Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 543
Strona 2 / 16
Sto dílků skládačky v celoměstské Puzzliádě mateřinek - przedstawić wideoCzas wolny4.3.2023

Sto dílků skládačky v celoměstské Puzzliádě mateřinek

Nejlepší přeborníky na sestavení obrázkové skládačky mají ve Skřečoni. Filipovi a Štěpánovi, budoucím prvňáčkům, stačila ke kompletaci obrázku se stovkou dílků čtvrthodina. Přestože taky puzzle čelí záplavě nových hraček a elektronických her i vychytávek, celoměstská puzzliáda je v Bohumíně nadále populární soutěží.

Taneční workshop Radosti s hvězdami oboru - przedstawić wideoCzas wolny4.3.2023

Taneční workshop Radosti s hvězdami oboru

Stříhají metr. Necelé dva týdny zbývají souboru Radost a Impuls do 41. výročního koncertu. Na začátku soutěžní sezóny představí gejzír nových choreografií a nápadů. Ještě předtím si tanečníci dopřáli mezinárodně obsazený workshop se dvěma předními osobnostmi žánru contemporary a step dance.

Nevšední podívaná: Turnaj FIFA23 PS5 na plátně kina - przedstawić wideoCzas wolny25.2.2023

Nevšední podívaná: Turnaj FIFA23 PS5 na plátně kina

S herní konzolí v televizi, na počítači nebo na zdi díky projektoru. Zahrát si na PlayStation touto formou je obvyklé. V Bohumíně ale šli ještě dál a nabídli nevšední možnost, videohru moderní generace přenesli na obří filmové plátno. Atraktivní prostředí nabídlo zázemí pro fotbalový turnaj FIFA23 na nejmodernějších PS5.

Knihovna oslaví 100. výročí, chystá řadu akcí - przedstawić wideoCzas wolny7.1.2023

Knihovna oslaví 100. výročí, chystá řadu akcí

Bohumínská knihovna je babičkou s úctyhodným věkem, ovšem ve výborné kondici. Letošní jubilantka oslaví 100. narozeniny, centrální pracoviště i pobočky proto plánují řadu akcí pro veřejnost. Řečí čísel: knihovna má 70 tisíc knih a časopisů, 80 tisíc výpůjček ročně, 60 tisíc návštěv ročně a v registru přes 2 tisíce čtenářů.

Dobový pokojíček s retro hračkami a dárky - przedstawić wideoCzas wolny24.12.2022

Dobový pokojíček s retro hračkami a dárky

Dobový pokojíček a v něm hračky našich rodičů, prarodičů a praprarodičů. Krojovanky ze spolku Maryška vystavují ve výloze na náměstí v centru zajímavé exponáty z různých materiálů. Nejstarší kousky jsou z časů první republiky a poválečných let, kdy si děti o drahých hračkách pod stromečkem mohly nechat jen zdát.

Devátá entomologická výstava ve Starém Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny17.12.2022

Devátá entomologická výstava ve Starém Bohumíně

Hmyz kam oko dohlédlo. V sále hotelu Pod Zeleným dubem ve Starém Bohumíně byly k vidění tisíce kusů brouků, motýlů a dalších exponátů. Na česko-polské hranici sběratelé výstavou zakončili letošní ročník. V Bohumíně se konala podeváté. Nejmenší exponáty měřily pár milimetrů, největší dosahovaly velikosti lidské dlaně.

Vydatná sněhová nadílka potěšila děti - przedstawić wideoCzas wolny17.12.2022

Vydatná sněhová nadílka potěšila děti

Zatímco vydatná nadílka sněhu silničářům, šoférům i pěším zkraje týdne přidělala vrásky na čele, dětem se postarala o důvod k radosti. Po dlouhé době totiž mohly vytáhnout sáňky, boby či kluzáky, a užít si zimních radovánek dosyta přímo ve městě, uprostřed sídliště. Jako školáci v mateřince v Nerudově ulici.

Školou chodil Mikuláš a sraz měli také čertíci - przedstawić wideoCzas wolny10.12.2022

Školou chodil Mikuláš a sraz měli také čertíci

V týdnu městem chodil Mikuláš, s čertem a andělem. Hodné pochválil, zlobivé mírně pokáral. Všechny pak Mikuláš odměnil podle tradice nejen laskominami. Protože návštěv měl hodně, s nadílkou začal už dopoledne, jako například v Masarykově základní škole. Odpoledne si pro změnu dali sraz čertíci z mateřinky Skřivánek.

Atmosféru podzimu umocnila celoměstská drakiáda - przedstawić wideoCzas wolny12.11.2022

Atmosféru podzimu umocnila celoměstská drakiáda

Atmosféru podzimu dokreslila celoměstská drakiáda. Pro děti, ale jak se ukázalo také pro jejich rodiče a zejména tatínky, ji uspořádala K3. U prvorepublikového bunkru MO-S4 Šedá vila se na obloze proháněli draci různých barev, tvarů a velikostí. Chybělo jediné, patřičný vítr. Ovšem i s tím si všechny generace poradily.

Patnácté hry seniorů nabídly sport, zábavu i poučení - przedstawić wideoCzas wolny29.10.2022

Patnácté hry seniorů nabídly sport, zábavu i poučení

Žádné bačkory ani křeslo před televizí. Místo nich sportovní úbor, tenisky, náčiní a taky bystrost, pohotovost a znalosti. Senioři z Bohumína v sobotu 22. října přesvědčili o tom, že podzim života tráví aktivně a jsou inspirací mnohem mladším. Celoměstské sportovně-zábavní hry je bavily už popatnácté.

Robotika, video, programování, Fontána má nové učebny - przedstawić wideoCzas wolny29.10.2022

Robotika, video, programování, Fontána má nové učebny

Čtyři nové učebny se supermoderním vybavením. V Bohumíně vzniká volnočasové i-Studio, kam se centralizují největší novinky v oblasti počítačů (IT) a digitálních technologií. Dům dětí a mládeže na projekt získal s pomocí města evropskou dotaci. Jedno z nejlíp vybavených zázemí v okolí ocení mladí programátoři, YouTubeři i zájemci o robotiku.

Kobylka Terezka hvězdou kroužku voltiže - przedstawić wideoCzas wolny15.10.2022

Kobylka Terezka hvězdou kroužku voltiže

Do rodiny Fontány přibyla Terezka. Sedmiletá kobylka se věnuje třiceti dětem hned z několika volnočasových kroužků jezdectví. Dům dětí a mládeže je má v nabídce přírodovědného oddělení a zájem je velký. Terezka si získala srdce všech, její maminka je ze slovenského chovu lipicánů a otec plemene hannoverský kůň.

Bohumín podvanácté vítězem plavecké soutěže měst - przedstawić wideoCzas wolny8.10.2022

Bohumín podvanácté vítězem plavecké soutěže měst

Bohumín je městem plavců. Už podvanácté si místní, s pomocí přátel a zájemců z okolí, vyplavali titul v celostátní plavecké soutěži. V kategorii měst do 50 tisíc obyvatel jich do aquacentra Bospor přišlo suverénně nejvíc. Úkolem bylo uplavat 100 metrů, v našich podmínkách tedy čtyři bazény, a to jakýmkoliv způsobem.

Výstava pohyblivých modelů pravěkých zvířat - przedstawić wideoCzas wolny8.10.2022

Výstava pohyblivých modelů pravěkých zvířat

Jako Jenda, Toník a další kluci známé party z filmu Cesta do pravěku si alespoň na chvíli připadali návštěvníci výstavy Doba ledová: Lovci mamutů. Putovní expozice zavítala koncem září do Bohumína. Jedenáct exemplářů vrátilo diváky o tisíce let zpátky, tváří v tvář vyhynulým zvířatům doby ledové.

Regionální Den železnice v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny1.10.2022

Regionální Den železnice v Bohumíně

Před 175 lety, 1. května 1847, přijel do dnešního Nového Bohumína první vlak. Začala se psát nové éra našeho města, která s sebou přivedla nejen průmysl a víc obyvatel. Stanice ve středu 28. září slavila regionálním Dnem železnice. Nabídl výstavu moderních železničních vozidel v depu i příjezd vlaku s parní lokomotivou.

Dům dětí a mládeže Fontána má 50 let - przedstawić wideoCzas wolny24.9.2022

Dům dětí a mládeže Fontána má 50 let

Fontána chrlí zábavu pro volný čas dětí, dospělých i mládeže 50 let. První školák zavítal do některého z kroužků 4. listopadu 1972. Oslavu abrahámovin naplánoval dům dětí a mládeže už teď, na září, aby ji spojil s náborem pro nový školní rok. Ještě letos městské volnočasové středisko otevře čtyři nové supermoderní učebny.

Třicátá výstava okrasného ptactva a kanárů - przedstawić wideoCzas wolny24.9.2022

Třicátá výstava okrasného ptactva a kanárů

Jeden z nejlepších ročníků za poslední roky, odborní posuzovatelé velmi kladně hodnotili úroveň vystavovaných exotů. Ve Skřečoni se o víkendu konala jubilejní 30. výstava okrasného ptactva a barevných kanárů. Zatímco kanárků bylo oproti minulým letům méně, co do zájmu chovatelů se zpátky na výsluní vracejí andulky.

Zimní stadion má led a zahajuje sezónu - przedstawić wideoCzas wolny17.9.2022

Zimní stadion má led a zahajuje sezónu

V hale zimního stadionu začala nová sezóna. Místní led už testuje hokejový klub i amatérští hokejisté, od soboty 1. října se k nim připojí bruslení veřejnosti. Bospor reaguje na aktuální vysoké ceny za elektřinu, pro tvorbu ledové plochy využil nadbytečnou energii z blízkého aquacentra a halu vybavil úspornějším osvětlením.

Šunychlem voněly domácí kotlíkové guláše - przedstawić wideoCzas wolny10.9.2022

Šunychlem voněly domácí kotlíkové guláše

570 litrů kotlíkového guláše letos uvařili amatérští i profesionální kuchtíci v Šunychlu. Servíroval se hovězí, vepřový, kančí i segedínský. V tamní zahradě dobrovolných hasičů se v sobotu konal sedmý Gulášfest. Odborná porota udělila nejvíc bodů týmu, jehož tajemstvím šéfkuchaře jsou zejména místní produkty.

Výstavba vláčkovny pokračuje, chystá kroužek i workshop - przedstawić wideoCzas wolny10.9.2022

Výstavba vláčkovny pokračuje, chystá kroužek i workshop

Skoro půl kilometru kolejniček položili modeláři ve „vláčkárně“ v centru Bohumína, v herně, která svým pojetím nemá v Česku obdobu. Modely desítek vláčků si tam bude moci vyzkoušet řídit každý, od školáků až po seniory. Přípravy pokračují, mezitím spolek otevírá volnočasový kroužek pro děti a chystá workshop.

Od Cadillacu po Velorex, veteráni měli v Bohumíně sraz - przedstawić wideoCzas wolny13.8.2022

Od Cadillacu po Velorex, veteráni měli v Bohumíně sraz

Od Cadillacu až po hadraplán. V Hobbyparku v Bohumíně bylo co obdivovat, Veterán car club Ostrava sem spolu s místní agenturou K3 situovali soutěž elegance historických vozidel. Memoriálu Jiřího Vaňka letos nepřálo počasí, což se do určité míry podepsalo na účasti. Nicméně fandové si i tak přišli na své.

Skřečoní voněly bramboráky, food festival nabídl soutěž - przedstawić wideoCzas wolny30.7.2022

Skřečoní voněly bramboráky, food festival nabídl soutěž

Kdo se v sobotu procházel Skřečoní, tomu neunikla vůně domácích bramboráků. Co do počtu obyvatel druhou největší městskou částí Bohumína se linula daleko od zahrady dobrovolných hasičů, kde se konal první ročník nové kulinářské soutěže. Za dobrotami, na které padlo skoro čtvrt tuny brambor, dorazilo přes tisíc lidí.

Příměstské tábory nabízejí adrenalin, sport, umění i přírodu - przedstawić wideoCzas wolny23.7.2022

Příměstské tábory nabízejí adrenalin, sport, umění i přírodu

Prázdniny jsou ve znamení táborů, včetně těch příměstských. V Bohumíně se do jejich pořádání pustilo rovnou několik organizací, které v červenci a srpnu nabízejí program stovkám dětí. Nejvíc turnusů tradičně připravil dům dětí a mládeže. Fontána jich má osm, od sportu přes keramiku až po rybářství a přírodovědu.

Děti Radosti jsou mistry Evropy v show dance - przedstawić wideoCzas wolny16.7.2022

Děti Radosti jsou mistry Evropy v show dance

Když viděli, jak silný je letošní ročník, na nejvyšší příčku snad ani nepomýšleli. A přesto se povedla. Děti tanečního souboru Radost jsou mistry Evropy v show dance. Mezinárodní porotu odborníků zaujala jejich choreografie „Adéla ještě nevečeřela“. Bohumínští vezli na soutěž 16 tanců, 7 z nich se probojovalo do superfinále.

Šachový Open Bohumín 2022 - przedstawić wideoCzas wolny9.7.2022

Šachový Open Bohumín 2022

Rekordní účasti se těšil pátý ročník šachového festivalu Bohumín Open 2022. Mezinárodní akci s účastí hráčů z několika zemí Evropy uspořádala Šachová škola Bohumín a oddíl SK Slávia Orlová. Festival změnil místo, z důvodu rekonstrukce tělocvičny domu dětí, kde se pravidelně konal, se přesunul do velké sportovní haly Bospor.

Děti z mateřinek bavila soutěž Dráček 2022 - przedstawić wideoCzas wolny25.6.2022

Děti z mateřinek bavila soutěž Dráček 2022

Vypadá to, že dobrovolní hasiči se o své nástupce bát nemusejí. Alespoň podle toho, s jakým zápalem se děti z mateřských škol pustily do plnění úkolů soutěže Dráček. Nabídla šest stanovišť a jako bonus džberovku neboli ruční stříkačku k hašení vodou. Zábavnou formou disciplíny prověřily nejen všestrannou sportovní zdatnost.

Tanečníci Katesu zakončili sezónu koncerty a soutěžemi - przedstawić wideoCzas wolny18.6.2022

Tanečníci Katesu zakončili sezónu koncerty a soutěžemi

Rovnou čtyři velké pohárové soutěže zvládli za pouhé dva týdny členové souboru Kates. Tanečníci se vydali do Přerova, Kopřivnice, Ostravy i Orlové, na bedně vítězů stanuli opakovaně. Přelom května a června je vrcholem sezóny, kterou v Bohumíně okořenil koncert plný premiér. Kates ho uvedl po nucené dvouleté covidové pauze.

Mladí zahradníci sklízejí ve Fontáně výpěstky - przedstawić wideoCzas wolny11.6.2022

Mladí zahradníci sklízejí ve Fontáně výpěstky

Salátové okurky, ředkvičky nebo jarní cibulku už sklidili mladí zahradníci, dům dětí a mládeže pro ně letos na jaře otevřel nový volnočasový kroužek. Doplňuje mladého chovatele a jezdce na koních, aktivity cílené na přírodovědnou oblast. Zahradníci se učí zeleninu vlastnoručně zasadit, vypěstovat i nápaditě zužitkovat.

Hry, zábava, tanec i pokusy na oslavě Dne dětí - przedstawić wideoCzas wolny4.6.2022

Hry, zábava, tanec i pokusy na oslavě Dne dětí

Velkolepý mejdan nabídla oslava Dne dětí v Bohumíně. Tvůrčí dílny, soutěže, atrakce a taky klauniáda, zpěvačka Míša Růžičková a speciální laboratoř s pokusy ostravského světa techniky z Dolních Vítkovic. Do hobbyparku lákala K3 o poslední květnové neděli na pestrý program, děti se mohly těšit na celou paletu dárků.

Tanečníci Radosti a Impulsu bodovali na MČR - przedstawić wideoCzas wolny4.6.2022

Tanečníci Radosti a Impulsu bodovali na MČR

Předešlé dvě sezóny poznamenala covidová opatření, teď už smí tanečníci opět soutěžit naplno. O víkendu proběhlo v Hradci Králové mistrovství České republiky největší tuzemské organizace CDO a Bohumínští na něm nechyběli. Soubor Radost a Impuls přivezl řadu medailí a titulů, a co víc, dostal se mezi All Stars.

V Šunychlu smažili vaječinu, padlo 270 vajec - przedstawić wideoCzas wolny28.5.2022

V Šunychlu smažili vaječinu, padlo 270 vajec

Míchaná vajíčka neboli vaječina. Z kolika vajec ji doma připravujete? Šunychelské byste asi nedohnali, ti totiž o víkendu spotřebovali 270 kusů. V zahradě tamních dobrovolných hasičů pořádali oblíbené jarní smažení spojené s posezením sousedů. Kvůli covidu mělo skoro dva ruky útlum, teď si ho místní opět užili naplno.

Senior cyklorikša poprvé s šoféry dobrovolníky - przedstawić wideoCzas wolny21.5.2022

Senior cyklorikša poprvé s šoféry dobrovolníky

Cyklorikša, to je speciální tříkolka, se kterou se senioři dostanou do zajímavých zákoutí, i když nohy jim už tolik neslouží. V Bohumíně moderní vozítko zahajuje třetí sezónu. Letos poprvé má cyklorikša vlastní šoféry v záloze, k projektu města se připojují dobrovolníci z Adry a svezou nejen klienty domovů seniorů.

Záblatím prošel průvod čarodějnic - przedstawić wideoCzas wolny7.5.2022

Záblatím prošel průvod čarodějnic

Dva roky měly lidově řečeno „utrum“, covidová opatření čarodějnicím nedovolila vzlétnout, natož oslavit Filipojakubskou noc. Letos všechno dohnaly. Snad největší přistávací rampou v Bohumíně byla místní nejvýš položená městská část Záblatí. Tamní spolky přichystaly program pro děti, včetně oblíbeného průvodu dědinou.

Soutěž ve zpěvu lidových písní Zpěváček 2022 - przedstawić wideoCzas wolny2.4.2022

Soutěž ve zpěvu lidových písní Zpěváček 2022

Školákům je znovu do zpěvu. Po nucené covidové pauze se naplno vrhli do celostátní postupové soutěže lidových písní Zpěváček. Její základní kolo v Bohumíně přilákalo 37 dětí, z místních základních škol a také ze sousední Dolní Lutyně. V regionálním klání bude Bohumínsko zastupovat deset nejlepších. 

Finále Polytechniády s výstavou modelů a fotografií - przedstawić wideoCzas wolny26.3.2022

Finále Polytechniády s výstavou modelů a fotografií

Dřevěné, magnetické a zrcadlové stavebnice byly více jak měsíc v mateřinkách v permanenci. Vznikaly z nich modely budov, aut, strojů a dalších objektů i míst. Tečku za projektem udělala výstava, jako součást Polytechniády k podpoře řemesel a profesí. Zapojily se školky z Bohumína, Rychvaldu a Dolní Lutyně.

Senioři z Bohumína přeplavali kanál La Manche - przedstawić wideoCzas wolny12.3.2022

Senioři z Bohumína přeplavali kanál La Manche

Pomyslně přeplavat kanál La Manche, tedy zvládnout nejméně 34 kilometrů. Do plavecké výzvy projektu SenSen, Senzační senioři, se v Česku zapojilo 28 klubů důchodců a mezi nimi i skupina z Bohumína. Do místního aquacentra senioři docházeli po celý únor s tím, že nešlo o závod, ale o motivaci, pohyb a spolu strávený čas.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 
Liczba znalezionych zapisów: 543

    Městský úřad