Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 539
Strona 5 / 15
Bunkr Na Trati zahájil dvacátou sezónu - przedstawić wideoCzas wolny13.4.2019

Bunkr Na Trati zahájil dvacátou sezónu

Skoro půl milionu nábojů se vešlo do muničních beden, se kterými se počítalo pro pěchotní srub MO-S5 Na Trati. Repliky boxů jsou jedním z nových lákadel v muzeu československého pohraničního opevnění. Zahájilo 20. návštěvnickou sezónu. Bunkr u Starého Bohumína je po stavební stránce unikátem u nás i za hranicemi.

Pumptracková dráha novou cykloatrakcí - przedstawić wideoCzas wolny13.4.2019

Pumptracková dráha novou cykloatrakcí

Fandové nevšední jízdy na kolech si už brzy přijdou na své. Na části parkoviště ve Starém Bohumíně vzniká pumtracková dráha. Uměle vytvořený okruh pro jízdu na kole, kterým projíždíte bez šlapání díky setrvačnosti. Vlnky a klopené zatáčky první zájemci naplno vyzkouší v létě. S nápadem na novou atrakci přišli sami cyklisté.

37. koncert souboru Radost a Impuls - przedstawić wideoCzas wolny6.4.2019

37. koncert souboru Radost a Impuls

Sraz ve čtyry na klepaču. Originálně nazval svůj 37. koncert bohumínský taneční soubor Radost a Impuls. Nositel mnoha titulů mistr republiky, Evropy i světa v show a jazz dance, na něm představil novinky sezóny. Ještě teď na jaře s nimi vyrazí do bojů o další cenné kovy. Choreografiím znovu nechybí styl a kreativní nápady.

Pohádkový den mateřských škol - przedstawić wideoCzas wolny30.3.2019

Pohádkový den mateřských škol

Čtení pohádek rozvíjí dětskou fantazii, kreativitu a slovní zásobu. Mateřinky v Bohumíně jdou ještě dál, malí čiperové umí pohádky divadelně sehrát. Počtvrté je k tomu inspiroval minifestival ve školce v Nerudově ulici. Kluci a holky se převlékli za zvířátka, trpaslíky, babky a dědky, i za ovoce.

Úspěchy plastikových modelářů z domu dětí - przedstawić wideoCzas wolny23.3.2019

Úspěchy plastikových modelářů z domu dětí

Dvě první místa a jedno třetí přivezli mladí plastikoví modeláři z Příbora. Členové volnočasového kroužku při domě dětí se postarali o jeden z největších úspěchů za poslední roky, díky dokonalým modelům transportéru, letadla a tanku. Soutěž O pohár Luna Příbor patří k nejstarším žákovským v tuzemsku, nabídla 40. ročník.

Taneční soubor Kates oslavil 30. narozeniny - przedstawić wideoCzas wolny16.3.2019

Taneční soubor Kates oslavil 30. narozeniny

Jubilejní sezónu prožívá taneční soubor Kates. Třicet let dlouhou tradici oslavil narozeninovým koncertem s novými choreografiemi. Představil sóla, dua i formace v disciplínách show, jazz a moderní tanec. Výročí se prolíná celým letošním rokem. V létě město opraví taneční sál v domě dětí, který je hlavním zázemím tréninků.

Mistrovství ČR modelů aut Electric Buggy - przedstawić wideoCzas wolny9.3.2019

Mistrovství ČR modelů aut Electric Buggy

Bohumín a hala Bospor v seriálu modelářského mistrovství republiky, poprvé v kategorii Elektric Buggy 1:10. Na trati postavené speciálně pro tuhle příležitost se proháněla skoro stovka rádiem řízených modelů aut. Takzvané „bugginy“ patří mezi modeláři k oblíbeným. O rychlosti a aerodynamice autíček rozhodují detaily.

Kadeřníci z Bohumína bodovali na mistrovstvích - przedstawić wideoCzas wolny2.3.2019

Kadeřníci z Bohumína bodovali na mistrovstvích

Velkého úspěchu dosáhli kadeřníci z Bohumína. Na mistrovství České republiky v účesové tvorbě juniorů vybojovali v silné konkurenci dvě zlaté a jednu bronzovou medaili. Výsledek je katapultoval na mistrovství Evropy, kde jde rovněž o účesy a celkovou image. Bohumínští tam získali cenu pro nejlepší kreativní kostým. 

Předškoláci malovali v ateliéru Bart - przedstawić wideoCzas wolny2.3.2019

Předškoláci malovali v ateliéru Bart

Na pár minut opravdovými malíři. Do uměleckého ateliéru se vydali Človíčci a Bumbrlíci. Předškoláci z mateřinky Fit v Okružní ulici díky tomu poznali svět barev trochu z jiného úhlu, u stylových stojanů a s opravdovým malířem za zády. Interaktivními prožitky chce školka konkurovat lákavému světu mobilů a tabletů.

Knihovnou provoněla ayurvédská kuchyně - przedstawić wideoCzas wolny9.2.2019

Knihovnou provoněla ayurvédská kuchyně

Směs koření, luštěnin, zeleniny a rýže – to je kičrí, někdy taky s nadsázkou označované „Eintopf“ z Indie. Jak správně ho uvařit naučil kurz ayurvédské kuchyně, který uspořádala knihovna. O objevování nových gastronomických světů byl zájem, tak velký, že se kulinářský workshop dočká pokračování. Zájemci si připravili taky zeleninové karbanátky kofta, luštěninovou polévku Jagannáthův dhal nebo tamarindovou limonádu.

Bobeš má pohybové aktivity pro nejmenší děti - przedstawić wideoCzas wolny26.1.2019

Bobeš má pohybové aktivity pro nejmenší děti

Pohyb, smysl pro kolektiv, všestranný rozvoj. Tohle mají společné aktivity, za kterými docházejí do centra Bobeš desítky rodin s malými dětmi. Nejmenším návštěvníkům je teprve pár měsíců, nejstarší půjdou brzy do školy. Pravidelné programy Bobeš nabízí celoročně a v zimě je posiluje. Teď jsou skoro každý všední den.

První herní PS4 fotbalový turnaj v kině - przedstawić wideoCzas wolny26.1.2019

První herní PS4 fotbalový turnaj v kině

Z televizní obrazovky na filmové plátno. Oblíbenou PlayStation neboli herní konzoli si můžete v Bohumíně nově užít ve velkém formátu a rovnou v turnaji. První ze série si v kině K3 odbyl premiéru v půlce ledna. Herní konzole se dostala mezi lidi v Japonsku v prosinci 1994, od té doby se stala fenoménem po celém světě.

Novoroční vodácký sjezd Olše 2019 - przedstawić wideoCzas wolny12.1.2019

Novoroční vodácký sjezd Olše 2019

Vodáci na Bohumínsku si zkrátili čekání na novou sezónu a nasedli do lodí hned zkraje nového roku. Co na tom, že kolem byl sníh a při splouvání Olše z Věřňovic kousek za Bohumín chumelilo. Novoroční sjezd a doprovodný program pořádal spolek Posejdon pojedenácté. Nejmladšímu z šedesáti účastníků bylo jen pár měsíců.

Entomologická burza poprvé ve Starém Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny29.12.2018

Entomologická burza poprvé ve Starém Bohumíně

Sběratelé brouků a motýlů se sjeli do Bohumína, konala se tady vůbec poslední entomologická burza a výstava kalendářního roku. Uvítala návštěvníky z Česka, Slovenska i Polska. Tuzemští fandové byli ochotni cestovat například z Třebíče v kraji Vysočina a strávit ve vlaku pět hodin, jen proto, aby získali to nejlepší.

Kapr pro štědrovečerní stůl trochu jinak - przedstawić wideoCzas wolny22.12.2018

Kapr pro štědrovečerní stůl trochu jinak

K svátkům patří dobré jídlo. Na štědrovečerní tabuli stále dominuje kapr, ale nemusí být pouze klasický smažený. Inspiraci z moderní kuchyně vymysleli a připravili Karel Drápal, trojnásobný mistr Evropy v úpravě pokrmů z kapra, a jeho učeň, Adam Koškovský z Bohumína. Adam letos vyhrál prestižní celostátní soutěž Gastro Olomouc - Olima Cup.

Štědrovečerního kapra porcuje mistr Evropy v jeho úpravě - przedstawić wideoCzas wolny15.12.2018

Štědrovečerního kapra porcuje mistr Evropy v jeho úpravě

Štědrovečerní kapr se stal jedním ze symbolů českých, moravských a slezských Vánoc. Domácností, kde nebude 24. prosince chybět na sváteční tabuli, je pořád většina. Zpracovat kapra, to chce cvik. Nebo dobrou radu. Třeba od mistra Evropy v úpravě pokrmů z kapra. Jmenuje se Karel Drápal a je učitelem odborného výcviku bohumínské střední školy.

Miss Karkulka se poprvé volila v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny24.11.2018

Miss Karkulka se poprvé volila v Bohumíně

Na zájezd do Chorvatska se vydá osmnáctiletá Terezie Jastrzembská z Karviné, žákyně Střední školy Bohumín. Vyhrála soutěž Miss Karkulka Vesna Tours 2018. Ve finálovém večeru se představilo šest nejlepších středoškolaček, na které čekala mimo jiné módní přehlídka, pohyb nebo divadelní improvizace. Soutěž má 28 let dlouhou tradici, v Bohumíně se galavečer konal poprvé.

Výtvarníci dětem namalovali strom republiky - przedstawić wideoCzas wolny17.11.2018

Výtvarníci dětem namalovali strom republiky

Strom republiky zdobí multimediální sál mateřské školy FIT. Na její přání ho namalovali členové výtvarného ateliéru Bart a na pomoc si přizvali Sofii a Štěpána, děti z tamní mateřinky. Předškoláci opatřili nápaditou lípu otisky dlaní, kterých je celkem sto, stylově k výročí vzniku samostatné republiky v roce 1918.

Do Bohumína se vrátil Čaj o páté - przedstawić wideoCzas wolny3.11.2018

Do Bohumína se vrátil Čaj o páté

Legenda se vrací, v Bohumíně obnovili Čaj o páté. Nejen v 70. letech minulého století to byly zábavy s živou muzikou, kde se lidé scházeli, bavili a tančili – od twistu, přes charleston až po diskotékové rytmy. Mnozí tam taky našli své lásky. Čaj o páté se do Bohumína vrátil na přání seniorů, ti využili šanci a vpluli na improvizovaný taneční parket.

Halloween s lampionovým průvodem parkem - przedstawić wideoCzas wolny3.11.2018

Halloween s lampionovým průvodem parkem

Interaktivní program s písničkami, diskotékou, a hlavně s lampionovým průvodem. Bohumíňáci oslavili anglosaský Halloween a tak trochu si připomněli taky české Dušičky. Děti se dobře bavily - ve výtvarných dílnách vyráběly třeba maňásky ve tvaru lebky a jejich cestu parkem s lampionem v ruce lemovaly dýně zkrášlené v mateřinkách a družinách. Strašidelný les pomohla agentuře K3 dozdobit základní umělecká škola.

Medaile pro Radost a Impuls z ME v Rusku - przedstawić wideoCzas wolny27.10.2018

Medaile pro Radost a Impuls z ME v Rusku

Pět dnů v ruském Petrohradu a 19 medailových umístění. Česko, přesněji slezský Bohumín, má nejlepší tanečníky na starém kontinentu – potvrdilo mistrovství Evropy v disciplínách jazz, show a moderní tanec. Uspěly formace a taky sólisté a dua souboru Radost a Impuls.

Medaile z mistrovství světa pro Radost a Impuls - przedstawić wideoCzas wolny13.10.2018

Medaile z mistrovství světa pro Radost a Impuls

Taneční soutěže vrcholí. Členové souboru Radost a Impuls v týdnu sbalili kufry a vyrazili na evropský šampionát do Ruska. Ještě předtím bodovali v Praze na mistrovství světa v disciplíně show dance, kde soutěžilo 2000 tanečníků z 23 zemí světa. Stříbrnou medaili vybojovali rovnou tři Bohumíňáci.

Bohumín obhájil 1. místo v plavecké soutěži - przedstawić wideoCzas wolny6.10.2018

Bohumín obhájil 1. místo v plavecké soutěži

Vlastní rekord, 1142 plavců, znovu odolal. Už několik roků drží Bohumín tuzemské nej v počtu účastníků soutěže Plave celé město. Také letos sem přišlo nejvíce závodníků v celé republice, dohromady 992, z toho 402 žen. Bohumínští obhájili první místo v kategorii měst do 50 tisíc obyvatel. Je to už deváté vítězství.

Knihovna otevřela Teen zónu pro mladé - przedstawić wideoCzas wolny22.9.2018

Knihovna otevřela Teen zónu pro mladé

Interaktivní programy, deskové hry, internet a You Tube. K tomu místo pro relaxování nebo psaní úkolů. Knihovna otevřela Teen zónu, prostor pro náctileté. Cílí na teenagery ve věku od 11 do 19 let s tím, že do dění mohou aktivně mluvit a vytvářet ho. Jako při oficiálním otevření, kdy mladí tančili a byli výtvarně kreativní.

Skákání panáka se vrací do módy - przedstawić wideoCzas wolny8.9.2018

Skákání panáka se vrací do módy

Skákání panáka. Kdo by tuhle oblíbenou pohybovou hru neznal z mládí. V dnešní záplavě moderních vymožeností a atrakcí stojí tak trochu stranou, ale přesto má co dát současným dětem. Na dvou místech v Bohumíně nyní dokonce moderně, nápaditě a barevně. Na hřištích najdou skákací panáky stabilně, díky nástřiku.

Třetí ročník Gulášfestu nabídl 23 druhů - przedstawić wideoCzas wolny8.9.2018

Třetí ročník Gulášfestu nabídl 23 druhů

Šunychlem se první zářijovou sobotu linula vůně guláše, a nikoli jednoho. Třetí ročník tamního Gulášfestu nabídl k ochutnání rekordních 23 druhů. Padlo na ně 250 kilogramů masa a 185 kilo cibule, tedy o třetinu víc než vloni. Pořádající Sbor dobrovolných hasičů v Šunychlu a K3 evidovali obří zájem kuchařů i návštěvníků.

Závody dračích lodí ve Starém Bohumíně (2018) - przedstawić wideoCzas wolny1.9.2018

Závody dračích lodí ve Starém Bohumíně (2018)

Přibližně 2,5 tuny musely utáhnout v pažích posádky dračích lodí v oblíbeném závodu na řece Odře u Starého Bohumína. Lodě s impozantní dračí hlavou na přídi se tam proháněly posedmé. Účastníky neodradilo ani deštivé počasí soboty 25. srpna. Loňské vítězství obhájila posádka nazvaná Loděnice Karviná.

Řezbáři zhotovili „horská“ křesla a rozcestník - przedstawić wideoCzas wolny11.8.2018

Řezbáři zhotovili „horská“ křesla a rozcestník

Sednout si na Sněžku, Praděd nebo Lysou horu, případně odpočívat v náruči soutoku Odry s Olší. Tohle všechno můžete v Záblatí už brzy vyzkoušet na jednom jediném místě. V komunitním parčíku naproti tamní sokolovny řezbáři v srpnu vyráběli originální lavice pro nové posezení a rozcestník se svatým Floriánem.

Hájenka hostila soutěž ve sportovní střelbě - przedstawić wideoCzas wolny4.8.2018

Hájenka hostila soutěž ve sportovní střelbě

Musejí se umět rozhodnout ve zlomku vteřiny, jak ukázali na Velké ceně Bohumína. Sportovní střelci, kteří si rozumí s brokovnicí, si dali sraz v hájence v Záblatí. Soutěž, která prověří přesnou mušku rovnou dvěma disciplínami, se konala posedmé. Nejlepší střelec za celou soutěž letošního ročníku udělal jen šest chyb.

První příměstský tábor v knihovně - przedstawić wideoCzas wolny21.7.2018

První příměstský tábor v knihovně

Pět dnů s tvůrčími dílnami, zábavou a mezi knihami. V Bohumíně se uskutečnil historicky první příměstský tábor přímo v knihovně. Děti, které tráví prázdniny doma, si je díky němu užily aktivně a nápaditě. Poptávka po podobných programech je v létě vysoká, zájem rodičů převyšuje nabídku. I proto se K3 Bohumín do novinky pustila.

Naučná stezka věnovaná cihlovým stavbám - przedstawić wideoCzas wolny14.7.2018

Naučná stezka věnovaná cihlovým stavbám

Pamatujete na okresní zdravotnické středisko v budově původní radnice? Víte, že do kaple ve Skřečoni v roce 1923 udeřil blesk a dvě ženy tam ukryté před bouří zůstaly omráčeny? Tyhle a další zajímavosti prozradí nová naučná stezka věnovaná stavbám z červených cihel. Je interaktivní a ukrývá hádanku o ceny.

Workoutové hřiště a závod skateboardistů - przedstawić wideoCzas wolny30.6.2018

Workoutové hřiště a závod skateboardistů

Bohumínský skatepark na Faji, který patří podle ohlasů k nejlepším v okolí, má přesně rok. Letos do jeho rodiny přibylo moderní hřiště pro workout. Jde o rychle se rozvíjející sportovní disciplínu, kdy při cvičení využíváte váhu vlastního těla. Město do vzniku novinky investovalo půl milionu korun. V sobotu 23. června 2018 proběhlo její slavnostní otevření.

Radost a Impuls na MČR a světovém poháru - przedstawić wideoCzas wolny23.6.2018

Radost a Impuls na MČR a světovém poháru

Intenzivní období mají za sebou členové souboru Radost a Impuls. Bohumíňáci znovu ukázali republice a světu, jak se tančí. Na světovém poháru v jazzovém a moderním tanci opakovaně stanuli na stupních vítězů. Na mistrovství republiky v jazz, modern a show dance to bylo ještě lepší. Jen zlatých kovů nasbírali 26.

Fotoklub Bohumín třetím nejlepším na Moravě - przedstawić wideoCzas wolny16.6.2018

Fotoklub Bohumín třetím nejlepším na Moravě

Brno, Vsetín, Bohumín. Tato města mají nejlepší fotokluby na Moravě a ve Slezsku, rozhodl 16. ročník soutěže zkušených autorů. Zapojit se do ní mohou jen kluby, které splňují náročná kritéria. Fotoklub Bohumín získal v Moravskoslezském mapovém okruhu 3. místo, to je nejlepší výsledek v jeho dosavadní pětileté historii

Den dětí v indiánském stylu - przedstawić wideoCzas wolny9.6.2018

Den dětí v indiánském stylu

Hobbypark se změnil v indiánskou vesničku, ve které děti oslavily svůj svátek. Ačkoli ještě dopoledne se na Bohumín snášely dešťové proudy vody, odpoledne vysvitlo slunce. Jako by vědělo, že děti se chtějí bavit – třeba na dobových kolotočích, v indiánském týpí nebo na skákadlech. Den dětí pořádala městská agentura K3 Bohumín.

Cvičení maminek s kočárky je zpátky - przedstawić wideoCzas wolny2.6.2018

Cvičení maminek s kočárky je zpátky

Maminky na mateřské znovu originálně sportují, po dvou letech je v Bohumíně zpátky cvičení s kočárky. Zájem je bezprostřední a velký. Ženy i s jejich ratolestmi můžete jednou týdně vídat klusat městským parkem. Jako cvičební pomůcky jim slouží kočárky a stejně dobře třeba tamní lavičky.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Liczba znalezionych zapisów: 539

    Městský úřad