Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 539
Strona 11 / 15
Knihovna je čtvrtou nejlepší - przedstawić wideoCzas wolny6.9.2014

Knihovna je čtvrtou nejlepší

Bohumínská knihovna je čtvrtou nejlepší v tuzemsku. V anketě svazu knihovníků bodovala v kategorii měst nad 20 tisíc obyvatel. Středisko je součástí městské agentury K3 a dlouhodobě si udržuje přízeň čtenářů. Jen v Novém Bohumíně jich má aktuálně 2600. Průměrný čtenář knihovnu navštíví minimálně jednou měsíčně.

Závody dračích lodí 2014 - przedstawić wideoCzas wolny30.8.2014

Závody dračích lodí 2014

Nevšední podívaná. Na řece Odře u Starého Bohumína se proháněly dračí lodě. Třetí ročník populárního závodu uspořádalo občanské sdružení Přátel bohumínské historie. Lodě, které mají tradici v Číně, poháněly výhradně silné paže. Na posádky letos čekala o něco delší trať, dlouhá asi 300 metrů.

Velká cena ve sportovní střelbě - przedstawić wideoCzas wolny9.8.2014

Velká cena ve sportovní střelbě

Putovní pohár pro nejlepšího sportovního loveckého střelce zamířil za hranice města. Na rok se ocitl v sousedním Rychvaldě. Velkou cenu Bohumína ve střelbě na asfaltové terče uspořádal místní klub počátkem srpna, pro širokou veřejnost. S brokovnicemi dorazilo 15 účastníků a byla to výhradně pánská jízda. Velká cena se konala potřetí.

Rekord k otevření Mauglího stezky - przedstawić wideoCzas wolny26.7.2014

Rekord k otevření Mauglího stezky

Bohumín má novou atrakci pro děti a k ní nový, v pořadí už devátý český rekord. Vytvořilo ho přes 300 návštěvníků, kteří přišli v sobotu oficiálně otevřít Mauglího stezku. Lanové centrum vzniklo v Parku Petra Bezruče a v širokém okolí je unikátem. Láká děti ve věku od tří let a stejně tak dospělé. Bohumín atrakci postavil z úspor v loňském rozpočtu.

Prázdninový kolotoč 2014 - przedstawić wideoCzas wolny5.7.2014

Prázdninový kolotoč 2014

V létě nuda v Bohumíně nebude. Pro děti a mládež se už popáté roztočil Prázdninový kolotoč. Čtyři týdny plné dobrodružství, adrenalinových zážitků a soutěží pro školáky pořádá na 30 zájmových a volnočasových spolků. Letošním mottem prázdninového maratonu je film. Akci organizuje město Bohumín.

Fajne léto na bunkru MO-S5 - przedstawić wideoCzas wolny28.6.2014

Fajne léto na bunkru MO-S5

Jedna z dvanácti nejzajímavějších technických památek Moravskoslezského kraje je v Bohumíně. Prvorepublikový bunkr MO-S5 Na Trati se o víkendu stal středem zájmu lidí z celého regionu. Potřetí tam zavítalo Fajne léto, projekt propagující takzvanou Technotrasu. V tuzemsku unikátní vojenský srub zhlédlo asi 300 návštěvníků.

Vojenský Den dětí - przedstawić wideoCzas wolny7.6.2014

Vojenský Den dětí

Pravá vojenská kuchyně, zbraně nebo ukázky armádních zásahů. Letošní oslava Dne dětí v Bohumíně byla napínavá. Nejen školáci si v parku ověřili to, co znají jen z počítačových her a filmů. Pravda, mnohdy si v kontrastu s reálným pojetím svou virtuální představu poopravili. Velký program zorganizovala městská agentura K3.

Medaile pro Radost a Impuls - przedstawić wideoCzas wolny31.5.2014

Medaile pro Radost a Impuls

Bohumínští tanečníci jsou znovu nejlepšími v tuzemsku, obstáli v konkurenci dvou tisíc dalších. Z mistrovství České republiky si přivezli přesně 225 medailí. Soutěž v disciplínách show, jazz, moderna a balet hostilo Kladno. Souboru Radost a Impuls vyšla sázka na skupinu juniorů, ti byli letos v mimořádné kondici a sbírali vavříny.

Slety čarodejnic - przedstawić wideoCzas wolny3.5.2014

Slety čarodejnic

Strašidelný kostým a nezbytné koště. Po tomhle převleku sáhly v závěru dubna desítky, možná stovky dětí v Bohumíně. S nadšením uvítaly slety čarodějnic. Ty se ve městě konaly hned na několika místech najednou. V magickou noc z 30. dubna na 1. května se slaví příchod jara. V moderním pojetí jde hlavně o zábavu, a ta byla.

Canicross poprvé v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny19.4.2014

Canicross poprvé v Bohumíně

Mimořádný zájem vzbudil vůbec první canicross na Bohumínsku. Jde o závod, kdy chovatel běží trať společně se svým psem. Zvládnou ho přitom nejen ryze soutěžní plemena, ale i – po menší průpravě - takzvaní psí gaučáci. Bohumínský canicross pořádal místní mushing tým, dům dětí a mládeže Fontána a klub Canicross Ostrava.

Úspěchy zpěváků a hudebníků - przedstawić wideoCzas wolny12.4.2014

Úspěchy zpěváků a hudebníků

O nefalšované žně se postarali mladí kumštýři z Bohumína. Muzikanti a zpěváci sesbírali na prestižních soutěžích hned 11 cen. Mnozí dosáhli v regionálních a krajských kolech rovnou na první místa. Jde o největší úspěch naší mládeže na poli hudby za poslední roky. Nemalou zásluhu na tom mají ti, co je vedou, jejich učitelé.

Pánský Bohumínský kroj - przedstawić wideoCzas wolny5.4.2014

Pánský Bohumínský kroj

Letos je to přesně 5 let, kdy poprvé spatřil světlo světa obnovený Bohumínský kroj. Původně se do jeho tvorby pustilo jen pár žen. Dnes je jich 14 a v Maryšce mají vlastní etnografický klub. Zpočátku to vypadalo, že na muže trochu zapomněly. Teď je všechno jinak. Pánský Bohumínský kroj opravdu existuje, a vyzkoušeli jsme ho.

Bunkr MO-S5 zahajuje sezónu - przedstawić wideoCzas wolny29.3.2014

Bunkr MO-S5 zahajuje sezónu

Uklidit, vymést, vyvětrat, zapojit. Fandové do vojenské historie měli plné ruce práce. Už za pár dnů v bunkru MO-S5 u Starého Bohumína startuje nová sezóna. V té loňské si v Česku ojedinělou stavbu prohlédl skoro jeden tisíc lidí. Novinky v tamním muzeu najdou i letos. Bunkr bude v provozu každý víkend až do září.

Soutěž Šperk 2014 - przedstawić wideoCzas wolny29.3.2014

Soutěž Šperk 2014

Žádná nuda a šeď, nápady mladých výtvarníků mají šmrnc. Základní umělecká škola Bohumín vyhlásila vloni v listopadu soutěž o nejlepší šperk regionu roku 2014. Sešlo se na 130 prací. Žáci výtvarných oborů porotu překvapili, a mnohdy příjemně šokovali. Originalitu, odvahu a neotřelost by jim mohli mnozí designéři závidět.

Koncert Radosti a Impulsu (32. ročník) - przedstawić wideoCzas wolny15.3.2014

Koncert Radosti a Impulsu (32. ročník)

Je stálicí, která se léta drží na vrcholu českého tanečního umění. Soubor Radost a Impuls vstoupil do 32. sezóny, a opět v plné síle a s novými nápady. Narozeninovému koncertu tanečníci věnovali druhý březnový víkend. Soubor je živoucí legendou. Díky němu se značka Bohumín za více jak 30 let dostala do celého světa.

Kurz papírové krajky - przedstawić wideoCzas wolny1.3.2014

Kurz papírové krajky

Žádná sériová výroba ani profláknuté grafické návrhy. Vytvořte si přáníčko vlastníma rukama, dodejte nápady a buďte originální. Tahle výzva v Bohumíně oslovila lidi, kteří se nebojí tvůrčího snažení. V úterý odpoledne zavítali do knihovny, kde objevili techniku papírové krajky. Napoprvé byl o kurz velký zájem.

Jarní prázdniny ve městě - przedstawić wideoCzas wolny22.2.2014

Jarní prázdniny ve městě

Týden volna strávený ve městě nemusí znamenat sedm dní nudy. O jarních prázdninách to prokázaly akce pořádané kinem, knihovnou, domem dětí a dalšími. Desítky dětí chodily denně na promítání pohádkových příběhů, jiní se bavili na táborech a další také o prázdninách udržovali v pohotovosti své mozkové závity.

Drátování v Profit 12 - przedstawić wideoCzas wolny15.2.2014

Drátování v Profit 12

Bohumín se může chlubit širokou škálou aktivit občanských sdružení a zájmových spolků. Mezi ně patří Profit 12, který za pár týdnů oslaví 2. narozeniny. Věnuje se podpoře lidí, kteří čelí rakovině, ale nejen jim. V jeho programu je pohyb, poučení a zábava pro všechny. Nedávno se členky Profitu učily techniku drátování.

Modernizace poboček knihovny - przedstawić wideoCzas wolny8.2.2014

Modernizace poboček knihovny

Záblatí, Starý Bohumín, Skřečoň. Tam všude má bohumínská knihovna K3 pobočky. Na čtenáře si nezoufají, právě naopak. I proto jim letos patří větší pozornost. Třeba ta ve Skřečoni rozšířila půjčovní dobu hned na 4 dny v týdnu. V městských částech Bohumína hrají pobočky důležitou, nejen vzdělávací roli.

Kroužek vaření děti baví - przedstawić wideoCzas wolny1.2.2014

Kroužek vaření děti baví

Máte doma dítko, které nebaví sport, tanec ani výtvarné aktivity? Co takhle vyzkoušet volnočasový kroužek vaření? Tuhle nevšední možnost nabízí v Bohumíně už od roku 2007 dům dětí a mládeže. Zájem je hlavně mezi dívkami, žákyněmi čtvrtých a pátých tříd. Nechali jsme se zlákat a přijali jejich pozvání.

Trojrozměrná voňavá PF 2014 - przedstawić wideoCzas wolny4.1.2014

Trojrozměrná voňavá PF 2014

Ke vstupu do nového roku patří přání, takzvaná PF. Rovných sto se jich sešlo v bohumínské základní umělecké škole. Ta pošesté vyhlásila soutěž o nejoriginálnější novoročenku. Zapojili se žáci mateřských, základních i středních škol. Jejich práce můžete v lednu vidět na veřejné výstavě v centru Bohumína.

Polštářky seniorům - przedstawić wideoCzas wolny24.12.2013

Polštářky seniorům

Ti nejmladší nadělovali v Bohumíně dárky nejstarším. Návštěvníci dětského oddělení knihovny K3 vlastnoručně vyrobili vánoční polštářky. Rozhodli se jimi obdarovat seniory v Domově Jistoty v Šunychelské ulici a vytvořit jim hezký Štědrý den.

Radost a Impuls v Německu a Polsku - przedstawić wideoCzas wolny21.12.2013

Radost a Impuls v Německu a Polsku

O rovných 10 medailí rozšířili svou kolekci tanečníci souboru Radost a Impuls. Do boje o cenné kovy promluvili na dvou světových šampionátech – v Německu a v Polsku. Na nejcennější, zlatou medaili, dosáhl Marco Běhal, přední sólista a choreograf. Výpravu podpořilo město a dům dětí, pod kterým soubor funguje.

Výstava brouků a motýlů - przedstawić wideoCzas wolny21.12.2013

Výstava brouků a motýlů

Z jejich zbarvení přecházel zrak a z majestátnosti naskakovala husí kůže. Motýly a brouky předních českých a slovenských sběratelů a chovatelů představila výstava v domě služeb. Entomologové ji v Bohumíně poprvé uspořádali vloni na jaře a na podzim. Letošní ročník patřil z pohledu počtu návštěvníků k nejsilnějším.

Bohumínský džemík s bubny - przedstawić wideoCzas wolny23.11.2013

Bohumínský džemík s bubny

Bohumínská Maryška navázala na tradici alternativních hudebních večerů, místním známým z festivalu Léto-kruhy. Občanské sdružení potěšilo všechny milovníky a vyznavače bubnů, bubnování a nespoutaných rytmů. Připravilo pro ně pravidelný hudební večer. Jmenuje se Bohumínský džemík a pop v něm rozhodně nečekejte.

Myslivci vyrazili na lov - przedstawić wideoCzas wolny23.11.2013

Myslivci vyrazili na lov

Myslivcům v Bohumíně začalo snad nejpracnější období v roce. Na podzim a v zimě se dobrovolně, bez nároku na honorář, starají o místní lesní zvěř. Do krmelců a zásypů nanosí do jara tuny krmiva. Předtím se vydali zjistit, zda mají pořád dobrou mušku. První lov letošní sezóny uspořádali v sobotu 16. listopadu.

Simultánka se starostou - przedstawić wideoCzas wolny16.11.2013

Simultánka se starostou

Žáci Gymnázia Františka Živného vyzvali na souboj starostu města. Jedinou zbraní jim byly černé a bílé figury a šachovnice. O prvním muži Bohumína je známo, že je vášnivým šachistou. Přestože si žáci dopředu promýšleli taktiku, starosta odešel znovu neporažen. K tělu si pustil jen pár hráčů, a i ti se museli spokojit s remízou.

Děti slavily Halloween - przedstawić wideoCzas wolny9.11.2013

Děti slavily Halloween

Do Česka pronikl teprve nedávno, v 90. letech. Pro svou hravost a rej masek se ovšem stal mezi dětmi okamžitě oblíbeným. Řeč je o Halloweenu, původně keltském svátku, který se hlavně v anglicky mluvících zemích slaví den před Všemi svatými. V Bohumíně měl letos velký úspěch. Na náměstí přilákal rekordní počet strašidel.

Výtvarné večery pro ženy - przedstawić wideoCzas wolny2.11.2013

Výtvarné večery pro ženy

Podzim je svými barvami a náladou inspirativní. Shodly se na tom ženy, které se sešly u tvůrčího stolu v Bobši. Centrum mladé rodiny spustilo nový cyklus výtvarných večerů, který hned napoprvé zaujal. Maminky vsadily na jednoduché vazby a aranžování podzimní kytice - do květináče, truhlíku nebo košíku.

Výročí knihovny s osobnostmi - przedstawić wideoCzas wolny26.10.2013

Výročí knihovny s osobnostmi

Byl tu výborný kolektiv a drželi jsme při sobě. Na tom se shodli pamětníci, kteří přišli zavzpomínat do městské knihovny K3, která letos slaví 90 let. Tradici má sice delší, ale oficiální vznik se datuje k 28. září 1923. Knihovna přežila válku, zvládla společenské změny a dynamicky se rozvíjela. I díky lidem, kteří stáli a stojí u jejich regálů a knižních pultů.

Kino pro maminky s dětmi - przedstawić wideoCzas wolny12.10.2013

Kino pro maminky s dětmi

Několik málo a dost možná v tuzemsku jen jedno jediné pražské kino nabízí promítání pohádek a filmů pro maminky na mateřské dovolené a jejich děti. Teď se k němu přidalo kino v Bohumíně. Jeho agentura K3 odstartovala ojedinělý cyklus českou klasikou - sérií příběhů o Krtečkovi. Zájem byl mimořádný.

Devadesátiletá knihovna - przedstawić wideoCzas wolny5.10.2013

Devadesátiletá knihovna

Moderní, s širokou nabídkou a rozrůstající se základnou čtenářů. Taková je knihovna v Bohumíně, která letos slaví 90. výročí založení. Jubileum si užívá o to více, že je pátou nejlepší v tuzemsku. Uspěla v celostátní anketě, kde bodovala v kategorii měst do 40 tisíc obyvatel. Jen letos investuje do nových knih 860 tisíc korun.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Liczba znalezionych zapisów: 539

    Městský úřad