřem Slavoj Český Těšín.

Mistrovství ČR v plavání třináctiletých - przedstawić wideoSport3.1.2009

Mistrovství ČR v plavání třináctiletých

Závodníci plaveckého klubu Bohumín měli v závěru loňského roku poměrně na pilno. Především jeho dvě plavkyně, Simona Ježíšková a Tereza Kalichová. Obě se nominovaly na prosincové Mistrovství České republiky třináctiletých. Soutěž proběhla v Sokolově.

Desátý ročník Silvestrovského běhu - przedstawić wideoSport3.1.2009

Desátý ročník Silvestrovského běhu

Sportovní vyžití v Bohumíně má každoročně speciální tečku, která uzavírá dění v této oblasti v daném kalendářním roce. Touto tečkou je Silvestrovský běh, kdy potemnělým parkem Petra Bezruče běží závodníci všech věkových kategorií. Běh v předvečer posledního dne roku se stal ve městě tradicí. Jeho pokračování v úterý 30. prosince loňského roku bylo jubilejním, desátým.

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Adventure Golf - przedstawić wideoSport

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Adventure Golf

Relaxace a zábava v jednom, to je Adventure Golf! 18 jamek zvládne každý - děti, dospělí, senioři - zkrátka celá rodina. Jde o klasické golfové hřiště, které je zmenšené do velikosti minigolfových drah s terénními nerovnostmi. Dominantou celého hřiště je vodopád s potůčkem a dvěma jezírky. Jako bonus můžete využít vedle golfových drah i tři petangová hřiště. Příznivci plážového volejbalu jistě uvítají možnost využití speciálně připraveného ...

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Aquacentrum - przedstawić wideoSport

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Aquacentrum

V srdci Bosporu naleznete moderní aquacentrum. Na milovníky plavání zde čeká 25 m dlouhý plavecký bazén, rozčleněný do pěti plaveckých drah. Oblíbený je také relaxační bazén jehož teplota je 30º C. Je vybaven masážními tryskami, vzduchovačem, chrličem vody a vodopádem. Atrakcí je průplavový bazén, ve kterém si návštěvníci mohou užít koupání pod širým nebem bez ohledu na roční období. Masáž a relaxaci nabízí whirpool pro 8 osob, s teplotou vody ...

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Bospor aréna - przedstawić wideoSport

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Bospor aréna

Různorodost a pestrost sportovního vyžití je pro Bospor specifická. Dlouholetá tradice je spojena například s Bospor arénou, která má podobu celoročně využívané víceúčelové haly. V zimním období nabízí bruslení pro veřejnost a školy, diskotéky na ledě či školu bruslení pro děti. Ledová plocha je vyhrazena také hokejistům popřípadě i k dalšímu pronájmu a komerčnímu využití. V letním období lze zimní stadion využít jako sportovní halu pro ...

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Fotbalová hřiště - przedstawić wideoSport

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Fotbalová hřiště

Správu areálu fotbalových hřišť v Parku Petra Bezruče přebrala od ledna 2012 městská společnost BOSPOR. Domácími jsou zde fotbalisté FK Bohumín. Svá utkání zde sehrávají mladší žáci, starší žáci, dorostenci i muži. Od roku 2013 zde funguje i nové tréninkové hřiště.

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Hobbypark - przedstawić wideoSport

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Hobbypark

Pro ty nejmenší nabízí Bospor vyžití v Hobbyparku. Je součástí parku Petra Bezruče, a nabízí celou škálu hracích prvků pro děti od 1 roku až do 18 let. K hobbyparku patří i dětské dopravní hřiště s řízenými semafory a dopravními značkami. Slouží jako pomocný prvek při výuce bezpečnosti silničního provozu.

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Saunový svět - przedstawić wideoSport

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Saunový svět

Saunový svět v bohumínském aquacentru.

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Sportovní hala - przedstawić wideoSport

Bohumínské sportovní centrum BOSPOR - Sportovní hala

V roce 2014 se zrodila nová generace sportování v městské multifunkční hale BOSPOR, která se stala v mnoha směrech unikátní.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Liczba znalezionych zapisów: 470

    Městský úřad