Město Bohumín

česky PL

3.2.2023 - V Bohumíně chystají velký projekt: jednodenní chirurgii

Zdroj: Moravskoslezský deník
Ročník a číslo: 29
Strana: 4
Autor: Petr Jiříček

Bohumín – Je možné, že nástup primáře Tomáše Mrázka na bohumínské chirurgii je jen první vlaštovka v otázce posilování tamního chirurgického "kádru". Nastoupil sice na "klasickou" chirurgii, avšak s výhledem na vedení nového dlouhodobého projektu. Ještě letos tam chtějí zahájit provoz takzvané jednodenní chirurgie, jejíž hlavní výhodou, vedle dalších, je zkrácení pobytu v nemocnici na minimum.
"Rozjezd jednodenní chirurgie je pro nás skutečně prioritou," potvrdil Deníku šéf bohumínského špitálu Svatopluk Němeček. "Nebude to otázka týdnů ani několika málo měsíců, ale chceme se ještě letos tímto směrem vydat a pan primář Mrázek je člověk, který je na tyto výkony specializovaným a vysoce špičkovým operatérem," vysvětlil bližší souvislosti angažování nového primáře chirurgie. "Samozřejmě si jej ale velmi ceníme a využijeme i nyní na klasické chirurgii," zdůraznil Němeček.
Z Městské nemocnice Ostrava do Bohumína podle něj zatím nikdo další nepřešel.
Možná ale není všem dnům konec.
"Samozřejmě bychom se dalšímu posílení nebránili, ta možnost existuje a byli bychom jen rádi. Lékaři jsou zvyklí pracovat v týmu, natož s takovým odborníkem," leccos naznačil Němeček s vírou, že nemocnice by nemusela přivítat jen lékaře, ale právě díky osobě primáře Mrázka i pacienty. "Bohumín je co do infrastruktury a vzdálenosti v podstatě součástí Ostravy.
Věříme proto, že pacienti, kteří byli na pana doktora Mrázka zvyklí a cení si jeho schopností, za ním budou jezdit nyní k nám," věří šéf bohumínského špitálu. Důvody odchodu Tomáše Mrázka z Fifejd neřeší, naopak zdůrazňuje jeho schopnosti. "Jsme velmi rádi, že se nám tak špičkového operatéra a chirurga podařilo získat, v rámci kraje je to naprostá špička," řekl Němeček Deníku.



    Městský úřad