Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 543
Strona 15 / 16
Pro mládež bude ve městě Bunkr - przedstawić wideoCzas wolny7.11.2009

Pro mládež bude ve městě Bunkr

Být oporou pro děti a zejména pro mládež. Takový cíl si klade nízkoprahový klub Bunkr, který začal fungovat v Novém Bohumíně. Zařízení má ve městě doplnit doposud chybějící článek v různorodosti aktivit zaměřených právě na mladou generaci.

Branný závod mladých hasičů - przedstawić wideoCzas wolny24.10.2009

Branný závod mladých hasičů

Kopytov hostil okresní kolo branného závodu mladých hasičů. Jedna z nejmenších částí Bohumína se tak ocitla doslova v obležení dětí z celého Karvinska. Ty sem přijely plnit úkoly spojené s profesí hasiče. Soutěž obecně patří mezi jedny z nejnáročnějších. Kvůli počasí se ale ze závodu stal s nadsázkou boj o přežití.

Podzim ve znamení pouštění draků - przedstawić wideoCzas wolny17.10.2009

Podzim ve znamení pouštění draků

Vypadá to, že léto je definitivně pryč. Nasvědčovaly tomu alespoň nízké teploty a sychravé počasí v minulých dnech. Podzim ale má i své kladné stránky - od pestře zbarveného listí, přes sběr kaštanů a žaludů až po pouštění draků. Když chytnete dobrý vítr, je o zábavu postaráno. Jako například ve Skřečoni.

Nová kniha Meandry řeky Odry - przedstawić wideoCzas wolny3.10.2009

Nová kniha Meandry řeky Odry

Už třetím rokem jsou meandry řeky Odry přírodní památkou. Přitom ještě před několika lety o nich věděla jen hrstka lidí. Dnes se o nich mluví stále častěji a píše v odborných časopisech. Teď poprvé vyšla i kniha věnovaná tomuto středoevropskému unikátu. Publikace vznikla díky česko-polské přeshraniční spolupráci.

Orcus spolupracuje s odborníky na Krymu už 30 let - przedstawić wideoCzas wolny3.10.2009

Orcus spolupracuje s odborníky na Krymu už 30 let

Je to už 30 let, co místním jeskyňářům přišlo pozvání ze speleologického klubu v Simferopolu na poloostrově Krym. Tehdy ještě Československá výprava položila základy dlouholeté spolupráci s ukrajinskými odborníky, která trvá dodnes. Bohumínský klub Orcus si třicet let trvající éru v říjnu připomíná výstavou.

Chov králíků a slepic není zapomenutý - przedstawić wideoCzas wolny19.9.2009

Chov králíků a slepic není zapomenutý

Chovat doma králíka nebo slepici je dnes pro mnohé téměř nepředstavitelné, a to i pro ty, kteří vlastní zahradu a měli by pro domácí zvířata zázemí. O to cennější je snaha místních chovatelů udržet tuto venkovskou tradici. Jejich členská základna ale dlouhodobě stárne a noví členové takřka vůbec nepřicházejí. Jak ale ukázala místní chovatelská výstava, najdou se výjimky.

Konkurz do tanečního souboru Radost - przedstawić wideoCzas wolny19.9.2009

Konkurz do tanečního souboru Radost

Tanec má v Bohumíně dlouholetou tradici a to i díky tomu, že si k němu pravidelně nacházejí cestu noví nadšenci. Oba velké soubory, Radost i Kates, právě teď hledají čerstvé posily do svých řad. Jak uvidíte, zejména ti úplně nejmenší ze sebe vydávají při konkurzu do takového souboru maximum.

Okrasní ptáci poutali pozornost - przedstawić wideoCzas wolny19.9.2009

Okrasní ptáci poutali pozornost

Bohumín je na Karvinsku specifický mimořádně silnou základnou chovatelů okrasného ptactva. Organizace ve Skřečoni sdružuje nejen místní, ale i členy z okolních měst. Chovatelé své úspěchy prezentují ve venkovní voliéře v parku a pravidelně také na výstavě. Ta letošní byla jednou z největších za poslední léta.

Centrum mladé rodiny Bobeš má 10 let - przedstawić wideoCzas wolny12.9.2009

Centrum mladé rodiny Bobeš má 10 let

Centrum Bobeš slaví narozeniny. Zařízení, které se zaměřuje na mladé rodiny s malými dětmi, má 10 let. Ve městě funguje od srpna roku 1999. Za dobu existence jím prošlo přes 20 tisíc dětí a dospělých. V těchto dnech sdružení bilancuje svou činnost. Narozeniny oslavilo s těmi, kteří patří k jeho nejbližším.

Mezinárodní hry vozíčkářů - przedstawić wideoCzas wolny12.9.2009

Mezinárodní hry vozíčkářů

Bohumín se stal v polovině týdne dějištěm prestižních sportovně-společenských her vozíčkářů. Klienti z domovů seniorů v Moravskoslezském kraji i sousedním Polsku se takto setkali už potřinácté. Pořadatelem mezinárodního klání se vůbec poprvé ve své historii stal místní Domov Jistoty. Přípravy trvaly několik měsíců.

Pojďme si hrát na školu - przedstawić wideoCzas wolny5.9.2009

Pojďme si hrát na školu

Jak vypadal první školní den jsme vám už ve zprávách řekli. Co mu ale předcházelo? Organizace Adra pro děti uspořádala například dopoledne plné soutěží a agentura K3 pro změnu postavila obří třídu, ve které si děti mohly ještě v době prázdnin na školu spokojeně hrát.

SDH Kopytov slavil 85 let - przedstawić wideoCzas wolny8.8.2009

SDH Kopytov slavil 85 let

Přestože svou rozlohou a počtem obyvatel patří Kopytov k nejmenším částem Bohumína, panuje tam pestrý život. Velkou zásluhu na tom má tamní sbor dobrovolných hasičů. K jeho aktivnímu znovuobnovení došlo po povodních v roce 1997. Historii má ale daleko bohatší. Před několika dny oslavil 85 let od svého založení.

Karel Ryl uspěl na hrách CTIF - przedstawić wideoCzas wolny1.8.2009

Karel Ryl uspěl na hrách CTIF

Stačilo pár vteřin k tomu, aby Bohumíňák Karel Ryl potvrdil pověst jednoho z nejlepších závodníků v hasičském sportu u nás. Na mušku si vzal 19 let starý národní rekord ve výstupu do 4. patra cvičné věže. A nakonec jej pokořil. Rodák z našeho města zazářil před několika dny na mezinárodních hasičských hrách CTIF v Ostravě.

Marie Doležalová v soutěži Pretty Woman - przedstawić wideoCzas wolny25.7.2009

Marie Doležalová v soutěži Pretty Woman

Jsou prázdniny. Avšak zatímco někteří si užívají dovolenou, najdou se tací, kteří se právě v těchto dnech nezastaví takříkajíc od rána do večera. To je případ bohumínské rodačky, výtvarnice Marie Doležalové. K malování obrazů si teď přidala ještě další, neméně náročnou aktivitu. Kandidaturu do soutěže nejen o kráse, Pretty Woman 2009.

Letní tábor DDM v Jablunkově - przedstawić wideoCzas wolny18.7.2009

Letní tábor DDM v Jablunkově

Nevšední zážitky, nový kolektiv i pobyt v přírodě. Nejen to se mnohým z nás vybaví, když se řekne letní tábor. S každoroční pravidelností jeden takový pořádá i bohumínský dům dětí a mládeže. Probíhá právě teď a má dva turnusy. První z nich končí v nedělí 19. července.

Čítárnička pro nejmenší - przedstawić wideoCzas wolny11.7.2009

Čítárnička pro nejmenší

Dětské oddělení knihovny se může pochlubit další zajímavou novinkou. Od posledního červnového dne disponuje speciálně upraveným zázemím pro nejmenší děti a jejich rodiče. Zatímco doposud si tady přišli na své zejména čtenáři školou povinní, teď má knihovna co nabídnout i předškolákům.

Znaková řeč pro nemluvňata - przedstawić wideoCzas wolny11.7.2009

Znaková řeč pro nemluvňata

Přestože ještě neumí mluvit, batolata komunikují se svým okolím. Tvrdí to autoři znakové řeči pro nejmenší děti, která se jmenuje Baby Signs. Metoda vznikla před více než 15 lety ve Spojených státech amerických. Jako první v okolí ji v Bohumíně nabízí Centrum mladé rodiny Bobeš.

Byl jsem báňským záchranářem - przedstawić wideoCzas wolny20.6.2009

Byl jsem báňským záchranářem

Na světě existuje řada profesí, včetně těch nebezpečných. K nim patří také povolání báňského záchranáře, který stejně jako horníci pracuje několik stovek metrů pod zemí. Nelehké profesi se podstatnou část svého života věnoval Jiří Spáčil z Nového Bohumína. V červnu o létech strávených v podzemí besedoval v Salónu Maryška s dětmi i dospělými.

Medaile z MČR pro tanečníky Radosti - przedstawić wideoCzas wolny13.6.2009

Medaile z MČR pro tanečníky Radosti

Podobně jako ve skupině Impuls, také v tanečním souboru Radost musejí rozšiřovat police pro ocenění. Děti a junioři se o víkendu vypravili do Brna, kde je čekalo Mistrovství České republiky. Radost vyslala do celostátního klání osm choreografií a všechny si od poroty vysloužily medailové kovy.

Děti oslavily svůj svátek - przedstawić wideoCzas wolny13.6.2009

Děti oslavily svůj svátek

1. června roku 1950. Tehdy se ve světě vůbec poprvé slavil Mezinárodní den dětí. Od té doby jeho obliba stoupá a na naše nejmenší nezapomínáme ani u nás. V Bohumíně si mohly děti svůj svátek připomenout hned na několika místech najednou, včetně škol. Stejně tak v parku Petra Bezruče.

Mladí ochotníci založili Jumbo - przedstawić wideoCzas wolny13.6.2009

Mladí ochotníci založili Jumbo

Ochotnické divadlo se v Bohumíně po vzniku spolku Boban těší mimořádné přízni. Je tak silná, že si dokonce vyžádala vznik další herecké skupiny, tentokrát ryze dětské a mládežnické. Její členové si říkají JUMBO neboli Junioři města Bohumína a částečně navazují na svého staršího bratra Bobana.

Impuls získal za show formaci zlato - przedstawić wideoCzas wolny6.6.2009

Impuls získal za show formaci zlato

Úspěchem na celé čáře skončila pro dvacítku členů taneční skupiny Impuls účast na Mistrovství České republiky. Bohumínští na něm ovládli královnu tanečních disciplín, show formace. Impulsu se podařilo dosáhnout na nejcennější kov. Zlato v této kategorii do města přivezl po dlouhých 10 letech.

Vodácký kurz pro nováčky - przedstawić wideoCzas wolny6.6.2009

Vodácký kurz pro nováčky

V Bohumíně se rozrostl počet vodáků. Postaral se o to přeshraniční projekt „Červen – měsíc přátelství na soutoku Odry s Olší“. Jeho součástí byl speciální kurz pro nováčky, kteří se chtěli s loděmi a pádly seznámit. Město jej na Olši ve Věřňovicích uspořádalo společně s tamním sdružením Posejdon.

Dětské rybářské závody - przedstawić wideoCzas wolny6.6.2009

Dětské rybářské závody

Revír Odra 1B. To je pojmenování, kterým rybáři označují velké Kališovo jezero v Šunychlu poblíž bývalé loděnice. Na jeho březích většinou narazíte na dospělé přátele Petrova cechu. O posledním květnovém pátku tady ale měli navrch ti mladší. Místní rybářská organizace pro ně uspořádala dětské závody.

Mladá muzikantka boduje ve folklóru - przedstawić wideoCzas wolny30.5.2009

Mladá muzikantka boduje ve folklóru

Jedenáctiletá Tereza Kachlová z Nového Bohumína boří mýty o tom, že folklór není pro mladé. Studentka Gymnázia Františka Živného patří mezi padesátku nejtalentovanějších dětí v České republice, které se věnují zpěvu lidových písní. Zástupce Bohumína se do celostátní soutěže probojoval po více než 10 letech.

Obnovil řopík do historické podoby - przedstawić wideoCzas wolny23.5.2009

Obnovil řopík do historické podoby

Každý z nás má nějakou zálibu. Na takovou, které se věnuje Jiří Kaštil z Nového Bohumína, ale hned tak nenarazíte. Učarovala mu vojenská historie, přesněji dějiny takzvaných řopíků, neboli malých bunkrů v polích. Jednoho z nich si Jiří Kaštil vyhlédl, aby jej posléze zrekonstruoval do původní podoby.

Taneční mistrovství Moravy v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny2.5.2009

Taneční mistrovství Moravy v Bohumíně

Přestože se za ním skrývají dlouhé přípravy a vypětí všech sil, taneční soubor Radost a Impuls to chtěl přece jen po čase s podporou rodičů vyzkoušet. A vyšlo to. Taneční mistrovství Moravy juniorů a dospělých, na které se sjela tisícovka soutěžících, dopadlo na výbornou. Podobně velkou akci město zažilo po osmi letech.

Městské kolo soutěže mladých zdravotníků - przedstawić wideoCzas wolny11.4.2009

Městské kolo soutěže mladých zdravotníků

Základní škola na třídě Edvarda Beneše hostila v rámci svého Týdne zdraví městské kolo soutěže mladých zdravotníků. Žáci si v něm poměřili dovednosti v poskytování první pomoci. Jak uznali sami porotci, od některých dětí by se mohli učit i dospělí.

Wolkrův Prostějov podruhé v Bohumíně - przedstawić wideoCzas wolny4.4.2009

Wolkrův Prostějov podruhé v Bohumíně

V kruzích recitátorů a básníků se bude o Bohumínu vědět zase o něco více. Před několika dny sem zamířila část regionálního kola soutěže Wolkrův Prostějov. Zatímco v Karviné studenti soutěžili v uměleckém přednesu a divadelní poezii, u nás je čekala doprovodná část.

Televizní občasník Klubu u létající ryby - przedstawić wideoCzas wolny28.3.2009

Televizní občasník Klubu u létající ryby

Pod záštitou domu dětí a mládeže vznikl v Salónu Maryška Klub u létající ryby. Má poskytovat dětem a mládeži zázemí pro jejich tvůrčí činnost, ať již ve výtvarnictví, autorské tvorbě nebo poznání. S klubem se budete čas od času setkávat také na naší obrazovce prostřednictvím televizního občasníku.

Bospor připravuje školu bruslení - przedstawić wideoCzas wolny21.3.2009

Bospor připravuje školu bruslení

Většina mateřinek v Bohumíně se v zimních měsících věnuje na stadionu výuce bruslení. Městská společnost Bospor teď pro děti připravuje ještě něco navíc. Novinkou bude speciální škola bruslení, kterou spustí letos na podzim. V předstihu, ještě před závěrem aktuální sezóny, připravila její malou ukázku.

Počítačový kurz pro dospělé - przedstawić wideoCzas wolny14.3.2009

Počítačový kurz pro dospělé

Počítač se v dnešní době stal v mnoha domácnostech stejnou samozřejmostí, jako například televize. Navíc je čím dál tím více profesí, kde se bez znalostí jeho ovládání vůbec neobejdete. Zatímco děti se práci s počítačem věnují už na škole, dospělí to mají těžší. Na otázku jak k němu najít cestu teď někteří z nich nalézají odpověď v domě dětí a mládeže.

Maškarní karnevaly - przedstawić wideoCzas wolny28.2.2009

Maškarní karnevaly

Podobně jako dospělí, také děti mají své plesy. Věřte nebo ne, ale i naši nejmenší pečlivě zvažují, co si vezmou na sebe. Teď mám samozřejmě na mysli bály maškarní, kde fantazie nemá hranice. Právě naopak, čím originálnější máte masku, tím více jste v kurzu. Podobně jako tam, kde jsme zavítali s kamerou.

Dívka roku 2009 města Bohumína - przedstawić wideoCzas wolny21.2.2009

Dívka roku 2009 města Bohumína

Místní kolo jubilejního 20. ročníku soutěže Dívka roku má svou vítězku. Pětičlenná porota ji vybrala z devíti kandidátek v neděli 15. února. Soutěž je postupová a zapojit se mohou děvčata ve věku od 13 do 15 let. Městský dívčí souboj proběhl tradičně na půdě domu dětí a mládeže.

Plesová sezóna 2009 - przedstawić wideoCzas wolny21.2.2009

Plesová sezóna 2009

Snad žádný větší společenský sál ve městě nezůstal v uplynulých týdnech nevyužitý a tento stav ještě nějaký čas vydrží. Postarala se o to plesová sezóna, která sebou přinesla dámy ve slušivých toaletách a pány v padnoucích oblecích. Největší nápor v Bohumíně tradičně zažívá dům služeb železáren a drátoven. Tamní největší parket ve městě si na nezájem plesajících stěžovat rozhodně nemůže.

Úspěšný chovatel okrasného ptactva - przedstawić wideoCzas wolny14.2.2009

Úspěšný chovatel okrasného ptactva

Bohumínští chovatelé okrasného ptactva jsou v regionu dobře známí a mají úspěch. V jejich řadách pravda moc mladých členů nenajdete, o to více ale mají chovatelé radost, když se mezi mladými najde někdo, komu práce s okrasným ptactvem vysloveně jde. Mezi ně patří Vojtěch Čorba, kterého si všimli i odborníci ze zoologických zahrad.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 
Liczba znalezionych zapisów: 543

    Městský úřad