Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 539
Strona 12.666666666667 / 15
40 let domu dětí a mládeže - przedstawić wideoCzas wolny15.12.2012

40 let domu dětí a mládeže

Krize středního věku mu rozhodně nehrozí. Ve svých 40 letech je ve vynikající kondici. Dům dětí a mládeže v Bohumíně vznikl v roce 1972 a po celý letošní rok si výročí připomínal. Oslavy završil v prosinci narozeninovou galashow. Volnočasovým zařízením prošly od jeho založení tisíce dětí a desítky pracovníků.

Radost a Impuls na mistrovství světa - przedstawić wideoCzas wolny15.12.2012

Radost a Impuls na mistrovství světa

Bohumín má jedny z nejlepších tanečníků na Zemi. Všechny nás o tom opakovaně ujišťují, naposledy při světovém šampionátu v německé Riese. V našlapané soutěži členové souboru Radost a Impuls hned 4krát stanuli na stupních vítězů. Završili tím letošní velmi zdařilou sezónu. Medaile mají ze všech hlavních tanečních kategorií.

Dámská volenka pro charitu - przedstawić wideoCzas wolny8.12.2012

Dámská volenka pro charitu

Bohumín prožil výjimečný taneční večer. Jeho autoři se inspirovali televizním StarDance a nabídli tříhodinový program standardních a latinskoamerických tanců. Tango a jive nastudovaly ženy z občanského sdružení Alma mater. Byla to pro ně výzva a zároveň podpořily dobrou věc. Tančily pro nadační fond Dobrý anděl.

Keramika Libuše Otrubové - przedstawić wideoCzas wolny3.11.2012

Keramika Libuše Otrubové

Je to vynikající prostředek k zhmotnění vaší fantazie, říká o keramické hlíně Libuše Otrubová z Bohumína. V místním domě dětí a mládeže Fontána vede volnočasový kroužek. Letos je to přesně 10 let, kdy se ho ujala a od té doby jí prošly rukama desítky možná budoucích výtvarníků. Vypravili jsme se k ní na návštěvu.

Zábavně-sportovní hry seniorů - przedstawić wideoCzas wolny13.10.2012

Zábavně-sportovní hry seniorů

Seniorům ve městě není pohyb cizí. Stejně tak bystrá mysl a láska k humoru. Dokázali to Sportovními hrami, které mají v Bohumíně tradici od roku 2007. Pohodlné tričko a tepláky letos obléklo přes 80 aktivních důchodců, pravda, zejména žen. Na hřišti byly plné elánu a směle se vyrovnaly mladším ročníkům.

Minikuchařka slezských receptů - przedstawić wideoCzas wolny29.9.2012

Minikuchařka slezských receptů

Kuchařky z polských Chałupek, Krzyżanowic, Gorzyc, Godówa a dalších polských obcí spojila s ženami z Bohumína slezská kuchyně. Vloni na podzim rozjely v Polsku velký gastronomický projekt, ke kterému pozvaly české sdružení Maryška. Jeho výsledkem je minikuchařka slezských receptů našich rodičů a prarodičů.

Bunkr MO-S5 v síti Technotrasy - przedstawić wideoCzas wolny1.9.2012

Bunkr MO-S5 v síti Technotrasy

Technické atraktivity Moravskoslezska uceleně propaguje takzvaná Technotrasa. Jde o nový projekt, jehož součástí je pěchotní srub MO-S5 Na Trati z roku 1936. Ke kulturní památce o víkendu proudily stovky lidí z celého regionu. Muži v dobových uniformách, zbraně, vozidla - vše tam připomínalo čas krátce před válkou. Postarala se o to jedna ze zastávek propagačního seriálu s názvem Fajne léto.

Prázdninový kolotoč ve finále - przedstawić wideoCzas wolny4.8.2012

Prázdninový kolotoč ve finále

4 týdny nevšedních zážitků mají za sebou děti, které se zapojily do Prázdninového kolotoče. S volnočasovou akcí se ocitly na zemi, pod zemí, na vodě i pod vodou. Třetí ročník městského projektu oslovil asi 180 dětí. Zjistily, že prázdniny prožité ve městě, mohou být zábavné a poučné zároveň. Kolotoč probíhal od 8. července do 3. srpna.

Prázdninový kolotoč 2012 - przedstawić wideoCzas wolny14.7.2012

Prázdninový kolotoč 2012

Nevšední zážitky, výlety po městě i do jeho okolí, soutěž o hodnotné ceny. Taková je podoba už třetího ročníku Prázdninového kolotoče, velkého projektu pro děti školou povinné. Dokazuje, že léto prožité v Bohumíně nemusí být nudné. Naopak. Program letos ve spolupráci s městem připravilo 30 neziskových organizací.

Vodáci zahájili další sezónu - przedstawić wideoCzas wolny7.7.2012

Vodáci zahájili další sezónu

Vodácký sport má ve městě o prázdninách zelenou. Stylově hned v první den letního volna ve Starém Bohumíně znovu ožila půjčovna lodí. Na projížďku malebnou přírodní památkou v pohraničí se vodáci velmi těšili, soudě podle jejich účasti při odemykání meandrů. Z Česka a Polska se jich dostavilo na osmdesát.

Dětské rybářské závody v Gliňoči - przedstawić wideoCzas wolny30.6.2012

Dětské rybářské závody v Gliňoči

Nechybělo málo a na dvě vodní nádrže v areálu Gliňoč ve Skřečoni by se zapomnělo. Teď už to podle všeho nehrozí. Uměle vytvořené vodní plochy získalo do svého vlastnictví město a nabídlo je občanskému sdružení Racek Bohumín. To se pustilo do jejich obnovy a na jedné z nich spolu s rybáři uspořádalo první dětské závody.

Župní slet sokolů v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny9.6.2012

Župní slet sokolů v Bohumíně

Jsme hrdí na to, že jsme Češi a hlavně sokolové. Tuhle větu nejčastěji vyslovovali účastníci velkého sletu Sokolské župy Beskydské Jana Čapka. Stejně jako před šesti lety, také tentokrát si vybrali pro generálku před celostátním sletem právě Bohumín. V areálu Na Kuželně se představilo přes 1000 cvičenců všech generací.

Bambiriáda Bohumín 2012 - przedstawić wideoCzas wolny2.6.2012

Bambiriáda Bohumín 2012

Má čtrnáctiletou tradici, oslovuje tisíce dětí a probíhá ve všech krajích České republiky. Řeč je o Bambiriádě, největší přehlídce volnočasových aktivit. Vůbec poprvé jsme se s ní mohli setkat také v Bohumíně. V závěru května oživila park Petra Bezruče. K akci se připojila asi třicítka místních i přespolních partnerů.

Zlato pro TS Radost a Impuls - przedstawić wideoCzas wolny2.6.2012

Zlato pro TS Radost a Impuls

Absolutním úspěchem skončila spanilá jízda tanečníků souboru Radost a Impuls na republikové mistrovství. Reprezentaci Bohumína zvládli dokonale a získané medaile počítají na desítky. Jen ze soutěže pro sóla, dua a malé formace přivezli 21 zlatých. Soubor se už několik let za sebou drží na špici českého tanečního žebříčku.

Hledač artefaktů Jiří Mikula - przedstawić wideoCzas wolny19.5.2012

Hledač artefaktů Jiří Mikula

Někdo sbírá známky, jiný pohlednice nebo autíčka. Ovšem není záliba jako záliba. Takovou, do které se zamiloval Jiří Mikula z Šunychlu, má u nás v Bohumíně všeho všudy asi jen pět lidí a pan Jiří patří mezi ty nejaktivnější. Když má volnou chvilku, popadne svůj detektor kovu a jde pátrat. Zajímavé artefakty počítá na desítky.

Pálení čarodějnic v Záblatí - przedstawić wideoCzas wolny5.5.2012

Pálení čarodějnic v Záblatí

Letiště Mošnov mělo v pondělí večer silného konkurenta. V přistávací ranvej se změnilo Záblatí, kam se slétly čarodějnice. Do jediné bohumínské části ležící na kopci zamířilo asi 300 místních i přespolních. Sešli se přesně v den magické Filipojakubské noci, v podvečer z 30. dubna na 1. května.

Nový střelecký klub - przedstawić wideoCzas wolny21.4.2012

Nový střelecký klub

V Bohumíně vznikl nový střelecký klub. Sdružuje nadšence střelby z brokovnice a také myslivce. Zázemí našel v hájence v Záblatí, kde působí Myslivecké sdružení Bohumín. Členové klubu tam vzkřísili skoro 60 let starou střelnici. A důvod? Zájemců o sportovní střelbu prý ve městě a okolí rok od roku přibývá.

30 let souboru Radost a Impuls - przedstawić wideoCzas wolny31.3.2012

30 let souboru Radost a Impuls

Jen málokteré město v České republice se může pochlubit tak úspěšnými tanečníky jako Bohumín. Soubor Radost a Impuls je legendou a letošní rok je pro něj výjimečný. Slaví totiž 30 let. Jubilejní koncert zavedl diváky i dnešní a bývalé tanečníky ke vzpomínkám, stejně jako do mimořádně vydařené současnosti.

Drbání všemi smysly - przedstawić wideoCzas wolny10.3.2012

Drbání všemi smysly

V Jeskyňce, nově centru občanského sdružení Alma mater, se drbalo. Nikoho tam nepomlouvali ale přesněji řečeno drbali se. Zájemci se učili nevšední a přitom jednoduchou techniku masáží. Alma mater malým wokrshopem doplnila nabídku alternativního vyžití volného času. Uvolnění a pohoda je jedním z jejích hlavních cílů.

Plesová sezóna - przedstawić wideoCzas wolny25.2.2012

Plesová sezóna

Uplynulé týdny patřily a ještě nějaký čas budou patřit plesům. Jejich sezóna je v letošním roce v Bohumíně vskutku vitální. Plesy se těší velkému ohlasu a nacházejí další pořadatele. Probíhají prakticky v každém větším sále ve městě, včetně toho největšího. V domě služeb ŽDB GROUP se bavili jak dospělí, tak děti.

Bobeš má větší zázemí - przedstawić wideoCzas wolny4.2.2012

Bobeš má větší zázemí

Větší zázemí a tudíž i pestřejší možnosti si užívá Centrum mladé rodiny Bobeš. Jednou tolik místa pro aktivity, hraní a vzdělávání získalo díky loňské rekonstrukci. Větší prostory si pochvalují nejen pracovníci centra, ale hlavně rodiče dětí. Město vložilo do úprav svého objektu, kde sídlí i další organizace, skoro 6,5 milionu korun.

Sokolky v Záblatí trénují na slet - przedstawić wideoCzas wolny26.11.2011

Sokolky v Záblatí trénují na slet

Nejstarší je hodně přes sedmdesát, nejmladší něco málo přes čtyřicet. Všechny spojuje touha vystoupit na stadionu v Praze. Takový cíl mají ženy sokolky, které nacvičují na 15. všesokolský slet. Od října se poctivě scházejí v sokolovně v Záblatí, kde se učí sestavu a dávají svým krokům řád. Zapojilo se rekordních 36 žen.

Ředitelem domu dětí je Ondřej Veselý - przedstawić wideoCzas wolny3.9.2011

Ředitelem domu dětí je Ondřej Veselý

Dům dětí a mládeže Fontána Bohumín má nové vedení. Jeho dlouholetá pracovnice a ředitelka Halina Arendášová odešla do penze, aby si užila podzimu života. Pomyslný štafetový kolík převzal po výběrovém řízení její dosavadní zástupce Ondřej Veselý. 37letý rodilý Bohumíňák v domě dětí vedl oddělení sportu.

Modeláři na Groble Open za Novou Vsí - przedstawić wideoCzas wolny20.8.2011

Modeláři na Groble Open za Novou Vsí

Jako na skutečném letišti to vypadalo v polích za Novou Vsí. V sobotu 13. srpna tam Modelklub Orlová pořádal 5. ročník otevřené nesoutěžní přehlídky. Na Grople Open 2011 dorazilo asi 50 účastníků s modely letadel všemožných druhů a velikostí. Zalétali si také modeláři z Bohumína, kteří jsou členy orlovského klubu.

Knihovna děti o prázdninách láká - przedstawić wideoCzas wolny13.8.2011

Knihovna děti o prázdninách láká

Tvůrčí aktivity pro děti nabízí o prázdninách městská knihovna K3. Každý všední den čeká na čtenáře v dětském oddělení malý Prázdninový kolotoč a jeho originální dobrodružství. V srpnu jde o tajemství Magického domečku, jak se letní seriál jmenuje. Děti díky němu získávají vztah ke knihám a smysluplně tráví volný čas.

Příměstský tábor s keramikou - przedstawić wideoCzas wolny30.7.2011

Příměstský tábor s keramikou

Zajímavou novinku připravil o letošních prázdninách pro školáky dům dětí a mládeže. Tedy, přesněji řečeno pro školačky. Malým slečnám nabídl příměstský tábor věnovaný výhradně jim. Zatímco dosavadní letní program pro děti byl sportovně-počítačový a hlavně pro kluky, jemné dívenky sáhly po ručních pracích a keramice.

Prázdninový kolotoč pro děti - przedstawić wideoCzas wolny16.7.2011

Prázdninový kolotoč pro děti

Rekordních 24 organizací se letos v Bohumíně stará o letní vyžití dětí. S podporou města pro ně pořádají čtyřtýdenní Prázdninový kolotoč. Jeho druhý ročník nabízí seriál sportovně-poznávacích aktivit, se kterými se školáci nudit rozhodně nebudou. Děti se mohou přihlásit kdykoli, sbírat body a nakonec vyhrát zajímavé ceny.

Léto v kubánském stylu - przedstawić wideoCzas wolny2.7.2011

Léto v kubánském stylu

Léto je čas dovolených. Jenže ne všichni mohou vycestovat někam za tropy. Ale jak se zdá, není to zase až takový problém. Stačí si vzít příklad z občanského sdružení Alma Mater. Jeho členky si usmyslely, že by se rády podívaly na exotickou Kubu. A stalo se.

Pasování rybářů kroužku Racek - przedstawić wideoCzas wolny11.6.2011

Pasování rybářů kroužku Racek

Rybáři mají nové posily. Skoro 30 dětí z kroužku Racek úspěšně prošlo závěrečnými testy a jsou z nich právoplatní přátelé Petrova cechu. Vůbec poprvé v historii místní organizace se tak stalo originálním slavnostním křtem, v Bohumíně se nikdy předtím nekonal. Kroužek působí pod záštitou rybářů a domu dětí a mládeže.

3. místo pro zpěvačku Terezu Kachlovou - przedstawić wideoCzas wolny21.5.2011

3. místo pro zpěvačku Terezu Kachlovou

Třináctiletá Tereza Kachlová z Nového Bohumína patří mezi tři nejlepší interprety lidových písní v České republice. Rozhodlo o tom celostátní finále folklórní soutěže Zpěváček 2011. Tereza úspěšně prošla všemi jejími koly a obstála ve velmi silné konkurenci. Do letošního ročníku se přihlásilo zhruba 6 tisíc dětí a mládeže.

Impuls Osobností Bohumína 2010 - przedstawić wideoCzas wolny21.5.2011

Impuls Osobností Bohumína 2010

Bohumín je mimo jiné městem tance, fungují tady hned dva velké soubory. Při jednom z nich působí slavná skupina Impuls. Vznikla v roce 1986 a vloni se nesmazatelně zapsala do historie. Stala se mistrem světa v show dance s formací A přece se točí - Galileo Galilei. Teď Impuls vstoupil do síně slávy Bohumína.

Tanečníci míří na republiku - przedstawić wideoCzas wolny14.5.2011

Tanečníci míří na republiku

Bohumínští tanečníci udávají rytmus. S přehledem zvládli Mistrovství Moravy formací, které se konalo v Přerově. Soubor Radost a Impuls vybojoval v extralize hned 7 zlatých a tři stříbrné medaile. Skvělé výkony jsou vstupenkou na mistrovství republiky. Tam se podívají také členové souboru Kates. Vůbec poprvé včetně skupiny dětí.

Rybářské závody na Novém stavu - przedstawić wideoCzas wolny7.5.2011

Rybářské závody na Novém stavu

Jedna udice vedle druhé byla o víkendu k vidění na rybníku Nový stav. Rybáři z širokého okolí se tam sjeli na 5. ročník veřejných závodů. Šestihodinové klání přilákalo dospělé i děti. Ty měly zastoupení díky novému kroužku Racek Bohumín. Byl to jejich první velký závod vůbec.

Eda Rakus, muzikant srdcem - przedstawić wideoCzas wolny30.4.2011

Eda Rakus, muzikant srdcem

Prohlašuje, že muzikanti na celém světě jsou stejní. Hudba je podle něj kouzlo, které když jednou objevíte, chytne vás navěky. Eduard Rakus ze Šunychlu patří k výrazným muzikantským tvářím Bohumína. Hraje na svatbách, jarmarcích, ale hlavně v ostravském Divadle Antonína Dvořáka. Na klarinet tam válí už 22 let.

11. ročník celoměstské Puzzliády - przedstawić wideoCzas wolny16.4.2011

11. ročník celoměstské Puzzliády

Soutěžit se dá v čemkoli, stačí jen trocha fantazie. V mateřské škole Rafinérský lesík v Novém Bohumíně si před časem všimli velké záliby dětí ve skládání puzzle. Slovo dalo slovo a vznikla soutěž, jejíž tradice trvá už 11 let. Puzzliáda se těší velké přízni a účastní se ji děti skoro ze všech školek ve městě.

Pasování prvňáčků na čtenáře - przedstawić wideoCzas wolny9.4.2011

Pasování prvňáčků na čtenáře

Každé čtvrté dítě v Bohumíně je čtenář. Knihovna K3 jich ve svých řadách eviduje skoro 880. V době počítačů má silnou konkurenci. Knihovna si přesto uchovává sympatie malých čtenářů a věnuje jim mimořádnou pozornost. Třeba tím, že ty úplně nejmenší vítá slavnostním obřadem pasování s pohádkovým králem a královnou.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Liczba znalezionych zapisów: 539

    Městský úřad