Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 539
Strona 7 / 15
Gulášfest (2. ročník) - przedstawić wideoCzas wolny9.9.2017

Gulášfest (2. ročník)

Bezmála 600 litrů guláše uvařili profesionálové i amatéři o víkendu v Šunychlu. Na Gulášfestu skončilo v hrncích 170 kilogramů masa, 130 kilo cibule a snědlo se nepočítaně bochníků chleba. Účast kuchařů byla oproti loňsku dvojnásobná, kotlíkový guláš nabídlo třináct týmů. Na nejlepší čekaly sudy s pivem.

Na kole kolem Vrbického jezera - przedstawić wideoCzas wolny2.9.2017

Na kole kolem Vrbického jezera

Podél Odry ze Šunychlu až do Ostravy po svých nebo na kole - přímo, bez objížděk a krásnou přírodou. S pomocí česko-polského projektu letos Bohumín zokruhoval oblast Vrbického jezera, které se dosud cykloturisté museli vyhnout. Bariéru tvořila Vrbická stružka. Od léta ji pomáhá překonat nová lávka.

Závod dračích lodí (2017) - przedstawić wideoCzas wolny26.8.2017

Závod dračích lodí (2017)

Navzdory počasí s výbornou atmosférou. Pošesté se ve Starém Bohumíně konal závod dračích lodí, akce, která byla v regionu průkopníkem. Na řece Odře, přímo na česko-polské hranici, v sobotu 19. srpna bojovalo nejen o sudy plné piva čtrnáct posádek, včetně jedné ryze dámské. Letošní nejlepší čas byl 1:08,48 – to je nejlepší výkon za poslední čtyři roky.

Prázdninový kolotoč 2017 - przedstawić wideoCzas wolny8.7.2017

Prázdninový kolotoč 2017

Na jízdním kole, pěšky nebo vlakem, na souši, ve vodě i v podzemí. Na děti v Bohumíně čeká v létě originální dobrodružství. „Z pohádky do pohádky“ je vezme letošní Prázdninový kolotoč. Volnočasový projekt se koná poosmé, podílejí se na něm město a místní spolky. Program zabaví děti, které letní volno prožívají doma.

Interaktivní ekostezka - przedstawić wideoCzas wolny1.7.2017

Interaktivní ekostezka

S prázdninami přichází nová atrakce hobbyparku a jeho okolí. Bohumín otevřel interaktivní ekologickou stezku, na jejímž konci čeká na děti věcná odměna. Trasa má 10 stanovišť a u každého je otázka spojená s ochranou přírody. Podobný projekt v centrech tuzemských měst nemá konkurenci, dotací ho podpořil kraj.

Kniha do ulic - przedstawić wideoCzas wolny24.6.2017

Kniha do ulic

Komentovaná výroba ručního papíru nebo knihtisk přímo v akci. Středa patřila v Bohumíně knihám a jejich světu, nevšední celodenní program připravila pro milovníky psaného slova místní knihovna. Akci s podtitulem „Od Gutenberga ke čtečkám“ doprovodil další antikvariát pod širým nebem, opět velmi úspěšný.

Medaile pro TS Radost a Impuls - przedstawić wideoCzas wolny17.6.2017

Medaile pro TS Radost a Impuls

Praha jako přechodné bydliště tanečníků z Bohumína. Členové souboru Radost a Impuls mají za sebou několikatýdenní maratón prestižních soutěží a získané medaile počítají na desítky. Bohumínští znovu potvrdili, že v Česku patří k nejlepším, obhájili tituly mistrů republiky i Evropy. Soubor působí pod domem dětí a mládeže.

Školka Rafík uvedla muzikál - przedstawić wideoCzas wolny17.6.2017

Školka Rafík uvedla muzikál

Muzikály se v tuzemsku staly fenoménem devadesátých let a oblibu si udržují dodnes. Vytvořit nápaditý a hlavně originální kus je umění, o něco takového se pokusili v mateřské škole Rafík z Nového Bohumína. S dětmi nastudovali muzikál „Jak se noty ztratily“. Naši nejmenší si ho střihli rovnou na velkém pódiu kina.

Traverz nad Odrou (2017) - przedstawić wideoCzas wolny10.6.2017

Traverz nad Odrou (2017)

Břeh Odry mezi bohumínskou částí Pudlov a ostravskými Antošovicemi spojil alpský traverz. S pomocí improvizované lanovky děti i dospělí o víkendu doslova létali nad řekou. Mimořádnou linku staví bohumínští jeskyňáři z klubu Orcus jednou ročně. Pokaždé se těší zájmu místních i přespolních, letos dorazilo 150 odvážných.

Mluvící knihy v knihovně - przedstawić wideoCzas wolny3.6.2017

Mluvící knihy v knihovně

Kniha, která mluví. Do bohumínské knihovny dorazilo Kouzelné čtení, nová forma práce a zábavy s publikacemi doplněná zvukem. S pomocí speciální elektronické tužky si mohou příběh vychutnat třeba předškoláci, kteří ještě neumí číst, a stejně dobře si čas s knihou zpestří dospělí. KáTrojka půjčuje prvních 16 kusů.

Oslava Dne dětí - przedstawić wideoCzas wolny3.6.2017

Oslava Dne dětí

Podobu velké narozeninové party na sebe vzala v Bohumíně letošní oslava Dne dětí. Městská agentura K3, která ji každoročně pořádá, slaví 10. výročí založení. Dorazili klauni, k vidění byl velký dort, nechyběla spousta dárků a hlavně obří množství gratulantů. Do hobbyparku dorazilo na 1600 malých a velkých návštěvníků.

Na kole Z Bohumína do Bohumína - przedstawić wideoCzas wolny27.5.2017

Na kole Z Bohumína do Bohumína

Turistika a cykloturistika jsou stále populárnějšími, a navíc mají dlouholetou tradici. S místním klubem turistů se desítky dětí a dospělých vydaly „Z Bohumína do Bohumína“, dálkový pochod a cyklojízda se konaly už po třiačtyřicáté. Zajímavý tip k výletu do okolí.

Sokolky nacvičují na slet - przedstawić wideoCzas wolny20.5.2017

Sokolky nacvičují na slet

100. výročí vzniku samostatného Československa ruku v ruce s XVI. všesokolským sletem. Česká obec sokolská připravila deset skladeb, se kterými se bratři a sestry představí příští rok v létě. Už teď jsou nácviky v plném proudu. Ženy ze Sokola Záblatí a Rychvald trénují od podzimu, vybraly si choreografii Ženobraní.

Skatepark pro mládež - przedstawić wideoCzas wolny13.5.2017

Skatepark pro mládež

Mladé lidi přitahuje do Bohumína nejmodernější adrenalinové centrum v širokém okolí. Spolek Mládež spolu s městem otevřeli na Faji nový skatepark. Je hlavní dominantou bývalého fotbalového areálu - kopanou nahradily skateboardy, BMX kola, in-line brusle a speciální koloběžky. Na rampy a překážky přispělo ministerstvo školství.

Výstava modelů vláčků - przedstawić wideoCzas wolny13.5.2017

Výstava modelů vláčků

Letošní rok je ve městě spojený s výročím prvního příjezdu vlaku a vybudováním Severní dráhy císaře Ferdinanda, která prochází městem. Hlavním dějištěm národního Dne železnice proto bude 23. září právě Bohumín. Tematicky na něj navazuje nová výstava v domě U Rytíře – ukazuje i více jak půl století staré modely vláčků.

Moravské taneční mistrovství - przedstawić wideoCzas wolny6.5.2017

Moravské taneční mistrovství

Přes dva tisíce medailí si z Bohumína odvezli tanečníci napříč Moravou a Slezskem. Do sportovní haly Bospor se o víkendu sjeli za zemským kolem soutěže hned několika tanečních stylů. Pro kluby byla důležitým startem, otevřela jim dveře na mistrovství republiky. Postup si na domácí půdě zajistil soubor Radost a Impuls.

Rytmickou hrou k rekordu - przedstawić wideoCzas wolny6.5.2017

Rytmickou hrou k rekordu

S obyčejnou rytmickou hrou na tělo do české knihy rekordů. Plánuje to Masarykova základní škola z Nového Bohumína, a to ještě do letních prázdnin. Smyslem je, aby choreografii secvičilo a předvedlo nejvíce lidí na jednom místě. Žáci si to vyzkoušeli nanečisto ve školní verzi, kde se jich sešlo 412, a nadšení bylo obrovské.

Koncert TS Radost a Impuls (35. ročník) - przedstawić wideoCzas wolny1.4.2017

Koncert TS Radost a Impuls (35. ročník)

Do sedmnácti zemí světa už zavítalo taneční umění z Bohumína, soubor Radost a Impuls vstoupil do 35. sezóny. V nových choreografiích vede k zamyšlení a také baví, tradičně v disciplínách show, jazz a moderní tanec. Bohumínští patří ke špičce, jen vloni přivezli z velkých tuzemských, evropských a světových soutěží 14 medailí.

Pasování prvňáčků na čtenáře - przedstawić wideoCzas wolny1.4.2017

Pasování prvňáčků na čtenáře

První třídy letos ve městě navštěvuje 240 prvňáčků, nyní jsou oficiálně čtenáři. Opravdovým mečem je do stavu knihovního pasovali král s královnou. Oblíbenou tradici udržuje místní knihovna K3 třináctým rokem. Cílem je přilákat děti ke knihám a čtení už v útlém věku. Odborníci to kvitují, čtení rozvíjí nejen slovní zásobu.

Pohádkový den mateřinek - przedstawić wideoCzas wolny1.4.2017

Pohádkový den mateřinek

Mateřinky v Bohumíně před pěti lety vyrazily do boje za záchranu klasických pohádek. Příběhy dětem nabízejí v různých formách, včetně divadelního zpracování, a to tak, že hereckých úloh se ujímají samotní předškoláci. Jak jim to jde ukázali na školním minifestivalu s názvem Pohádkový den, který se ve městě konal potřetí.

Rekordní kraslice z Bohumína - przedstawić wideoCzas wolny25.3.2017

Rekordní kraslice z Bohumína

Bohumín znovu v České knize rekordů a kuriozit, tentokrát díky kraslicím. Místní malérečka Eva Holeszová jich pro letošní Velikonoce vyrobila skoro čtyři tisíce. Není dne, aby slepičí, husí nebo pštrosí vejce nedržela v ruce. V tuzemsku spolu s dcerou oficiálně nemá konkurenci, komisaři je zařadili do databáze českých „nej“.

Dětská jóga v solné jeskyni - przedstawić wideoCzas wolny18.3.2017

Dětská jóga v solné jeskyni

Devět tun soli z Mrtvého moře k zmírnění výskytu například onemocnění dýchacích cest. Před deseti lety lidé v Bohumíně poprvé vyzkoušeli solnou jeskyni, do které docházejí dospělí i děti. Předškoláci z mateřinky ve Smetanově ulici si tamní pobyt naposledy užili neobvykle, mezi krystaly soli cvičili jógu a zpívali mantry.

Koncert souboru Kates (2017) - przedstawić wideoCzas wolny4.3.2017

Koncert souboru Kates (2017)

Vzhůru do oblak, Missis Meghan, Stvoření světa nebo Konec knížek v Čechách. Tyto a další choreografie nové sezóny představil soubor Kates. Výročním koncertem zahájil maraton soutěží, do kterého se zapojí přibližně sto tanečníků. Nová čísla disciplín show, jazz, disco dance a moderna měla premiéru na pódiu místního kina.

Železničáři chystají oslavy - przedstawić wideoCzas wolny4.3.2017

Železničáři chystají oslavy

Historický vlak tažený parní lokomotivou, prohlídka zázemí depa, kam se běžně člověk nedostane, laserová show mezi lokomotivami. Železničáři chystají oslavy 170. výročí příjezdu prvního vlaku do dnešního Nového Bohumína, s městem se dohodli na spolupráci. Jubileum připomenou hned dvakrát, a to v květnu a v září.

Dětská knížka česko-polských receptů - przedstawić wideoCzas wolny25.2.2017

Dětská knížka česko-polských receptů

Slezské recepty spojily děti z českého Bohumína a polského Zabełkówa. Mateřinky spolupracují delší dobu, teď vydaly knížku o dobrotách, které potěší i ty nejmenší. Příprava trvala rok, každý z regionálních receptů děti ochutnaly a vlastnoručně se na něm podílely. Kuchařku vydaly sousední polské Krzyżanowice.

Kates roztančil nádraží - przedstawić wideoCzas wolny18.2.2017

Kates roztančil nádraží

Už jenom dny a hodiny dělí taneční soubor Kates od premiéry nových choreografií, poprvé je ukáže na výročním koncertě v pátek 24. února. Pozvánku na něj Katesáci pojali velmi originálně. Dokázali, že tančit se dá všude, i uprostřed haly vlakového nádraží. Rychlá akce „Flash mob“, v délce pouhých pár minut, příjemně překvapila.

Babybalet líhní talentů - przedstawić wideoCzas wolny11.2.2017

Babybalet líhní talentů

Tanečníci z Bohumína patří k tuzemské špičce. Členové souboru Radost a Impuls jsou mnohonásobnými mistry republiky, Evropy i světa, bodují v disciplínách show, jazz a moderna. Na vrcholu se drží už 35 let, i díky tomu, že si sami vychovávají budoucí hvězdy. Talent hledají mezi těmi nejmenšími, kteří chodí teprve do školky.

Ojedinělé druhy ptáků na Bohumínsku - przedstawić wideoCzas wolny28.1.2017

Ojedinělé druhy ptáků na Bohumínsku

Na Vrbickém jezeře u Bohumína se na chvíli zabydlel racek tříprstý, ornitologové v Česku evidují jen asi 120 výskytů tohoto druhu za posledních 150 let. Ten aktuální se povedlo zdokumentovat pozorovateli Dušanu Boucnému, který se specializuje na přírodu Bohumínska a Ostravska. Jeho snímky vycházejí v knihách a v časopisech.

Zápisy do kroužků domu dětí - przedstawić wideoCzas wolny28.1.2017

Zápisy do kroužků domu dětí

V listopadu 1972 začal v Bohumíně působit dům dětí a mládeže. Zprvu malá organizace pro náplň volného času se vypracovala na největší svého druhu ve městě na poli sportu, estetiky a techniky. Sdružuje tanečníky, rybáře, modeláře, sportovce i počítačové nadšence. K zápisům do kroužků je teď ideální příležitost.

Nová keramická pec v DDM - przedstawić wideoCzas wolny21.1.2017

Nová keramická pec v DDM

Několik let si střádali a dočkali se, výtvarníci se radují z nové keramické pece. Dům dětí a mládeže Fontána ji uvedl do provozu počátkem ledna. Nahradila vysloužilou předchůdkyni, která za sedmnáct let zpracovala tisíce kilogramů modelovací hlíny. Kroužek keramiky patří v Bohumíně dlouhodobě k nejpopulárnějším.

Novoroční sjezd Olše (2017) - przedstawić wideoCzas wolny14.1.2017

Novoroční sjezd Olše (2017)

Loďkám na řekách patří hlavně letní měsíce, vodákům na Bohumínsku se ale nechtělo čekat. Pádel se chopili hned zkraje ledna, při novoročním sjezdu Olše. Letos nabídl deváté pokračování a jeho účastníci dorazili do cíle obaleni ledem. Extrémnímu mrazu navzdory si řeku sjelo na čtyřicet odvážných mužů a žen.

Nejlepší čtenáři Bohumína - przedstawić wideoCzas wolny1.1.2017

Nejlepší čtenáři Bohumína

2400 Bohumíňáků chodí pravidelně do městské knihovny, z toho jen dětí do 15 let je více jak 600. Někdo si půjčuje knížky jednou měsíčně, jiný stihne probrat regály i několikrát týdně. Nejlepší čtenáře uplynulého roku knihovna ocenila, tradici zavedla před pěti lety. Zároveň odměnila nejpilnější účastníky rovnou dvou velkých soutěží.

Vánoce a zimy prarodičů - przedstawić wideoCzas wolny24.12.2016

Vánoce a zimy prarodičů

Bílé Vánoce jako od Lady. Sen, nebo realita? Meteorologové v tom mají jasno a statistiky rovněž. Například v hlavním městě byly svátky na sněhu za posledních 55 let jenom sedmkrát. Ani v Bohumíně to není s bílou peřinou na Štědrý den nijak slavné. Ovšem zimy bývaly třeskuté, pamatují si nejen členové místního seniorklubu a vzpomínky jim nikdo nevezme.

Vánoční tradice a děti - przedstawić wideoCzas wolny24.12.2016

Vánoční tradice a děti

Když hospodyně připálí vánočky, bude o Vánocích stonat. Rozliješ-li víno, čekej do roka křtiny. Když vdavekchtivé děvče na Štědrý den tajně sebere devět patek od vánoček, do roka je pod čepcem. Svátky jsou spojeny s pověrami a tradicemi. K nim patří také lití olova, házení střevíce nebo pouštění lodiček, učí se o nich i ti nejmenší, kteří teprve půjdou do školy.

Výstava brouků a motýlů - przedstawić wideoCzas wolny17.12.2016

Výstava brouků a motýlů

Entomologové zakončili sezónu. Znovu tak učinili v Bohumíně, který se stal dějištěm největší burzy a výstavy brouků a motýlů v regionu. Ve vitrínách se skvěly stovky exponátů, preparovaných i živých. Účast byla mezinárodní, nabídka oslovila sběratele z Česka, Slovenska a Polska. Přišli dospělí i mladí fanoušci koníčku.

Radost & Impuls na MS show dance - przedstawić wideoCzas wolny3.12.2016

Radost & Impuls na MS show dance

Bohumíňáci ukázali světu, jak se tančí. Na mistrovství světa v show dance obstáli v konkurenci tří tisíc soutěžících. Členové souboru Radost a Impuls se radují ze dvou titulů vicemistra a jednoho titulu druhého vicemistra. Hned několikrát se navíc objevili ve finále mezi deseti nejlepšími. Podobný úspěch se povedl naposledy před osmi lety.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Liczba znalezionych zapisów: 539

    Městský úřad