Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 848
Strona 23 / 24
Říjnové vítání nových občánků - przedstawić wideoRatusz10.10.2009

Říjnové vítání nových občánků

Spisovatel Viktor Hugo řekl, že žena je hádankou a dítě jejím rozluštěním. Pokud to skutečně platí, tak v rodinách, které nedávno zavítaly do obřadní síně místní radnice, už tajenku rozluštili. Lákám tím k návštěvě vítání nových občánků. Patřilo mu dopoledne první říjnové soboty.

Výměnu řidičáků zatím neberou vážně - przedstawić wideoRatusz3.10.2009

Výměnu řidičáků zatím neberou vážně

Moravskoslezský kraj je po Praze druhým největším regionem v České republice, kde řidiči zatím neberou příliš vážně povinnou výměnu řidičských průkazů. Nahradit jich tady zbývá přes 124 tisíc. Na odbor dopravy se lidé nehrnou ani v Bohumíně. Přestože čas je až do konce příštího roku, úřady před otálením varují.

Zlatá svatba manželů Kopečných - przedstawić wideoRatusz26.9.2009

Zlatá svatba manželů Kopečných

Magické devítky přilákaly v sobotu 19. září do obřadní síně a místních kostelů hned čtyři novomanželské páry, kteří si v tento den řekli své ano. Společně s nimi se v tento den vydali na radnici také manželé Alois a Kristina Kopeční z Nového Bohumína. Ti se na společnou cestu životem vydali 19. září, před 50 lety.

Dražba ztrát a nálezů - przedstawić wideoRatusz19.9.2009

Dražba ztrát a nálezů

Je to obyčejné nádvoří, ale uprostřed týdne se proměnilo v aukční síň, která by mohla směle konkurovat i světovým kolegyním. Jen věci, které se dražily, byste mezi výstavní zařadili asi jen stěží, ale přesto jsou užitečné. Veřejnou aukcí město provětralo svůj sklad ztrát a nálezů. Nebylo jich málo a zájemců stejně tak.

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 18 - przedstawić wideoRatusz19.9.2009

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 18

Po prázdninové přestávce se v jednací síni radnice opět sešli zastupitelé města. V rozhovoru se Zdeňkem Veselým, členem zastupitelstva, přinášíme výběr nejzajímavějších bodů.

Informace z jednání rady města č. 46 - przedstawić wideoRatusz12.9.2009

Informace z jednání rady města č. 46

Oblast životního prostředí, stejně jako školství, majetkové záležitosti nebo bydlení a byty. Tyto i další sféry života v Bohumíně se dostaly na program jednání rady města. V pořadí 46. zasedání v aktuálním funkčním období proběhlo v pondělí 7. září. Podrobnosti má místostarosta Bohumína Josef Plášil.

Soukromá forma mateřinky ve Skřečoni končí - przedstawić wideoRatusz12.9.2009

Soukromá forma mateřinky ve Skřečoni končí

Necelé čtyři měsíce času zřejmě zbývají soukromé mateřské škole ve Skřečoni. V závěru roku zařízení, které funguje jako společnost s ručením omezeným, své působení ukončí. Plánuje to současné vedení školky. Rodiče dětí se ale bát nemusejí. Vedení mateřinky jedná s městem o převodu zařízení zpět pod jeho křídla.

Zářijové vítání nových občánků - przedstawić wideoRatusz12.9.2009

Zářijové vítání nových občánků

Jean Jacques Rousseau řekl, že výchova dětí je činnost, při níž musíme obětovat čas, abychom ho získali. O tom, jak moc je tento citát ze života, teď mohou přemýšlet novopečení rodiče malých Bohumíňáčků. Přestože jejich děti mají teprve několik málo týdnů, stihly už zvládnout první cestu na radnici.

Proměna náměstí ve Starém Bohumíně - przedstawić wideoRatusz5.9.2009

Proměna náměstí ve Starém Bohumíně

Ve městě máme tři náměstí. Zatímco prostranství pojmenované na počest T. G. Masaryka a náměstí Budoucnosti v Novém Bohumíně jsou nedávno opravené, historické jádro Starého Bohumína je zchátralé. Napravit by to měla plánovaná oprava za desítky milionů korun, která začíná mít jasnější obrysy.

Další deregulace nájemného - przedstawić wideoRatusz15.8.2009

Další deregulace nájemného

Výdaje na bydlení dál porostou. Radní rozhodli o další vlně deregulace nájemného v městských bytech. Hlouběji do peněženky budou nájemníci sahat průběžně až do roku 2012. V konečné fázi se tak cena vyšplhá na maximálně možnou hranici, tedy na celostátní cílové nájemné ve výši přes 38 korun za metr čtvereční měsíčně. V příštích dvou letech ale město nabídne slevy.

Informace z jednání rady města č. 45 - przedstawić wideoRatusz15.8.2009

Informace z jednání rady města č. 45

Prakticky na žádném ze zasedání rady města nechybí oblast bydlení. Ani na počátku právě končícího týdne tomu nebylo jinak. Radní se na svém 45. jednání zabývali licitacemi, pronájmy i plánem oprav domovního fondu pro příští rok. Podrobnosti má místostarostka Bohumína, Věra Palková.

Zlatá svatba manželů Kaňkových - przedstawić wideoRatusz15.8.2009

Zlatá svatba manželů Kaňkových

V letních měsících zažívají kostely a oddací síně největší zájem o uzavření sňatku. Když se k tomu přidá magické datum, mají matrikářky o práci postaráno. Tak jako v sobotu 8. 8., kdy se v Bohumíně konalo hned pět svateb najednou. Rekordmanem ale podle všeho bude sobota 19. 9., to bude svateb ve městě hned sedm. Kdo ví, jestli tyto sňatky vydrží tak dlouho, jako manželství Anny a Antonína Kaňkových. Ti spolu žijí už 50 let.

EU podpoří stavbu cyklostezky - przedstawić wideoRatusz8.8.2009

EU podpoří stavbu cyklostezky

Když úředníci před několika lety na Bezručově a Štefánikově ulici měřili intenzitu dopravy, zjistili, že v době špičky tudy projede a projde až tisícovka cyklistů a chodců za hodinu. Komunikace patří k nejvíce frekventovaným ve městě a je tedy i relativně nebezpečná. Cyklistům se tady ale blýská na lepší časy. Už příští rok se ulicemi Štefánikova a Šunychelská projedou po nové cyklostezce.

Srpnové vítání nových občánků - przedstawić wideoRatusz8.8.2009

Srpnové vítání nových občánků

Na konci července žilo v Bohumíně podle statistik přes 22 800 lidí. Dnes už toto číslo ale může být jiné. Není totiž týden, kdy by se na stůl městských matrikářek nedostalo oznámení z okolních porodnic o přírůstku do některé z bohumínských rodin. Podívejte se, které holky a kteří kluci rozšířili naše řady naposledy.

Kácení stromů -  kdy ano, kdy ne? - przedstawić wideoRatusz1.8.2009

Kácení stromů - kdy ano, kdy ne?

Z ptačího pohledu působí Bohumín na většině svého území zeleně. Tak je tomu i v samotném centru města. Jen stěží byste tady našli sídliště, kde stromy nerostou. Jsou však případy, kdy vyvolávají rozporuplné reakce. U těch vzrostlých se lidé obávají například jejich zřícení a požadují okamžité řešení. Ne vždy je to ale podle dendrologů možné.

Zlatá svatba Chrobočkových - przedstawić wideoRatusz1.8.2009

Zlatá svatba Chrobočkových

Pojďme teď na chvíli zalistovat ve společenské kronice našeho města. Jedna z jejích letošních stránek bude patřit Květuši a Ladislavu Chrobočkovým ze Skřečoně. Letos v červenci to bylo přesně 50 let, co společně kráčejí životem. Svou zlatou svatbu se rozhodli oslavit slavnostním obřadem.

Prázdniny ve znamení oprav škol - przedstawić wideoRatusz25.7.2009

Prázdniny ve znamení oprav škol

Zedníci se vrátili zpátky do škol. Nikoli proto, aby si zde rozšířili své vědomosti, ale aby dětem připravili příjemnější prostředí, do kterého se po prázdninách vrátí. Jejich dvouměsíční volno slouží k opravám a investicím ve školních budovách každoročně. Jen letos město na tyto účely vynaloží ze svého rozpočtu přes 7,5 milionu korun.

Ve městě se objevily nové měřiče rychlosti - przedstawić wideoRatusz25.7.2009

Ve městě se objevily nové měřiče rychlosti

Dodržování povolené rychlosti dělá problém nejen řidičům v Bohumíně. Případů, kdy vozidlo jede rychleji, než by mělo, jsou ve městě týdně desítky až stovky. Policejní radar se vzhledem k velikosti území, pro které je určen, u nás objeví jen sporadicky a městští strážníci jej nevlastní. Situaci mají pomoci zklidnit nově zakoupené měřiče. Město do jejich pořízení investovalo 400 tisíc korun.

Databáze „Firmy, služby, podnikání“ - przedstawić wideoRatusz18.7.2009

Databáze „Firmy, služby, podnikání“

Seznam řemeslníků, obchodů, škol nebo zdravotnických a kulturních zařízení najdete v Bohumíně přehledně na jednom místě. Už devět let u nás funguje elektronická databáze, která je veřejně přístupná na internetu. Obsahuje stovky údajů, které se pravidelně aktualizují. To se děje právě teď. Celý proces potrvá čtyři měsíce.

Informace z jednání rady města č. 44 - przedstawić wideoRatusz18.7.2009

Informace z jednání rady města č. 44

Přestože jsou prázdniny, život v Bohumíně plyne dál. S ním souvisí i řešení každodenních problémů včetně rozhodování o věcech veřejných. V pondělí 13. července se proto v kanceláři starosty sešli na svém 44. zasedání členové rady města. Nahlédli jsme do programu jejich jednání a teď nabízíme to nejpodstatnější.

Červnové vítání nových občánků - przedstawić wideoRatusz27.6.2009

Červnové vítání nových občánků

Johann Wolfgang von Goethe řekl: Nemůžeme děti tvořit podle své vůle. Musíme je mít, milovat a vychovávat co nejlépe, a jinak je nechat na pokoji. Lepší vzkaz novopečeným rodičům snad ani nejde vyslat. Za pravdu by tomuto citátu daly místní matrikářky, které v sobotu 20. června zorganizovaly červnové vítání nových občánků.

Dům služeb na náměstí Budoucnosti - przedstawić wideoRatusz27.6.2009

Dům služeb na náměstí Budoucnosti

Před pěti lety město opravilo náměstí Budoucnosti. Z nevzhledného a šedého místa se tak stal příjemnější kout Bohumína. Svou tvář změnily i okolní objekty, včetně soukromých a družstevních. Nepřehlédnutelný je však zchátralý objekt tamního domu služeb. I na něj ale letos přece jen dojde.

Město připravuje nový územní plán - przedstawić wideoRatusz20.6.2009

Město připravuje nový územní plán

Územní plán je jedním z klíčových dokumentů pro rozvoj města. Pokud s ním není váš záměr v souladu, nepostavíte na vybrané ploše například rodinný dům. Současný územní plán Bohumína vznikal 6 let platí od roku 1998. Dnes už ale neodpovídá aktuálním potřebám a radnice proto připravuje jeho novou verzi.

Informace ze zasedání zastupitelstva č. 17 - przedstawić wideoRatusz13.6.2009

Informace ze zasedání zastupitelstva č. 17

Naposledy před letními prázdninami se ve velké zasedací místnosti radnice sešli zastupitelé města, aby jednali a rozhodovali o věcech veřejných. Mezi tématy se tentokrát objevil územní plán Bohumína, hospodaření i majetkové záležitosti. Více už řekne členka zastupitelstva, Jitka Kociánová.

Setkání s občany městských částí - przedstawić wideoRatusz13.6.2009

Setkání s občany městských částí

Poprvé proběhly na jaře roku 1995. Od té doby se setkání vedení radnice s občany městských částí stala v jednotlivých koutech Bohumína součástí tamního života. Pro obyvatele jsou totiž jedinečnou příležitostí, jak mohou upozornit na nešvary v jejich okolí, aniž by museli přímo na městský úřad.

Informace z jednání rady města č. 41 - przedstawić wideoRatusz6.6.2009

Informace z jednání rady města č. 41

Na prahu nového týdne se v kanceláři starosty Bohumína sešli radní. Jeden z nejvyšších městských orgánů opět jednal a rozhodoval o věcech veřejných. Zeptali jsme se za vás, o které šlo. Na naše otázky odpovídal starosta Bohumína a člen rady, Petr Vícha.

Centrální zásobování teplem - przedstawić wideoRatusz30.5.2009

Centrální zásobování teplem

Půl miliardy korun. Tolik bude stát teplovod, který dovede do vybraných domácností v Bohumíně levnější teplo z elektrárny v Dětmarovicích. Investorem bude Skupina ČEZ a náklady na vybudování tak nezatíží městský rozpočet. Teplo začne do Bohumína proudit příští rok na podzim. Nájemníci ušetří tisíce korun ročně.

Narůstá počet zrušených trvalých pobytů - przedstawić wideoRatusz23.5.2009

Narůstá počet zrušených trvalých pobytů

Ve městě přibývá lidí, kteří mají v občanském průkazu adresu trvalého pobytu Masarykova 158. Neznamená to však, že by tam bydleli. Jde pouze o úřední adresu radnice. Takových lidí je dnes 300 a počet dál narůstá. Jednou z příčin je například obava z exekucí. Úředníci jsou žádostmi o zrušení trvalých pobytů doslova zavaleni.

Smrky osychají, život jim berou mšice - przedstawić wideoRatusz23.5.2009

Smrky osychají, život jim berou mšice

Jehličnaté stromy to nemají v Bohumíně vůbec snadné. Zatímco vloni byl pro ně strašákem kůrovec, letos se přidaly mšice. Drobní živočichové ohrožují ve městě hojně rozšířené smrky. V některých místech je jich zasažena až polovina včetně těch, které v zimě fungují jako vánoční stromy.

V noci neohřívají vodu, šetří tím náklady - przedstawić wideoRatusz16.5.2009

V noci neohřívají vodu, šetří tím náklady

Stoupající náklady na bydlení přiměly město, největšího majitele bytového fondu v Bohumíně, k hledání způsobů, jak ušetřit. Jednou z velkých položek je platba za teplou vodu. Ta by teď mohla být nižší. Od půlnoci do čtyř hodin do rána totiž vybrané kotelny BM Servisu vodu neohřívají. Ušetřit by se tak mohly tisíce korun.

Květnové vítání nových občánků - przedstawić wideoRatusz16.5.2009

Květnové vítání nových občánků

Spisovatel Viktor Hugo řekl, že žena je hádankou a dítě jejím rozluštěním. Pokud to skutečně platí, tak v rodinách, které vám za chvíli představíme, už tatínkové záhadě přišli na kloub. Jejich potomky jsme uvítali do řad Bohumíňáků slavnostním obřadem o druhé květnové sobotě.

Informace z jednání rady města č. 40 - przedstawić wideoRatusz9.5.2009

Informace z jednání rady města č. 40

Od výběrových řízení, přes majetkové záležitosti až po organizační věci. Tak pestrá byla paleta bodů, které v pondělí 4. května projednávali bohumínští radní. Zasedání bylo v pořadí čtyřicáté a tradičně probíhalo v kanceláři starosty města. Do programu jednání nahlédneme se členem rady a místostarostou, Josefem Plášilem.

Nový městský dům ve Starém Bohumíně - przedstawić wideoRatusz2.5.2009

Nový městský dům ve Starém Bohumíně

Končíme. To si mohli v polovině týdne říct dělníci, kteří se podíleli na stavbě nového polyfunkčního domu ve Starém Bohumíně. Stavba za 36,5 milionu korun je hotova a nabídne domov příjmově vymezeným osobám. Dostavbu jihozápadní strany náměstí podpořil stát sedmimilionovou dotací. Nájemníky město vybere licitacemi.

Lidé berou útokem program Zelená úsporám - przedstawić wideoRatusz18.4.2009

Lidé berou útokem program Zelená úsporám

Během čtyř let má k lidem doputovat 25 miliard korun. Plánuje to vládní program nazvaný Zelená úsporám, který má podpořit využívání obnovitelných zdrojů energie. Nejen domácnosti mohou podávat žádosti o dotaci od středy 22. dubna. Už teď jsou ale úřady zavaleny množstvím dotazů. Platí to i pro ty, které s vyřizováním těchto žádostí nemají nic společného.

Kapli v Kopytově čeká rekonstrukce - przedstawić wideoRatusz18.4.2009

Kapli v Kopytově čeká rekonstrukce

Už jednou padla k zemi, a to na konci druhé světové války, když místem procházela fronta. Teď je zchátralá a má narušenou statiku. Stav kaple svatého Jana Nepomuckého v Kopytově je neutěšený. Tamní obyvatelé společně s občanskými sdruženími volají po obnově sakrální stavby.

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 16 - przedstawić wideoRatusz11.4.2009

Informace ze zasedání zastupitelstva města č. 16

Projednávání věcí veřejných měli v pondělí 6. dubna na programu zastupitelé města. S nejzajímavějšími body jednání vás seznámí člen zastupitelstva, David Maryška.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 
Liczba znalezionych zapisów: 848

    Městský úřad