Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 1930
Strona 48 / 54
Výsledky zkoušky státní maturity - przedstawić wideoŻycie w mieście13.11.2010

Výsledky zkoušky státní maturity

Po letech odkladů bude mít maturita novou podobu, rozhodl tak ministr školství. Zkoušku z dospělosti vytvoří dvě části. Společná celostátní a profilová školní. V říjnu proběhl test nového modelu, do kterého se zapojily obě střední školy v Bohumíně. Gymnazisté dopadli dobře. Studenti střední školy už tolik důvodů k radosti nemají.

Ekologická Masarykova základní škola - przedstawić wideoŻycie w mieście6.11.2010

Ekologická Masarykova základní škola

Masarykova základní škola je ekologicky smýšlející. Potvrdil to Moravskoslezský kraj, když ji jako jednu z patnácti ocenil v anketě Ekologická škola. V ní zohlednil výsledky a projekty, které probíhaly v loňském školním roce. Pro Masarykovu školu v Novém Bohumíně je to v pořadí už druhé prestižní ocenění za její zájem o životní prostředí.

Kočičí útulek má problém - przedstawić wideoŻycie w mieście6.11.2010

Kočičí útulek má problém

Kočičímu miniútulku v Bohumíně zvoní hrana. Zařízení, které řeší problémy toulavých a opuštěných koček, musí ve stávajících prostorách podle všeho skončit. Miniútulek funguje v bytě jednoho z družstevních domů. Jeho členové na poslední schůzi odhlasovali změnu domovního řádu. Ta další fungování útulku znemožňuje.

Nutí výrobky důvěřivým seniorům - przedstawić wideoŻycie w mieście6.11.2010

Nutí výrobky důvěřivým seniorům

Důvěřiví senioři jsou nejčastější cílovou skupinou předváděcích akcí a podomních prodejců. Hrnce, deky, pánve, lampy pro léčbu kloubů a mnohé další. Hlavně starší lidé je kupují ve velkém, byť je zboží předražené a jejich pořízení je mnohdy spjato se zadlužením. Další z řady odstrašujících případů je právě z Bohumína.

Čtyři ceny z Kafky pro TV Marko - przedstawić wideoŻycie w mieście30.10.2010

Čtyři ceny z Kafky pro TV Marko

Kopřivnice patřila po dva dny pracovníkům malých regionálních televizí z Česka a Slovenska. Festival Kafka, který se tam uskutečnil 14. rokem, je svým pojetím v obou zemích ojedinělý. Bohumín na něm zastupovalo videostudio TV Marko, které připravuje program Televizního informačního kanálu. Tým Bohumína z města Tatry s prázdnou neodjel.

Lidem vadí hluk z Progresu - przedstawić wideoŻycie w mieście30.10.2010

Lidem vadí hluk z Progresu

Zoufalství. Tak označují někteří obyvatelé Šunychlu své bydlení u areálu firmy Progres na Ovocné ulici. Stěžují si na hluk, který je má obtěžovat nejen ve všední dny, ale i o víkendech a svátcích. Tvrdí, že přestože opakovaně žádali o nápravu, dlouhodobě se nic neděje. Firma se nařčení brání a odmítá jej.

Historický dům opraví po etapách - przedstawić wideoŻycie w mieście23.10.2010

Historický dům opraví po etapách

Historický městský dům číslo 45 na náměstí Svobody ve Starém Bohumíně zahalilo lešení. Skončilo tak dlouhé období dohadování se s památkáři o podobě rekonstrukce. Město nakonec upustilo od celkové generální opravy a vydalo se cestou rekonstrukce po etapách. Letos proběhne první a další se připravují.

Kondici Bohumíňáků prověřil Den zdraví - przedstawić wideoŻycie w mieście23.10.2010

Kondici Bohumíňáků prověřil Den zdraví

Věděli jste, že příjem cholesterolu z potravy by neměl být vyšší než 300 miligramů za den? I tuhle radu udělovali odborníci lidem, kteří zavítali na Den zdraví do kina K3. Bohumíňáci si tam v sobotu 16. října mohli zdarma ověřit svůj zdravotní stav. Zájem byl mimořádný. Vyšetřit se nechalo přes 400 lidí.

Ve městě vzniká kompostárna - przedstawić wideoŻycie w mieście16.10.2010

Ve městě vzniká kompostárna

Nakládání s odpadem prošlo v posledních letech v Bohumíně velkou změnou. V ulicích jsou stovky nádob na třídění, zrekultivovala se část skládky a zároveň dokončila výstavba její 3. etapy. V nakládání s rostlinným materiálem jsme ale zatím trochu pokulhávali. Nově si s ním ve městě technické služby poradí vlastními silami.

Dálnice se staví dál - przedstawić wideoŻycie w mieście9.10.2010

Dálnice se staví dál

Výstavba dálnice D47 neboli D1 na Bohumínsku má zhruba půldruhého roku zpoždění, které dál narůstá. Přestože se objevily spekulace o zastavení stavby, práce pokračují dál a nikdy nepřestaly. Aktuálně stavbaři betonují kryt vozovky dálnice. Co nevidět chtějí oživit souběžnou komunikaci podél autostrády.

Rehabilitace se po povodni vrátila - przedstawić wideoŻycie w mieście9.10.2010

Rehabilitace se po povodni vrátila

Květnová povodeň se podepsala i na nemocnici ve Starém Bohumíně. Voda zaplavila suterén pavilonů. Pacienti a personál rehabilitačního oddělení, plicní ambulance a dalších úseků tak museli 4 měsíce snášet provizorum. To nyní skončilo. Nemocnici se navíc i přes povodeň podařilo provést plánované opravy.

Řešme protipovodňová opatření - przedstawić wideoŻycie w mieście9.10.2010

Řešme protipovodňová opatření

Na Odře více než 20letá, na Olši více než 100letá voda. Taková byla povodeň letos v květnu. V Bohumíně v té době spadla plná čtvrtina celoročního průměru úhrnu srážek, pod vodou se ocitly desítky domácností a stovky sklepů. Požadujeme ochranu a čištění vodních toků, apelovali občané na veřejném setkání s jejich správci.

Klub Bunkr v Bohumíně slaví 1 rok - przedstawić wideoŻycie w mieście2.10.2010

Klub Bunkr v Bohumíně slaví 1 rok

Pomocnou ruku dospívající mládeži v Bohumíně téměř rok poskytuje Bunkr. Nejde o žádnou vojenskou stavbu, ale o nízkoprahové zařízení. Zaměřilo se na sociální vazby a problémy dospívající generace. A jak ukázalo roční působení Bunkru, málo jich rozhodně není.

Začali vysouvat most ve Skřečoni - przedstawić wideoŻycie w mieście2.10.2010

Začali vysouvat most ve Skřečoni

Most ve Skřečoni bude. Tak rozhodl ministr dopravy Vít Bárta poté, co svým původním pokynem zastavit realizaci vyvolal poprask. Stavbaři tedy pracují dál, avšak musejí bojovat o každou korunu. V tomto týdnu se pustili do další zásadní etapy vzniku nového mostu. Technici začali vysouvat přes trať ocelovou konstrukci.

Hygienici řeší v Bohumíně žloutenku - przedstawić wideoŻycie w mieście25.9.2010

Hygienici řeší v Bohumíně žloutenku

Zatím jsme o ní slyšeli v poslední době jen v okolí, teď už je i v Bohumíně. Žloutenka typu A, označovaná za nemoc špinavých rukou, se objevila na Drátovenské ulici a v lokalitě Louky v Pudlově. Potvrdili to hygienici. Proti infekčnímu onemocnění okamžitě vytáhli do boje. Opatření musely přijmout dvě základní školy.

Otevření Rafinérského lesíku - przedstawić wideoŻycie w mieście25.9.2010

Otevření Rafinérského lesíku

Park Petra Bezruče má mladšího brášku. Druhý relaxačně-sportovní areál vznikl v kdysi zpustlém Rafinérském lesíku. Ještě před dvaceti měsíci to bylo zarostlé místo plné odpadků a bez života. Od úterý 21. září to oficiálně neplatí. Multifunkční lesík začal oficiálně sloužit veřejnosti. Revitalizace stála téměř 18 milionů korun.

Vypálený včelín obnovil - przedstawić wideoŻycie w mieście25.9.2010

Vypálený včelín obnovil

Vloni v prosinci jsme odvysílali reportáž o včelínu z Vrbice. Úmyslně jej tehdy zapálili dva zloději, aby zahladili stopy po vloupání. Policisté pachatele záhy dopadli. Karel Kovalský, kterému včelín patřil, byl v tu chvíli na pokraji sil. Nevěřil, že se mu někdy včelí zázemí podaří obnovit. Smutný příběh má ale šťastný konec.

Zahájení dodávky tepla z Dětmarovic - przedstawić wideoŻycie w mieście18.9.2010

Zahájení dodávky tepla z Dětmarovic

Radikální změna v systému vytápění v Novém Bohumíně a části Záblatí. To je centrální zásobování teplem. Výstavba horkovodu začala vloni v květnu, letos na podzim vrcholí první etapa. Teplo z elektrárny v Dětmarovicích do města oficiálně proudí od středy 15. září. Nájemníkům má zajistit nižší platby zhruba o 20 procent.

Demolice domů v ulici Petra Cingra - przedstawić wideoŻycie w mieście11.9.2010

Demolice domů v ulici Petra Cingra

Historie cihlové kolonie v ulici Petra Cingra se začala uzavírat. V minulých dnech se do prvních dvou domů zakousl demoliční bagr. Vrcholí tak snaha města vyřešit problémovou lokalitu a využít ji pro další rozvoj bydlení v Bohumíně. Demolicí začal proces, na jehož konci budou v ulici stát nové rodinné a bytové domy.

Masarykova ZŠ má nové hřiště - przedstawić wideoŻycie w mieście11.9.2010

Masarykova ZŠ má nové hřiště

Masarykova základní škola v Novém Bohumíně má za sebou jednu z největších událostí ve své novodobé historii. Přibližně 4 měsíce byly zapotřebí k tomu, aby se její okolí radikálně změnilo. Zastaralé pojetí školního hřiště a dvoru je minulostí. Dnes má škola multifunkční areál pro vyučování i volný čas. Otevřela jej 6. září.

Správce v Rafinérském lesíku - przedstawić wideoŻycie w mieście11.9.2010

Správce v Rafinérském lesíku

Rafinérský lesík se stane po parku Petra Bezruče druhým velkým areálem pro relaxaci. Přestože ještě nebyl oficiálně otevřený, už poutá pozornost. Přitahuje vandaly, kteří tamní atrakce a vybavení poškozují a část už stihli také rozkrást. Ke zlepšení situace má přispět správce, který na areál od září dohlíží.

Zahájili dopravní výuku dětí - przedstawić wideoŻycie w mieście11.9.2010

Zahájili dopravní výuku dětí

Dopravní hřiště se semafory, přechody pro chodce i kruhovým objezdem se u dětí setkalo s velkým ohlasem. V Bohumíně funguje od srpna. Zatímco doposud sloužilo volnočasovým účelům, od září na něm začíná oficiální dopravní výuka. Dotkne se žáků hned několika ročníků. Podívejte se, jak vypadala vůbec první vyučovací hodina.

Hurá do školy s Heidi Janků - przedstawić wideoŻycie w mieście4.9.2010

Hurá do školy s Heidi Janků

Přesně 62 dnů volna si v červenci a srpnu užívali školáci. Většina z nich vám řekne, že letní prázdniny hodně rychle utekly. Dny v kalendáři jsou ale neúprosné. Loučení s dvouměsíčním volnem však nebylo v žádném případě smutné, právě naopak. Když konec prázdnin, tak ve velkém stylu, třeba se zpěvačkou Heidi Janků.

Mateřinka ve Skřečoni má novou třídu - przedstawić wideoŻycie w mieście4.9.2010

Mateřinka ve Skřečoni má novou třídu

S příchodem září se vrátil život také do mateřinek. Po dlouhé době jsou školky doslova zavaleny dětmi rodičů populačně silných ročníků. Nemálo je navíc případů, kdy jde ještě ani ne o tříleté ratolesti. Město proto přistoupilo k nevídanému kroku ve své novodobé historii. Otevřelo hned dvě nové třídy. To se v Bohumíně nestalo už déle než 10 let.

Začal nový školní rok - przedstawić wideoŻycie w mieście4.9.2010

Začal nový školní rok

1. září dětem skončilo prázdninové lenošení a znovu začaly povinnosti. Tři tisíce školáků se ve středu v Bohumíně vydaly zpátky do svých tříd. Pro přibližně 180 dětí to však byla velká premiéra. Prvňáčky školy jako vždy vítaly s otevřenou náručí. Ve městě letos takových tříd bude hned dvanáct.

Ministr obnovil výstavbu mostu - przedstawić wideoŻycie w mieście28.8.2010

Ministr obnovil výstavbu mostu

Petice s tisíci podpisů i hlasité protesty proti zastavení výstavby mostu ve Skřečoni padly na úrodnou půdu. V úterý 24. srpna se ministr Bárta ústy novinářů obyvatelům Bohumína za své rozhodnutí omluvil. Zároveň odvolal Alfreda Brunclíka, šéfa Ředitelství silnic a dálnic, které podklady pro zastavení připravilo. Sám ministr v pátek přicestoval do města, aby stavbu mostu znovu rozjel.

Školy se připravují na otevření - przedstawić wideoŻycie w mieście28.8.2010

Školy se připravují na otevření

Z prázdninového kalendáře školáci odtrhávají poslední dny. Ve středu 1. září se znovu vydají na starou známou cestu do lavic. Do školy v Bohumíně po dvou měsících zamíří přes 3 tisíce dětí a mládeže. Ještě předtím ale učitelé, uklízečky a správní zaměstnanci spojili své síly, aby na první školní den bylo vše připravené.

Tisíce podpisů v petici pro ministra - przedstawić wideoŻycie w mieście28.8.2010

Tisíce podpisů v petici pro ministra

Ministr dopravy Vít Bárta zastavil výstavbu nového mostu ve Skřečoni. Této zprávě původně nechtěla řada Bohumíňáků zpočátku uvěřit. Jenže rezort dopravy to myslel vážně s odkazem na nedostatek finančních prostředků v jeho rozpočtu. Proti rozhodnutí se zvedla nevídaná vlna nevole. Vznikla petice, kterou podepsaly tisíce lidí.

Ministr zastavil výstavbu mostu ve Skřečoni - przedstawić wideoŻycie w mieście21.8.2010

Ministr zastavil výstavbu mostu ve Skřečoni

Kdyby se dalo naštvání měřit, v posledních dnech by v Bohumíně dosáhlo velkých hodnot. Ministr dopravy Vít Bárta v pátek 13. srpna zastavil výstavbu nového mostu ve Skřečoni. Jde o jednu ze tří velmi rozestavěných staveb na severní Moravě, které od ministra dostaly červenou. Rezort tvrdí, že na pokračování prací teď nemá peníze.

Otazníky kolem kanalizace v ul. Na Výsluní - przedstawić wideoŻycie w mieście21.8.2010

Otazníky kolem kanalizace v ul. Na Výsluní

Kanalizace v ulici Na Výsluní v Pudlově je v havarijním stavu. Město proto pro letošní rok připravilo její nákladnou rekonstrukci. Výkopy se však neobejdou bez odstranění stávající panelové komunikace. Kvůli tomu měl být příjezd k rodinným domům na déle než 2 měsíce zablokován. Nespokojení občané proto sepsali petici.

Změny v dopravě v Nové Vsi a v Šunychlu - przedstawić wideoŻycie w mieście21.8.2010

Změny v dopravě v Nové Vsi a v Šunychlu

Nová Ves a Šunychl. To jsou dvě části Bohumína, kde v nejbližších dnech dojde k zásadním změnám v dopravě. Novoveští se loučí se současnou podobu Opletalovy ulice. Její část natrvalo změní trasu, kudy povede. V Šunychlu si řidiči budou muset naopak zvyknout na změnu v přednosti v jízdě na tamní největší křižovatce.

Chráněné bydlení v Domově Jistoty - przedstawić wideoŻycie w mieście14.8.2010

Chráněné bydlení v Domově Jistoty

Domov Jistoty na Koperníkově ulici modernizuje péči, kterou poskytuje lidem s duševním onemocněním. Klientům chce umožnit větší prostor pro integraci do běžného života. Ve stávajících podmínkách domova to ale nejde. S pomocí evropských peněz proto staví zázemí pro takzvané chráněné bydlení.

Nová plocha pro domky a podpora památek - przedstawić wideoŻycie w mieście14.8.2010

Nová plocha pro domky a podpora památek

Výstavba nových domků rozproudila život v městských částech. Bydlet tam chce čím dál tím více zejména mladých rodin. Oproti tomu kulturní památky chátrají a na jejich opravu není dost peněz. Co mají tyto dvě zcela odlišné věci společné? Navzájem si pomohou. Umožní to dohoda mezi římskokatolickou církví a městem.

Regenerace sídliště ul. Mírová a Nerudova se zpozdí - przedstawić wideoŻycie w mieście14.8.2010

Regenerace sídliště ul. Mírová a Nerudova se zpozdí

Jde o jednu z nejrozsáhlejších regenerací sídlišť za poslední léta. S pomocí evropských peněz se od května obléká do nového kabátu oblast bytových domů v ulicích Mírová a Nerudova. Ukončení prací se však oproti původním plánům posouvá o 2 měsíce. Prodlouží se tak už dnes komplikovaná situace s parkováním.

Dětské dopravní hřiště - przedstawić wideoŻycie w mieście7.8.2010

Dětské dopravní hřiště

Ve městě začíná nová etapa dopravní výuky dětí. Kromě teoretických znalostí, které získají v lavicích, si odteď vše vyzkouší v reálném, a přitom bezpečném prostředí. Dopravní značky i základní znalosti pravidel silničního provozu budou od září poznávat na vůbec prvním dopravním hřišti v Bohumíně. Město jej otevřelo 2. srpna.

Opravy bytových domů v rámci IPRM - przedstawić wideoŻycie w mieście31.7.2010

Opravy bytových domů v rámci IPRM

Bytové domy a veřejné plochy v Bohumíně získají nový kabát díky Integrovanému plánu rozvoje města. Jmenuje se tak soubor projektů, který Evropská unie podpořila 2,5 miliony Eur, tedy v přepočtu 130 miliony korun. Peníze bude město čerpat až do roku 2015. Teď se za ně třeba opravují věžové domy na Mírové ulici.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 
Liczba znalezionych zapisów: 1930

    Městský úřad