Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 539
Strona 6 / 15
Senioři soutěžili v luštění křížovky - przedstawić wideoCzas wolny26.5.2018

Senioři soutěžili v luštění křížovky

Za jak dlouho vyluštíte křížovku? Důvtipným seniorům to zabere chvíli, ti z Bohumína a Havířova to zvládli v průměru za 6 minut, nejlepší dokonce za 3,5 minuty. Nevšední meziměstská soutěž měla v regionu premiéru. Připravil ji spolek Počteníčko jako doplněk oblíbené křížovkářské ligy seniorů. Jen v Moravskoslezském kraji má více jak 700 fanoušků.

Taneční soutěž ESO byla rekordní - przedstawić wideoCzas wolny19.5.2018

Taneční soutěž ESO byla rekordní

29 souborů, 85 choreografií, 1200 tanečníků. To a ještě více byla letošní pohárová soutěž ESO a 98 BDC. Taneční přehlídka v moderním a scénickém tanci se v Bohumíně konala po třiadvacáté. Nejen co do počtu účastníků šlo o nabitý ročník. Navíc oba domácí soubory bodovaly, Kates a Radost napočítali jedenáct medailových míst.

Bospor otevřel školu in-line bruslení - przedstawić wideoCzas wolny12.5.2018

Bospor otevřel školu in-line bruslení

Zimní škola bruslení má jarní sestřičku. Městský Bospor otevřel školu pro jízdu na kolečkách, a je o ni zájem. Přihlásilo se přes 30 lidí z Bohumína, Ostravy nebo třeba Dětmarovic. In-line škola bruslení potrvá až do půlky června. Hned po první hodině si na kolečkách zdatně počínali nejmenší děti i dospělí, a to na nich zpravidla nikdy předtím nestáli.

V Šunychlu smažili 300 vajec - przedstawić wideoCzas wolny12.5.2018

V Šunychlu smažili 300 vajec

Sezóna venkovních společenských akcí v městských částech Bohumína odstartovala. Díky spolkům a aktivitám dobrovolníků se sousedi navzájem znají, sdílejí zážitky a pouštějí se do vlastních nápadů. Na jaře patří k oblíbeným smažení vaječiny. Na výbornou se povedla například v Šunychlu, kde vznikala ve velkém kotli.

Pálení čarodějnic v Záblatí - przedstawić wideoCzas wolny5.5.2018

Pálení čarodějnic v Záblatí

Čarodějnice měly v noci z 30. dubna na 1. května rej, Filipojakubská noc je přilákala třeba do nejvýše položené části Bohumína – do Záblatí. Místní tam tradici obnovili v roce 2005. Aby byla hlavně pro děti zajímavá, upravili si ji k obrazu svému. Spolu s čarodějnicemi se na scéně objevila zimní Morana, která skončila v plamenech.

Společná paměť Bohumína skládá vzpomínky - przedstawić wideoCzas wolny28.4.2018

Společná paměť Bohumína skládá vzpomínky

Bohumíňáci sbírají vzpomínky nejen na vznik Československa v regionu nebo události ze srpna 1968. Spolek Maryška rozjíždí nový projekt s cílem zmapovat střípky z minulosti, které v kronikách běžně nenajdeme. Místní mohou vzpomínky psát i natáčet jako zvukovou nahrávku, nejlepší se objeví v elektronické knize.

Starým věcem a nábytku dává druhou šanci - przedstawić wideoCzas wolny28.4.2018

Starým věcem a nábytku dává druhou šanci

Štokrle, stolička nebo třeba kufr. Mnohý drobný starý nábytek a vybavení končí při jarním úklidu nebo vyřízení pozůstalosti zpravidla u popelnice či v kontejneru. Ne vždy se ovšem musí jejich příběh uzavřít. V Bohumíně se o to snaží výtvarnice Eva Holeszová. Starým, někdy ještě prvorepublikovým kouskům, dává druhou šanci.

Klára Olszowská ve finále Dívky roku - przedstawić wideoCzas wolny21.4.2018

Klára Olszowská ve finále Dívky roku

Mezi deseti nejkrásnějšími a talentovanými dívkami Česka je Klára Olszowská z Bohumína. Prošla náročným sítem postupových kol a castingů, aby se už za pár dnů utkala o korunku ve finále soutěže. Náš kraj v něm zastoupí jen dvě soutěžící. Podobný úspěch Bohumín v Dívce roku zaznamenal v letech 2008 a 2015.

Na Faji vzniká workoutové hřiště - przedstawić wideoCzas wolny21.4.2018

Na Faji vzniká workoutové hřiště

Workout, jinými slovy venkovní fitness cvičení, je fenoménem. Sportovní aktivita s vlastní váhou těla nabývá na popularitě a workoutová hřiště pronikají do měst. Od června se k nim přidá Bohumín, který do pořízení nových prvků investuje přes půl milionu korun. Konstrukce už je na místě, areál brzy uvítá první návštěvníky.

Krteček na interaktivní výstavě pro děti - przedstawić wideoCzas wolny14.4.2018

Krteček na interaktivní výstavě pro děti

Pohádkový Krteček, postavička, která si získala srdce mnoha generací, proslavila po celém světě a dostala se i do kosmu, bavila děti v Bohumíně. Interaktivní výstava připomíná výtvarníka a ilustrátora Zdeňka Milera, od jehož narození letos uplynulo 97 let. O víkendu 14. a 15. dubna 2018 je expozice v kině otevřená veřejnosti.

Sezóna začala, cykloservisy praskají ve švech - przedstawić wideoCzas wolny14.4.2018

Sezóna začala, cykloservisy praskají ve švech

Pěkné jarní počasí vylákalo na silnice a stezky první cyklisty a lidé v servisech kol mají rázem plno práce. Na startu nové sezóny je nejžádanější službou seřízení kola. Servismanům začala nejnáročnější část roku, denně jim projde rukama i několik desítek bicyklů. Zájem je obrovský, čekací lhůty se proto pohybují v řádu dnů.

Knihovna pasovala prvňáčky na čtenáře - przedstawić wideoCzas wolny24.3.2018

Knihovna pasovala prvňáčky na čtenáře

Březen patří knize a čtenářům, včetně těch nejmenších. Aktuální prvňáčci už si umí první příběhy přečíst sami a to místní knihovnu motivovalo k tomu, aby je pasovala na opravdové čtenáře. Ujal se toho pohádkový král vyzbrojený pravým kordem. Pasování je oblíbenou akcí, knihovna K3 Bohumín ji pro školáky uspořádala počtrnácté.

Senioři fandí speciálním cvikům pro páteř - przedstawić wideoCzas wolny24.3.2018

Senioři fandí speciálním cvikům pro páteř

Sledování televize v leže, nejlépe z gauče. Oblíbená kratochvíle, jejíž daní ovšem může být bolest krční páteře. Příčin potíží bývá přirozeně mnohem víc, zejména jde o zdravotní důvody – například pooperační stavy. Seniorům v Bohumíně pomáhá obecně od bolesti páteře série speciálních cviků. Cyklus se stal velmi oblíbeným.

Koncert TS Radost a Impuls (36. ročník) - przedstawić wideoCzas wolny17.3.2018

Koncert TS Radost a Impuls (36. ročník)

V Bohumíně se objevil fantom, alespoň na koncertu tanečního souboru Radost a Impuls. Nositel mnoha titulů mistrů republiky, Evropy i světa vstoupil do své 36. sezóny. Je plná nápadů – nabízí témata jako svět zvířat, muž a žena, mezilidské vztahy nebo moderní technologie. Letos je velkým tahákem skupina Impuls.

Handicapovaní v novém filmu Koumáci - przedstawić wideoCzas wolny10.3.2018

Handicapovaní v novém filmu Koumáci

Viděli, co vidět neměli. Rozhodli se konat. Klienti sociálně-terapeutických dílen Klíček se v novém filmu odvážně pouštějí do boje se zločinem. Snímek „Koumáci“ se natáčel v Bohumíně a v nedalekých Šilheřovicích. Mentálně handicapovaní se s ním představí na tuzemském festivalu Mental Power. Ve středu 7. března 2018 měl premiéru v kině.

Koncert tanečního souboru Kates - przedstawić wideoCzas wolny10.3.2018

Koncert tanečního souboru Kates

Tanečníkům začíná nový ročník soutěží. Jaká esa mají v rukávu a s čím se vytasí na konkurenci ukazují v březnu na koncertech. Jako první uvedl premiéry choreografií Kates – a diváky překvapil. To, když je vyzval, aby si na pódiu sami zatančili. Pro soubor, který má 6 skupin a 120 členů, je tahle sezóna devětadvacátou v pořadí.

Kurz papírové krajky populárním - przedstawić wideoCzas wolny3.3.2018

Kurz papírové krajky populárním

Vlastnoručně vyzdobená přání nebo dokonce obrazy na zeď. S pomocí papírové krajky v Bohumíně vznikají originální a nápadité kousky. Prastarou výtvarnou techniku uvádí v kurzu knihovna K3, a to už počtvrté. Hlásí se ženy, děti i muži. Traduje se, že papírovou krajkou kdysi mniši v klášterech zdobili svaté obrázky.

Škola bruslení pro děti i dospělé - przedstawić wideoCzas wolny24.2.2018

Škola bruslení pro děti i dospělé

Bruslení je oblíbenou kratochvílí. V Bohumíně si fandové ledového ostří mohou po celou zimu zajezdit každé víkendové odpoledne v hale zimního stadionu. Na stejném místě si děti odbývají první krůčky na ledě, díky škole bruslení. A nově nejen děti, možnost naučit se bruslit pod vedením lektorů městský Bospor poprvé nabídl i dospělým.

Kurz ovládání chytrého telefonu - przedstawić wideoCzas wolny17.2.2018

Kurz ovládání chytrého telefonu

Chytré telefony. Pro mnohé dnes nedílná součást života a staré dobré tlačítkové telefonní přístroje skoro upadly v zapomnění. Jenže, co když je chytrý telefon chytrý až moc? Naučit se s ním pracovat může být, zejména pro seniory, složité. Pomoc nabízí bohumínská knihovna, která pořádá speciální kurzy. Zájem je velký.

Koruna kreativity bohumínským kadeřníkům - przedstawić wideoCzas wolny3.2.2018

Koruna kreativity bohumínským kadeřníkům

Středoškoláci z Bohumína mezi pěti nejlepšími juniorskými kadeřníky v Česku a na Slovensku. Rozhodla o tom porota Koruny kreativity, soutěže pro žáky oborů kadeřník, kosmetička a vizážista. Jde o největší klání toho typu v tuzemsku. Studenti Střední školy Bohumín obstáli v konkurenci sedmdesáti mladých talentů.

Dívčí klub se vrátil po 30 letech - przedstawić wideoCzas wolny27.1.2018

Dívčí klub se vrátil po 30 letech

Pletení se dvěma i se čtyřmi jehlicemi, šití, péče o rodinu. Mladé slečny tohle v roce 1987 řešily v tehdy populárním Dívčím klubu, působil pod domem pionýrů. Uplynulo třicet let a Dívčí klub je zpátky, v novém a tentokrát jako volnočasový kroužek domu dětí. Frčí ruční práce, výroba šperků nebo kouzlo domácího mýdla a kosmetiky.

Bohumíňáci se nadchli pro italštinu - przedstawić wideoCzas wolny20.1.2018

Bohumíňáci se nadchli pro italštinu

Buon giorno, buona sera, arrivederci. V Bohumíně běžně zní italština. Jazyk z Apeninského poloostrova na jihu Evropy si získal oblibu ve Slezsku, díky kurzu místního domu dětí a mládeže. Přitom vše vzniklo náhodou. Žena, která italštině fandí od mládí, se dobrovolně nabídla jako lektorka. Zájem veřejnosti byl nečekaný.

Saunová noc a saunování v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny20.1.2018

Saunová noc a saunování v Bohumíně

35 tisíc lidí ročně navštíví saunový svět místního aquacentra, a nejvíce právě teď v zimě. Otužování patří k oblíbeným způsobům, jak posílit organismus před viry, které na člověka v chladných dnech útočí. Bonusem saunování je relaxace a naposledy rovnou ve velkém. V Bohumíně se konala vůbec první saunová noc, a měla úspěch.

Půl roku do XVI. všesokolského sletu - przedstawić wideoCzas wolny13.1.2018

Půl roku do XVI. všesokolského sletu

Půl roku zbývá do největší sportovně-volnočasové akce tuzemského Sokola. Od 1. do 6. července bude Praha hostit XVI. všesokolský slet, o to významnější, že připomene 100. výročí vzniku samostatného Československa. Nácviky hromadných skladeb jsou v plném proudu, třeba v Záblatí ženy mají skoro z osmdesáti procent hotovo.

Univerzita třetího věku v novém - przedstawić wideoCzas wolny13.1.2018

Univerzita třetího věku v novém

Nová témata, noví lektoři a také prostředí. Univerzita třetího věku, určená zájemcům starším 55 let, vstoupila do druhé dekády v modernizovaném pojetí. Vzdělávací program nejen seniory zavádí například do tvůrčího ateliéru a učí, na co si jako spotřebitel dát pozor. Bohumín občanům na studium přispívá, hradí šedesát procent nákladů.

Výstava brouků a motýlů na hranici - przedstawić wideoCzas wolny30.12.2017

Výstava brouků a motýlů na hranici

Motýli velcí jako lidská dlaň a na druhé straně brouci velikosti hlavičky od sirky. O neuvěřitelné tvárnosti přírody se přesvědčili návštěvníci entomologické burzy na hranici. V závěru roku 2017 se konala v Bohumíně, kde už pošesté udělala tečku za sběratelskou sezónou. Aktuální ročník byl největší, přijelo skoro třicet vystavovatelů.

Halová sezóna závodů RC aut - przedstawić wideoCzas wolny16.12.2017

Halová sezóna závodů RC aut

Zimní sezóna závodů RC modelů rádiem řízených aut je v plném proudu. V Bohumíně se konají rovnou dvakrát do měsíce. RC Team Rychvald připravil pět kol závodů pro offroady a dalších pět pro modely cestovních vozů. Autíčka se v zimě prohánějí halou Bospor čtvrtou sezónu. Naposledy tam bylo k vidění rovnou devadesát modelů.

Tituly pro tanečníky Radosti a Impulsu - przedstawić wideoCzas wolny9.12.2017

Tituly pro tanečníky Radosti a Impulsu

Bohumínští znovu ukázali Zemi, jak se tančí. Na mistrovství světa v disciplíně show dance se členové souboru Radost a Impuls několikrát dostali mezi 10 nejlepších a nejmladší dokonce vybojovali tituly vicemistrů a mistra světa. Soutěž v Německu je gigantických rozměrů, účastní se jí 3 tisíce tanečníků z 33 zemí světa 5 kontinentů.

Malý princ k 105. výročí ZŠ E. Beneše - przedstawić wideoCzas wolny2.12.2017

Malý princ k 105. výročí ZŠ E. Beneše

Porozumění, tolerance, láska. K tomu vede Exupéry Malý princ, nadčasové dílo patří mezi 50 nejprodávanějších knih světa. Žáci základní školy na třídě Dr. Edvarda Beneše v Bohumíně děj rozpohybovali, a to doslova. Příběh doplnili tancem a rockovou muzikou. Originální akademií škola oslavila 105. výročí založení.

Olympiáda mateřinek - przedstawić wideoCzas wolny11.11.2017

Olympiáda mateřinek

Byla to výzva, kterou děti zvládly na jedničku. Rovnou jedenáct družstev malých sportovců se zapojilo do bohumínské olympiády mateřinek. Místní školky podpořili kamarádi z Rychvaldu, Dolní Lutyně i z Polska. Organizátoři z Fitškolky připravili tři individuální disciplíny plus přidali jednu novou týmovou navíc, a rovnou o pohár.

Halloween s rekordem - przedstawić wideoCzas wolny4.11.2017

Halloween s rekordem

Bohumín znovu v české knize rekordů, už popatnácté. Tentokrát v hlavní roli reflexní pásky - v městském parku se s nimi sešlo nejvíce lidí na jednom místě. Nový rekord už je v on-line databázi. Vznik dalšího tuzemského „nej“ byl motivem letošní oslavy Halloweenu a Dušiček, došlo i na legendární lampionový průvod.

10 let Plavecké školy Bospor - przedstawić wideoCzas wolny28.10.2017

10 let Plavecké školy Bospor

Žáci druhých a třetích tříd v rámci programů školního vzdělávání, mnozí další dobrovolně. Jen vloni instruktoři bohumínské plavecké školy vybudovali vztah k vodě u 850 dětí z mateřských a prvního stupně místních základních škol. Výuka plavání podle nejnovějších trendů funguje pod hlavičkou městského Bosporu přesně deset let.

Sportovně-zábavní hry seniorů (2017) - przedstawić wideoCzas wolny21.10.2017

Sportovně-zábavní hry seniorů (2017)

Smeták běžně slouží jako pomůcka k úklidu, dost dobře ale může být sportovním náčiním. Slalom s koštětem byl jedním z originálních úkolů sportovně-zábavního dopoledne seniorů a ti nejlepší konkrétně tuhle disciplínu zvládli i pod patnáct vteřin. Hry se ve městě uskutečnily pojedenácté u příležitosti říjnového Dne seniorů.

Vyhlídkovou věž otevřel výlet - przedstawić wideoCzas wolny21.10.2017

Vyhlídkovou věž otevřel výlet

Turistika na Bohumínsku je zase o něco atraktivnější. Naučná stezka, lávka přes potok, vyhlídková věž. 1200 lidí novinky poprvé vyzkoušelo velkým mezinárodním výletem. Společný projekt Bohumína, Šilheřovic a Krzyżanowic vznikl s cílem ještě více zpřístupnit česko-polské pohraničí a Slezsko pěším i cyklistům.

Plave celé město (2017) - przedstawić wideoCzas wolny7.10.2017

Plave celé město (2017)

Od šesti hodin ráno do osmé večer, Bohumínští zvládli plavecký maraton. Pojedenácté se zapojili do plavecké soutěže měst, a znovu s vydatnou pomocí přespolních. Každý zaplaval 100 metrů libovolným způsobem. Dlouhodobě je v Bohumíně účast nejvyšší napříč republikou, jeho dosavadní rekord z roku 2014 je 1142 plavců. Letos chybělo k překonání rekordu jen 47 soutěžících.

Vyhlídkovou věž otevře výlet - przedstawić wideoCzas wolny7.10.2017

Vyhlídkovou věž otevře výlet

Tři okruhy pro pěší i cyklisty, komentované prohlídky, soutěž o ceny, zábavný program. Bohumín a Šilheřovice v Česku a Krzyżanowice v Polsku už brzy představí turistické novinky v příhraničí, které vznikly s pomocí evropské dotace. Snad nejvýraznější je vyhlídková věž v meandrech Odry na polské straně hranice.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Liczba znalezionych zapisów: 539

    Městský úřad