Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 1936
Strona 44 / 54
Nová sanitka pro záchranáře - przedstawić wideoŻycie w mieście18.2.2012

Nová sanitka pro záchranáře

Záchranná služba ve městě má nové zásahového vozidlo. Moderně vybavené auto je jedním ze čtyřiadvaceti zakoupených díky evropské dotaci. K modernizaci vozového parku pomohl moravskoslezským záchranářům projekt nazvaný Vozidla pro život. Rychlá zdravotnická pomoc vyjíždí v Bohumíně denně k 5 až 10 případům.

Oprava kuchyně ZŠ ČSA - przedstawić wideoŻycie w mieście18.2.2012

Oprava kuchyně ZŠ ČSA

Z posledních sil funguje zázemí školní kuchyně základní školy ČSA. Po stavební stránce je ve špatném stavu. Za zenitem jsou i některé technologie. Původně plánovaná částečná oprava podlahy se proto v létě změní v generální rekonstrukci. Rozpočet města bude stát skoro 2 miliony 900 tisíc korun.

Vodní prvek pro Starý Bohumín - przedstawić wideoŻycie w mieście18.2.2012

Vodní prvek pro Starý Bohumín

Náměstí Svobody ve Starém Bohumíně by se časem mělo dočkat nového vzhledu. Alespoň takový je záměr radnice. Už déle než rok je na světě studie a teď se pracuje na dokumentaci pro územní rozhodnutí. Náměstí by měl podle plánů zdobit i vodní prvek. Jenže jaký? Jeho první návrhy jsou na světě a názory zatím rozporuplné.

Trestná činnost ve městě vzrostla - przedstawić wideoŻycie w mieście11.2.2012

Trestná činnost ve městě vzrostla

Tíživá sociální situace a společenské napětí. I to má podíl na tom, proč trestná činnost v Bohumíně vloni vzrostla. V meziročním srovnání o více než jednu pětinu. Vývoj kopíruje stav v celém Karvinsku. Starostové obcí a měst čísly argumentují premiérovi vlády a místo propouštění policistů požadují navýšení jejich počtu.

Zamrzlá jezera a bruslaři - przedstawić wideoŻycie w mieście11.2.2012

Zamrzlá jezera a bruslaři

Už druhým týdnem čelíme tuhým mrazům. Ve dne teploměry ukazovaly kolem mínus patnácti, v noci mnohem více. Mrazy jsou tak silné, že před nimi nikdo a nic neunikne. Zvláště pak vodní plochy. Malých nádrží a velkých jezer se zmocnil silný led. A tak jindy nepříjemná zima nabídla i pozitiva, třeba bruslení ve volné přírodě.

Bohumín čelí tuhým mrazům - przedstawić wideoŻycie w mieście4.2.2012

Bohumín čelí tuhým mrazům

Mráz, jaký meteorologové nepamatují od poloviny 90. let minulého století. S takovým počasím se v uplynulých dnech potýkal Moravskoslezský kraj. Bohumín, situovaný poblíž nejníže položeného místa v regionu, nebyl výjimkou. Také zde mráz působil problémy. Meteorologové ve městě naměřili teploty hluboko pod nulou.

Úřad práce a výplata dávek - przedstawić wideoŻycie w mieście4.2.2012

Úřad práce a výplata dávek

Nechybělo málo a stát nestihl vyplatit dávky v hmotné nouzi tak, jak mu ukládá zákon. Úřady práce totiž od ledna používají nový počítačový program, který zatím funguje jen s velkými obtížemi. V Bohumíně se úředníkům nakonec podařilo dávky odeslat v termínu. Za cenu přesčasů, práce o víkendu a s pomocí bývalých kolegů.

Dotace na výměnu starých kotlů za nové - przedstawić wideoŻycie w mieście28.1.2012

Dotace na výměnu starých kotlů za nové

Až 60 tisíc korun mohou získat domkaři v Moravskoslezském regionu na zakoupení nového kotle na tuhá paliva. Projekt vyhlásil kraj společně s ministerstvem životního prostředí. Lidé dotaci získají v případě, že vymění staré zařízení s ručním plněním za nové automatické nízkoemisní kotle. Příjem žádostí začíná už 1. února.

Mobilní měřicí stanice kvality ovzduší - przedstawić wideoŻycie w mieście21.1.2012

Mobilní měřicí stanice kvality ovzduší

Ovzduší v Bohumíně sledují namísto jedné už tři měřicí stanice. Ke stabilní na Jateční ulici přibyly dvě mobilní. Pravidelně budou zajíždět na předem vybraná místa. Bohumín je součástí velkých projektů podporovaných Evropskou unií. Jejich cílem je vystopovat zdroje znečištění a data použít pro účinná opatření.

Dolní Lutyně spádově pod Bohumínem - przedstawić wideoŻycie w mieście14.1.2012

Dolní Lutyně spádově pod Bohumínem

Na poslední chvíli, ale stihlo to. Ministerstvo vnitra v závěru loňského roku vydalo vyhlášku, která změnila spádovost našeho města. Reagovalo tak na záměr Dolní Lutyně vyměnit ochranná křídla Orlové za Bohumín. Jenže ne všechny agendy se povedlo k 1. lednu 2012 převést. Dolnolutyňští narazili u finančního úřadu.

Tříkrálová sbírka 2012 - przedstawić wideoŻycie w mieście14.1.2012

Tříkrálová sbírka 2012

Kašpar, Melichar a Baltazar vyrazili do ulic měst a obcí. Mudrci jsou symbolem Tříkrálové sbírky české katolické Charity. Ta letos nabídla už její 12. pokračování. Mezi lidmi se dlouhodobě těší velké podpoře, i proto, že 65 procent vybraných peněz pomáhá v místě koledování. V našem případě tedy v Bohumíně.

Hasiči opravují zbrojnici - przedstawić wideoŻycie w mieście7.1.2012

Hasiči opravují zbrojnici

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje v Bohumíně modernizuje zbrojnici. Pro regeneraci stavby z 80. let existuje rozsáhlý projekt. Z něj byla vybrána část pro první etapu prací. Zasáhla hlavně suterén objektu, kde se plánuje zázemí takzvané energetické dostupnosti. Jinými slovy srdce celé zbrojnice.

Úřad práce a sociální reforma - przedstawić wideoŻycie w mieście7.1.2012

Úřad práce a sociální reforma

Sociální dávky už nevyplácí radnice. To je hlavní změna spojená s reformou platnou od 1. ledna 2012. Stát agendu převedl na úřady práce a jeho referáty a kontaktní místa. V Bohumíně se úředníci museli přestěhovat a lidé najít cestu na nová pracoviště. Kolaps nenastal, ale vyhráno prý zatím ještě není.

Novoroční anketa 2012 - przedstawić wideoŻycie w mieście1.1.2012

Novoroční anketa 2012

Každý vstupuje do nového roku s jiným přáním, představou či předsevzetím. Na jejich vyplnění budeme mít tentokrát o jeden den navíc, protože rok 2012 je rokem přestupným. Jaký bude – na to jsme se vás ptali v ulicích Nového a Starého Bohumína v novoroční anketě.

TJ Sokol Záblatí má 100 let - przedstawić wideoŻycie w mieście1.1.2012

TJ Sokol Záblatí má 100 let

Téměř na den přesně v Záblatí oslavili kulaté jubileum tamní tělocvičné jednoty Sokol. K jejímu založení došlo na valné hromadě 26. prosince 1911. Je tak nejstarší ze všech v Bohumíně. O sto let později, tentokrát 27. prosince 2011, se sokolové znovu hromadně sešli, aby poděkovali svým předchůdcům a načali další stovku.

Pečeme vánoční cukroví - przedstawić wideoŻycie w mieście24.12.2011

Pečeme vánoční cukroví

Ne nadarmo se říká, že Vánoce jsou voňavé. Aby také ne, když dny a týdny předtím se trouby v kuchyních nezastaví. Pod rukama zručných maminek, babiček, tatínků a dokonce i dědečků vzniká chutné cukroví. Děti se snaží nezůstat pozadu, například jako slečny z 6. a 7. třídy Základní školy ve Skřečoni.

Vánoce na školách - przedstawić wideoŻycie w mieście24.12.2011

Vánoce na školách

Vánoční čas nejvíce vnímají děti. Každá z mateřinek v Bohumíně nějakým způsobem přispěla svou troškou do mlýna, ať už besídkami, výrobou vánočních ozdob nebo zpíváním koled. Pozadu nezůstali ani jejich starší kamarádi. Na základní škole ČSA měli pravý vánoční jarmark a škola u železáren se stala vskutku andělskou.

Vánoční atmosféra v centru města - przedstawić wideoŻycie w mieście24.12.2011

Vánoční atmosféra v centru města

Vánoce nejde přehlédnout. Stačilo se projít centrem Bohumína, kde byla jejich atmosféra všudypřítomná. Kouzelná je v tomto směru pěší zóna na třídě Edvarda Beneše. Zhruba 14 dnů před Štědrým dnem tam minimálně kádě s kapry jasně naznačovaly, že vánoční svátky klepou na dveře.

Vánoční přání - 1. část - przedstawić wideoŻycie w mieście24.12.2011

Vánoční přání - 1. část

Igor Bruzl, místostarosta města   Magdaléna Jedzoková, knihovna K3 Bohumín

Vánoční přání - 2. část - przedstawić wideoŻycie w mieście24.12.2011

Vánoční přání - 2. část

Vilma Valentová, RC Slůně   Ondřej Veselý, ředitel DDM Bohumín

Vánoční přání - 3. část - przedstawić wideoŻycie w mieście24.12.2011

Vánoční přání - 3. část

Petra Kalichová, CMR Bobeš   Marie Valuštíková, místopředsedkyně Komise pro výchovu a vzdělávání

Malé dítě a pes v domácnosti - przedstawić wideoŻycie w mieście17.12.2011

Malé dítě a pes v domácnosti

Je možné mít doma malé dítě a zároveň psa tak, aby to bylo bezpečné? Tuhle otázku si kladou mnozí rodiče, včetně těch v Bohumíně. Místní Centrum mladé rodiny Bobeš se s podobnými dotazy setkává poměrně často a proto se obrátilo na odborníky. Nevšedními hosty besedy byli živí čtyřnozí posluchači.

Neurologická ambulance v nemocnici - przedstawić wideoŻycie w mieście17.12.2011

Neurologická ambulance v nemocnici

Ve městě doposud fungovala jedna ordinace neurologa, ve Studentské ulici v centru Bohumína. Podle některých pacientů to bylo málo a proto volali po rozšíření nabídky. Město je vyslyšelo prostřednictvím své nemocnice ve Starém Bohumíně. Od 1. prosince tam začala ordinovat neurologická ambulance.

Nové hřiště ZŠ ve Skřečoni - przedstawić wideoŻycie w mieście17.12.2011

Nové hřiště ZŠ ve Skřečoni

Děti ve Skřečoni dostaly dárek, jaký se jim pod stromeček sice v žádném případě nevejde, ale rozhodně si ho užijí. U tamní základní školy dělníci postavili nové multifunkční hřiště. Město do jeho vzniku investovalo 5,5 milionu korun. Škola ve Skřečoni je největší ze všech v městských částech. Hřiště otevře na jaře.

Mikulášská nadílka - przedstawić wideoŻycie w mieście10.12.2011

Mikulášská nadílka

Městem chodil Mikuláš. Tradice, která se na naše území dostala ve 13. století, potěšila jak úplně nejmenší, tak ty odrostlejší. Počet návštěv svatého muže v doprovodu čerta a anděla bychom v Bohumíně odhadli na stovky. My jsme pro vás vybrali tři. S kamerou jsme zavítali mezi děti, seniory a kamarády s handicapem.

Staví hřiště pro zábavný golf - przedstawić wideoŻycie w mieście10.12.2011

Staví hřiště pro zábavný golf

Už příští rok na jaře bude mít městské aquacentrum novou atrakci. Půjde o zábavný golf, který vzniká v bezprostřední blízkosti krytého bazénu a hřiště pro plážový volejbal. Stavební práce začaly koncem září s tím, že právě v těchto dnech jsou nejviditelnější. Dělníci zahájili počátkem prosince betonáž jednotlivých jamek.

Vykrádání aut se rozmohlo - przedstawić wideoŻycie w mieście3.12.2011

Vykrádání aut se rozmohlo

Ve městě se rozmohlo vykrádání vozidel. Vrcholem všeho byla noc z posledního listopadového pátku na sobotu. Během krátké chvíle stihl neznámý pachatel nebo pachatelé vykrást hned šest vozidel najednou. Zpráva se rozkřikla a mezi majiteli aut oprávněně panuje nervozita. Policisté přijali zvláštní opatření.

Instalovali vánoční výzdobu - przedstawić wideoŻycie w mieście26.11.2011

Instalovali vánoční výzdobu

Při pohledu do kalendáře je jasné, že Vánoce klepou na dveře. Advent začíná v neděli 27. listopadu. Do svátečního hávu se jako vždy oblékají i ulice Bohumína. Zkrášlí je světelné ozdoby na sloupech a stromech. Jejich instalace zabrala čtveřici elektrikářů 14 dnů. Právě díky jejich šikovnosti vstoupil do města čas vánoční.

Konference odborářů ŽDB GROUP - przedstawić wideoŻycie w mieście26.11.2011

Konference odborářů ŽDB GROUP

Otazníky kolem budoucnosti železáren a drátoven v Bohumíně vedly místní odboráře k tomu, aby uspořádali velkou konferenci. Takovou, jakou město dlouho nepamatuje. O tématech se vědělo dlouho dopředu - propouštění v podniku v uplynulých týdnech, nedostatek informací a co bude od ledna příštího roku.

Strážníci začali měřit rychlost - przedstawić wideoŻycie w mieście19.11.2011

Strážníci začali měřit rychlost

Konec silničním pirátům. Po letech oddalování dostali městští strážníci v Bohumíně měřič rychlosti. O jeho zakoupení rozhodli zastupitelé. Řidiči se s ním setkají na šestnácti předem stanovených místech. Radar se ocitl v akci poprvé v pondělí ráno. Povolenou padesátku na výpadovce z centra města překročil zhruba každý třetí řidič.

Vidět a být viděn na podzim - przedstawić wideoŻycie w mieście19.11.2011

Vidět a být viděn na podzim

Vidět a být viděn. Tato slova plně vystihují osvětovou kampaň policistů na Karvinsku. Zaměřili se jak na chodce, tak automobilisty. Pěší nabádají k používání reflexních prvků zvláště v podzimním a zimním období. Na řidiče si pak došlápnou s novým přístrojem, kterým na místě změří propustnost skla jejich vozidla.

Proti pytlákům bezpečnostní agenturou - przedstawić wideoŻycie w mieście12.11.2011

Proti pytlákům bezpečnostní agenturou

V neúnosnou se proměnila situace s pytláky na Záblatském rybníku a nedalekém Novém Stavu. Zloději tam jsou za jednu noc schopni načerno ulovit až 25 kilo ryb. Škody jsou podle naštvaných majitelů obrovské. Rybářská stráž nestíhá a proto si zástupci Petrova cechu najali soukromou bezpečnostní agenturu.

Snižování počtu policistů - przedstawić wideoŻycie w mieście12.11.2011

Snižování počtu policistů

Trestná činnost v Bohumíně stoupá. Počet státních policistů v ulicích má být přesto ještě nižší. Upozornila na to radnice. Situace je podobná i v okolí. S tím nesouhlasí Svazek měst a obcí Karvinska, který odeslal do Prahy protestní dopis. Bohumín ho podepsal. Na místním oddělení se mají stavy údajně snížit o 10 policistů.

Vyhrocená situace v ŽDB GROUP - przedstawić wideoŻycie w mieście12.11.2011

Vyhrocená situace v ŽDB GROUP

Situace v železárnách a drátovnách je podle všeho napjatá, a to je ústy zasvěcených ještě slabé slovo. Odborová organizace KOVO vyhlásila stávkovou pohotovost kvůli propouštění a dodržování kolektivní smlouvy. Odboráři tvrdí, že počet výpovědí neustále stoupá. Majitelé podniku dál zarytě mlčí.

Ondřej Chylek oceněný krajem - przedstawić wideoŻycie w mieście5.11.2011

Ondřej Chylek oceněný krajem

Mimořádné výsledky v mimoškolních aktivitách, studijní úspěchy a výjimečnost. To jsou hlavní kritéria pro ocenění nejlepších středoškoláků Moravskoslezským krajem. Hejtmanství letos vybralo z 44 kandidátů 25 žáků, kterým udělilo prestižní certifikát. Může se jím pochlubit také Ondřej Chylek, jediný zástupce Bohumína.

Kácení v lese Baginec - przedstawić wideoŻycie w mieście29.10.2011

Kácení v lese Baginec

Oblast zvaná Baginec, situovaná mezi Skřečoní a Záblatím, patří mezi největší lesní plochy ve městě. A skutečně jako les funguje, se vším všudy. Jenže kácení, ke kterému tam v těchto dnech dochází, vyvolává u některých obyvatel rozpaky. Stromy patří státu a Lesy ČR tvrdí, že těžba odpovídá platným předpisům.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 
Liczba znalezionych zapisów: 1936

    Městský úřad