Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 543
Strona 6.5555555555556 / 16
Kurz papírové krajky populárním - przedstawić wideoCzas wolny3.3.2018

Kurz papírové krajky populárním

Vlastnoručně vyzdobená přání nebo dokonce obrazy na zeď. S pomocí papírové krajky v Bohumíně vznikají originální a nápadité kousky. Prastarou výtvarnou techniku uvádí v kurzu knihovna K3, a to už počtvrté. Hlásí se ženy, děti i muži. Traduje se, že papírovou krajkou kdysi mniši v klášterech zdobili svaté obrázky.

Škola bruslení pro děti i dospělé - przedstawić wideoCzas wolny24.2.2018

Škola bruslení pro děti i dospělé

Bruslení je oblíbenou kratochvílí. V Bohumíně si fandové ledového ostří mohou po celou zimu zajezdit každé víkendové odpoledne v hale zimního stadionu. Na stejném místě si děti odbývají první krůčky na ledě, díky škole bruslení. A nově nejen děti, možnost naučit se bruslit pod vedením lektorů městský Bospor poprvé nabídl i dospělým.

Kurz ovládání chytrého telefonu - przedstawić wideoCzas wolny17.2.2018

Kurz ovládání chytrého telefonu

Chytré telefony. Pro mnohé dnes nedílná součást života a staré dobré tlačítkové telefonní přístroje skoro upadly v zapomnění. Jenže, co když je chytrý telefon chytrý až moc? Naučit se s ním pracovat může být, zejména pro seniory, složité. Pomoc nabízí bohumínská knihovna, která pořádá speciální kurzy. Zájem je velký.

Koruna kreativity bohumínským kadeřníkům - przedstawić wideoCzas wolny3.2.2018

Koruna kreativity bohumínským kadeřníkům

Středoškoláci z Bohumína mezi pěti nejlepšími juniorskými kadeřníky v Česku a na Slovensku. Rozhodla o tom porota Koruny kreativity, soutěže pro žáky oborů kadeřník, kosmetička a vizážista. Jde o největší klání toho typu v tuzemsku. Studenti Střední školy Bohumín obstáli v konkurenci sedmdesáti mladých talentů.

Dívčí klub se vrátil po 30 letech - przedstawić wideoCzas wolny27.1.2018

Dívčí klub se vrátil po 30 letech

Pletení se dvěma i se čtyřmi jehlicemi, šití, péče o rodinu. Mladé slečny tohle v roce 1987 řešily v tehdy populárním Dívčím klubu, působil pod domem pionýrů. Uplynulo třicet let a Dívčí klub je zpátky, v novém a tentokrát jako volnočasový kroužek domu dětí. Frčí ruční práce, výroba šperků nebo kouzlo domácího mýdla a kosmetiky.

Bohumíňáci se nadchli pro italštinu - przedstawić wideoCzas wolny20.1.2018

Bohumíňáci se nadchli pro italštinu

Buon giorno, buona sera, arrivederci. V Bohumíně běžně zní italština. Jazyk z Apeninského poloostrova na jihu Evropy si získal oblibu ve Slezsku, díky kurzu místního domu dětí a mládeže. Přitom vše vzniklo náhodou. Žena, která italštině fandí od mládí, se dobrovolně nabídla jako lektorka. Zájem veřejnosti byl nečekaný.

Saunová noc a saunování v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny20.1.2018

Saunová noc a saunování v Bohumíně

35 tisíc lidí ročně navštíví saunový svět místního aquacentra, a nejvíce právě teď v zimě. Otužování patří k oblíbeným způsobům, jak posílit organismus před viry, které na člověka v chladných dnech útočí. Bonusem saunování je relaxace a naposledy rovnou ve velkém. V Bohumíně se konala vůbec první saunová noc, a měla úspěch.

Půl roku do XVI. všesokolského sletu - przedstawić wideoCzas wolny13.1.2018

Půl roku do XVI. všesokolského sletu

Půl roku zbývá do největší sportovně-volnočasové akce tuzemského Sokola. Od 1. do 6. července bude Praha hostit XVI. všesokolský slet, o to významnější, že připomene 100. výročí vzniku samostatného Československa. Nácviky hromadných skladeb jsou v plném proudu, třeba v Záblatí ženy mají skoro z osmdesáti procent hotovo.

Univerzita třetího věku v novém - przedstawić wideoCzas wolny13.1.2018

Univerzita třetího věku v novém

Nová témata, noví lektoři a také prostředí. Univerzita třetího věku, určená zájemcům starším 55 let, vstoupila do druhé dekády v modernizovaném pojetí. Vzdělávací program nejen seniory zavádí například do tvůrčího ateliéru a učí, na co si jako spotřebitel dát pozor. Bohumín občanům na studium přispívá, hradí šedesát procent nákladů.

Výstava brouků a motýlů na hranici - przedstawić wideoCzas wolny30.12.2017

Výstava brouků a motýlů na hranici

Motýli velcí jako lidská dlaň a na druhé straně brouci velikosti hlavičky od sirky. O neuvěřitelné tvárnosti přírody se přesvědčili návštěvníci entomologické burzy na hranici. V závěru roku 2017 se konala v Bohumíně, kde už pošesté udělala tečku za sběratelskou sezónou. Aktuální ročník byl největší, přijelo skoro třicet vystavovatelů.

Halová sezóna závodů RC aut - przedstawić wideoCzas wolny16.12.2017

Halová sezóna závodů RC aut

Zimní sezóna závodů RC modelů rádiem řízených aut je v plném proudu. V Bohumíně se konají rovnou dvakrát do měsíce. RC Team Rychvald připravil pět kol závodů pro offroady a dalších pět pro modely cestovních vozů. Autíčka se v zimě prohánějí halou Bospor čtvrtou sezónu. Naposledy tam bylo k vidění rovnou devadesát modelů.

Tituly pro tanečníky Radosti a Impulsu - przedstawić wideoCzas wolny9.12.2017

Tituly pro tanečníky Radosti a Impulsu

Bohumínští znovu ukázali Zemi, jak se tančí. Na mistrovství světa v disciplíně show dance se členové souboru Radost a Impuls několikrát dostali mezi 10 nejlepších a nejmladší dokonce vybojovali tituly vicemistrů a mistra světa. Soutěž v Německu je gigantických rozměrů, účastní se jí 3 tisíce tanečníků z 33 zemí světa 5 kontinentů.

Malý princ k 105. výročí ZŠ E. Beneše - przedstawić wideoCzas wolny2.12.2017

Malý princ k 105. výročí ZŠ E. Beneše

Porozumění, tolerance, láska. K tomu vede Exupéry Malý princ, nadčasové dílo patří mezi 50 nejprodávanějších knih světa. Žáci základní školy na třídě Dr. Edvarda Beneše v Bohumíně děj rozpohybovali, a to doslova. Příběh doplnili tancem a rockovou muzikou. Originální akademií škola oslavila 105. výročí založení.

Olympiáda mateřinek - przedstawić wideoCzas wolny11.11.2017

Olympiáda mateřinek

Byla to výzva, kterou děti zvládly na jedničku. Rovnou jedenáct družstev malých sportovců se zapojilo do bohumínské olympiády mateřinek. Místní školky podpořili kamarádi z Rychvaldu, Dolní Lutyně i z Polska. Organizátoři z Fitškolky připravili tři individuální disciplíny plus přidali jednu novou týmovou navíc, a rovnou o pohár.

Halloween s rekordem - przedstawić wideoCzas wolny4.11.2017

Halloween s rekordem

Bohumín znovu v české knize rekordů, už popatnácté. Tentokrát v hlavní roli reflexní pásky - v městském parku se s nimi sešlo nejvíce lidí na jednom místě. Nový rekord už je v on-line databázi. Vznik dalšího tuzemského „nej“ byl motivem letošní oslavy Halloweenu a Dušiček, došlo i na legendární lampionový průvod.

10 let Plavecké školy Bospor - przedstawić wideoCzas wolny28.10.2017

10 let Plavecké školy Bospor

Žáci druhých a třetích tříd v rámci programů školního vzdělávání, mnozí další dobrovolně. Jen vloni instruktoři bohumínské plavecké školy vybudovali vztah k vodě u 850 dětí z mateřských a prvního stupně místních základních škol. Výuka plavání podle nejnovějších trendů funguje pod hlavičkou městského Bosporu přesně deset let.

Sportovně-zábavní hry seniorů (2017) - przedstawić wideoCzas wolny21.10.2017

Sportovně-zábavní hry seniorů (2017)

Smeták běžně slouží jako pomůcka k úklidu, dost dobře ale může být sportovním náčiním. Slalom s koštětem byl jedním z originálních úkolů sportovně-zábavního dopoledne seniorů a ti nejlepší konkrétně tuhle disciplínu zvládli i pod patnáct vteřin. Hry se ve městě uskutečnily pojedenácté u příležitosti říjnového Dne seniorů.

Vyhlídkovou věž otevřel výlet - przedstawić wideoCzas wolny21.10.2017

Vyhlídkovou věž otevřel výlet

Turistika na Bohumínsku je zase o něco atraktivnější. Naučná stezka, lávka přes potok, vyhlídková věž. 1200 lidí novinky poprvé vyzkoušelo velkým mezinárodním výletem. Společný projekt Bohumína, Šilheřovic a Krzyżanowic vznikl s cílem ještě více zpřístupnit česko-polské pohraničí a Slezsko pěším i cyklistům.

Plave celé město (2017) - przedstawić wideoCzas wolny7.10.2017

Plave celé město (2017)

Od šesti hodin ráno do osmé večer, Bohumínští zvládli plavecký maraton. Pojedenácté se zapojili do plavecké soutěže měst, a znovu s vydatnou pomocí přespolních. Každý zaplaval 100 metrů libovolným způsobem. Dlouhodobě je v Bohumíně účast nejvyšší napříč republikou, jeho dosavadní rekord z roku 2014 je 1142 plavců. Letos chybělo k překonání rekordu jen 47 soutěžících.

Vyhlídkovou věž otevře výlet - przedstawić wideoCzas wolny7.10.2017

Vyhlídkovou věž otevře výlet

Tři okruhy pro pěší i cyklisty, komentované prohlídky, soutěž o ceny, zábavný program. Bohumín a Šilheřovice v Česku a Krzyżanowice v Polsku už brzy představí turistické novinky v příhraničí, které vznikly s pomocí evropské dotace. Snad nejvýraznější je vyhlídková věž v meandrech Odry na polské straně hranice.

Gulášfest (2. ročník) - przedstawić wideoCzas wolny9.9.2017

Gulášfest (2. ročník)

Bezmála 600 litrů guláše uvařili profesionálové i amatéři o víkendu v Šunychlu. Na Gulášfestu skončilo v hrncích 170 kilogramů masa, 130 kilo cibule a snědlo se nepočítaně bochníků chleba. Účast kuchařů byla oproti loňsku dvojnásobná, kotlíkový guláš nabídlo třináct týmů. Na nejlepší čekaly sudy s pivem.

Na kole kolem Vrbického jezera - przedstawić wideoCzas wolny2.9.2017

Na kole kolem Vrbického jezera

Podél Odry ze Šunychlu až do Ostravy po svých nebo na kole - přímo, bez objížděk a krásnou přírodou. S pomocí česko-polského projektu letos Bohumín zokruhoval oblast Vrbického jezera, které se dosud cykloturisté museli vyhnout. Bariéru tvořila Vrbická stružka. Od léta ji pomáhá překonat nová lávka.

Závod dračích lodí (2017) - przedstawić wideoCzas wolny26.8.2017

Závod dračích lodí (2017)

Navzdory počasí s výbornou atmosférou. Pošesté se ve Starém Bohumíně konal závod dračích lodí, akce, která byla v regionu průkopníkem. Na řece Odře, přímo na česko-polské hranici, v sobotu 19. srpna bojovalo nejen o sudy plné piva čtrnáct posádek, včetně jedné ryze dámské. Letošní nejlepší čas byl 1:08,48 – to je nejlepší výkon za poslední čtyři roky.

Prázdninový kolotoč 2017 - przedstawić wideoCzas wolny8.7.2017

Prázdninový kolotoč 2017

Na jízdním kole, pěšky nebo vlakem, na souši, ve vodě i v podzemí. Na děti v Bohumíně čeká v létě originální dobrodružství. „Z pohádky do pohádky“ je vezme letošní Prázdninový kolotoč. Volnočasový projekt se koná poosmé, podílejí se na něm město a místní spolky. Program zabaví děti, které letní volno prožívají doma.

Interaktivní ekostezka - przedstawić wideoCzas wolny1.7.2017

Interaktivní ekostezka

S prázdninami přichází nová atrakce hobbyparku a jeho okolí. Bohumín otevřel interaktivní ekologickou stezku, na jejímž konci čeká na děti věcná odměna. Trasa má 10 stanovišť a u každého je otázka spojená s ochranou přírody. Podobný projekt v centrech tuzemských měst nemá konkurenci, dotací ho podpořil kraj.

Kniha do ulic - przedstawić wideoCzas wolny24.6.2017

Kniha do ulic

Komentovaná výroba ručního papíru nebo knihtisk přímo v akci. Středa patřila v Bohumíně knihám a jejich světu, nevšední celodenní program připravila pro milovníky psaného slova místní knihovna. Akci s podtitulem „Od Gutenberga ke čtečkám“ doprovodil další antikvariát pod širým nebem, opět velmi úspěšný.

Medaile pro TS Radost a Impuls - przedstawić wideoCzas wolny17.6.2017

Medaile pro TS Radost a Impuls

Praha jako přechodné bydliště tanečníků z Bohumína. Členové souboru Radost a Impuls mají za sebou několikatýdenní maratón prestižních soutěží a získané medaile počítají na desítky. Bohumínští znovu potvrdili, že v Česku patří k nejlepším, obhájili tituly mistrů republiky i Evropy. Soubor působí pod domem dětí a mládeže.

Školka Rafík uvedla muzikál - przedstawić wideoCzas wolny17.6.2017

Školka Rafík uvedla muzikál

Muzikály se v tuzemsku staly fenoménem devadesátých let a oblibu si udržují dodnes. Vytvořit nápaditý a hlavně originální kus je umění, o něco takového se pokusili v mateřské škole Rafík z Nového Bohumína. S dětmi nastudovali muzikál „Jak se noty ztratily“. Naši nejmenší si ho střihli rovnou na velkém pódiu kina.

Traverz nad Odrou (2017) - przedstawić wideoCzas wolny10.6.2017

Traverz nad Odrou (2017)

Břeh Odry mezi bohumínskou částí Pudlov a ostravskými Antošovicemi spojil alpský traverz. S pomocí improvizované lanovky děti i dospělí o víkendu doslova létali nad řekou. Mimořádnou linku staví bohumínští jeskyňáři z klubu Orcus jednou ročně. Pokaždé se těší zájmu místních i přespolních, letos dorazilo 150 odvážných.

Mluvící knihy v knihovně - przedstawić wideoCzas wolny3.6.2017

Mluvící knihy v knihovně

Kniha, která mluví. Do bohumínské knihovny dorazilo Kouzelné čtení, nová forma práce a zábavy s publikacemi doplněná zvukem. S pomocí speciální elektronické tužky si mohou příběh vychutnat třeba předškoláci, kteří ještě neumí číst, a stejně dobře si čas s knihou zpestří dospělí. KáTrojka půjčuje prvních 16 kusů.

Oslava Dne dětí - przedstawić wideoCzas wolny3.6.2017

Oslava Dne dětí

Podobu velké narozeninové party na sebe vzala v Bohumíně letošní oslava Dne dětí. Městská agentura K3, která ji každoročně pořádá, slaví 10. výročí založení. Dorazili klauni, k vidění byl velký dort, nechyběla spousta dárků a hlavně obří množství gratulantů. Do hobbyparku dorazilo na 1600 malých a velkých návštěvníků.

Na kole Z Bohumína do Bohumína - przedstawić wideoCzas wolny27.5.2017

Na kole Z Bohumína do Bohumína

Turistika a cykloturistika jsou stále populárnějšími, a navíc mají dlouholetou tradici. S místním klubem turistů se desítky dětí a dospělých vydaly „Z Bohumína do Bohumína“, dálkový pochod a cyklojízda se konaly už po třiačtyřicáté. Zajímavý tip k výletu do okolí.

Sokolky nacvičují na slet - przedstawić wideoCzas wolny20.5.2017

Sokolky nacvičují na slet

100. výročí vzniku samostatného Československa ruku v ruce s XVI. všesokolským sletem. Česká obec sokolská připravila deset skladeb, se kterými se bratři a sestry představí příští rok v létě. Už teď jsou nácviky v plném proudu. Ženy ze Sokola Záblatí a Rychvald trénují od podzimu, vybraly si choreografii Ženobraní.

Skatepark pro mládež - przedstawić wideoCzas wolny13.5.2017

Skatepark pro mládež

Mladé lidi přitahuje do Bohumína nejmodernější adrenalinové centrum v širokém okolí. Spolek Mládež spolu s městem otevřeli na Faji nový skatepark. Je hlavní dominantou bývalého fotbalového areálu - kopanou nahradily skateboardy, BMX kola, in-line brusle a speciální koloběžky. Na rampy a překážky přispělo ministerstvo školství.

Výstava modelů vláčků - przedstawić wideoCzas wolny13.5.2017

Výstava modelů vláčků

Letošní rok je ve městě spojený s výročím prvního příjezdu vlaku a vybudováním Severní dráhy císaře Ferdinanda, která prochází městem. Hlavním dějištěm národního Dne železnice proto bude 23. září právě Bohumín. Tematicky na něj navazuje nová výstava v domě U Rytíře – ukazuje i více jak půl století staré modely vláčků.

Moravské taneční mistrovství - przedstawić wideoCzas wolny6.5.2017

Moravské taneční mistrovství

Přes dva tisíce medailí si z Bohumína odvezli tanečníci napříč Moravou a Slezskem. Do sportovní haly Bospor se o víkendu sjeli za zemským kolem soutěže hned několika tanečních stylů. Pro kluby byla důležitým startem, otevřela jim dveře na mistrovství republiky. Postup si na domácí půdě zajistil soubor Radost a Impuls.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 
Liczba znalezionych zapisów: 543

    Městský úřad