Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 539
Strona 12.111111111111 / 15
Prázdninový kolotoč se psy, policisty a hasiči - przedstawić wideoCzas wolny20.7.2013

Prázdninový kolotoč se psy, policisty a hasiči

Prázdninový kolotoč, velký letní projekt pro děti, se točí a doposud mu přeje počasí. Každý všední den chystají občanská sdružení, zájmové i profesní organizace pod záštitou města pestrý program, až do 2. srpna. V úterý se ho ujali hasiči, policisté, psovodi a chovatelé psů. Prázdninový kolotoč v Bohumíně probíhá 4. rokem.

Dětský letní tábor v Návsí - przedstawić wideoCzas wolny13.7.2013

Dětský letní tábor v Návsí

Mimořádnému zájmu se těší letní tábory domu dětí. A to příměstské i ty pořádané na turistické základně v Návsí u Jablunkova. Do malebného podbeskydí děti z Bohumína jezdí několikrát ročně. První prázdninová skupina tam dorazila počátkem července. S naší kamerou jsme je zajeli navštívit a zaznamenali jedno dopoledne.

Promoce Univerzity třetího věku - przedstawić wideoCzas wolny22.6.2013

Promoce Univerzity třetího věku

V lavicích naposledy seděli před zhruba čtyřiceti roky a před dvěma lety se do nich vrátili, usedli tam, kam dopoledne mnohdy jejich vnoučata. V pondělí v Bohumíně promoval další ročník Univerzity třetího věku. Lidem starším 55 let umožňuje doplnit si vzdělání a rozšířit obzory. Bohumín seniory ve studiu podporuje, dotuje školné.

Medaile pro R&I za sóla, dua malé formace - przedstawić wideoCzas wolny15.6.2013

Medaile pro R&I za sóla, dua malé formace

Tanečníci Radosti a Impulsu vyrazili na poslední velké mistrovství před letní prázdninovou přestávkou. Sami jsou příjemně zaskočeni tím, jak jejich spanilá jízda do Ústí nad Labem dopadla. Děti, junioři a dospělí posbírali dohromady 46 medailí. Soubor, který působí pod domem dětí, patří dlouhodobě k české špičce.

Olympijský den dětí - przedstawić wideoCzas wolny8.6.2013

Olympijský den dětí

Zatímco hlavně Čechy v neděli odpoledne trápily vydatné dešťové srážky, v Bohumíně jakoby příroda vyslyšela velké prosby. Nad parkem Petra Bezruče se rozestoupily mraky a na stovky kluků a holek se dokonce usmálo slunce. Oslava Mezinárodního dne dětí byla vskutku na hodinu přesně načasovaná.

Medaile z mistrovství pro Radost a Kates - przedstawić wideoCzas wolny18.5.2013

Medaile z mistrovství pro Radost a Kates

Hned sedm medailových kovů přivezli tanečníci souborů Radost a Kates z mistrovství republiky. O víkendu proběhlo v Kladně, kde se utkaly Art formace. Reprezentanti Bohumína získali v extralize a 2. lize jednu bronzovou, čtyři stříbrné a dvě zlaté medaile. Taneční finále pořádala největší česká organizace CDO.

Vojtěch Novotný, fotograf v těle hasiče - przedstawić wideoCzas wolny11.5.2013

Vojtěch Novotný, fotograf v těle hasiče

Měl dvě velké touhy a jednu si musel vybrat jako svou profesi. Zvolil tu, kde je adrenalin, napětí a záchrana druhých na denním pořádku. Hasič Vojtěch Novotný ze stanice v Bohumíně se ovšem nechtěl vzdát ani své druhé velké lásky, focení. A tak je spojil dohromady. Snímky fotografa v těle hasiče zná celá republika.

Čarodějnické reje v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny4.5.2013

Čarodějnické reje v Bohumíně

Kdo ví, jestli Mošnov nehlásil problémy a nevzlétly armádní stíhačky. V závěru dubna se totiž nejen nad Bohumínem proháněly čarodějnice. Na koštěti, smetáku či násadě od luxu rejdily sem a tam. Pro mezipřistání si vybraly Nový Bohumín a Záblatí, kde se zastavily na tradičních sletech, a na kopci při Filipojakubské noci.

Anna Klimesová ve finále Zpěváčku 2013 - przedstawić wideoCzas wolny20.4.2013

Anna Klimesová ve finále Zpěváčku 2013

Bohumín bude mít znovu zastoupení v celostátním kole prestižní soutěže ve zpěvu lidových písní - Zpěváček 2013. Do finále postoupila 11letá Anna Klimesová ze Základní školy na tř. Edvarda Beneše. Navíc spolu s dalšími žáky se postarala o nejlepší skóre Bohumína v oblastní části soutěže vůbec. Bodovali hned pětkrát.

Kroužek programování a PC her - przedstawić wideoCzas wolny20.4.2013

Kroužek programování a PC her

Většina jejich spolužáků hraje počítačové hry, využívá internet a programy. Oni však šli mnohem dál. Na Základní škole ČSA v Novém Bohumíně funguje volnočasový kroužek, který sdružuje do počítačů zblázněné kluky. Nejen, že vědí jak fungují, ale sami programují a tvoří autorské věci. Umí si sestavit hry i zkonstruovat 3D modely.

Přírodní a lidské živly v meandrech - przedstawić wideoCzas wolny13.4.2013

Přírodní a lidské živly v meandrech

Přestože jaro podle kalendáře úřaduje už od 20. března, až počátkem uplynulého týdne dalo o sobě více vědět. Zatímco vloni v meandrech řeky Odry touhle dobou vše pučelo, letos příroda vyčkává. Hned v první slunný den proto ochranáři vyrazili na kontrolu. A nestačili se divit. V meandrech řádí živly, a to jak lidské, tak ty přírodní.

Přípravy na Miss Bohumína 2013 - przedstawić wideoCzas wolny6.4.2013

Přípravy na Miss Bohumína 2013

Po roční přestávce najde Bohumín svou Miss, přípravy vrcholí. Finálový večer proběhne v kině K3 předposlední dubnovou neděli. Zájem o korunku je letos rekordní, avšak cesta k ní nebude snadná. Dívky starší 16 let musejí zvládnout 3 disciplíny. My jsme je s kamerou zastihli při nácviku promenády v plavkách.

Koncerty Katesu, Radosti a Impulsu - przedstawić wideoCzas wolny30.3.2013

Koncerty Katesu, Radosti a Impulsu

Uplynulý měsíc nabídl v Bohumíně maximální dávku tanečního umění. Místní soubory Kates, Radost a Impuls, předvedly to nejlepší, co mají momentálně lidově řečeno na skladě a s čím půjdou do bojů o medaile. Jejich koncerty na domácí scéně shlédlo několik set lidí. A rozhodně nešetřili ovacemi.

Velikonoce v OS Profit12 a ZŠ Skřečoň - przedstawić wideoCzas wolny30.3.2013

Velikonoce v OS Profit12 a ZŠ Skřečoň

Počátek dubna patří svátkům jara a přípravy na Velikonoce pojal každý po svém. Někdo je sólista a jiný vsadil na souhru týmu. Třeba jako členky občanského sdružení Profit12 nebo žáci Základní školy ve Skřečoni. Přestože je od sebe dělí několik desítek let, jak uvidíte, oba tábory nápaditostí a odvahou rozhodně nešetřily.

Fotosoutěž Romantický Bohumín - przedstawić wideoCzas wolny2.3.2013

Fotosoutěž Romantický Bohumín

Na všem je možné najít klady a zápory, tedy i na našem městě. Třeba teď v zimě smog a psí hromádky na chodnících. A půvabná stránka? Ta také existuje, a jsou na to důkazy. Nabídlo je 12 žen a mužů, kteří svými fotoaparáty zachytili Romantický Bohumín. Jmenuje se tak soutěž vyhlášená komisí kultury. Od pondělí má vítěze.

Šátkování miminek - przedstawić wideoCzas wolny23.2.2013

Šátkování miminek

Naše prababičky a babičky ho používaly často. Pak se na něj zapomnělo a dnes se zase vrací. Praktický způsob, jak mít miminko stále u sebe a snadno ho přenášet, se maminky učily v Rodinném centru Slůně. Takzvané šátkování rodiče vyhledávají hlavně proto, aby měli volné ruce a přitom byli pořád s dítětem.

Jarní prázdniny plné zážitků - przedstawić wideoCzas wolny16.2.2013

Jarní prázdniny plné zážitků

Školáci mají za sebou týden volna. Aktivně ho prožili ti, kteří se zapojili do akcí v knihovně a domě dětí. Mezi časopisy a knížkami vládla celotýdenní soutěž plná barev, na opačné straně Nového Bohumína zase prožitkový příměstský tábor. Schválně, kolik dětí může říct, že se o jarních prázdninách svezlo psím spřežením?

Bobeš centrem učení pro dospělé - przedstawić wideoCzas wolny9.2.2013

Bobeš centrem učení pro dospělé

Centrum mladé rodiny Bobeš má další přívlastek, nově je také Centrem učení pro dospělé. Vstoupilo za tím účelem do celostátního projektu Gramotnost.CZ. Má dostat k mladým rodinám informace o zdraví a správném hospodaření. Autory programu jsou Aisis, Unie center pro rodinu a komunitu a Univerzita Karlova v Praze.

Nejpilnější čtenáři knihovny K3 - przedstawić wideoCzas wolny29.12.2012

Nejpilnější čtenáři knihovny K3

Čtenáři si oblíbili knihovnu K3. Pokud bychom si trochu pohráli s matematikou, můžeme říct, že každý občan našeho města si ročně půjčí a přečte 8 publikací. Ty nejpilnější z nás si knihovna hýčká. V závěru roku odměnila čtenáře, pro které je hledání v regálech a četba tak samozřejmé a časté jako třeba sledování televize.

Děti psaly Ježíškovi - przedstawić wideoCzas wolny24.12.2012

Děti psaly Ježíškovi

Vloni u děvčat vítězila panenka, letos jí pomyslné první místo vyfoukly šmínky, kabelky, prstýnky - zkrátka doplňky pro malé parádnice. To kluci zůstali věrni autům a vláčkům. Jak to víme? Ježíšek nám dovolil nahlédnout do dopisů, které mu bohumínské děti poslaly. Jeho poštu ve městě od roku 2009 pořádá agentura K3.

40 let domu dětí a mládeže - przedstawić wideoCzas wolny15.12.2012

40 let domu dětí a mládeže

Krize středního věku mu rozhodně nehrozí. Ve svých 40 letech je ve vynikající kondici. Dům dětí a mládeže v Bohumíně vznikl v roce 1972 a po celý letošní rok si výročí připomínal. Oslavy završil v prosinci narozeninovou galashow. Volnočasovým zařízením prošly od jeho založení tisíce dětí a desítky pracovníků.

Radost a Impuls na mistrovství světa - przedstawić wideoCzas wolny15.12.2012

Radost a Impuls na mistrovství světa

Bohumín má jedny z nejlepších tanečníků na Zemi. Všechny nás o tom opakovaně ujišťují, naposledy při světovém šampionátu v německé Riese. V našlapané soutěži členové souboru Radost a Impuls hned 4krát stanuli na stupních vítězů. Završili tím letošní velmi zdařilou sezónu. Medaile mají ze všech hlavních tanečních kategorií.

Dámská volenka pro charitu - przedstawić wideoCzas wolny8.12.2012

Dámská volenka pro charitu

Bohumín prožil výjimečný taneční večer. Jeho autoři se inspirovali televizním StarDance a nabídli tříhodinový program standardních a latinskoamerických tanců. Tango a jive nastudovaly ženy z občanského sdružení Alma mater. Byla to pro ně výzva a zároveň podpořily dobrou věc. Tančily pro nadační fond Dobrý anděl.

Keramika Libuše Otrubové - przedstawić wideoCzas wolny3.11.2012

Keramika Libuše Otrubové

Je to vynikající prostředek k zhmotnění vaší fantazie, říká o keramické hlíně Libuše Otrubová z Bohumína. V místním domě dětí a mládeže Fontána vede volnočasový kroužek. Letos je to přesně 10 let, kdy se ho ujala a od té doby jí prošly rukama desítky možná budoucích výtvarníků. Vypravili jsme se k ní na návštěvu.

Zábavně-sportovní hry seniorů - przedstawić wideoCzas wolny13.10.2012

Zábavně-sportovní hry seniorů

Seniorům ve městě není pohyb cizí. Stejně tak bystrá mysl a láska k humoru. Dokázali to Sportovními hrami, které mají v Bohumíně tradici od roku 2007. Pohodlné tričko a tepláky letos obléklo přes 80 aktivních důchodců, pravda, zejména žen. Na hřišti byly plné elánu a směle se vyrovnaly mladším ročníkům.

Minikuchařka slezských receptů - przedstawić wideoCzas wolny29.9.2012

Minikuchařka slezských receptů

Kuchařky z polských Chałupek, Krzyżanowic, Gorzyc, Godówa a dalších polských obcí spojila s ženami z Bohumína slezská kuchyně. Vloni na podzim rozjely v Polsku velký gastronomický projekt, ke kterému pozvaly české sdružení Maryška. Jeho výsledkem je minikuchařka slezských receptů našich rodičů a prarodičů.

Bunkr MO-S5 v síti Technotrasy - przedstawić wideoCzas wolny1.9.2012

Bunkr MO-S5 v síti Technotrasy

Technické atraktivity Moravskoslezska uceleně propaguje takzvaná Technotrasa. Jde o nový projekt, jehož součástí je pěchotní srub MO-S5 Na Trati z roku 1936. Ke kulturní památce o víkendu proudily stovky lidí z celého regionu. Muži v dobových uniformách, zbraně, vozidla - vše tam připomínalo čas krátce před válkou. Postarala se o to jedna ze zastávek propagačního seriálu s názvem Fajne léto.

Prázdninový kolotoč ve finále - przedstawić wideoCzas wolny4.8.2012

Prázdninový kolotoč ve finále

4 týdny nevšedních zážitků mají za sebou děti, které se zapojily do Prázdninového kolotoče. S volnočasovou akcí se ocitly na zemi, pod zemí, na vodě i pod vodou. Třetí ročník městského projektu oslovil asi 180 dětí. Zjistily, že prázdniny prožité ve městě, mohou být zábavné a poučné zároveň. Kolotoč probíhal od 8. července do 3. srpna.

Prázdninový kolotoč 2012 - przedstawić wideoCzas wolny14.7.2012

Prázdninový kolotoč 2012

Nevšední zážitky, výlety po městě i do jeho okolí, soutěž o hodnotné ceny. Taková je podoba už třetího ročníku Prázdninového kolotoče, velkého projektu pro děti školou povinné. Dokazuje, že léto prožité v Bohumíně nemusí být nudné. Naopak. Program letos ve spolupráci s městem připravilo 30 neziskových organizací.

Vodáci zahájili další sezónu - przedstawić wideoCzas wolny7.7.2012

Vodáci zahájili další sezónu

Vodácký sport má ve městě o prázdninách zelenou. Stylově hned v první den letního volna ve Starém Bohumíně znovu ožila půjčovna lodí. Na projížďku malebnou přírodní památkou v pohraničí se vodáci velmi těšili, soudě podle jejich účasti při odemykání meandrů. Z Česka a Polska se jich dostavilo na osmdesát.

Dětské rybářské závody v Gliňoči - przedstawić wideoCzas wolny30.6.2012

Dětské rybářské závody v Gliňoči

Nechybělo málo a na dvě vodní nádrže v areálu Gliňoč ve Skřečoni by se zapomnělo. Teď už to podle všeho nehrozí. Uměle vytvořené vodní plochy získalo do svého vlastnictví město a nabídlo je občanskému sdružení Racek Bohumín. To se pustilo do jejich obnovy a na jedné z nich spolu s rybáři uspořádalo první dětské závody.

Župní slet sokolů v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny9.6.2012

Župní slet sokolů v Bohumíně

Jsme hrdí na to, že jsme Češi a hlavně sokolové. Tuhle větu nejčastěji vyslovovali účastníci velkého sletu Sokolské župy Beskydské Jana Čapka. Stejně jako před šesti lety, také tentokrát si vybrali pro generálku před celostátním sletem právě Bohumín. V areálu Na Kuželně se představilo přes 1000 cvičenců všech generací.

Bambiriáda Bohumín 2012 - przedstawić wideoCzas wolny2.6.2012

Bambiriáda Bohumín 2012

Má čtrnáctiletou tradici, oslovuje tisíce dětí a probíhá ve všech krajích České republiky. Řeč je o Bambiriádě, největší přehlídce volnočasových aktivit. Vůbec poprvé jsme se s ní mohli setkat také v Bohumíně. V závěru května oživila park Petra Bezruče. K akci se připojila asi třicítka místních i přespolních partnerů.

Zlato pro TS Radost a Impuls - przedstawić wideoCzas wolny2.6.2012

Zlato pro TS Radost a Impuls

Absolutním úspěchem skončila spanilá jízda tanečníků souboru Radost a Impuls na republikové mistrovství. Reprezentaci Bohumína zvládli dokonale a získané medaile počítají na desítky. Jen ze soutěže pro sóla, dua a malé formace přivezli 21 zlatých. Soubor se už několik let za sebou drží na špici českého tanečního žebříčku.

Hledač artefaktů Jiří Mikula - przedstawić wideoCzas wolny19.5.2012

Hledač artefaktů Jiří Mikula

Někdo sbírá známky, jiný pohlednice nebo autíčka. Ovšem není záliba jako záliba. Takovou, do které se zamiloval Jiří Mikula z Šunychlu, má u nás v Bohumíně všeho všudy asi jen pět lidí a pan Jiří patří mezi ty nejaktivnější. Když má volnou chvilku, popadne svůj detektor kovu a jde pátrat. Zajímavé artefakty počítá na desítky.

Pálení čarodějnic v Záblatí - przedstawić wideoCzas wolny5.5.2012

Pálení čarodějnic v Záblatí

Letiště Mošnov mělo v pondělí večer silného konkurenta. V přistávací ranvej se změnilo Záblatí, kam se slétly čarodějnice. Do jediné bohumínské části ležící na kopci zamířilo asi 300 místních i přespolních. Sešli se přesně v den magické Filipojakubské noci, v podvečer z 30. dubna na 1. května.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Liczba znalezionych zapisów: 539

    Městský úřad