Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 848
Strona 19 / 24
Výhrady k regeneraci ul. Nerudova - przedstawić wideoRatusz6.8.2011

Výhrady k regeneraci ul. Nerudova

Radnice představila studii, která počítá s regenerací vnitrobloku v Nerudově ulici v Novém Bohumíně. Jenže tamní obyvatelé k ní mají řadu výhrad. Alespoň tak to vyznělo při veřejném projednání záměru. Snad největší kategorické ne lidé dali plánům výstavby nového parkoviště mezi domy na úkor dosavadní zelené plochy.

Zlatá svatba manželů Knothových - przedstawić wideoRatusz30.7.2011

Zlatá svatba manželů Knothových

Když si dva lidé rozumějí, je to to nejkrásnější, co se může v lidském životě stát. Pravil klasik a my k tomu přidáváme důkaz. Přestože jsou oba už delší čas v důchodu, stále vynikají čiperností a především si báječně rozumějí. Takoví jsou manželé Ludmila a Egon Knothovi z Nového Bohumína, kteří před pár dny oslavili zlatou svatbu.

Cyklisté na cyklostezce - przedstawić wideoRatusz23.7.2011

Cyklisté na cyklostezce

Bohumín je městem cyklistů. Radnice pro ně proto připravuje další vyhrazené cyklostezky. Zpracovává studii pro úsek směřující k areálu železáren a drátoven a v územním řízení se nachází trasa ve Skřečoni na ulici 1. máje. Zatím jedinou fungující cyklostezkou je ta v ulicích Štefánikova a Šunychelská. Jenže názory na ni se různí a řada lidí ji ignoruje.

Vítání nových občánků (16. července 2011) - przedstawić wideoRatusz23.7.2011

Vítání nových občánků (16. července 2011)

Také v červenci pořádá komise pro občanské záležitosti na radnici v Bohumíně slavnostní obřady. Ten, na který vás zveme v další reportáži, patří nejen u matrikářek mezi nejoblíbenější. Vydáme se na vítání nových občánků ze soboty 16. července. Řady Bohumíňáků rozšířilo 14 dětí.

Informace z jednání rady města č. 11 - przedstawić wideoRatusz16.7.2011

Informace z jednání rady města č. 11

Také v letních měsících se radní v Bohumíně scházejí u jednacího stolu, aby rozhodovali o dalším směřování města. Červencové zasedání věnovali mimo jiné výběrovým řízením, majetkovým záležitostem nebo třeba zprávě o stavu investic a velkých opravách bytového fondu. Podrobnosti má starosta Bohumína Petr Vícha.

Hromadná výměna oken - przedstawić wideoRatusz9.7.2011

Hromadná výměna oken

Obnova, kterou bytový fond města svým rozsahem v novodobé historii nepamatuje, je v plném proudu. Hromadná výměna oken se ve dvou letech dotkne 89 domů s 1700 byty. Letošní etapa začala koncem května a potrvá až do října. Město si na realizaci vzalo úvěr, který splatí v průběhu tří let výhradně z vybraného nájemného.

Učili se poskytovat první pomoc - przedstawić wideoRatusz9.7.2011

Učili se poskytovat první pomoc

Představte si modelovou situaci. Jdete po chodníku a najednou někdo před vámi z ničeho nic upadne. Na vás je, abyste mu poskytli první pomoc. Zvládli byste to? Tuhle otázku si položili také bohumínští úředníci. Společně s městskými strážníky prošli speciálním kurzem. Uspořádal ho pro ně Český červený kříž Karviná.

Petice proti využití staré skládky - przedstawić wideoRatusz2.7.2011

Petice proti využití staré skládky

Město se netají tím, že chce zbourat vybydlené domy v ulici Petra Cingra. Stavební suť radnice plánuje uložit na bývalou skládku poblíž ulic Budovatelská a Tovární v Záblatí. Lidé, kteří se o tomto záměru dozvěděli, jsou ale proti. Bojí se neúměrného množství nákladních aut, hluku a prachu. Svůj nesouhlas dali najevo peticí.

Vítání nových občánků (18. června 2011) - przedstawić wideoRatusz25.6.2011

Vítání nových občánků (18. června 2011)

Obřadní síň bohumínské radnice je místem, kde lidé prožívají šťastné okamžiky. Ti starší při výročí svatby, mladší, když si říkají „ano“ a ti úplně nejmenší ve chvíli, kdy jim začíná život. Třeba jako těm, které vám ukážeme v další reportáži. Přijměte pozvání na červnové vítání nových občánků Bohumína.

Informace ze zasedání zastupitelstva č. 5 - przedstawić wideoRatusz18.6.2011

Informace ze zasedání zastupitelstva č. 5

Poslední zasedání před prázdninami mají za sebou zastupitelé Bohumína. Mimo jiné o hospodaření města rokovali ve velké zasedací místnosti radnice 13. června. Nejen k rozhodnutí o rozšíření správního obvodu Bohumína má podrobnosti členka zastupitelstva města, Yvona Placzková.

Vyhláška k převozu sypkých hmot - przedstawić wideoRatusz18.6.2011

Vyhláška k převozu sypkých hmot

Bohumín má další páku v boji za lepší životní prostředí. Převážet například stavební suť v nezakryté korbě už nebude možné. Rozhodli o tom zastupitelé, kteří přijali novou obecně závaznou vyhlášku. Ta nově zakazuje převoz sypkých hmot na území Bohumína bez patřičného zabezpečení. Město tím chce přispět ke snížení prašnosti.

Bohumín řekl deklaraci NE - przedstawić wideoRatusz11.6.2011

Bohumín řekl deklaraci NE

Velká města v kraji odmítla Akční plán Ministerstva životního prostředí. Dokument, který měl obsahovat návrhy na zlepšení kvality hlavně ovzduší, starostové a primátoři označili za nekonkrétní. Vedle Ostravy, Karviné, Havířova a Českého Těšína mu dal červenou i Bohumín.

Informace z jednání rady města č. 10 - przedstawić wideoRatusz11.6.2011

Informace z jednání rady města č. 10

Výběrová řízení, dotace nebo třeba ocenění jubilantů. Tyto a další body se dostaly na program jednání bohumínských radních. V kanceláři starosty zasedli v pondělí 6. června. Šlo v pořadí už o desáté jednání v jejich aktuálním funkčním období. Podrobnosti připojuje místostarosta Igor Bruzl.

Národní dům nemá kus stropu - przedstawić wideoRatusz4.6.2011

Národní dům nemá kus stropu

Národní dům ve Starém Bohumíně doposud tiše vyčkával na svou opravu. Teď se ale kulturní památka ozvala a dala o sobě vědět. V historickém objektu spadl kus stropu. Kdysi slavný společenský dům léta chátrá. Před čtyřmi lety ho od soukromého vlastníka odkoupilo město. Získat dotace na opravu se ale nedaří.

Vítání nových občánků (21. května 2011) - przedstawić wideoRatusz28.5.2011

Vítání nových občánků (21. května 2011)

Ruský spisovatel, dramatik a básník Maxim Gorkij řekl: Děti jsou živými květinami země. Pokud chcete vidět důkazy na vlastní oči, nabízíme reportáž z květnového vítání nových občánků Bohumína. Malé ratolesti, které se rodičům narodily v měsíci březnu, dělají všem kolem velkou radost. Stejně jako zmiňované květiny.

Anketa nejen o sociálních službách - przedstawić wideoRatusz21.5.2011

Anketa nejen o sociálních službách

Ještě v letošním roce bude mít město nový komunitní plán. Je to dokument, který zastřešuje a koordinuje sociální služby. Aby mohl věrně kopírovat potřeby občanů, uspořádal tým komunitního plánování rozsáhlou anketu, ze které chce čerpat. Zapojilo se do ní 831 lidí ze všech částí Bohumína.

Informace z jednání rady města č. 9 - przedstawić wideoRatusz14.5.2011

Informace z jednání rady města č. 9

Výběrová řízení, výzvy více zájemcům k opravám fasád nebo třeba dotace. Také taková byla témata v programu 9. jednání bohumínských radních. V kanceláři starosty rozhodovali v pondělí 9. května. Podrobnosti k několika bodům má členka rady, Věra Palková.

Prostranství a zeleň po výkopech - przedstawić wideoRatusz14.5.2011

Prostranství a zeleň po výkopech

Ještě letos bude v Bohumíně kompletní horkovod, který město zásobuje teplem a teplou vodou. Aktuálně probíhá výstavba jeho druhé etapy v okolí sídliště v ulicích Nerudova a Mírová. Dlouhé a široké výkopy vloni doslova prošpikovaly valnou část města. Nabízí se proto otázka: daly firmy vše do pořádku, jak slíbily?

Průlomový rozsudek s videoterminály - przedstawić wideoRatusz14.5.2011

Průlomový rozsudek s videoterminály

Bohumín od počátku brojí proti videoterminálům. Teď v bitvě s ministerstvem financí skóroval. Kvůli moderním hracím přístrojům město státní orgán zažalovalo a vyhrálo první soud. Je to průlomový rozsudek. Doposud totiž žádný verdikt v tomto směru nepadl. Ministerstvo do této chvíle v Bohumíně povolilo přes 200 přístrojů.

Hobbypark má nové prvky - przedstawić wideoRatusz7.5.2011

Hobbypark má nové prvky

Jen co se venku oteplí a vyčasí, okamžitě ožívá radostným křikem malých návštěvníků. Hobbyareál v parku Petra Bezruče v Novém Bohumíně si na nezájem nemůže stěžovat. Přitom od montáže vůbec prvních dětských atrakcí uplynulo už 11 let. A právě ty, které byly základní pilířem, dosloužily. Musely je proto nahradit nové.

Vyúčtování služeb v bytech - przedstawić wideoRatusz7.5.2011

Vyúčtování služeb v bytech

Do několika tisíců domácností v Bohumíně zamířilo vyúčtování služeb spojených s užíváním bytu. Majitelé bytových fondů nájemníkům předávají rozpisy hospodaření za rok 2010. Největším vlastníkem bytů v Bohumíně je město, má jich zhruba 4,5 tisíce. Také v letošním roce v jeho případě převládají přeplatky nad nedoplatky.

Cyklostezka ve Skřečoni s problémy - przedstawić wideoRatusz30.4.2011

Cyklostezka ve Skřečoni s problémy

Jedním z nejrušnějších úseků v Bohumíně se stává ulice 1. máje. Po dostavbě mostu a přivaděče ve Skřečoni by tudy měla proudit osobní i nákladní automobilová doprava ve velkém. V ohrožení se tak ocitají cyklisté. Ochránit je má plánovaná cyklostezka, podle prvních odhadů za 13,5 milionu korun. Narazila však na odpor některých majitelů pozemků.

Zavádí svoz bioodpadu - przedstawić wideoRatusz30.4.2011

Zavádí svoz bioodpadu

Nerudovskou otázku „Kam s ním?“ už lidé z rodinných domků nemusejí řešit. Ti, kteří nevěděli kam s posečenou trávou či větvemi, mohou v Bohumíně vůbec poprvé využít svozu bioodpadu. Novinku zavedla radnice prostřednictvím BM servisu. Svoz probíhá jednou za 14 dnů. Placená služba se letos testuje.

2000 nových stromů pro Bohumín - przedstawić wideoRatusz23.4.2011

2000 nových stromů pro Bohumín

Vysadit skoro 2000 nových stromů. Takový je plán Bohumína. Město chce ve třech lokalitách umístit takzvanou izolační zeleň. Má být jedním z opatření, jejichž cílem je snížení dopadů prašnosti v regionu. Na realizaci by mohlo přispět ministerstvo životního prostředí. Bohumín bude žádat o podporu z programu na zlepšení ovzduší v Moravskoslezském kraji.

Amos pro učitelky mateřinek - przedstawić wideoRatusz16.4.2011

Amos pro učitelky mateřinek

Pracovníci ve školství už vědí, kdo je v Bohumíně držitelem prestižního ocenění Amos. Anketu radnice vyhlašuje u příležitosti Dne učitelů. V minulosti takto ocenila ředitelky, pedagogy ale i školníky a školní kuchařky. V 11. ročníku městského projektu padla volba na učitelky v mateřských školách. Město jich ocenilo celkem dvanáct.

Informace ze zasedání zastupitelstva č. 4 - przedstawić wideoRatusz16.4.2011

Informace ze zasedání zastupitelstva č. 4

Zastupitelé města rozhodovali o dění v Bohumíně. V pořadí 4. zasedání absolvovali v pondělí 11. dubna. V programu se objevily kromě jiného obsáhlé body věnované hospodaření města a územnímu i regulačnímu plánu Bohumína. Nejdůležitější body komentuje zastupitel Stanislav Musil.

Vítání nových občánků (9. dubna 2011) - przedstawić wideoRatusz16.4.2011

Vítání nových občánků (9. dubna 2011)

Jeden anglický dramatik řekl: Nic nemá na děti lepší vliv, než chvála. Zda měl pravdu, se mohou přesvědčit maminky a tatínkové ve městě. Konkrétně ti, kterým se v prvních měsících letošního roku narodily ratolesti. Miminka jsme do řad Bohumíňáků přijali slavnostním obřadem vítání nových občánků. V sobotu 9. dubna.

Informace z jednání rady města č. 7 - przedstawić wideoRatusz9.4.2011

Informace z jednání rady města č. 7

Integrovaný plán rozvoje města, správa a údržba hřišť a dětských koutků nebo třeba otázka veřejné služby. To jsou jen některá z témat, jimiž se zabývali radní Bohumína. V kanceláři starosty města rozhodovali v pondělí 4. dubna. Podrobnosti k jednání má pro nás člen rady a místostarosta, Igor Bruzl.

Informace z jednání rady města č. 6 - przedstawić wideoRatusz19.3.2011

Informace z jednání rady města č. 6

Radní Bohumína rozhodovali o dalším dění ve městě. K šestému jednání ve svém funkčním období se sešli v pondělí 14. března. Zabývali se například plánovanými stavebními úpravami, školstvím i vývojem přestupků v roce 2010. Podrobnosti k programu má člen rady Josef Plášil.

Etapy nového územního plánu - przedstawić wideoRatusz12.3.2011

Etapy nového územního plánu

Bohumín připravuje nový územní plán. Dosavadní, 13 let starý dokument, dosloužil. Územní plán určuje, kde může fungovat průmysl, působit zemědělství a kde si mohou lidé postavit rodinné domky. Nový dokument začne platit snad už v závěru příštího roku. Na řadě míst možná bude ve vztahu k nové zástavbě přísnější.

První čísla k teplu z Dětmarovic - przedstawić wideoRatusz12.3.2011

První čísla k teplu z Dětmarovic

Už déle než půl roku vytápí Bohumín teplo z elektrárny v Dětmarovicích. Centrální zásobování nahradilo dosluhující plynové kotelny. Nový systém má v konečné fázi přinést snížení nákladů na vytápění o 20 až 30 procent. Teď jsou na stole první výsledky. Průměrná domácnost ušetří za rok 2010 při stejné spotřebě tepla jako rok předtím kolem 1800 korun.

Veřejně prospěšní pracovníci - przedstawić wideoRatusz5.3.2011

Veřejně prospěšní pracovníci

Veřejně prospěšní pracovníci se v Bohumíně osvědčili. Pomocné síly z řad nezaměstnaných město začalo v roce 2003 využívat jako jedno z prvních v regionu. Mzdy pracovníků doposud plně hradilo ministerstvo práce. Kvůli škrtům ve státním rozpočtu teď ale bude muset Bohumín více přispívat. Službu chce přesto zachovat.

Vítání nových občánků (26. února 2011) - przedstawić wideoRatusz5.3.2011

Vítání nových občánků (26. února 2011)

Herec Otakar Brousek starší řekl: Štěstí je jako malé dítě. Musí se neustále držet za ruku a podpírat. Takovou oporou může být právě potomek. Holčičky a kluci se v uplynulých týdnech narodili početné řádce rodičů z Bohumína. Nové občánky město mezi sebe uvítalo slavnostním obřadem v sobotu 26. února.

15. reprezentační ples Bohumína - przedstawić wideoRatusz26.2.2011

15. reprezentační ples Bohumína

Na dobu, kdy se sbírala céčka a frčela trvalá, lidé vzpomínali v domě služeb železáren a drátoven. Město Bohumín tam v pátek 18. února uspořádalo svůj 15. reprezentační ples. Taneční páry pozvalo na výlet do 80. let a na pódiu proto nechyběla jejich hlavní hudební hvězda, Michal David.

Kanalizace a výběr stočného - przedstawić wideoRatusz19.2.2011

Kanalizace a výběr stočného

Domácnosti napojené na kanalizaci platí stočné. Jenže ne vždy tomu tak bylo. Třeba u sítě provozované městem ještě donedávna existovaly výjimky. Jde o úseky, které Bohumín v uvozovkách zdědil jako „nechtěné“ po privatizaci. Teď proces uzavírání smluv k odvádění odpadních vod a vybírání stočného míří do finále. Otazníky ale přetrvávají.

Zasedání zastupitelstva města č. 3 - przedstawić wideoRatusz19.2.2011

Zasedání zastupitelstva města č. 3

Další směřování Bohumína měli ve svých rukou zastupitelé města. V pondělí 14. února se sešli na 3. zasedání v aktuálním funkčním období. Zastupitelé probírali například výsledky hospodaření města v roce 2010, zprávu o činnosti městské policie nebo dotace na modernizaci výuky, sportování dětí a mládeže. Podrobnosti má zastupitel Arnošt Suchý.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 
Liczba znalezionych zapisów: 848

    Městský úřad