Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 1939
Strona 46 / 54
Veřejná služba v Bohumíně - przedstawić wideoŻycie w mieście11.6.2011

Veřejná služba v Bohumíně

O pořádek v Bohumíně se nově starají také pracovníci veřejné služby. Jsou jimi nezaměstnaní, kteří si svým přičiněním mohou zvýšit sociální dávky v hmotné nouzi. Aby se měli lépe, musejí odpracovat pro obec stanovený počet hodin. V Bohumíně už jde o druhou formu využití lidí bez práce ve prospěch města.

Čtyřkolky v meandrech - przedstawić wideoŻycie w mieście4.6.2011

Čtyřkolky v meandrech

Čím dál tím častěji jsou v Bohumíně vidět v ulicích města čtyřkolky. Tak trochu motorky nové generace se stávají běžným účastníkem silničního provozu. Jenže jejich řidiči se nedrží pouze tam. Motory čtyřkolek burácejí například areálem Gliňoč ve Skřečoni a také v meandrech řeky Odry. Ty jsou přitom chráněnou přírodní památkou.

Oprava věžáku na Sv. Čecha 1093 - przedstawić wideoŻycie w mieście4.6.2011

Oprava věžáku na Sv. Čecha 1093

Na opravy bytových domů a veřejných ploch pošle Evropská unie v průběhu 6 let do Bohumína asi 60 milionů korun. Děje se tak díky projektu s názvem Integrovaný plán rozvoje. K novému kabátu pomohl třem družstevním a soukromým domům a dvěma věžákům v majetku města. Teď se opravuje další, v ulici Svatopluka Čecha číslo 1093.

Pylony pro most ve Skřečoni - przedstawić wideoŻycie w mieście4.6.2011

Pylony pro most ve Skřečoni

Ve stavebním deníku nového mostu ve Skřečoni přibyla další důležitá položka. Pylony. Čtyři obrovské kusy dělníci dopravili z brněnské mostárny do Bohumína v závěru května. Jejich instalace proběhla bez problémů. Nová dominanta města se tak začíná rýsovat. Optikou laiků teď bude kompletace mostu nejviditelnější.

Strážníci, hasiči a zdravotníci v akci - przedstawić wideoŻycie w mieście4.6.2011

Strážníci, hasiči a zdravotníci v akci

Městská policie dohlíží na veřejný pořádek v Bohumíně už rovných 20 let. Letošní výročí si strážníci připomínají hned několika akcemi. Naposledy si například vzali na pomoc hasiče a zdravotníky. Společně připravili pro děti ze škol a mateřinek program plný interaktivních ukázek jejich práce. Zasahovali přímo v centru města.

755 let Bohumína a městské slavnosti - przedstawić wideoŻycie w mieście28.5.2011

755 let Bohumína a městské slavnosti

Bohumínu je 755 let. První písemná zmínka, tehdy ještě o osadě, je z roku 1256 a pochází z formulářové sbírky královny Kunhuty. Od té doby se původní Bogun, dnes Bohumín, nesčetněkrát změnil. Stále však zůstává městem na soutoku se zajímavými kontrasty. Půlkulaté výročí připomněly velké městské slavnosti.

Maturitní zkoušky v novém - przedstawić wideoŻycie w mieście28.5.2011

Maturitní zkoušky v novém

Už dlouho nic nerozdělilo školství tak, jako nová podoba maturitní zkoušky. Ta se od letošního roku skládá ze školní a nově také státní části. Zatímco jedni ji vítají, druzí ji nemohou přijít na jméno. Nikoho ale nemine. Na Střední škole Bohumín letos maturuje téměř 150 a na Gymnáziu Františka Živného 80 studentů.

Okresní kolo v dopravní soutěži - przedstawić wideoŻycie w mieście28.5.2011

Okresní kolo v dopravní soutěži

Podobně jako v jiných městech, také v Bohumíně se vloni děti dočkaly moderního dopravního hřiště. Díky němu se naše město mohlo vůbec poprvé v historii chopit pořádání okresního kola dopravní soutěže. Klání doposud probíhalo výhradně v Karviné. U nás závodilo 10 čtyřčlenných družstev ze všech velkých měst Karvinska.

20 let městské policie a branný závod - przedstawić wideoŻycie w mieście21.5.2011

20 let městské policie a branný závod

Městská policie v Bohumíně slaví. Od jejího založení je to letos přesně 20 let. Sbor vznikl v létě roku 1991. V počátku jeho tým tvořilo 10 strážníků. Dnes jich je 34 a působí v Bohumíně i spádovém Rychvaldu. Muži zákona si kulaté výročí připomínají hned několika akcemi. První z nich byl branný závod pro děti s překvapením v sedle.

Medaile hasičům za věrnost - przedstawić wideoŻycie w mieście14.5.2011

Medaile hasičům za věrnost

Mimořádný okamžik mají za sebou Václav Ferfecki a Robert Hanák, členové Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Na stanici v Bohumíně oba pracují přes 10 let. Z rukou krajského ředitele profesionálních hasičů si před pár dny převzali medaili za věrnost a práci pro sbor.

Po roce v zaplavené domácnosti - przedstawić wideoŻycie w mieście14.5.2011

Po roce v zaplavené domácnosti

Jednou z nejhůře postižených domácností v Bohumíně byla rodina Pavlusových z Vrbice. Jejich byt se nachází v malém domku u fotbalového hřiště, jen pár metrů od Vrbického jezera. Když se vylilo, voda byt kompletně zničila. Pavlusovi zde přesto zůstali. I po roce jsou povodňové stopy stále patrné.

Usilují o návrat skateparku - przedstawić wideoŻycie w mieście7.5.2011

Usilují o návrat skateparku

Chtějí ho zpátky. Skupina mladých lidí v Bohumíně usiluje o obnovení skateparku. Areál s překážkami a rampami pro skateboardy či kolečkové brusle jim ve městě chybí. Byl zrušen před 6 lety. Jeho zastánci mezi vrstevníky rozproudili živou diskuzi a za skatepark chtějí bojovat. Nevylučují ani zorganizování petice.

Vítání ptačího zpěvu v meandrech - przedstawić wideoŻycie w mieście7.5.2011

Vítání ptačího zpěvu v meandrech

Bohumín se o poslední dubnové sobotě zařadil mezi evropská města, kde probíhalo jarní vítání ptačího zpěvu. Jde o mezinárodní akci, která vznikla v 80. letech v Anglii. Do České republiky pronikla v roce 1992. Milovníky přírody čekala v Bohumíně vycházka do meandrů řeky Odry. Pozvala je sem Česká ornitologická společnost.

Dolní Lutyně spádově pod Bohumín - przedstawić wideoŻycie w mieście30.4.2011

Dolní Lutyně spádově pod Bohumín

Bohumín je jednou z mála takzvaných obcí s rozšířenou působností, pod kterou spadá pouze jedno další město. K dosavadnímu Rychvaldu by mohla přibýt také sousední Dolní Lutyně. Záměr schválilo tamní zastupitelstvo. 13 jeho členů bylo pro návrh. Jeden zastupitel se zdržel a jeden se hlasování pro nemoc neúčastnil.

Vodácká nástupní místa a nevybuchlý granát - przedstawić wideoŻycie w mieście30.4.2011

Vodácká nástupní místa a nevybuchlý granát

Už na konci léta mají mít milovníci splouvání řek Odry a Olše na Bohumínsku lepší komfort. V polovině dubna začala výstavba vodáckých nástupních míst. Jen po pár dnech se ale práce musely v jedné z lokalit zastavit. Těžká technika při výkopech narazila na nevybuchlý poválečný granát sovětské výroby.

Mediální výchova na škole ČSA - przedstawić wideoŻycie w mieście23.4.2011

Mediální výchova na škole ČSA

V dnešní moderní době si na nedostatek informací nelze stěžovat. Spíš naopak, někdy je problém se v nich vyznat. Základní škola ČSA v Novém Bohumíně proto nově zavedla předmět mediální výchova. Žáci devátých tříd se díky němu učí orientovat v novinách, internetu i televizi. Škola sází hlavně na praktickou stránku.

Modernizace zimního stadionu - przedstawić wideoŻycie w mieście23.4.2011

Modernizace zimního stadionu

Tak trochu jako sportovní skanzen působil zimní stadion v Bohumíně. I přes zastřešení a moderní zázemí ve vybudované přístavbě mu stále něco chybělo. Pro hokej v dnešní době to zásadní. Bezpečné mantinely a na nich ochranná skla. Po letech čekání se změnilo i tohle. Rekonstrukce probíhala v první polovině dubna.

Tisíce tun kameniva přes Bohumín? - przedstawić wideoŻycie w mieście23.4.2011

Tisíce tun kameniva přes Bohumín?

Už několik let je Bohumín jedním velkým staveništěm. Ulice ovládla nákladní auta. Postupně jich ubývá, i když vše může být opět jinak. To v případě, že by materiál z lomu v Jakubčovicích pro polskou část dálnice putoval přes město. Jedna z variant počítá s průjezdem nákladních vozů i Novou Vsí a Dolní Lutyní.

Oprava trati Bohumín-Chalupki - przedstawić wideoŻycie w mieście16.4.2011

Oprava trati Bohumín-Chalupki

Provoz na železniční trati mezi Bohumínem a polskými Chalupkami je omezený. Nákladní i osobní vlaky dočasně jezdí jen po jedné koleji a při snížené rychlosti. V úseku mezi bohumínskými ulicemi Ostravská a Na Chalupách probíhá rozsáhlá sanace železničního valu. Je poškozený opakovanými povodněmi.

Poradna SOS funguje dál - przedstawić wideoŻycie w mieście16.4.2011

Poradna SOS funguje dál

Třetím rokem se Sdružení obrany spotřebitelů zmítá v interních problémech a teď vše vrcholí. Spory uvnitř jednoho z největších subjektů tohoto typu u nás vedly k jeho rozpadu. Poradna v Bohumíně a Ostravě funguje dál. V regionu vznikla nová nástupnická organizace, se stejným posláním. Služby ale musela mírně omezit.

Krádeže ve sběrném dvoře - przedstawić wideoŻycie w mieście9.4.2011

Krádeže ve sběrném dvoře

Mobilní sběrný dvůr se v Bohumíně potýká s vážným problémem. V šeru noci z něj mizí všechno, co se dá zpeněžit ve sběrnách surovin. V rukou zlodějů končí kromě drobného šrotu hlavně staré televizory a ledničky. Zloději narušují systém jejich řízené likvidace a městu pak rostou výdaje za nakládání s odpady.

Poničené silnice a jejich opravy - przedstawić wideoŻycie w mieście9.4.2011

Poničené silnice a jejich opravy

Více než vozovku připomínají mnohé silnice na Karvinsku tankodrom. Vydatná zima dala cestám pořádně zabrat a Bohumín není výjimkou. Silničáři sčítají škody a postupně mobilizují síly. Jen v našem městě půjdou náklady na opravy do milionů korun. Financovat je bude kraj i radnice.

Protipovodňová opatření v Kopytově - przedstawić wideoŻycie w mieście9.4.2011

Protipovodňová opatření v Kopytově

Kopytov je malá osada na okraji Bohumína, u hranice s Polskem, přímo na soutoku řek Odry a Olše. Když se vloni v květnu městem přehnala povodeň, voda Kopytov odřízla od okolí. Komplexní ochranné hráze jsou tady podle odborníků ale nereálné. Pozornost se proto soustředí alespoň na dílčí protipovodňová opatření.

Betonáž mostu ve Skřečoni - przedstawić wideoŻycie w mieście2.4.2011

Betonáž mostu ve Skřečoni

Výstavba nového mostu ve Skřečoni je od jara opět v plné síle. Přitom ještě před půl rokem měla stavba namále. Kvůli škrtům v rezortu dopravy jí hrozilo zastavení. To se ale podařilo zvrátit a práce běží dál. V tomto týdnu stavbaři dokončili betonáž mostovky. Vy se díky naší kameře můžete po novém mostě pomyslně projít jako první.

Narovnání „esíčka“ v Pudlově - przedstawić wideoŻycie w mieście2.4.2011

Narovnání „esíčka“ v Pudlově

Drátovenská ulice v Pudlově má dvě velké bolístky. Tou první je podjezd zvaný myší díra. Na plány přestavět ho v úrovňový přejezd zatím potřebných několik desítek milionů korun stále chybí. Jiná je situace o pár metrů dál, kde se okolí silnice změnilo ve stavební prostor. Práce na narovnání takzvaného esíčka den ode dne postupují.

Pravidla chování interaktivně - przedstawić wideoŻycie w mieście2.4.2011

Pravidla chování interaktivně

V záplavě informací a rychlostí doby nám někdy unikají základní věci. Třeba to, že když někam vejdeme, je slušností pozdravit. Zajímavý projekt v této souvislosti připravila základní škola v Pudlově. Těm, kteří to už umí připomněla a ty ostatní učila správnému společenskému chování. Zvolila pro to poutavou interaktivní formu.

Azyl najdou v bývalém DPS - przedstawić wideoŻycie w mieście26.3.2011

Azyl najdou v bývalém DPS

Obyvatele Domova Jistoty na Koperníkově ulici v Novém Bohumíně čeká velké stěhování. Objekt, ve kterém osoby s duševním onemocněním bydlí, projde náročnou rekonstrukcí. Klienti najdou dočasný domov ve Starém Bohumíně, v bývalém domě s pečovatelskou službou. Stěhování vypukne za měsíc.

Nová lůžka v nemocnici - przedstawić wideoŻycie w mieście26.3.2011

Nová lůžka v nemocnici

Městská nemocnice ve Starém Bohumíně zapracovala na komfortu pro pacienty. Tentokrát se zaměřila na postele v ošetřovatelském oddělení. Pacienti po mozkových příhodách, úrazech a operacích, tady tráví v posteli někdy i 24 hodin denně. Dosavadní stará lůžka nevyhovovala ani jim, ani personálu. Nahradila je proto nová.

Konference o kvalitě ovzduší - Situace v Bohumíně - przedstawić wideoŻycie w mieście23.3.2011

Konference o kvalitě ovzduší - Situace v Bohumíně

Město Bohumín uspořádalo pro veřejnost konferenci o kvalitě ovzduší. O aktuálních tématech hovořili a diskutovali odborníci z Krajské hygienické stanice, Zdravotního ústavu, Českého hydrometeorologického ústavu, České inspekce životního prostředí a hosté z Krajského úřadu Moravskoslezského kraje, Magistrátu města Ostravy, radnice v Bohumíně a ŽDB Group.      Hosté konference:      - Ing. Petr Vícha, starosta města   - Ing. Petr Teichmann, ředitel pro ...

Konference o kvalitě ovzduší - Co vedlo město Ostrava k podání žaloby na stát? - przedstawić wideoŻycie w mieście23.3.2011

Konference o kvalitě ovzduší - Co vedlo město Ostrava k podání žaloby na stát?

Ing. Vítězslav Dobeš, CSc., vedoucí oddělení odpadového hospodářství a ochrany ovzduší Magistrátu města Ostravy   Téma: Co vedlo město Ostrava k podání žaloby na stát?

Konference o kvalitě ovzduší - Česko-polská jednání - przedstawić wideoŻycie w mieście23.3.2011

Konference o kvalitě ovzduší - Česko-polská jednání

Ing. Milan Machač, vedoucí oddělení hodnocení vlivů na životní prostředí a lesního hospodářství odboru životního prostředí a zemědělství KÚ MSK   Téma: Česko-polská jednání a požadavky Moravskoslezského kraje na vládu a Parlament ČR

Konference o kvalitě ovzduší - Diskuze a dotazy - przedstawić wideoŻycie w mieście23.3.2011
Konference o kvalitě ovzduší - Projekty monitorování průmyslového znečištění - przedstawić wideoŻycie w mieście23.3.2011

Konference o kvalitě ovzduší - Projekty monitorování průmyslového znečištění

Ing. Lucie Hellebrandová, zástupkyně Zdravotního ústavu Ostrava, pracovnice odd. ovzduší   Téma: Projekty monitorování průmyslového znečištění v MS kraji a nový projekt s Polskem - příhraniční monitoring

Konference o kvalitě ovzduší - Vliv podniků na ovzduší - przedstawić wideoŻycie w mieście23.3.2011

Konference o kvalitě ovzduší - Vliv podniků na ovzduší

Ing. Petr Teichmann, ředitel pro strategii, investice a energii ŽDB Group a. s.   Téma: Vliv podniku na ovzduší v Bohumíně

Konference o kvalitě ovzduší - Vývoj emisí ze zdrojů znečišťování - przedstawić wideoŻycie w mieście23.3.2011

Konference o kvalitě ovzduší - Vývoj emisí ze zdrojů znečišťování

Ing. Radomír Štěrba, vedoucí odd. ochrany ovzduší, Česká inspekce životního prostředí Ostrava   Téma: Vývoj emisí ze zdrojů znečišťování, smogové situace a regulační řády

Konference o kvalitě ovzduší - Zdravotní dopady a rizika znečištěného ovzduší - przedstawić wideoŻycie w mieście23.3.2011

Konference o kvalitě ovzduší - Zdravotní dopady a rizika znečištěného ovzduší

MUDr. Helena Šebáková, ředitelka Krajské hygienické stanice MS kraje v Ostravě   Téma: Zdravotní dopady a rizika znečištěného ovzduší

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 
Liczba znalezionych zapisów: 1939

    Městský úřad