Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 470
Strona 3 / 14
Mažoretky tančily O Bohumínské srdce - przedstawić wideoSport21.3.2020

Mažoretky tančily O Bohumínské srdce

Vnímat hudbu, hlídat si kroky, a ještě za pochodu pracovat s hůlkou nebo pompony. Mažoretky se utkaly O Bohumínské srdce. Druhý ročník nepostupové mezinárodní přehlídky uspořádal soubor Michelle Karviná ve spolupráci s Bosporem. Místní sportovní halou se 7. března nesla nejen pochodová muzika od rána až do večera.

Hokejisté Bohumína v semifinále play-off krajské ligy - przedstawić wideoSport7.3.2020

Hokejisté Bohumína v semifinále play-off krajské ligy

Hokejová horečka stoupá, hráči Bohumína jsou v semifinále play-off krajské ligy mužů. Účast si zajistili výhrou nad HC Býci Karviná, když rozhodl třetí zápas série. Aktuální sezóna je pro bohumínský Bospor zdařilá, byť zejména počátek byl ve znamení změn v kádru. V základní části ligy tým skončil na třetím místě.

Na veslařských trenažérech do středu Země - przedstawić wideoSport29.2.2020

Na veslařských trenažérech do středu Země

Mladí Bohumíňáci pokračují ve veslování do středu Země, skoro dvě stovky jich v polovině týdne usedly na sportovní trenažéry. Každý školák urazil 500 metrů a mnozí si sáhli až na dno svých sil. Dlouhodobý maraton v Bohumíně odstartovali crossfitoví nadšenci ve spolupráci s místní střední školou v roce 2017.

Dobročinná akce 500Reps v Bohumíně - przedstawić wideoSport18.1.2020

Dobročinná akce 500Reps v Bohumíně

Navzdory mentálnímu či fyzickému postižení mohou sportovat a trénovat. Handicapovaným dětem to chce umožnit neziskový projekt ostravského spolku Colliery Srdcem. Taky v Bohumíně uspořádal cvičební akci zvanou 500reps neboli 500 opakování pro dobrou věc. Výtěžek podpoří děti i speciální školení trenérů.

Vodácký Novoroční sjezd Olše - przedstawić wideoSport11.1.2020

Vodácký Novoroční sjezd Olše

První letošní vodácké „Ahoj!“ zaznělo jen pár dnů po Novém roce. Navzdory tomu, že je leden, vodáci vytáhli kánoe a sjeli si řeku Olši z Věřňovic až do polského Zabelkowa. Spolek Posejdon pořádá Novoroční sjezd od roku 2008. Letos se k vodákům přidali otužilci z Polska, kteří řeku zdolali v neoprenových oblecích s ploutvemi, šnorchlem a plovákem.

Silvestrovský běh na nové adrese - przedstawić wideoSport4.1.2020

Silvestrovský běh na nové adrese

Nové místo, nová trať, stará dobrá tradice. Silvestrovský běh, poslední velká sportovní akce roku, změnil adresu. Z městského parku se přestěhoval na atletický ovál při základní škole ČSA. Zájem si udržel, dokonce byl o něco větší. 21. pokračování si nenechalo ujít 143 závodníků, rok předtím dorazilo 129 běžců.

Kulečníkový Turnaj mistrů města Bohumín (2019) - przedstawić wideoSport14.12.2019

Kulečníkový Turnaj mistrů města Bohumín (2019)

Pohár pro vítěze kulečníkového Turnaje mistrů města Bohumín letos zůstává doma.  Vybojoval ho Miroslav Andrejovský z pořádajícího BC Bohumín, na trůn se vrátil po dlouhých devíti letech. Vloni mu titul utekl doslova o vlásek. Taky letošní finále bylo napínavé do posledních okamžiků, o vítězi rozhodl až závěrečný trojband.

Superliga florbalu FBC Ostrava – Sparta Praha - przedstawić wideoSport14.12.2019

Superliga florbalu FBC Ostrava – Sparta Praha

Nejvyšší florbalová soutěž mužů v Česku zavítala do Bohumína, vůbec poprvé v historii. Duel 15. kola tuzemské superligy sem situovali sousedé, FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, kteří na neutrální půdě vyzvali pražskou Spartu. Atraktivní utkání pořádal bohumínský florbalový klub B98, v hale Bospor ho sledovalo 300 diváků.

Halová soutěž mladých hasičů (2019) - przedstawić wideoSport30.11.2019

Halová soutěž mladých hasičů (2019)

Zdolat bariéru, přeběhnout kladinu, transportovat s přesností na milimetry hasicí přístroj. Pouze část úkolů na trati, kterou třeba nejlepší dorostenci zvládli za něco málo přes půl minuty. Halovou soutěž mladých hasičů uspořádal bohumínský okrsek, záštitu převzali radní města. Na medaili dosáhl tým ze Skřečoně.

Osmifinále Českého poháru žen v házené - przedstawić wideoSport2.11.2019

Osmifinále Českého poháru žen v házené

Před šesti lety měla miniaturní zázemí a začínala od nuly. Dnes je jedním z mála klubů v Moravskoslezském kraji, kterému se povedlo obsadit všechny věkové kategorie hráček, od nejmenších dětí až po ženy. Hvězda házené 1. SC Bohumín 98 stoupá strmě vzhůru, utkáním roku byl zápas osmifinále Českého poháru žen.

Bosporka s podzimními novinkami - przedstawić wideoSport5.10.2019

Bosporka s podzimními novinkami

S podzimem se pohybové aktivity ve sportovní hale Bosporka znovu rozjely naplno a přibyly novinky, prakticky pro všechny generace. Například starší ročníky oslovil cvičební program nazvaný Senior fitness, kdy se průměrný věk účastníků pohybuje kolem pětašedesáti let. Skupina aktivních žen pro změnu objevila styl zvaný Pump Fit.

Ocelácký triatlon u Vrbického jezera - przedstawić wideoSport15.6.2019

Ocelácký triatlon u Vrbického jezera

Plavání, jízda na kole, běh. Tři disciplíny, zkrátka triatlon. Atraktivní závod se konal u Vrbického jezera, jeho premiéru tam uvedl sportovní klub Oceláci Ostrava. Navázal na tradici, kterou v minulosti udržoval místní průmyslový podnik. Na startu se objevili rekreační sportovci i reprezentanti Moravskoslezského kraje.

Atletické minisoutěžení mateřinek - przedstawić wideoSport1.6.2019

Atletické minisoutěžení mateřinek

Skok dlouhý i 1,5 metru nebo překážková dráha zdolaná za několik málo vteřin. Děti z bohumínských mateřinek předvedly, že pohyb jim není cizí. Speciálně pro ně před patnácti lety vymyslel atletický klub a dům dětí Atletické minisoutěžení známé jako AMIS. Soutěž družstev letos vyhrála mateřská škola FIT v Okružní ulici.

Mistrovství ČR v kulturistice dorostu a juniorů - przedstawić wideoSport1.6.2019

Mistrovství ČR v kulturistice dorostu a juniorů

Nejlepší mladá vypracovaná těla tuzemska byla k vidění v Bohumíně. Místní oddíl Šembi získal nominaci k pořádání prestižního Mistrovství České republiky dorostu a juniorů v kulturistice, physique, bodyfitness a bikiny fitness. Velkolepá sportovní show se konala v hale zimního stadionu. Bohumín reprezentovali čtyři závodníci.

HC Bospor Bohumín s novým vedením - przedstawić wideoSport25.5.2019

HC Bospor Bohumín s novým vedením

Bohumínský hokejový klub s novým vedením. Do jeho čela se postavil zkušený trenér Michal Gavroň, místním známá tvář. Jeho tým navazuje na práci předchůdců a připravuje novinky. Jednou z nich je angažmá bývalého extraligového hokejisty Zdeňka Pavelky na post trenéra mládeže. Klub HC Bospor Bohumín má 160 členů.

Skatepark hostil 2. závody pro veřejnost - przedstawić wideoSport18.5.2019

Skatepark hostil 2. závody pro veřejnost

Několik desítek prken na kolečkách svištělo skateparkem v Bohumíně. Právě tady začal celostátní seriál závodů ve skateboardingu. Místní spolek Mládež ho hostil podruhé. Jízda na skateboardu boduje celosvětově – vysloužila si takové renomé, že se představí na nejbližších letních olympijských hrách jako nová sportovní disciplína.

Běh ulicemi města Bohumín (23. ročník) - przedstawić wideoSport11.5.2019

Běh ulicemi města Bohumín (23. ročník)

23. pokračování nabídl Běh ulicemi města, sportovní akce pro každého. Okolí radnice a kina v centru Bohumína se ve státní svátek 8. května znovu proměnilo v improvizovanou závodní dráhu. Pořádající atletický klub pokořil další metu, když uvítal závodníka s pořadovým číslem 10 tisíc. Záštitu nad během převzala rada města.

Karel Ligocki urazil na bruslích 100 kilometrů - przedstawić wideoSport6.4.2019

Karel Ligocki urazil na bruslích 100 kilometrů

Skoro pět hodin v kuse jezdíte na bruslích, pokoření vlastního rekordu máte na dosah. A pak vám uteče mezi prsty doslova o vlásek. I takový je sport. O nový, v pořadí 17. vlastní český a světový rekord v rychlobruslení se pokusil v Bohumíně Karel Ligocki. Maraton věnoval památce reprezentačního brankáře Pavla Srnička.

Mažoretkový sport a Daisy cup 2019 v Bohumíně - przedstawić wideoSport9.3.2019

Mažoretkový sport a Daisy cup 2019 v Bohumíně

Moravskoslezský kraj je v tuzemsku baštou mažoretek, a tomu odpovídal i Daisy Cup 2019. Nepostupovou soutěžní přehlídku v Bohumíně pořádal klub z Ostravy-Poruby. V programu se představilo na 650 tanečníků 28 týmů z Česka, Polska a Slovenska. Mažoretkový sport se v hale Bospor představil vůbec poprvé.

Badmintonová liga amatérů chystá novinky - przedstawić wideoSport2.3.2019

Badmintonová liga amatérů chystá novinky

Zima nahrává halovým sportům, včetně badmintonu. V Bohumíně se třetím rokem koná jeho volnočasová liga. V regionu patří k nejoblíbenějším a nejvyhledávanějším. Tenhle kredit si chce udržet a pro příští sezónu proto chystá novinky, včetně atraktivního play-off. Bohumín si taky střihne úlohu v mistrovství republiky amatérů.

Silvestrovský běh 2018 (20. ročník) - przedstawić wideoSport5.1.2019

Silvestrovský běh 2018 (20. ročník)

Na přelomu starého a nového roku nejen Bohumínští klusali, oblíbený Silvestrovský běh nabídl jubilejní dvacáté pokračování. K sportovním botám, oblečení a čepici se tentokrát hodila taky pláštěnka. Navzdory vytrvalému dešti byla účast vysoká, 129 běžců z Česka i Polska. Nejlepší si odnesli třeba metr dlouhou štangli salámu.

Halová soutěž mladých hasičů (2018) - przedstawić wideoSport8.12.2018

Halová soutěž mladých hasičů (2018)

Vytvořit lodní uzel za pár vteřin, bleskově zdolat překážky, přesně zapojit proudnici. Tyhle a další úkoly počtvrté nabídla halová soutěž mladých hasičů. Bohumínské sbory ji pořádají pro mladší a starší žáky i dorost. Záštitu má rada města. Fantastický výkon předvedli mladí hasiči ze Skřečoně, když vyhráli obě žákovské kategorie.

Kulečníkový Turnaj mistrů města Bohumín (16. ročník) - przedstawić wideoSport8.12.2018

Kulečníkový Turnaj mistrů města Bohumín (16. ročník)

Vloni do Rakouska, letos do Nizozemska. Pohár pro vítěze prestižního Turnaje mistrů v kulečníku se znovu vydal za hranice. Nicméně moc nechybělo a zůstal doma. Finále si po osmi letech zahrál Bohumíňák a mnohonásobný mistr republiky ve sportovním kulečníku Miroslav Andrejovský. Turnaj se konal pošestnácté.

Olympiáda mateřských škol (2018) - przedstawić wideoSport10.11.2018

Olympiáda mateřských škol (2018)

Překážky, běžecká dráha, sportovní náčiní – jako na opravdové olympiádě. Děti si posedmnácté užily celoměstské sportovní hry pořádané školkou FIT. V hale se představili mladí sportovci jedenácti mateřinek z Bohumína, Rychvaldu a Dolní Lutyně, a to ve třech individuálních a jedné týmové disciplíně. Pohár pro nejrychlejší družstvo ve štafetovém běhu vybojovaly děti ze školky Rychvald.

Vzpěrači po dvou letech znovu mistry republiky - przedstawić wideoSport20.10.2018

Vzpěrači po dvou letech znovu mistry republiky

Ještě nikdy se nestalo, aby si v nejvyšší tuzemské soutěži vzpěračů rozebrali medaile z mistrovství České republiky zástupci jednoho kraje, až teď. První liga družstev přepsala svou historii. Sportovci Horní Suché jsou třetí, Havířov skončil těsně druhý a Bohumín má zlato. Muži se na vrchol vrátili po dvou letech.

Cvičení maminek ve sportovní Bosporce - przedstawić wideoSport6.10.2018

Cvičení maminek ve sportovní Bosporce

Za chvíli to bude přesně měsíc, co veřejnost začala znovu využívat sportovní centrum v Nerudově ulici. Do Bosporky, jak se tamní hala dnes jmenuje, se vrátili badmintonisté a hráči squashe, a taky přibyly novinky. Čtvrtou lekci má za sebou například nové cvičení sestavené na míru maminkám po porodu.

Powerlifting Raspberry na MS v Maďarsku - przedstawić wideoSport6.10.2018

Powerlifting Raspberry na MS v Maďarsku

Ověnčeni medailemi se Bohumínští vrátili z mistrovství světa v silovém trojboji pod hlavičkou druhé největší federace. Klub Powerlifting Raspberry měl v Maďarsku pět želízek v ohni. Naši se na soutěži nejvýrazněji zapsali v silně obsazené kategorii veteránů, když závodník Pavel Malina překonal vlastní, 30 let starý rekord.

Plavce v Bohumíně trénovala Barbora Závadová - przedstawić wideoSport22.9.2018

Plavce v Bohumíně trénovala Barbora Závadová

Držitelka sedmi českých rekordů v plavání trénovala mladou generaci závodníků v Bohumíně. Barbora Závadová, bronzová z mistrovství Evropy v roce 2012 v polohovém závodu na 400 metrů, zavítala mezi členy místního plaveckého klubu. Klíčem k její návštěvě byla pohlednice, která z Bohumína doputovala do Austrálie.

Hasiči závodili O pohár rady města Bohumín - przedstawić wideoSport4.8.2018

Hasiči závodili O pohár rady města Bohumín

Požární útok jen za necelých 14 vteřin byl k vidění o víkendu ve Vrbici. Pošestnácté se tam družstva dobrovolných hasičů z Moravy, Slezska a Slovenska utkala O pohár rady města Bohumín, která převzala záštitu. Výsledky se zároveň započítávaly do tabulky prestižní Moravskoslezské ligy. Ve Vrbici se jelo její letošní šesté kolo.

MČR žáků a juniorů v rybolovné technice - przedstawić wideoSport16.6.2018

MČR žáků a juniorů v rybolovné technice

Nejprestižnější rybářská soutěž mládeže poprvé v historii zavítala do Bohumína. Na Mistrovství České republiky žáků a juniorů v rybolovné technice se představila absolutní tuzemská špička. Mezi sedmdesáti závodníky jsme měli zastoupení a bilance dopadla velmi dobře. Bohumínští vybojovali 12 medailí, včetně jedné zlaté.

Mezinárodní šachový festival Bohumín Open - przedstawić wideoSport2.6.2018

Mezinárodní šachový festival Bohumín Open

První ročník mezinárodního šachového festivalu a hned ze startu s vynikajícím obsazením. Osmidenní „Bohumín Open“ uvítal několik předních šachových velmistrů a vyzvat je mohli rekreační hráči, včetně dětí. Výsledky se započítaly do českého i mezinárodního žebříčku, takzvaného ELO. Na vítěze čekala odměna 10 tisíc korun.

Mistrovství ČR v trojbandu družstev - przedstawić wideoSport26.5.2018

Mistrovství ČR v trojbandu družstev

Druhými nejlepšími hráči kulečníkového trojbandu v Česku jsou členové bohumínského Billiard clubu. Takový je výsledek mistrovství republiky na malém stole, které se z části konalo právě u nás. Prestižní akce se do Bohumína vrátila po třech letech, včetně atraktivního finále. Obhajoba titulu domácím jen těsně nevyšla.

Mistrovství Moravy v kulturistice dorostu a juniorů - przedstawić wideoSport19.5.2018

Mistrovství Moravy v kulturistice dorostu a juniorů

Vypracovaná těla a svaly v akci. Bohumín hostil vyznavače kulturistiky, physique, bodyfitness a bikiny fitness. Po roce se sem vrátilo Mistrovství Moravy a Slezska dorostu a juniorů. Na pódiu postupové soutěže startovalo 167 závodníků, to je novodobý mezník. Hned čtyři zástupci domácího oddílu slavili úspěch a řekli si o start na mistrovství republiky.

22. ročník Běhu ulicemi města - przedstawić wideoSport12.5.2018

22. ročník Běhu ulicemi města

Centrum Bohumína jako závodní dráha, už po dvaadvacáté. Atletický klub spolu s partnery nabídl 8. května pokračování oblíbeného běžeckého mítinku. Na start se postavilo 310 účastníků, závod si dlouhodobě udržuje přízeň všech generací. Traťové rekordy letos padly hned třikrát. Mediálním partnerem akce byla bohumínská televize.

Běh do schodů ve věži (13. ročník) - przedstawić wideoSport24.3.2018

Běh do schodů ve věži (13. ročník)

Běhání dnes patří k vyhledávaným sportovním a volnočasovým aktivitám. Někomu stačí park, jiný absolvuje rovnou okruh městem či okolím. Běhat se dá prakticky kdekoli, ale jedno místo konkrétně v Bohumíně je velmi specifické. Jde o schodiště v bývalém vodojemu – jednou ročně se mění v závodní dráhu. Už třináct let.

Silvestrovský běh (2017) - przedstawić wideoSport6.1.2018

Silvestrovský běh (2017)

Bohumín, Dolní Lutyně, Stonava, Jablunkov, Vítkovice, Orlová či Praha a dokonce i jiný kontinent, Austrálie. Lidé z těchto míst se v závěru loňského roku aktivně zapojili do 19. Silvestrovského běhu. Poslední sportovní akce kalendária zároveň splnila jeden dětský sen, konkrétně handicapované Marušce z Ostravy.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Liczba znalezionych zapisów: 470

    Městský úřad