Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 849
Strona 22 / 24
Prvňáčci v solné jeskyni - przedstawić wideoRatusz13.3.2010

Prvňáčci v solné jeskyni

Bohumín se nachází v oblasti s nejvíce znečištěným ovzduším v Česku. Zastupitelé proto pro letošní rok vyhradili z rezervy městského rozpočtu navíc 600 tisíc korun na podporu zdravé výuky dětí. Tato dotace zahrnuje mimo jiné podporu programu ozdravných pobytů v solné jeskyni.

Dům čp. 45 ve Starém Bohumíně - przedstawić wideoRatusz6.3.2010

Dům čp. 45 ve Starém Bohumíně

Historické jádro Starého Bohumína, to je především samotném náměstí. Stojí na něm řada dobových staveb, z nichž mnohé léta čekají na rekonstrukci. Patří mezi ně i dům číslo popisné 45. Ještě donedávna soukromý objekt dnes patří městu. To plánuje jeho obnovu. Požadavky památkářů ji ale podle všeho oddálí. Radnice tvrdí, že pokud by je měla splnit, rekonstrukce bude neefektivní.

Jak dál s lokalitou „Osvěta“? - przedstawić wideoRatusz6.3.2010

Jak dál s lokalitou „Osvěta“?

Říká vám něco název Osvěta? Mladším ročníkům asi ne, ale střední a starší generace si určitě vzpomene. Jmenovalo se tak divadlo, které stávalo v místech dnešního volného prostranství mezi slepou částí ulice ČSA a Rafinérským lesíkem. Plocha je léta nevyužitá a občané teď mohou náměty její budoucnost ovlivnit.

Vítání nových občánků (27. února 2010) - przedstawić wideoRatusz6.3.2010

Vítání nových občánků (27. února 2010)

Polský romantický básník Stefan Garczyński napsal, že dítě, na jehož natažené ruce se často odpoví odmítnutím, může navždy ztratit schopnost projevovat svou něžnost a vycházet vstříc. Věřme, že to nebude případ rodičů z Bohumína, kterým se na počátku letošního roku narodil potomek a město je proto uvítalo na radnici.

Hromadná výměna oken v bytech - przedstawić wideoRatusz27.2.2010

Hromadná výměna oken v bytech

Město připravuje největší hromadnou výměnu oken v historii svého bytového fondu. Akci rozvrženou do dvou let plánuje zafinancovat úvěrem ve výši až 80 milionů korun. Radnice teď zadává zpracování projektových dokumentací a svolává nájemníky dotčených domů. Ti se mají k plánům vyjádřit a případně je doplnit o další podněty.

Mrazy a psi v útulku - przedstawić wideoRatusz20.2.2010

Mrazy a psi v útulku

Vydatná zima a zejména mráz působí problémy v útulku v Šunychlu. Teploty v noci i přes den padají pod nulu a psi jsou vystaveni dlouhotrvajícím mrazům. Kotce nejsou vyhřívané a zateplení jejich pelechů není v tak kruté zimě dostatečné. Na problém upozornila ošetřující veterinářka a spolu s ní další občané. Město situaci hodlá řešit.

Regenerace parku Petra Bezruče - przedstawić wideoRatusz20.2.2010

Regenerace parku Petra Bezruče

Parkem Petra Bezruče znějí motorové pily. Kácením začal projekt regenerace této zelené oázy Nového Bohumína spojený s výsadbou nových stromů. Nejstarší vzácné kusy zůstanou téměř všechny zachovány. Pryč naopak musejí dřeviny, které ohrožují bezpečnost nebo se jim v parku nedaří. Probírka stromů je nejrozsáhlejší za posledních několik desítek let.

Zasedání zastupitelstva města č. 21 - przedstawić wideoRatusz13.2.2010

Zasedání zastupitelstva města č. 21

Hospodaření, majetkové záležitosti a zejména pak územní plán Bohumína. Takové byly nejobsáhlejší body letošního prvního jednání zastupitelů města. Jejich zasedání jsme vysílali v přímém přenosu. Výběr toho nejzajímavějšího má pro vás člen zastupitelstva, Jiří Knot.

Informace z jednání rady města č. 51 - przedstawić wideoRatusz6.2.2010

Informace z jednání rady města č. 51

Vyhlášení výběrových řízení, například na výměny oken v bytech. Stejně tak záležitosti týkající se veřejného pořádku, školství nebo městem zřizovaných společností. To je pouze stručný výčet bodů, které se dostaly na program 51. jednání rady města. Podrobnosti má starosta Petr Vícha.

Vítání nových občánků (30. ledna 2010) - przedstawić wideoRatusz6.2.2010

Vítání nových občánků (30. ledna 2010)

Německý básník a prozaik Novalis řekl, že dítě je zviditelněná láska. Za pravdu by mu určitě dali rodiče, kterým se v závěru loňského roku narodila malá holčička nebo malý kluk. Ti rozšířili řady Bohumíňáků a jakmile se trochu na tom světě rozkoukali, zamířili společně s rodiči na radnici k vítání nových občánků.

Proč autobusy nezajíždějí k nádraží? - przedstawić wideoRatusz30.1.2010

Proč autobusy nezajíždějí k nádraží?

Autobusové spojení mezi Skřečoní a Novým Bohumínem jitří emoce. Linky, které jezdí na trase Bohumín - Orlová musejí kvůli výstavbě nového mostu využívat náhradní trasu. Při ní však autobusy nezajíždějí k vlakovému nádraží, jak bývalo zvykem. Aby se lidé dostali do centra města, musejí ujít kus pěšky. Mnohým se to nelíbí.

Informace z jednání rady města č. 50 - przedstawić wideoRatusz16.1.2010

Informace z jednání rady města č. 50

Zpráva o stavu investic města a velkých opravách bytového fondu, hodnocení družebních vztahů nebo výpovědi z nájmu bytů. Taková i další byla témata v pořadí padesátého jednání rady města. Její členové rozhodovali o věcech veřejných v pondělí 11. ledna. Podrobnosti má místostarosta Roman Honysz.

Plísně a vlhkost v bytech - przedstawić wideoRatusz16.1.2010

Plísně a vlhkost v bytech

Vyměňte nám stará okna za nová. Takový je dlouhodobě nejčastější požadavek nájemníků. Přibývá však případů, kdy si lidé po instalaci plastových oken stěžují na plísně, které se v bytě posléze objeví. Problém je nejvíce aktuální teď, v zimě. Jednotná příčina neexistuje. Nejčastěji však jde o nesprávné zacházení s novými okny a nedostatečné větrání.

Petice proti umístění dopravního hřiště - przedstawić wideoRatusz9.1.2010

Petice proti umístění dopravního hřiště

Bohumín je zejména v létě plný cyklistů, a to i těch nejmenších. V jejich případě je důležité, aby na cestách znali základní pravidla a předpisy. Výuku má ještě v letošním roce zlepšit dětské dopravní hřiště. V parku Petra Bezruče má vyrůst do poloviny roku. Jenže ne každému se jeho umístění zamlouvá. Odpůrci sepisují petici.

Novoroční projev starosty Bohumína - przedstawić wideoRatusz2.1.2010

Novoroční projev starosty Bohumína

U příležitosti začátku nového roku si možná i vy dáváte různá předsevzetí, závazky a cíle. Tak jako město, ve kterém žijeme. Přestože i na jeho rozpočet dolehla hospodářská krize, plány jsou připravené a 12 měsíců k jejich splnění je k dispozici. Více osobně starosta Bohumína Petr Vícha ve svém novoročním projevu.

Vánoční přání občanům Bohumína - 1. část - przedstawić wideoRatusz24.12.2009

Vánoční přání občanům Bohumína - 1. část

1. Josef Plášil, místostarosta města Bohumína   2. Blanka Ryšavá, předsedkyně komise pro městskou část Vrbice   3. Marta Bočková, předsedkyně komise pro městskou část Šunychl

Vánoční přání občanům Bohumína - 2. část - przedstawić wideoRatusz24.12.2009

Vánoční přání občanům Bohumína - 2. část

1. Dagmar Knýblová, předsedkyně komise pro městskou část Záblatí   2. Vítězslav Malchar, předseda komise pro městskou část Starý Bohumín

Vánoční přání občanům Bohumína - 3. část - przedstawić wideoRatusz24.12.2009

Vánoční přání občanům Bohumína - 3. část

1. Zina Nováčková, členka komise pro městskou část Pudlov   2. František Walter, předseda komise pro městskou část Skřečoň

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 20 - przedstawić wideoRatusz19.12.2009

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 20

Bohumín už ví, jak bude v roce 2010 hospodařit. Rozpočet schválili zastupitelé města. Jaké akce město v příštím roce plánuje zrealizovat a kterých oblastí se vůbec nedotkne finanční krize? Nejen na tyto otázky odpovídá místostarostka Bohumína, Věra Palková.

Město má mluvící sirény - przedstawić wideoRatusz19.12.2009

Město má mluvící sirény

Město má nový nástroj, kterým může obyvatele účinně varovat před blížícím se nebezpečím. Jde o staré dobré sirény, které doposud jen houkaly a jejich uplatnění bylo hodně specifické. Radnice má pro ně ale odteď mnohem širší využití. Část z nich zmodernizovala tak, že mohou v krizových situacích fungovat na principu městského rozhlasu.

Plynofikace Kopytova se odkládá - przedstawić wideoRatusz19.12.2009

Plynofikace Kopytova se odkládá

K obyvatelům Kopytova míří před Vánocemi neradostná zpráva. Osada, která je se svými 32 domy součástí Šunychlu, se zemního plynu hned tak nedočká. Projekt připravované plynofikace je pozastavený. Výstavba nebo jen provozování 3,5 kilometru dlouhých rozvodů není podle informací města pro plynárenskou společnost efektivní.

Požadavky pro nový územní plán - przedstawić wideoRatusz19.12.2009

Požadavky pro nový územní plán

Město v příštím roce zahájí práce na pořízení nového územního plánu, dokumentu, který mimo jiné určuje, kde bude v Bohumíně zástavba a kde plochy pro zemědělství či podnikání. Obyvatelé, vlastníci nemovitostí i firmy teď mohou ještě několik posledních týdnů předkládat požadavky, které by se v jeho nové podobě mohly objevit.

Prosincové vítání nových občánků - przedstawić wideoRatusz19.12.2009

Prosincové vítání nových občánků

V kalendáři rychle mizí poslední dny letošního roku a tím pádem i ve společenské kronice města zbývá už jen pár volných řádků. Hned několik jich v sobotu 12. prosince obsadili naši nejmenší. To když se v obřadní síni radnice uskutečnilo letošní poslední vítání nových občánků.

Informace z jednání rady města č. 49 - przedstawić wideoRatusz12.12.2009

Informace z jednání rady města č. 49

Naposledy v letošním roce se na počátku nového týdne sešla rada města. Jednání, které připadlo na pondělí 7. prosince, bylo 49 v aktuálním funkčním období. V programu se objevily záležitosti týkající se školství, bydlení i veřejných prostranství. Radní si také stanovili cíle na rok 2010. Podrobnosti má místostarosta Josef Plášil.

Vodné a stočné v roce 2010 - przedstawić wideoRatusz5.12.2009

Vodné a stočné v roce 2010

Poměrně hlasitý boj se v minulém týdnu rozhořel o výši vodného a stočného pro příští rok. Cena měla podle Severomoravského vodárenského svazu měst a obcí růst až téměř o 7 procent. Proti navrhovanému zdražení však řada měst protestovala, včetně Bohumína. Severomoravské vodovody a kanalizace nakonec přeci jen částečně ustoupily.

Zlatá svatba manželů Ptákových - przedstawić wideoRatusz28.11.2009

Zlatá svatba manželů Ptákových

rolistujme teď společenskou kronikou města a zastavme se v kapitole, která je věnována výročí svateb. Tam totiž najdeme i Slávku a Josefa Ptákovy z Nového Bohumína. Manželé se poznali na konci padesátých let, aby si v roce 1959 řekli své ano. Teď společně oslavili zlatou svatbu.

Do města zavítal biskup Lobkowicz - przedstawić wideoRatusz21.11.2009

Do města zavítal biskup Lobkowicz

Kanonická vizitace zavedla v pátek 13. listopadu do Bohumína biskupa Ostravsko-opavské diecéze Františka Václava Lobkowicze. Jednodenní pobyt, během kterého kontroluje stav vybrané farnosti, biskup prožil mezi žáky na Základní škole ve Skřečoni, v domově důchodců i mezi samotnými farníky. Nejvyšší představitel katolické církve v regionu zavítal také na radnici.

Listopadové vítání nových občánků - przedstawić wideoRatusz21.11.2009

Listopadové vítání nových občánků

Saint Antoine De Exupéry řekl: Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si to pamatuje. To však neplatí o rodičích, kteří v sobotu 14. listopadu zamířili na radnici. Ti totiž mají aktuálně dětství přímo před očima. Narodily se jim malé holčičky a malí kluci, které město tradičně uvítalo do svých řad.

Budoucnost Národního domu - przedstawić wideoRatusz14.11.2009

Budoucnost Národního domu

Slavné časy Národního domu ve Starém Bohumíně jsou dávno pryč. Místo, kde se konaly plesy, svatby i další společenské události, je v neutěšeném stavu. Objekt město koupilo před dvěma lety od soukromého vlastníka a ihned se pustilo do příprav náročné rekonstrukce. Na to, aby mohla začít, ale zatím nejsou peníze. Nedaří se je najít ani v evropských fondech.

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 19 - przedstawić wideoRatusz14.11.2009

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 19

Zastupitelé Bohumína rozhodovali o věcech veřejných. Ve velké zasedací síni radnice se sešli už po devatenácté v aktuálním funkčním období. Výběr nejzajímavějších bodů z programu má člen zastupitelstva Vladimír Šmíd.

Informace z jednání rady města č. 48 - przedstawić wideoRatusz7.11.2009

Informace z jednání rady města č. 48

Kancelář starosty byla na počátku týdne vyhrazena jednání rady města. Její členové se sešli už po osmačtyřicáté. Na programu se objevilo například hodnocení údržby veřejné zeleně v Bohumíně, bytové záležitosti nebo nakládání s odpady. Podrobnosti k programu má tajemnice městského úřadu Dagmar Fialová.

Případ Hotelový dům po 4 letech - przedstawić wideoRatusz7.11.2009

Případ Hotelový dům po 4 letech

Uplynuly již 4 roky od okamžiku, kdy na bývalém Hotelovém domě na Okružní ulici zavlály protestní prapory. Lidé, kteří bydleli na tamní ubytovně, vytrvale odmítali objekt opustit. Město tehdy dům koupilo od železáren a drátoven, aby v něm vybudovalo byty první kategorie. Zatímco noví nájemníci v nich bydlí už druhým rokem, soudní spory se vlekly doteď.

Konec zahrádek na ul. Petra Cingra - przedstawić wideoRatusz31.10.2009

Konec zahrádek na ul. Petra Cingra

Proměnit ulici Petra Cingra v bydlení na dobré adrese. Takové jsou plány radnice, která chce dát lokalitě ryze městský ráz. Plány se ale nelíbí zahrádkářům, kteří zde mají pronajaty pozemky. Místa pro pěstování ovoce a zeleniny totiž mají ustoupit bytové a domovní zástavbě. Zahrádkáři proti záměru protestují.

Diamantová svatba manželů Sikorových - przedstawić wideoRatusz24.10.2009

Diamantová svatba manželů Sikorových

Miroslav Tyrš, zakladatel tělocvičné jednoty Sokol, by z nich měl radost. Eliška a František Sikorovi z Pudlova se totiž seznámili právě při cvičení v Sokolu. Svatební ano si řekni v říjnu roku 1949. Od té doby letos uplynulo rovných 60 let a společně tak mohli před několika dny oslavit diamantovou svatbu.

Elektronické datové schránky - przedstawić wideoRatusz24.10.2009

Elektronické datové schránky

Datové schránky, které naplno odstartují 1. listopadu, se staly pojmem. Mají být vlajkovou lodí v elektronické komunikaci mezi úřady a občanem. Jenže slova chvály se mísí s kritikou. Systém se spustí za týden, avšak řada lidí a firem neví, jak s ním naložit. Elektronicky přitom budou muset mnozí komunikovat i s místní radnicí.

Zájem o nebytové prostory města - przedstawić wideoRatusz24.10.2009

Zájem o nebytové prostory města

Město má ve svém fondu přes 130 nebytových prostor, určených převážně k podnikání. Nedávno přibyly další, nové a zrekonstruované v Domě služeb na náměstí Budoucnosti v Novém Bohumíně. Jenže jak se ukázalo, zájem o ně i přes silnou propagaci není valný. Znamená to, že nad podnikáním se v Bohumíně kvůli hospodářské krizi stahují mračna?

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 
Liczba znalezionych zapisów: 849

    Městský úřad